geronimo77 je napisal/-a:csf je napisal/-a:geronimo77 je napisal/-a:
-Black max
-Extreme elements
-Vantage vosek
To troje je najbrž 100% kompatibilno med seboj. Zanima me, kako si sledijo: najprej seveda temeljito pranje (sedaj je gor FK, tako da bom z tem nanosom še malo počakal) in priprava površine. Nato barvo temeljito obdelam z Black max-om, nakar sledi Extreme elements, na koncu pa še carnauba vosek Vantage, saj zaščita seveda mora bit. Najbrž je tale vosek bolj kompatibilen kot npr. FK. Ne vem pa kako je obstojen in kakšno zaščito nudi ta Vantage vosek. Ima že mogoče kdo izkušnje z njim? Zagotavljal naj bi zaščito nekje 3-4 mesece.
Zdaj, moja barva avta je metalik modra. Po mojem mnenju bi kombinacije omenjenih izdelkov naredila verjetno maksimalen afekt na moji barvi. Sicer piše, da je Black max bolj za črne barve, ampak na modro bi tudi najbrž dobro sedel.
Je že kdo kombiniral te izdelke med sabo? Efekt na slikah je fantastičen.
Ta kombinacija je sigurno ena boljših na tržišču, ko govorimo o sijaju in globini barve.
Prednosti so v tem, da Black Max poudari barvo in naredi globino, če je npr. avtomobil metalik barve bodo "perle" v barvi še bolj vidne, barva dobi t.i "metallic flake pop". Extreme elements bo dodatno zaščitil barvno površino in ji dodal "refleksivnost" in kot pika na i Vantage, ki naredi t.i. "wet look".
FK bi lahko nanašali na Black max medtem, ko pa ne bilo smisla, če bi ga nanesli na predhodno nanešeni Extreme elements, lahko pa na FK nanesemo Vantage ali pa Vantage direktno na Black Max.
Black Max lahko uporabimo na vseh barvnih kombinacijah, tudi na beli ali srebrni, lahko ga nanašamo ročno ali strojno. Če ga nanšamo strojno bomo z njim dosegli tudi manjšo korekcijo barve.
Hvala za odgovor. Imam še eno vprašanje. Trenutno imam na avtu 3 tedne nanešen FK. Najbrž bi bilo smiselno nanesti Black max, extreme elements in vantage čez cca. 2 meseca, ko FK že popusti,a ne? Black max-a najbrž ni smiseleno nanašat na površino, kjer je gor že FK sealant? Kakšna je pa obstojnost tega Vantage voska? Ima podobne zaščitne funkcije kot FK ali je še boljši?
Doma imam rotacijsko polirko in me zanima ali lahko z njo nanašam Black max? Kolikor berem, naj bi se to večinoma delalo z DA polirko.
Black max je torej nekakšna kombinacija fine polir paste in glaza. Jaz sem avto namreč že spoliral z fino polir pasto CG V38, ampak mislim, da ne bi nič škodilo, če nanesem še black maxa.
Lep dan vsem.
dzuro.na.izi je napisal/-a:Geronimo CG V38 je polir pasta ki vsebuje samo abrazive in odstranjuje rise in praske in nič ne dodaja zaščite ali glaza ker tega ne vsebuje in ti dobiš potem čisto površino za nanašanje česarkoli želiš...Drugače bi blo če ti uporabljal all in one izdelke ki delno odstranijo delno zapolnijo in delno zaščitijo barvo - v tem primeru dobiš neko osnovo za nanašanje zaščite ampak ni nujno da se ta sprime z barvo ker je vmes še zaščita od all in one izdelka pa glaze od all in one izdelka.
Ti uglavnem ko se boš tako odloču odstrani staro zaščito (ali s plastelinom, ali s clay krpo, ali z mešanco izopropanola pa vode), potem nanesi black max s polirko na mehki gobici ter čez še Extreme elements (ki je tvoja nova zaščita) in čez opcijsko še Vantage (ki bo služu kot dodatna carnauba zaščita EE-ju). Vantage je sej pravim opcijski...mislim da boš že z black max in EE-jem zelo zadovoljen![]()
Pa ne pozabit javit kako je uspelo!
LP
Če prav razumem je pol Extreme elements moja nova zaščita? Sem mislil, da moram iti čez, kot zadnja faza, še obvezno z sealantom ali voskom. Extreme elements je polimerna zščita, ni vosek, ni sealant a ne?
Fishman je napisal/-a:pri hiši je nov Ford S-max(l.2012) kovinsko črne barve. Glede na ta da se na tej barvi pozna skoraj vse od umazanije do malih ris me zanima kako se lotiti avta. Trenutno se avto pere le z blagim Sonax šamponom za pogosto pranje. Sam bi rad zadevo po pranju še zaščitil oz izboljšal in poudaril barvo vendar s čim manj dela. Ima kdo kak predlog kaj nanesti na avto da ne naredim več sranja kot koristi.
Prosil bi še za predlog s čim negovati notranjost.
Gyga je napisal/-a:Za čim manj truda in za poletne čase kombinacija Gyeon Bathe+ in WetCoat.
Za zimo kakšen nezahteven sealant (FK1000p, Collinite Liquid Insulator Wax #845).
Za dolgotrajnost pa je potrebna ustrezna priprava podlage oz. dekontaminacija.
Lp,
G
dzuro.na.izi je napisal/-a:Gyga je napisal/-a:Za čim manj truda in za poletne čase kombinacija Gyeon Bathe+ in WetCoat.
Za zimo kakšen nezahteven sealant (FK1000p, Collinite Liquid Insulator Wax #845).
Za dolgotrajnost pa je potrebna ustrezna priprava podlage oz. dekontaminacija.
Lp,
G
+1
yashica je napisal/-a:@INFINIT: Če gledaš California Dry Blade, potem bi moral biti varen za vse vrste zaščit. Proizvajalec namreč navaja, da omenjena zadeva povzroča 15-krat manj trenja od brisače za sušenje iz mikro vlaken.
dzuro.na.izi je napisal/-a:Živjo fantje...rabim vašo mnenje...nameravam kupt en pre wax cleanser za čiščenje barve, odstranjevanje stare zaščite ter predpripravo za novo! Ni nujno da vsebuje abrazive, važno da ima kemična topila in po možnosti da še zapolni swirle pa da je kompatibilen za nanašanje sealantov, voskov različnih proizvajalcev...kolikor sm raziskal bi bla top izbira R222 Gloss Enhancing Paintwork Cleanser ampak se ga pri nas mislim da ne more nabavit (če se ga da me popravte). Kakšne alternative priporočate??? In kakšne izkušnje mate z njimi ter kako se uporabljajo? Neki idej imam kaj bi imel npr.:
- Dodo juice lime prime lite
- AF pre wax cleanser
- Angelwax perfect polish
- Bilt hamber cleanser polish
Še kakšna ideja?
Hvala in LP
P.S. nimam polirke, vse bi se delal na roke
yupi73 je napisal/-a:Vprašanje glede QD.
Nekako velja, da direkt na pleh(lak) se da sealant, potem pa lahko tudi naravni vosek povrhu.... ne pa obratno(najpej naravni vosek , čez pa "kemijo").
Kako pa je pri QD, kjer tudi velja , da npr.podalšujejo življ.dobo predhodnim zaščitam(če ga npr uporabljamo po vsakem pranju)....ali je tu vseeno kateri QD uporabljamo ne glede katera zaščita je trenutno na avtu(selant, naravni vosek....) oz. koliko je sploh smiselna uporaba QD po vsakem pranju, če je avto ŽE zaščiten(seelant,vosek, ali celo kaj bolj trajnega,....)?
yupi73 je napisal/-a:Vprašanje glede QD.
ali je tu vseeno kateri QD uporabljamo ne glede katera zaščita je trenutno na avtu(selant, naravni vosek....) oz. koliko je sploh smiselna uporaba QD po vsakem pranju, če je avto ŽE zaščiten(seelant,vosek, ali celo kaj bolj trajnega,....)?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost