Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a Gyga Če maj 21, 2015 6:44 pm

Za čim manj truda in za poletne čase kombinacija Gyeon Bathe+ in WetCoat.
Za zimo kakšen nezahteven sealant (FK1000p, Collinite Liquid Insulator Wax #845).

Za dolgotrajnost pa je potrebna ustrezna priprava podlage oz. dekontaminacija.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če maj 21, 2015 6:52 pm

geronimo77 je napisal/-a:
csf je napisal/-a:
geronimo77 je napisal/-a:
-Black max
-Extreme elements
-Vantage vosek

To troje je najbrž 100% kompatibilno med seboj. Zanima me, kako si sledijo: najprej seveda temeljito pranje (sedaj je gor FK, tako da bom z tem nanosom še malo počakal) in priprava površine. Nato barvo temeljito obdelam z Black max-om, nakar sledi Extreme elements, na koncu pa še carnauba vosek Vantage, saj zaščita seveda mora bit. Najbrž je tale vosek bolj kompatibilen kot npr. FK. Ne vem pa kako je obstojen in kakšno zaščito nudi ta Vantage vosek. Ima že mogoče kdo izkušnje z njim? Zagotavljal naj bi zaščito nekje 3-4 mesece.

Zdaj, moja barva avta je metalik modra. Po mojem mnenju bi kombinacije omenjenih izdelkov naredila verjetno maksimalen afekt na moji barvi. Sicer piše, da je Black max bolj za črne barve, ampak na modro bi tudi najbrž dobro sedel.

Je že kdo kombiniral te izdelke med sabo? Efekt na slikah je fantastičen.

Ta kombinacija je sigurno ena boljših na tržišču, ko govorimo o sijaju in globini barve.

Prednosti so v tem, da Black Max poudari barvo in naredi globino, če je npr. avtomobil metalik barve bodo "perle" v barvi še bolj vidne, barva dobi t.i "metallic flake pop". Extreme elements bo dodatno zaščitil barvno površino in ji dodal "refleksivnost" in kot pika na i Vantage, ki naredi t.i. "wet look".

FK bi lahko nanašali na Black max medtem, ko pa ne bilo smisla, če bi ga nanesli na predhodno nanešeni Extreme elements, lahko pa na FK nanesemo Vantage ali pa Vantage direktno na Black Max.

Black Max lahko uporabimo na vseh barvnih kombinacijah, tudi na beli ali srebrni, lahko ga nanašamo ročno ali strojno. Če ga nanšamo strojno bomo z njim dosegli tudi manjšo korekcijo barve.

Hvala za odgovor. Imam še eno vprašanje. Trenutno imam na avtu 3 tedne nanešen FK. Najbrž bi bilo smiselno nanesti Black max, extreme elements in vantage čez cca. 2 meseca, ko FK že popusti,a ne? Black max-a najbrž ni smiseleno nanašat na površino, kjer je gor že FK sealant? Kakšna je pa obstojnost tega Vantage voska? Ima podobne zaščitne funkcije kot FK ali je še boljši?
Doma imam rotacijsko polirko in me zanima ali lahko z njo nanašam Black max? Kolikor berem, naj bi se to večinoma delalo z DA polirko.
Black max je torej nekakšna kombinacija fine polir paste in glaza. Jaz sem avto namreč že spoliral z fino polir pasto CG V38, ampak mislim, da ne bi nič škodilo, če nanesem še black maxa.

Lep dan vsem.

Jaz sem nanašal glaze z rotacijsko in rdečo flexipads fino gobico. Ni bilo težav. Na roke nima smisla, če lahko več dosežeš z mašino.
Sicer bi moral za dolgotrajnost odstraniti FK. Če si ga ustrezno nanesel bo tudi čez 2 meseca sheet-al. Glede razlike Voska in sealanta pa je že csf pojasnil.

Ne razumem te, zakaj bi prejšnja polirna pasta vplivala na nanos black max-a. Saj polirna pasta ni pustila sloja. Ostanke polirne paste si pa ja odstranil pred nanosom FK-ja.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

geronimo77
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo77 Če maj 21, 2015 7:35 pm

Gyga, hvala za odgovor.

Zdaj me samo še zanima s čim bi bilo najbolje odstraniti FK sealant? Je možno kupiti kakšen namenski razmaščevalec? Nikoli še nisem tega počenjal :)

Glede polirne paste pa nisem bil siguren ali nudi kakšno dodatno zaščito na laku ali ne...---ostanek paste sem seveda pobrisal pred nanosom FK.

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi Če maj 21, 2015 7:40 pm

Geronimo CG V38 je polir pasta ki vsebuje samo abrazive in odstranjuje rise in praske in nič ne dodaja zaščite ali glaza ker tega ne vsebuje in ti dobiš potem čisto površino za nanašanje česarkoli želiš...Drugače bi blo če ti uporabljal all in one izdelke ki delno odstranijo delno zapolnijo in delno zaščitijo barvo - v tem primeru dobiš neko osnovo za nanašanje zaščite ampak ni nujno da se ta sprime z barvo ker je vmes še zaščita od all in one izdelka pa glaze od all in one izdelka.

Ti uglavnem ko se boš tako odloču odstrani staro zaščito (ali s plastelinom, ali s clay krpo, ali z mešanco izopropanola pa vode), potem nanesi black max s polirko na mehki gobici ter čez še Extreme elements (ki je tvoja nova zaščita) in čez opcijsko še Vantage (ki bo služu kot dodatna carnauba zaščita EE-ju). Vantage je sej pravim opcijski...mislim da boš že z black max in EE-jem zelo zadovoljen ;)

Pa ne pozabit javit kako je uspelo!

LP

geronimo77
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo77 Če maj 21, 2015 10:37 pm

dzuro.na.izi je napisal/-a:Geronimo CG V38 je polir pasta ki vsebuje samo abrazive in odstranjuje rise in praske in nič ne dodaja zaščite ali glaza ker tega ne vsebuje in ti dobiš potem čisto površino za nanašanje česarkoli želiš...Drugače bi blo če ti uporabljal all in one izdelke ki delno odstranijo delno zapolnijo in delno zaščitijo barvo - v tem primeru dobiš neko osnovo za nanašanje zaščite ampak ni nujno da se ta sprime z barvo ker je vmes še zaščita od all in one izdelka pa glaze od all in one izdelka.

Ti uglavnem ko se boš tako odloču odstrani staro zaščito (ali s plastelinom, ali s clay krpo, ali z mešanco izopropanola pa vode), potem nanesi black max s polirko na mehki gobici ter čez še Extreme elements (ki je tvoja nova zaščita) in čez opcijsko še Vantage (ki bo služu kot dodatna carnauba zaščita EE-ju). Vantage je sej pravim opcijski...mislim da boš že z black max in EE-jem zelo zadovoljen ;)

Pa ne pozabit javit kako je uspelo!

LP

Vsekakor javim kako bo uspel tale Britemax projekt, bom še poslikal, da se vidijo vizualni rezultati. Prej moram še v nabavo vseh produktov, pol pa ko bo čas, akcija :)

Če prav razumem je pol Extreme elements moja nova zaščita? Sem mislil, da moram iti čez, kot zadnja faza, še obvezno z sealantom ali voskom. Extreme elements je polimerna zščita, ni vosek, ni sealant a ne?

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Če maj 21, 2015 10:48 pm

Če prav razumem je pol Extreme elements moja nova zaščita? Sem mislil, da moram iti čez, kot zadnja faza, še obvezno z sealantom ali voskom. Extreme elements je polimerna zščita, ni vosek, ni sealant a ne?

Postopek: Black Max->Extreme Elements->Vantage wax

EE je zaščitni sintetični(osnova polimeri v tem primeru) zaščitni premaz/sealant
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Če maj 21, 2015 11:15 pm

Fishman je napisal/-a:pri hiši je nov Ford S-max(l.2012) kovinsko črne barve. Glede na ta da se na tej barvi pozna skoraj vse od umazanije do malih ris me zanima kako se lotiti avta. Trenutno se avto pere le z blagim Sonax šamponom za pogosto pranje. Sam bi rad zadevo po pranju še zaščitil oz izboljšal in poudaril barvo vendar s čim manj dela. Ima kdo kak predlog kaj nanesti na avto da ne naredim več sranja kot koristi.

Če gledamo samo Chemical Guys šampone bi sam izbral najnovejšega V7 hybrid šampon. Opcijsko lahko zraven dodamo še QD V7 in imamo perfektno kombinacijo.

Prosil bi še za predlog s čim negovati notranjost.

Za čiščenje celotne notranjosti pa sta dve možnosti in sicer ali že pripravljeni izdelek ali pa kakšen all purpose cleaner koncentrat, kjer si moč določamo sami glede na razmerje+kakšen končni premaz, ki naredi matt finiš
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Pe maj 22, 2015 6:15 am

Gyga je napisal/-a:Za čim manj truda in za poletne čase kombinacija Gyeon Bathe+ in WetCoat.
Za zimo kakšen nezahteven sealant (FK1000p, Collinite Liquid Insulator Wax #845).

Lp,
G

+1

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe maj 22, 2015 1:59 pm

dzuro.na.izi je napisal/-a:
Gyga je napisal/-a:Za čim manj truda in za poletne čase kombinacija Gyeon Bathe+ in WetCoat.

Lp,
G

+1

A bo silikonski "metla" ali jelena kožica pol z brisanjem pleha na avtu kaj odstranila tale GY wetcoat ali pa carpr ohydro02?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So maj 23, 2015 1:12 pm

@INFINIT: Če gledaš California Dry Blade, potem bi moral biti varen za vse vrste zaščit. Proizvajalec namreč navaja, da omenjena zadeva povzroča 15-krat manj trenja od brisače za sušenje iz mikro vlaken.

Prejšnji vikend sem imel v delu 13 let staro toyoto rav4 2.0 diesel na katerem se je brusilo in poliralo luči in nanknadno še komplet vozilo. Notranjost v odličnem stanju, lak pa prava katastrofa ( vsepovsod praske od vejevja, odrgnine, zračna rja, katran, drevesna smola...), ki še nikoli ni videl poliranja in zaščite.

Od lastnikove želje po "malo spolirati" je nastalo poliranje, ki je trajalo vso soboto in pretežni del nedelje, da je bil avto vsaj približno za pogledat.
Žal se zaradi nuje ni dalo nerediti maximalne korekcije laka, izjema so bile le luči kar je bila zahteva. Bigfootka 21 se je ponovno izkazala za upravičeno naložbo, ravno tako nemška Menzerna, od katere sem prvič preizkusil super heavy cut 300 :D Lahko rečem samo kapo dol, Menzerna je ponovno dokazala da zna!

Tokrat sem prvič nanašal opti lens in to v treh slojih. Bomo videli kako se bo izkazal na dolgi rok. Luči so bile res v katastrofalnem stanju, tako da sem začel z Mirka P400 suho brušenje in končal na 3M P3000 vodobrusnem disku, seveda brušeno strojno.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 23, 2015 1:20 pm

yashica je napisal/-a:@INFINIT: Če gledaš California Dry Blade, potem bi moral biti varen za vse vrste zaščit. Proizvajalec namreč navaja, da omenjena zadeva povzroča 15-krat manj trenja od brisače za sušenje iz mikro vlaken.

;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Ne maj 24, 2015 7:32 am

Živjo fantje...rabim vašo mnenje...nameravam kupt en pre wax cleanser za čiščenje barve, odstranjevanje stare zaščite ter predpripravo za novo! Ni nujno da vsebuje abrazive, važno da ima kemična topila in po možnosti da še zapolni swirle pa da je kompatibilen za nanašanje sealantov, voskov različnih proizvajalcev...kolikor sm raziskal bi bla top izbira R222 Gloss Enhancing Paintwork Cleanser ampak se ga pri nas mislim da ne more nabavit (če se ga da me popravte). Kakšne alternative priporočate??? In kakšne izkušnje mate z njimi ter kako se uporabljajo? Neki idej imam kaj bi imel npr.:
- Dodo juice lime prime lite
- AF pre wax cleanser
- Angelwax perfect polish
- Bilt hamber cleanser polish

Še kakšna ideja?

Hvala in LP

P.S. nimam polirke, vse bi se delal na roke

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Ne maj 24, 2015 9:29 am

Vzemi DJ lime prime plus ce bos delal
na roke.
Ali pa AF . Karkoli bos vzel ubistvu bo bolj ali manj isto efekt.

geronimo77
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo77 Ne maj 24, 2015 10:58 am

dzuro.na.izi je napisal/-a:Živjo fantje...rabim vašo mnenje...nameravam kupt en pre wax cleanser za čiščenje barve, odstranjevanje stare zaščite ter predpripravo za novo! Ni nujno da vsebuje abrazive, važno da ima kemična topila in po možnosti da še zapolni swirle pa da je kompatibilen za nanašanje sealantov, voskov različnih proizvajalcev...kolikor sm raziskal bi bla top izbira R222 Gloss Enhancing Paintwork Cleanser ampak se ga pri nas mislim da ne more nabavit (če se ga da me popravte). Kakšne alternative priporočate??? In kakšne izkušnje mate z njimi ter kako se uporabljajo? Neki idej imam kaj bi imel npr.:
- Dodo juice lime prime lite
- AF pre wax cleanser
- Angelwax perfect polish
- Bilt hamber cleanser polish

Še kakšna ideja?

Hvala in LP

P.S. nimam polirke, vse bi se delal na roke

Jaz sem pred podobnim postopkom kot ti in po vseh prebranih forumih in mnenj ostalih, sem se odločil za trio Britemax (black max, EE, vantage). Black max naj bi bil odličen za vse to, kar potrebuješ - od odstranjevanja stare zaščite, priprave na novo, itd...Izkušenj z njim še nimam, bom pa poročal, ko ga sprobam :)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Ne maj 24, 2015 2:25 pm

Update za Fussota:
Danes prvič opral avto po nanosu, odtekanje vode je res hudo, brisanje čist enostavno, sam efekt po pranju pa tut fenomenalen, dejansko če nebi vedel bi mislil da je kakšen hud coating gor. tko da zaenkrat same pohvale !
Slika
Slika
Slika

Istočasno sem opral še očetov avto na katerem je delno cquartz Finest in delno cquartz UK, tretje pranje v 6 mesecih, in kljub temu da je bila vmes manjša nezgoda(avto parkiran na gradbišču, in je cel avto pobarvan od ene ograje), še vedno vse deluje maksimalno. S pranjem nič ne kompliciram, ga namerno operem po "kmečko" v testne namene. Oboje drži kot kamen.

Slika
Slika

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Ne maj 24, 2015 9:34 pm

- Dodo juice lime prime lite- lahko bi rekel najbolj "oljnati" izmed vseh naštetih, ok, na npr. rdeči, plavi, rumeni, na svetlejših barvah ne pride do izraza
- AF pre wax cleanser- soliden, odstrani sledi oksidacije če predhodno ne poliramo avtomobil, namensko uporabimo v kombinaciji z voskom
- Angelwax perfect polish- lahko bi rekel iste karakteristike kot AF rejuvenate
- Bilt hamber cleanser polish- najboljša izbira v kolikaor iščemo izdelek podoben R222, dejansko sta si zelo podobna in v nekaterih lastnostih ista, oba ogromno "filata".

Od vseh zgoraj naštetih bo najboljši rezultat z cleanse polishem, če imamo možnost ga nadgradimo z Hydra voskom in rezultat bo :shock:
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi To maj 26, 2015 10:40 am

Še Poorboys profesional polish bi bla ena varjanta zaradi raznovrstnosti....Sicer pa Bilt hamber deluje kot zlo ql izbira

yupi73
Nov uporabnik

Napisal/-a yupi73 Ne jun 07, 2015 8:32 pm

Vprašanje glede QD.
Nekako velja, da direkt na pleh(lak) se da sealant, potem pa lahko tudi naravni vosek povrhu.... ne pa obratno(najpej naravni vosek , čez pa "kemijo").

Kako pa je pri QD, kjer tudi velja , da npr.podalšujejo življ.dobo predhodnim zaščitam(če ga npr uporabljamo po vsakem pranju)....ali je tu vseeno kateri QD uporabljamo ne glede katera zaščita je trenutno na avtu(selant, naravni vosek....) oz. koliko je sploh smiselna uporaba QD po vsakem pranju, če je avto ŽE zaščiten(seelant,vosek, ali celo kaj bolj trajnega,....)?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne jun 07, 2015 9:24 pm

yupi73 je napisal/-a:Vprašanje glede QD.
Nekako velja, da direkt na pleh(lak) se da sealant, potem pa lahko tudi naravni vosek povrhu.... ne pa obratno(najpej naravni vosek , čez pa "kemijo").

Kako pa je pri QD, kjer tudi velja , da npr.podalšujejo življ.dobo predhodnim zaščitam(če ga npr uporabljamo po vsakem pranju)....ali je tu vseeno kateri QD uporabljamo ne glede katera zaščita je trenutno na avtu(selant, naravni vosek....) oz. koliko je sploh smiselna uporaba QD po vsakem pranju, če je avto ŽE zaščiten(seelant,vosek, ali celo kaj bolj trajnega,....)?

https://youtu.be/eDRwnhcZWoc?t=8m54s

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po jun 08, 2015 6:17 am

yupi73 je napisal/-a:Vprašanje glede QD.
ali je tu vseeno kateri QD uporabljamo ne glede katera zaščita je trenutno na avtu(selant, naravni vosek....) oz. koliko je sploh smiselna uporaba QD po vsakem pranju, če je avto ŽE zaščiten(seelant,vosek, ali celo kaj bolj trajnega,....)?

Uporaba po rednem pranju bo dodala malo zaščite in dodala malo lubrikanta pri sušenju avta. QD-ji so bili prvotno mišljeni kot izdelki za brezvodno čiščenje, bolj čiščenje na par dni al pa tedensko, ki odstranijo lažjo umazanijo (prah in vodne madeže po dežju in podobno) in dodajo malo sijaja in zaščite ni pa ta dolgotrajna (no odvisno od izdelka in proizvajalca), in QDje lahko uporabimo ne glede na to s čem je avto predhodno zaščiten. Lahko jih uporabimo tudi samostojno. Jst ponavad uporabim qd samo po pranju če slučajno opazim kakšne suhe vodne madeže ki sem jih pri brisanju spregledal.

So pa izjeme z nekaterimi tekočimi zaščitami ki se oglašujejo kot QDji ampak so v bistvu sealanti npr Sonax BSD ali Gyeon Cure ali Wet coat ter Car pro Hydro (pa še kakšen bi se najdu). Te se nanaša kot QDje ampak je priporočljivo da se jih nanaša direkt na barvo zaradi boljše obstojnosti...no lahko se jih da na obstoječo zaščito samo obstojnost ne bo kot je reklamirana.

LP
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost