Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

teslam2
Nov uporabnik

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a teslam2 Sr jul 29, 2015 8:04 pm

A obstaja kak koncentrat za ciscenje sedežev iz blaga?

sem probal Armor All Carpet and Seat Foaming Cleaner, in mi je ratalo spucat samo zadnjo klop, za ostalo pa ze zmanjkalo :D

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi Sr jul 29, 2015 10:43 pm

obstaja obstaja...Autobrite FAB se redči 1:100 in je eden najboljših večnamenskih čistil na trgu! uporaben je za vse notranje dele avta

daviddci
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana-Postojna

Napisal/-a daviddci Če jul 30, 2015 6:48 am

dzuro.na.izi je napisal/-a:Mi kr luste delas s qed-jem :-P

Sj najbrz ze ves ampak ce mas na avtu nanesen lsp potem ga bos s citrus predpranjem dol spral! Sam heads-up

Hm, kolikor sem uspel prebrat naj bi bila stvar varna za zaščito, no vsaj kolikor toliko. Tako kot AF CP, ki ne poškoduje voskov, sealantov, QD pa s časom verjetno spere, ker niti ni mišljen kot neka dolgotrajna zaščita... No, tudi če gre kaj dol bo verjetno še vedno manj šlo kot s katerim drugim sredstvom za predpranje. Če bi želel ohranjat zaščito bi moral potemtakem uporabit snow-foam? Ali bi bilo potem verjetno bolje ostati na veliko dražjemu bratcu, kot je Citrus Power?

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Če jul 30, 2015 7:18 am

Sm glihkar vidu da naj bi res bil varn za zaščito...tako kot AF CP

Problem je kr nikjer ni nobenih konkretnih podatkov al pa tako kot si omenu recenzij o tem izdelku! :tipk Sm iskal pa nikjer nč konkretnega

Lej probaš...riskiraš 14 eur pa je! Pa mi pol poveš če se je splačal al ne :EE

teslam2
Nov uporabnik

Napisal/-a teslam2 Če jul 30, 2015 7:31 am

100:1 odlicno, pol bom mel za 4 avte sigurno dost cistila :D

Vprasanje glede copicev, se dobijo taki, ki ne puscajo zadaj scetin? sem probal eno zadevo in kjerkol coham zadaj odpadajo scetine, tako da nima smisla, rabim druge...

Plasticna armaturka in ventilacija se cisti z autobrite fab + mikrokrpa ali dajete gor se kaj drugega?

s cim se pozivijo tesnila okol vrat itd?

kako cistite sipe brez da se sprica po celem avtu, npr. po armaturki spredaj?

Hvala, lp

daviddci
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana-Postojna

Napisal/-a daviddci Če jul 30, 2015 7:44 am

dzuro.na.izi je napisal/-a:Sm glihkar vidu da naj bi res bil varn za zaščito...tako kot AF CP

Problem je kr nikjer ni nobenih konkretnih podatkov al pa tako kot si omenu recenzij o tem izdelku! :tipk Sm iskal pa nikjer nč konkretnega

Lej probaš...riskiraš 14 eur pa je! Pa mi pol poveš če se je splačal al ne :EE

Čeprav velja vedno pravilo, da bolje kot čisti manj je varno za zaščito, ki je na laku. Je pa stvar mogoče redčit, tako, da se tudi s tem po vsej verjetnosti lahko regulira moč. Bomo videli. Konec koncev, pa lahko še vedno čez vosek dodajaš nekaj kar potem ščiti, npr sealant. Ali pa sealant dodajaš v več plasteh in ga po vsakem pranju obnavljaš, tako potem nikoli ne pride detergent do čistega laka in je vedno nekaj zaščite prisotne. No, ko bom imel možnost preizkusit stvar bom seveda kaj več lahko rekel.

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Če jul 30, 2015 7:45 am

Teslam2

Za čopiče glej omenjeni trgovini, dobiš pa tud kvalitetne čopiče v kakšni mavrici, merkurju ipd.

FAB je samo čistilo (tako je za vse tekstilne, plastične, gumijaste dele)...če bi rad pa armaturko zaščitu je treba nanest pa še kakšno uv zaščito. Sam uporabljam Poorboys Natural look ker je uporaben za vse notranje dele v avtu (plastika, gume, tesnila, usnje).

Tesnila - najprej očistiš nato poorboys natural look (ali kakšen drug premaz - nočem reklame delat :lol: )

Šipe - namesto da špricaš čistilo direkt po steklu ga 1x - 2x našpricaš na krpo iz mikrofibre in steklo samo prebrišeš od znotraj!

yupi73
Nov uporabnik

Napisal/-a yupi73 So avg 01, 2015 11:35 am

Rabim nasvet pravzaprav 2:

-Imam za očistit gobico(pena) , ki je od voska.....s čim najhitreje in najlažje....vem da se dobijo posebne krtačke , ki pa je trenutno nimam.
KAkšna krtačka bi bila primerna in se jo dobi v vsaki trgovini (zobna, one male za roke, kaj drugega ..... ? ) Detergent, čistilo ?
-Apikatorji so penasti ali tekstilni ....razlike ? Kateri so primernješi za voske, sealante,...?

sypahh
Nov uporabnik

Napisal/-a sypahh To avg 04, 2015 3:49 pm

yupi73 je napisal/-a:Rabim nasvet pravzaprav 2:

-Imam za očistit gobico(pena) , ki je od voska.....s čim najhitreje in najlažje....vem da se dobijo posebne krtačke , ki pa je trenutno nimam.
KAkšna krtačka bi bila primerna in se jo dobi v vsaki trgovini (zobna, one male za roke, kaj drugega ..... ? ) Detergent, čistilo ?
-Apikatorji so penasti ali tekstilni ....razlike ? Kateri so primernješi za voske, sealante,...?

-Če nimaš krtačke, je tudi drug način. Jaz jih namočim v vročo vodo in dodam malo detergenta (recimo malo tekočega praška ali pa čistilo za mikrofibre, tudi nek dober APC bo naredil svoje delo, oz. je skoraj najboljše da ga uporabiš), da grejo lepo vsi ostanki polirne paste ven, potem jih pa še malo operem na roke z detergentom, važno je samo, da ko jih ožemaš jih ožami čisto. Toliko, da ven teče samo čista voda, brez pene. Gre vse ven, brez uporabe kakršnekoli krtačke.

-aplikatorji so penasti in pa iz mikrofibre, da.. Čisto odvisno je za kaj uporabljaš, načeloma ni neke razlike.. Jaz za nanašanje voska vedno uporabljam penaste aplikatorje, mikrofibra aplikatorje pa uporabljam recimo za nanos kreme za nego usnja na usnjene sedeže in podobno. Lahko pa tudi sealant nanašaš z aplikatorjem z mikrofibre.

sypahh
Nov uporabnik

Napisal/-a sypahh To avg 04, 2015 3:54 pm

teslam2 je napisal/-a:100:1 odlicno, pol bom mel za 4 avte sigurno dost cistila :D

Vprasanje glede copicev, se dobijo taki, ki ne puscajo zadaj scetin? sem probal eno zadevo in kjerkol coham zadaj odpadajo scetine, tako da nima smisla, rabim druge...

Plasticna armaturka in ventilacija se cisti z autobrite fab + mikrokrpa ali dajete gor se kaj drugega?

s cim se pozivijo tesnila okol vrat itd?

kako cistite sipe brez da se sprica po celem avtu, npr. po armaturki spredaj?

Hvala, lp

Vsi čopiči, ki so namenski za autodetailing, ne puščajo ščetin.. Dobiš jih v obeh naših dveh znanih trgovinah (da ne delam reklame, da nebo kaj narobe).

Jaz armaturko čistim z mikrofibro in pa čistilom Chemical Guys ALLCLEAN+, načeloma bo vsak APC opravil svoje delo, seveda v pravem razmerju.

Za tesnila in plastike sem probal že kar nekaj zadev, lahko ti mirno zatrdim, da je CarPro PERL eden izmed najboljših. Pravtako se kupi v koncentratu in ga mešaš z vodo (razmerje je odvisno od tega, za kaj rabiš)

Stekla od znotraj čistiš tako, da čistilo našpricaš direktno na mikrokrpo in potem začneš s čiščenjem. Vedno pojdi potem čez še s čisto, suho mikrokrpo, da se odstranijo res vse lise, probaj - boš videl razliko. :)

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Sr avg 05, 2015 6:12 am

sypahh je napisal/-a:Jaz armaturko čistim z mikrofibro in pa čistilom Chemical Guys ALLCLEAN+, načeloma bo vsak APC opravil svoje delo, seveda v pravem razmerju.

Je All clean + varen za tekstil oz. sedeže??? Se ga za kakšno stvar v avtu ne uporablja (glede na to da je citrus pa da bi lahk uniču material)?
V kakšnem razmerju ga pa uporabljaš noter? 1:20 ali še bolj razredčeno?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr avg 05, 2015 7:35 am

Jaz sem z AllCleanom v 1:20 cistil celotno notranjost brez problemov.. Ko mi je zmanjkalo 1:20 mesanice in nisem imel vec koncentrata sem enkrat kar celo 1:10 uporabil za notranjost brez posledic, tako da mislim da se ni kaj bat.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Sr avg 05, 2015 7:42 am

EX-B je napisal/-a:Jaz sem z AllCleanom v 1:20 cistil celotno notranjost brez problemov.. Ko mi je zmanjkalo 1:20 mesanice in nisem imel vec koncentrata sem enkrat kar celo 1:10 uporabil za notranjost brez posledic, tako da mislim da se ni kaj bat.

OK kul...hvala

sypahh
Nov uporabnik

Napisal/-a sypahh Sr avg 05, 2015 9:47 am

dzuro.na.izi je napisal/-a:
sypahh je napisal/-a:Jaz armaturko čistim z mikrofibro in pa čistilom Chemical Guys ALLCLEAN+, načeloma bo vsak APC opravil svoje delo, seveda v pravem razmerju.

Je All clean + varen za tekstil oz. sedeže??? Se ga za kakšno stvar v avtu ne uporablja (glede na to da je citrus pa da bi lahk uniču material)?
V kakšnem razmerju ga pa uporabljaš noter? 1:20 ali še bolj razredčeno?

Dzuro tko kot ti je ze nekdo spodaj napisal. Jaz sem ga na zacetku uporabljal v razmerju 1:20, vendar mi je bil malo presvoh, tako da sem malo eksperimentiral. Tudi z 1:10 se da, vendar se malo prevec peni. Prisel sem do zakljucka, da nekako najboljse oddela pri 1:15. Tudi jaz ga uporabljam 1:15 za notranjost in je super.

Kamot ga lahko uporabljas tudi na tekstilu, tudi usnju.. ga tudi jaz.. Prav tako zmesan 1:15 - 1:20

Jaz ga uporabljam pravzaprav za vsa ciscenja, tudi za motorni prostor, tecaji med vrati itd.. Je dober APC pa tudi poceni, glede na to, koliko ga dejansko dobis ven z 473ml plastenke

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Sr avg 05, 2015 10:38 am

Hvala Sypahh

Še ena stvar...kako spravit kapljico barve s plastike ne da bi poškodoval plastiko? Sm že probu s plastelinom in s clay krpo ampak se ne vda

Slika

ista stvar na strehi...tudi s plastelinom ne gre...sm probu še narahlo pobrust in na roke spolirat sledi brušenja ampak kapljica je še vedno tu! Predaleč si ne upam brusit.

Slika

Desno na sliki strehe je viden tud t.i. etching...kako ga odstranit? Rahlo brušenje in ročno poliranje ali strojno poliranje? Že vnaprej povem da mašine nimam! Mim grede ni to edino mesto na strehi!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr avg 05, 2015 11:29 am

Z nitro-m
Lp

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Sr avg 05, 2015 11:38 am

Pa si zihr da ne bo plastike razbarvu?

mp/
Nov uporabnik

Napisal/-a mp/ Sr avg 05, 2015 12:50 pm

Mene pa zanima, kaj vse uporabljate pri pranju avta, pa kok krp porabte itd?

Bi neki kupu, ampak če hočem bit kokr tok založen je takoj proti 150€, kar se mi zdi pa skor mal dost. Kaj bi biu dober komplet za nekje 60-80€, mogoče mal več če se res splača.

Bi pa rabu neki s citrusi za mrčeš in na grobo pred šamponom, šampon, neki za armaturko in usnje, gobo, krpo za brisanje, kako mikrofibro, mogoče čopič pa razpršilko za kej razredčit.

sypahh
Nov uporabnik

Napisal/-a sypahh Sr avg 05, 2015 3:37 pm

mp/ je napisal/-a:Mene pa zanima, kaj vse uporabljate pri pranju avta, pa kok krp porabte itd?

Bi neki kupu, ampak če hočem bit kokr tok založen je takoj proti 150€, kar se mi zdi pa skor mal dost. Kaj bi biu dober komplet za nekje 60-80€, mogoče mal več če se res splača.

Bi pa rabu neki s citrusi za mrčeš in na grobo pred šamponom, šampon, neki za armaturko in usnje, gobo, krpo za brisanje, kako mikrofibro, mogoče čopič pa razpršilko za kej razredčit.

Dobrodosel v svet detailinga :) res je, denarja tukaj ni nikoli dovolj.. Daj mi pisi na sypahh@gmail.com ali privat, da mi malo poves tvoje potrebe, pa bova vrgla skupi neki :)

sypahh
Nov uporabnik

Napisal/-a sypahh Sr avg 05, 2015 3:43 pm

dzuro.na.izi je napisal/-a:Hvala Sypahh

Še ena stvar...kako spravit kapljico barve s plastike ne da bi poškodoval plastiko? Sm že probu s plastelinom in s clay krpo ampak se ne vda

Slika

ista stvar na strehi...tudi s plastelinom ne gre...sm probu še narahlo pobrust in na roke spolirat sledi brušenja ampak kapljica je še vedno tu! Predaleč si ne upam brusit.

Slika

Desno na sliki strehe je viden tud t.i. etching...kako ga odstranit? Rahlo brušenje in ročno poliranje ali strojno poliranje? Že vnaprej povem da mašine nimam! Mim grede ni to edino mesto na strehi!

Nevem no, jaz se z raznimi nitro razredcili nebi igral :) glede na to, da praviš, da si probal že razna čistila.. Najboljše bi bilo premerit debelino barve, da je povsem varno in potem zadevo zbrusit stran strojno, z vodobrusnim papirjem (vem pa da nimaš mašine, kaj šele merilca:)).. Mogoče ti bo Pavlic znal kej svetovat, povprašaj še njega.

Kar se tiče strehe, pa definitivno najlažje z strojnim poliranjem, mislim da tukaj niti ni potrebno brušenje (mogoče se motim, s slike je težko razbrati), samo taprava gobica in pasta,.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov