Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Re: Detailing by Pavlich /novo MB GL

Napisal/-a 106 Sr jun 27, 2012 11:16 am

Antisilikonsko čistilo pa bo šlo dol.

Kaj pa če so pikice stare več kot leto dni ?

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Sr jun 27, 2012 3:47 pm

LaMike je napisal/-a:
Kani11 je napisal/-a:Je to varno? je potrebno potem avto spolirat? te pikice, ki se vidijo, so na celem avtu

Ja, ja. :mrgreen: Varno je, sem pa skoraj prepričan, da bo avto treba polirat. Če ne druga vsaj zaščitit na novo. ;)

kot je kolega napisal. varno je, ampak jas vedno kasneje nanesem novi sloj voska. drugače pa uporabljam plastelin od 3m in nekakšen lubrikant, ki zadevi omogoči lepšo drsenje. imena nevem ker ga iz službe prnesem (ga imamo v kanistru in seveda braz etikete :huh: ) drugače sem pa že odstranjeval tudi več kot leto stare pikice in so šle dol, ampak z veliko truda.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Po jul 09, 2012 2:57 pm

Lep pozdrav po dolgem času, malo sem len(ne z delom, ampak z nalagnjem slik:D)

Nekaj časa nazaj imel Opel astro OPC(mislim da ni original opc, nevem, me ne zanima:D) na klasičnem pranju in čiščenju, nato sva z lastnikom se dogovorila da mi ga pusti čez dan, da nanesem še kakšen premaz za sijaj, potem sem imel avto že čez noč, tako da se je vse skupaj odvilo nekako na eno večerno/dopoldansko hitro poliranje. Problem je v tem da seveda avta porej nisem poslikal, ampak važen je končni izdelek :)

Za enostopenjsko poliranje sem uporabil AB Euphorio, z kombinacijo oranžne CSF gobice, na koncu za finiš pa sem samo zamenjal s črno gobico, zatem pa nanesel en sloj wolfs new moon vosek. gume premazane s turtle wax tyre gel, notranjost v celoti AB FAB in AB Pink sheen.

slikce;
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

LP

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Detailing by Pavlich /novo Opel Astra

Napisal/-a LaMike Po jul 09, 2012 8:35 pm

Ni opc ampak opc line 1 (podobno, kot audijev s-line). =P Lepo zrihtano. :D
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To jul 10, 2012 12:58 am

evo pa sm neki novga zvedu :D luštn avto :)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich So jul 28, 2012 5:29 pm

končno nekaj malo bolj konretnega za objavo...:)

Slika

popravek, ostal brez slik končnega izdelka, fak

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če avg 16, 2012 1:36 pm

Končno sem našel čas(pa predvsem voljo) za objavo nekaterih slik, upam da me ne mine takoj :)

Pred dnevi sem na čiščenje dobil lepo ohranjenega caddya, z željo lastnika, da avto postane bolj bele barve oz. se barva malo osveži, notranjost pa globinsko očisti. Avto za službeni avto lepo ohranjen, notranjost biolj ali manj zaprašena, zunanjost pa skorajda brez praske, tu in tam malo leteče rje, in pa praske od nepravilnega pranja.
Avto sem v notranjosti napadel z izdelki od Autobrite, sepravi FAB, pink sheen dressing za plastike, in dišava new car smell, zunanjost oprana z wolf white satin šamponom, wolf brake duster čez celoten avto, 3m plastelin,AB verry cherry za feltne še potem, CSF APC za zunanjost, in pa vse plastike dobile premaz s csf premazom za pnevmatike. avto sem spoliral z AB euphoria, in še dodaten sloj chemical guys blacklight-a.
Delal sem nekje 16 ur razdeljeno na dva dni.

slike prej in potem..
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če avg 16, 2012 1:48 pm

No potem je tu še nekaj fotk se nabralo, tole je od od MB s500, že dolgo ne očiščen tako kot treba, dobil sem ga na malo bolši tretma se prav komplet+ qd, pa čiščenje sedežev in premaz za usnje, vseeno zaradi velikosti avta za celo dopoldne dela (p.s. avto je pa bolan)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če avg 16, 2012 1:58 pm

potem je pa tukaj še nekaj slik čist random, kar pač s telefonom usput poslikam pa sm najdu po mapcah, nč spešl :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

seveda sm mogu pred morjem tut svojga :D
Slika

No to je to, šlo mi je sicer zdele pol dneva za tole, ampak vseen, komentarji dobrodošli :)

Autoček
Nov uporabnik

Re: Detailing by Pavlich /novo VW Caddy, MB S500, random fot

Napisal/-a Autoček Če avg 16, 2012 2:48 pm

perfektno...kot vedno 8)
By...Autoček :P

Uporabniški avatar
kastko1
Nov uporabnik

Kraj: Laško - okolica

Napisal/-a kastko1 Če avg 16, 2012 7:48 pm

Lepo opravljeno delo :D Vidim pa da tud teb vzame avto po 10+ ur.. sem mislo da sem jst eden bol počasnih ko mi avta nerata nardit pod 10 ur, nekater pa 4-5 ur pa je avto fertik :o

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a jure1981 Pe avg 17, 2012 10:43 am

Pavlic lepo narejeno...

ja.. tak cas se porabi, ce zelis avto naredit konkretno in kvalitetno... tudi sam sem se precej casa spraseval kaj delam narobe, da traja tok dolgo...pa potem uvidel..da bliznjic ni

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Pe avg 17, 2012 2:37 pm

hvala :)

s časom je pa tko, da se naredit hitrej, sam če imaš čas na voljo ni razloga za hitenje, ker to pomeni samo površnost. čebi mel še kako uro viška, bi verjetno še tisto porabil :)

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Pe avg 17, 2012 7:55 pm

vrhunsko delo ;) .. Mi lahko samo poveš, s katerim čistilom očistiš predpražnike ( te gumjaste ) .. Jaz jih krtačim s šamponom, .. in je še vedno ves rjav :roll:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Pe avg 17, 2012 9:38 pm

Autobrite FAB seveda :D

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich /novo BMW 3

Napisal/-a pavlich Ne avg 26, 2012 1:20 pm

Za mano je še en lušten projekt bil za delat(in za pogledat), črn bmw, za sabo je imel nekaj kilometrov, ampak drugače v presenetljivo dobrem stanju(luknjic od kamnčkov ni bilo, večjih prask tudi bore malo), lastnik pa pravi da ni bil avto ne poliran, in ne barvan, pa nevem a to drži al ne (ponekod zelo grdi hologrami in vidne sledi brušenja,prepičajte se sami na slikah). Želja stranke je bila kemično čiščenje notranjosti, in malo več sijaja kar se tiče zunanjosti.

Prvo sem se lotil notranjosti, z vsem znanim AB FAB, pemaz za plastike je bil AB pink sheen, za usnjene dodatke pa Wolfs leather revival. Ker sem večino dela imel s poliranjem, je žal malo fotk notranjosti in pa nasploh zaradi sonca slabe slike celotnega projekta, ker fotoaparat trenutno ni prioriteta in slikam s telefonom.

Slike notranjosti prej in potem...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

kar se tiče zunanjosti..avto sem temeljito opral z metodo dveh veder s šamponom Wolf white satin, feltne so bile deležne Wolf brake dusterja in CSFčistila za plastišča, koloteke in pnevmatike sem očistil z CSF APC, in premazal z CSF dressingom.
Ker je bmw znan po trdi barvi, sem po posvetovanju se avta lotil kar s srednjo CSF gobico,nanjo pa nanesel dve kapljici Menzerne 3.02 in prav toliko Menzerne final finish, namen sem imel iti čez še z CG Glosworkz glaze-om pa sem pred tem za hec probal še AB euphorio, ki pa je presenetljivo dobro opravila svoje delo, boljše od prejšne kombinacije, pa še malo časa sem si s tem priboril, tako da sem tudi nadaljeval z aeuphorio. Sledi brušenja sem odstranil z 3M zeleno pasto in rumeno CSF gobico. Za konec sem nanesel še sloj Wolfs new moon tekočega voska, in rezultat glede na prejšno stanje je bil odličen.
Delal sem v četrtek 5 ur, in v soboto 11 ur, plus vročina je pripeljala do tega da sem v petek zvečer ostal doma :D

slike prej in potem..
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

To je to, komentarji zaželjeni :)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich /novo Audi a8

Napisal/-a pavlich To sep 18, 2012 9:22 pm

Danes je bil na sporedu Audi a8, res lep avto,men osebno je tudi zelo dobro izpadel, in sem bil zelo zadovoljen s končnim izdelkom, potreben čiščenja celotne notranjosti.

Delal sem ga kar cel dan, ker kljub temu da ni ful umazan je precej velik in velik je tut stvari za kere si morš čas vzet :)
Sedeže (in vse kar je usnja) in plastike očistil z FAB, prav tako tla in tepihe, kar je bilo panel z alkantaro in strop, sem previdno in počas očistu z milejšo mešanco FAA a(morm samga sebe okregat ker nimam čistila za alkantaro, ampak me je mal presenetla stranka oops ), usnje namazal z wolfs leather revival, plastike AB pink sheen, klasično pranje zunanjosti in pa od wolfa QD, CSF tyre dressing za gume,lesene dodatke spoliral normalno, umazal do amena sem 17 mikrokrp, nevem kok jih ostali ampak men se zdi da sem skor vse ponucal :D

slike prej in potem...
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

lp:)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe sep 21, 2012 9:42 am

To mašino štartaš na prstni odtis?
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So sep 22, 2012 11:22 pm

Nixxon je napisal/-a:To mašino štartaš na prstni odtis?

Tako je, sistem oz. glavni racunalnik pa s tem one-touch spominom sam prepozna algoritem enega od 4 moznih voznikov. Namrec mozen je vnos 4 voznikov, ki prilagodi vsakemu posebej dolocene nastavitve sedeza, volana, ogledal, klime itd. Advanced key s katerim tudi, ko se priblizas vozilu katero slednje tudi odklene pa mora biti v kljucavnici.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To sep 25, 2012 9:07 am

Pol moraš na servisu ali v avtopralnici vedno jemat prstni odtis serviserju/detailerju? :-D
Slika
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost