Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a Gyga Sr dec 09, 2015 4:42 pm

geronimo77 je napisal/-a:Danes sem nabavil za Karcherja nastavek za "snowfoam". Ker še nimam s predpranjem nobenih izkušenj, me zanima katero peno priporočate za predpranje? Ker imam avto povoskan in temeljito zaščiten, me zanima ali ta pena kaj škoduje predhodnim nanosom voska ali sealanta?

Je možno dati v to napravo za peno tudi običajen šampon za pranje, npr. Bathe+?

Je to penirka od Karcher-ja al je pravi foam lance? Za Karcher-jevega nisem pripreičan, če peni dobro.

Imaš več vrst pen. Tiste, ki so prijazne za vosek (npr. CSF snow foam) in tiste, ki ne. Imaš pa tudi take, katerim z doziranjem določaš moč čiščenja (BH autofoam), s tem pa dobiš tudi manj pene.

Imaš tudi druge proizvajalce. Zelo popularna je pena Autobrite Direct Msgifoam, ki je tudi ne odstrani voska.

V foam lance lahko daš marsikaj. Snow foam, APC, šampon. Tudi kaj drugega bi se našlo.
Glede bathe+ pa samo glej, da boš praočasno spral oz. da se ne zasuši.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

geronimo77
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo77 Sr dec 09, 2015 6:01 pm

Gyga je napisal/-a:
geronimo77 je napisal/-a:Danes sem nabavil za Karcherja nastavek za "snowfoam". Ker še nimam s predpranjem nobenih izkušenj, me zanima katero peno priporočate za predpranje? Ker imam avto povoskan in temeljito zaščiten, me zanima ali ta pena kaj škoduje predhodnim nanosom voska ali sealanta?

Je možno dati v to napravo za peno tudi običajen šampon za pranje, npr. Bathe+?

Je to penirka od Karcher-ja al je pravi foam lance? Za Karcher-jevega nisem pripreičan, če peni dobro.

Imaš več vrst pen. Tiste, ki so prijazne za vosek (npr. CSF snow foam) in tiste, ki ne. Imaš pa tudi take, katerim z doziranjem določaš moč čiščenja (BH autofoam), s tem pa dobiš tudi manj pene.

Imaš tudi druge proizvajalce. Zelo popularna je pena Autobrite Direct Msgifoam, ki je tudi ne odstrani voska.

V foam lance lahko daš marsikaj. Snow foam, APC, šampon. Tudi kaj drugega bi se našlo.
Glede bathe+ pa samo glej, da boš praočasno spral oz. da se ne zasuši.

Lp,
G

Kupil sem penirko prav od Karcherja, se pravi ni pravi foam lance. Slučajno sem imel priložnost in sem si rekel, da preizkusim tudi to zadevo kako deluje. Bom sprobal kmalu in poročam kako se peni.

Aha, torej lahko dam notri tudi navadni šampon. Pol bo najbrž avto full penast..veliko bolj kot bi nanašal šampon z rokavico. Ampak mislim, da bom kupil posebno peno za predpranje, nato pa še običajno pranje z Bathe+.

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi Sr dec 09, 2015 6:14 pm

https://m.youtube.com/?hl=sl#/watch?v=zd30d4uZH0Y

Gostota zgleda dost podobna kot pri foam lancu itak jo lahk pa prilagajas glede na mesanico in tist vrtljiv knof...+ je bolj gosta pena, - pa manj gosta. Mal se poigraj.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr dec 09, 2015 7:09 pm

Tisti hoby penilnik od Kärcherja, prostornine 0,5-0,6l je skoraj neuporaben in neglede na mešalno razmerje, ne boš nikoli dobil enakega efekta.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po dec 14, 2015 10:45 am

Trik vprašanje. Kdo ugotovi kaj je to? Seveda je povezano z avtom in avtokozmetiko!

20.jpg

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Po dec 14, 2015 10:49 am

Zračna rja pod povečevalno lupo ?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po dec 14, 2015 11:09 am

Bo tako ;)

54 - kratna povečava zračne rje na belem Volvu C30 :D

Temu se reče detailing :DDD

Raje ne vprašaj od kod vem :lol:
1992 Fiat Uno 60 SX

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Po dec 14, 2015 11:12 am

Lasten avto? Oz. me vseeno zanima od kod veš?

LP

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po dec 14, 2015 11:15 am

Ne, ne ni moj avto :)

http://www.cleanandshiny.net/blog/polis ... ver-gyeon/

Namig: Google, Firefox slikovno iskanje...
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po dec 14, 2015 4:48 pm

hehe goljufanje ne velja :lol:

Tako je...to je zračna rja 54x povečana! Zanimivo ne? Za nagrado ste se neki novga naučil...sm hotu še link dodat pa me je yashica prehitel =P

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga So dec 19, 2015 11:49 am

v vednost :)

Akcija Gyeon 3=2 na spoliraj.si
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic To dec 22, 2015 8:40 am

Za celoten avto imam koncentrat od kolega, ki je imel ročno pralnico (okoli enga štamprla na 5L vode). Očisti super pa še diši ampak nimam pojma, kaj naj bi bilo. Za feltne sem dejansko uporabljal tudi stelex. In pa leskin od avtomehanika. Tako da ne kupujem nekaj posebej ampak bolj ''domači'' proizvodi. Aja notranjost pa sesalec, stelex in najcenejša pena za armaturo..
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To dec 22, 2015 12:47 pm

Nekj robe mi pošlo, nekaj bi jo pa imel na novo :)
Pošel mi je qd, zdej pa kot prvega sem mel Meguiarsa, zdej auto finesse, zdej bi pa nekaj na novo probal :). Gledam malo za Chemical Guys Vintage Series Speed Wipe in Surf City Garage Speed Demon Wax Detailer. Kot drugo zadevo bi pa rabu nekej v stilu apc, da bi imel za plastiko in usnje, gledu sem recimo ValetPRO Classic apc in Meguiars apc. Je morda kdo že uporablu Auto finesse verso, bi blo to tudi za leder? Mrbit še vzamem kako žavbo za leder mazat, če bo kak paketni popust :D. Kak drugi predlog morda? :)
Zadnjič spremenil pinny, dne To dec 22, 2015 12:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To dec 22, 2015 12:53 pm

Bouncers done and dusted qd- noro.
Za notranjost Carpro Inside ce hoces ze pripravljenega ali autofinesse verso-koncentrat.
Za usnje pa z autofinesse hide ne mores zgresit, prav tako poorboys leather stuff je super zadeva, ker je 2v 1, ocisti in zasciti.
Jutri tudi akcijske cene in late night shopping v trzinu ;)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To dec 22, 2015 1:34 pm

Kje pa majo tega Bouncers done and dusted qd, v Trzinu zgleda ne al kuko? :D
V kakem razmerju pa se redči Verso za čiščenje usnja?
Glede jutri, to bojo na vse cene ki so sedaj na netu kaki popusti al kako? Na strani zgleda še nimajo nič objavljenega.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To dec 22, 2015 3:12 pm

http://operi-avto.si/quick-detailerji/1785-bouncer-s-done-dusted-quick-detailer-500ml.html

Verso se redči po želji, načeloma ga uporabljam 1/4- 1/10.

Na strani nimajo objavljeno, na FB je, kar se pa popustov tiče, so ponavadi radodarni ob takih eventih :)

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po dec 28, 2015 11:22 pm

Učiri sm se mal igral pa testiru Wolfs chemical wolf moon carnauba vosek. Ni glih enostaven za nanos ker je trd ko kamen in roka trpi ob nanašanju (postaneš Popaj če cel avto navoskaš v teh hladnih mescih - poleti je mal lažje) ampak se oddolži z beadingom in sheetingom (nabiranjem in odtekanjem vode).
Avto je bil opran, potem pa na izbranih delih uporabljen pre wax cleanser ter 1 sloj omenjenega voska. Plastelina nisem uporabil ker po mojem mnenju ni bilo potrebno (nazadnje splastelinan v začetku oktobra).

Tle je 50:50 primerjava s sicer 2 mesca starim FK1000p ki ob straneh še lepo odteka, na strehi in havbi je pa že čist crknu.

https://www.youtube.com/watch?v=IJi3lxe5OQY

https://www.youtube.com/watch?v=_zd0dWNpTlg

https://www.youtube.com/watch?v=p98VNy4SDi8

https://www.youtube.com/watch?v=rDMrFfVFF88

LP ;)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To dec 29, 2015 3:09 pm

Jst sm pa končno stestiral Aerospace protectant 303 in morm rect da sem kar navdusen. Sem se lotil vsakoletnega ciscenja opreme, tko da sm zdetajlu vsa vedra, vozicke, masine, sesalce z APC pa namazal z zgoraj omenjeno zascito, zlo vsestranska zadeva!

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi To dec 29, 2015 4:06 pm

Pavlich

Glede na to kolk stvari si letos stestiru (gtechniq, carpro, poorboys itd...), je kej tazga kar te je vrgl na rit oz. kar priporocas? Uporabljas ktero stvar k je prej nisi? Je kak nov izdelk nadomestil katerga starga?

Lp

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To dec 29, 2015 5:28 pm

Ja to je zlo dobro vprašanje, ker imam trenutno tolk robe, da včasih nevem kaj nej uporabljam. Trenutno tut na veliko poskušam porabit vse zaloge materjala, ki niso tok v uporabi, ravno zarad tega, ker sem al našel nove boljše produkte.
Morm rečt da kar sem sprobal Poorboys, sem z vsem zelo zadovoljen. Nevem sicer rečt za "tekočine", se pravi čistilo za feltne, muhe ipd., ampak voski in raznorazni premazi so 1A. Enostavna uporaba, ugodna cena, ekonomičnost, lepo dišijo stvari, res bomba za vse hobi in profi uporabnike.
Za izpostavit je definitivno gel za gume, in pa vosek za platišča. Šampon z voskom je tut bomba, Qd tut, natty voska bel in rdeč, all in one polish...uglavnem vse je hudo:D

Od gtechnika v redni uporabi ostaja P1, krpe za brisanje(ta sive), W6 za zračno rjo je tut super, ampak sem nekako na Iron x navajen, za stekla premaz mi je bolj všeč kot angelwax H2go, ostalo pa niti nisem na veliko testiral, ker ni nič takega kar Carpro nebi imel.

Za carpro je treba izpostavit Essence, ker je res gamechanger, ostalo je itak vse po starem. Aja pa Inside čistiloza notranjost je tut 1A.

Kar se tiče tekočin ki grejo v večjih količinah - meguiars profiline, ker se dobi v galonah in pa autofinesse verso, sem pa tja nekaj kantic različnih proizvajalcev, nič poznanega.

Drugače imam pa nekako svoje favorite za vsako sekcijo in se teh tudi več ali manj držim, problem je le da ima vsaka sekcija veliko podsekcij(če me razumete). Se poravi premaz za gume je en premaz za spolirane avte, en za redna čiščenja, en za pozimi, en za poleti, en za mat sijaj...in povsod je tko:D

Ravno delam generalko v delavnici, če bo čas dopušpčal lahko mal pofotkam, ker drugače lahko 3 ure pišem kaj vse uporabljam :D Če ima pa kdo željo pa lahko tut vse napišem.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost