Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a dzuro.na.izi To dec 29, 2015 6:41 pm

pavlich je napisal/-a:
Ravno delam generalko v delavnici, če bo čas dopušpčal lahko mal pofotkam .

Pa ajde :D

Se mi je zdel da boš Carpro Essence omenu, še vprašanje glede tega...kokr jst razumem je to AIO pasta / glaze / protect...Kako pa kej vpliva na življensko dobo oz. obstojnost nanešenega coatinga? Ker sej veš...idealno je dat coating na čisto podlago ne pa na glaze (čeprav sta ta 2 - Essence in C.Quartz naprimer kompatibilna).

Si tud slučajn sprobu Gtechniq Panel wipe? Je kej občutno bolši od Carpro Eraser-ja, ki je cenejši al je isti šmorn?

S poorboysom sm tud jst zadovoljen! Od njih mam Bold n bright, Natural look, Professional polish in Nattys white in je vse izi za uporabljat, lepo zgleda, lepo diši (razen Professional polish, ki je meni osebno za kozlat), nimajo pa voski glih neke hude obstojnosti (tam nekje do 3 mesce) ampak ok, za to ceno je super.

Si slučajno kdaj uporablju Bouncers Sherbet fizz? Razmišljam da bi ga kupu za poletni vosek! So še druge cenejše opcije ampak to je ena izmed njih!

LP

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To dec 29, 2015 7:18 pm

Essence je neke vrste AIO polish, ampak ne pušča za sabo carnauba voska oz. fillerji ki jih vsebuje pasta simulirajo lastnosti laka avtomobila, in se cquartz premazi vežejo na to. Tako za barvo, feltne, stekla.. Je pa ogrromna razlika zdej, ker ni treba dodatno brisat avta z eraserjem in se ga lahko direktno namaže, plus različne kombinacije se lahko dela z gobicam, ni samo za finiširat. Na občutljivih barvah se s tem iznič to da lahko z mikrkrpo delaš mini praskice po poliranju in pred nanosom cquartza. Pa tudi dela se veliko lepše sama zaščita.

Panel wipe je malenkost boljši za delat, ampak ostajam na eraserju zaradi cquartza(nekak ne morem iz svoje kože), ko bom pa delal gtechniq premaze, bom pa panel wipe vzel.

Kar se tiče obstojnosti poorboys voskov, imajo vsi carnauba voski to lastnost, pač niso obstojni, jst dam v primeru, da na avto ne gre keramika,dva sloja sealanta in potem en sloj voska. Al pa 1-1. Odvisno od situacije. Bi vzel še EX sealant za sprobat, ampak ga iskreno ne rabim, ker mam tok sealantov in voskov, da se mi drek dela.

Bouncerja nisem sprobal, sem pa slišal same lepe stvari. Ena izmed bolj ugodnih izbir je Dodo juice-pa še velik jih je. Mam testerje(8 vzorcev v paketu), in se odlično obnesejo, sem ful privrženc dodo juica. Spomladi bom po vsej verjetnosti vzel dva ali tri v 250ml, rainforest rub zagotovo.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To dec 29, 2015 7:29 pm

Drugač pa ena ideja za shranjevanje mašin :)

[url]Slika[/url]

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi To dec 29, 2015 11:03 pm

pavlich je napisal/-a:sem ful privrženc dodo juica. Spomladi bom po vsej verjetnosti vzel dva ali tri v 250ml, rainforest rub zagotovo.

Sem jst tud o njem razmišlju. Pr men so v ožjem izboru:
AF essence
Dodo juice rainforest rub
Bouncers sherbet fizz
Bouncers salute the fruit
Finish kare pink wax
Bilt hamber Finis
Bilt hamber Hydra

Vse lahk kombiniram z AF tripple, R222 pre wax cleanser, Bilt hamber cleanser polish-em ali pa FK1000p. Te mam pa že doma.

Ma kdo kako priporočilo?

Aja pavlich zlo lepo maš zoorganizirane polirke :tomidelej:

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr dec 30, 2015 7:52 pm

dzuro.na.izi je napisal/-a:Učiri sm se mal igral pa testiru Wolfs chemical wolf moon carnauba vosek. Ni glih enostaven za nanos ker je trd ko kamen in roka trpi ob nanašanju (postaneš Popaj če cel avto navoskaš v teh hladnih mescih - poleti je mal lažje) ampak se oddolži z beadingom in sheetingom (nabiranjem in odtekanjem vode).
Avto je bil opran, potem pa na izbranih delih uporabljen pre wax cleanser ter 1 sloj omenjenega voska. Plastelina nisem uporabil ker po mojem mnenju ni bilo potrebno (nazadnje splastelinan v začetku oktobra).

Tle je 50:50 primerjava s sicer 2 mesca starim FK1000p ki ob straneh še lepo odteka, na strehi in havbi je pa že čist crknu.

https://www.youtube.com/watch?v=IJi3lxe5OQY

https://www.youtube.com/watch?v=_zd0dWNpTlg

https://www.youtube.com/watch?v=p98VNy4SDi8

https://www.youtube.com/watch?v=rDMrFfVFF88

LP ;)

Kaj si pa delal z FK-jem, da je tako slabo stanje po dveh mesecih?

Lepo zgleda tale wolf's vosek.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Sr dec 30, 2015 8:22 pm

Slabo sm razmastil povrsino predn sm ga nanesu ocitno! :huh:

Cas sm mel samo za snow foam, 2bm, clay in lsp...spustu sm ipa bris in casa sm mel samo za 1sloj, drugi sloj je sledil sele cez 1 teden. Pa dezja je blo tist cas prevec!

Po straneh je se dobr ampak na strehi je bil pa ze svoh.

Cas me je mal preganju, tema me je prehitela, vreme je blo bolj slabo itd...sm pa zdej wolfa nanesu pa upam da zdrzu vsaj do marca :)

Lp

geronimo77
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo77 Sr dec 30, 2015 10:12 pm

dzuro.na.izi je napisal/-a:Slabo sm razmastil povrsino predn sm ga nanesu ocitno! :huh:

Cas sm mel samo za snow foam, 2bm, clay in lsp...spustu sm ipa bris in casa sm mel samo za 1sloj, drugi sloj je sledil sele cez 1 teden. Pa dezja je blo tist cas prevec!

Po straneh je se dobr ampak na strehi je bil pa ze svoh.

Cas me je mal preganju, tema me je prehitela, vreme je blo bolj slabo itd...sm pa zdej wolfa nanesu pa upam da zdrzu vsaj do marca :)

Lp

Neki me zanima, a si FK1000p pred nanosom wolfa odstranil, ali si šel kar z wolfom čez stari fk1000p?

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Sr dec 30, 2015 10:21 pm

Na izbranih panelih (preostale pol strehe in obe strani - spredn in zadn del nism nč, ni blo cajta) sem uporabil Autobrite wax off, ki je namenski odstranjevalec voskov glej

https://www.youtube.com/watch?v=Iq2TDaPbxos

potem sem panel še 1x opral z nevtralnim šamponom, posušil, nanesel R222 painwork cleanser in nato šele 1 sloj voska wolfa.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe jan 01, 2016 3:21 pm

pavlich je napisal/-a:Drugač pa ena ideja za shranjevanje mašin :)

[url]Slika[/url]

Desno zgoraj vidim Bendelov mini pnevmatski polirnik. Je kakšen poseben razlog za ravno ta model?

Imam enakega in se mi zdi super pripomoček, le da ga sam ne uporabljam toliko, kot ti.

Drugače lep nabor polirk. Vidim, da prevladuje Rupes ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Pe jan 01, 2016 6:36 pm

Pnevmatsko sem kupil ko še nisem imel bigfoot in flex mini, za detajle. Ja flex rotacijski bo padel ko rupeska izdihne, ostalega pa ne rabim:)

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Ne jan 03, 2016 7:17 pm

Gledam danes kako sosedje z raznimi krtačami pa sirkovimi metlami pucajo sneg z avta. Sej spucajo ga zelo lepo ampak spomlad se bojo pa risi pokazal. Tole je precej bolj varen način odstranjevanja snega z avta za nas swirl alergike :lol: . Tud jst ga tako pucam

https://www.youtube.com/watch?v=DVZCBD8-y2I

markop
Nov uporabnik

Napisal/-a markop Če jan 07, 2016 1:03 pm

Tale CarPro Immortal - Self-Healing Coating, pa deluje zelo obetajoče. Najbrž sicer ne bo za DIY varianto in bo aplikacija kar draga, samo življenje brez prask je pa tudi prijetno :D

https://www.youtube.com/watch?v=mLX0ZUVbcpw

sranjemir
Nov uporabnik

Napisal/-a sranjemir Če jan 07, 2016 1:13 pm

Pozabi, to je cena ranga 2.000 evrov za nanos. :huh:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 07, 2016 1:48 pm

To je dobra stvar samo za majše praske za kakšne globlje ali ko kamenček prileti pa ne bo nič pomagalo.

Dokler ne bo lak oz barva trša od kamenčka, ki prileti izpod koles ne bo nič bolje kot je zdaj
Lp

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Pe jan 29, 2016 8:31 am

Naš edini proizvajalec avtokozmetičnih izdelkov je izdal novo večnamensko čistilo za vse notranje površine. Več na spoliraj.si

http://www.spoliraj.si/images/products/ ... toZAPC.jpg

Uporabniški avatar
TEHNICAR
Nov uporabnik

Kraj: Koper Capodistria

Napisal/-a TEHNICAR Ne jan 31, 2016 3:47 pm

...probal že?
jaz bi rabil kaj podobnega čiščenje notranjih delov in premaz...

kdo kaj priporoča?

autofinesse?
chemical guys?
meguiars?
csf?
ipd...

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Ne jan 31, 2016 5:14 pm

Nisem še probal. Je dejansko komaj ven prišel.

Kar se čistila tiče, najbolj ekonomičen je kakšno večnamensko koncentrirano čistilo oz. APC kot npr. Chemical guys All clean, Chemical Guys Nonsense, Auto finesse Verso, Autobrite FAB (ta je zelo dober). Vseeno je katerega izbereš itak vsi delujejo podobno. Lahko sprobaš tudi CSF-ov ki se redči 1:15 in potem poročaš kako se ti zdi.

Kar se pa premazov tiče se mi pa zdi da se je ponudba malo zmanjšala...Je blo še lani precej večja ponudba. Uglavnem:
Če ti paše nekaj v gel obliki potem vzami Angelwax Angel Dressing.
Če bi pa rad nekaj za pošpricat in obrisat pa Chemical guys Silk Shine Dressing, Auto finesse dressle ali Britemax interior dressing.
Če pa bi rad nekaj ki rahlo očisti in zaščiti pa Koch Chemie Refresh.

Izgled je pa stvar okusa.

LP

markop
Nov uporabnik

Napisal/-a markop Po feb 01, 2016 9:23 am

Pozdrav !

Jaz bi pa prosil za nasvet glede osvežitve in zaščite motorja in motornega prostora. Recimo, da imamo ravno opran motor ali popolnima nov avto, katera zadeva je najbolj primerna za osvežitev in zaščito? Iščem nekaj kar bi se samo pošpricalo (in mogoče pobrisalo višek) in bi zaščitilo tako plastiko kot tudi elektroniko in ostalo pred vlago, bledenjem in korozijo.

Za vse predloge že vnaprej hvala.

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 01, 2016 9:58 am

Motorni prostor se ponavadi hitro zapaca z olji, maščobami, pesek, prah itd.

Če se redno npr. 1x mesečno čisti pa samo malo prebriše sta kakšen Autofinesse Dressle ali 303 Aerospace Protectant čist dovolj (sta tudi za vse plastične dele v notranjosti). Dobra varianta je tudi Carpro PERL (Plastic, Engine, Rubber, Leather) ki se redči z vodo v razmerju 1:1 do 1:5. Našpricaš in malo prebrišeš ostanke pa je.

Če je pa precej zapacano ti pa priporočam najprej to odstranit z razmaščevalcem ali večnamenskim čistilom kot je naprimer Chemical guys all clean, CSF APC, Gtechniq citrus, Optimum power clean, ipd. Te lahko uporabiš tudi za čiščenje in razmastitev vseh plastičnih, gumijastih delov avta, tudi v notranjosti (samo razmerje koncentrata:vode je treba prilagodit). Posušiš ali obrišeš ter nato naneseš premaz za plastike. Oba sta primerna tudi za vse gumijaste dele v motornem prostoru.

LP

markop
Nov uporabnik

Napisal/-a markop Po feb 01, 2016 12:21 pm

Pozdrav !

Hvala za odgovor. Zaenkrat rabim samo za že čisto mašino ali čisto nov avto. Še to ali je že kdo poiskusil pranje mašine z Waterless metodo?

Ali obstaja kje kakšen vodič oz. katero waterless čistilo bi bilo najboljše za kaj takega?

LP
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost