Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 01, 2016 12:40 pm

Glih zadnič sm kupu Optimum opti clean ki je waterless koncentrat. Meša se 1:3 z vodo in je uporaben za vse notranje (plastiko, usnje) in zunanje površine (lak, plastika). Pearl je tadruga opcija. Delo bo opravil tudi Optimum ONR.

Na hitr sm ga sprobu in je kr v redu. Za sabo pusti nekaj zaščite tako da ja...nisi se slabo spomnu :D

Pri waterless je stvar taka da porabiš velik krp, zdej za motorni prostor in plastiko je vseen ampak pri lakiranih delih morš pa pazit da ne brišeš z umazano krpo ker lahko poškoduješ lak oz. povzročiš praske. Se pravi na laku pošpricaš panel 1-2x, 1 špric na čisti del krpe (krpo zloži v četrtine, tako imaš 8 uporabnih strani krpe), nato pobrišeš v eni ravni črti, obrneš krpo na čisto stran in pobrišeš na suho...to je to nahitro. To počneš skozi cel avto.

Kako pa kej poglej mal na youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=9TwvbtEMmT8

markop
Nov uporabnik

Napisal/-a markop Po feb 01, 2016 1:21 pm

Zdravo!

Ja zunaj sem že poizkusil waterless na motrju pa še ne. Sem nekako mnenja, da bi bila kombinacija enga waterless čistila in nato čez Pearl kar dobra kombinacija za ne preveč umazan motor.

LP

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 01, 2016 1:29 pm

Sej Pearl je waterless čistilo! Če maš Pearl potem druzga ne rabiš.

markop
Nov uporabnik

Napisal/-a markop Po feb 01, 2016 2:03 pm

Hvala, sem mislil, da je bolj zaščita - coating kot čistilo.

LP

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po feb 01, 2016 4:18 pm

Verjetno je eno pearl kot waterless čistilo, drugo pa Carpro PERL kot zaščita za Plastic, Engine, Rubber, Leather.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 01, 2016 6:44 pm

Na ta je pa dobra :lol: Lahk da je res pršlo do zmešnjave :lol:

OK en test zate Markop. Kaj maš doma?

1) http://www.m-stik.com/izdelki/brezvodno ... ultra-nano

2) http://www.carpro-us.com/wheels-tires-a ... 00ml-16oz/

Št. 1 ali 2?

markop
Nov uporabnik

Napisal/-a markop Po feb 01, 2016 6:50 pm

:D :D ja govorila sva vsak o svojem izdelku. Doma nimam nič še od tega (waterless šampon sem imel od druge firme)

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 01, 2016 7:14 pm

Hehe :rofl evo stvar rešena :rofl

LP

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 To feb 02, 2016 7:25 am

Če se vrnemo na Pearl Waterless, boš z njim lahko kar dobor očistil motorni prostor in sicer uporabi Pear Universal, čeprav za motorni prostor priporočam, da kupiš koncentrat in si narediš malce močnejšo mešanico, lahko pa kontaktiraš dobavitelja za močnejši Universal.

Sam ga kar veliko uporabljam za čiščenje vseh površin na avtu (zunanjost, notranjost, itd....) se odlično obnese v vseh primerih.

lp,

Uporabniški avatar
TEHNICAR
Nov uporabnik

Kraj: Koper Capodistria

Napisal/-a TEHNICAR Če feb 04, 2016 7:56 pm

dzuro.na.izi je napisal/-a:Nisem še probal. Je dejansko komaj ven prišel.

Kar se čistila tiče, najbolj ekonomičen je kakšno večnamensko koncentrirano čistilo oz. APC kot npr. Chemical guys All clean, Chemical Guys Nonsense, Auto finesse Verso, Autobrite FAB (ta je zelo dober). Vseeno je katerega izbereš itak vsi delujejo podobno. Lahko sprobaš tudi CSF-ov ki se redči 1:15 in potem poročaš kako se ti zdi.

Kar se pa premazov tiče se mi pa zdi da se je ponudba malo zmanjšala...Je blo še lani precej večja ponudba. Uglavnem:
Če ti paše nekaj v gel obliki potem vzami Angelwax Angel Dressing.
Če bi pa rad nekaj za pošpricat in obrisat pa Chemical guys Silk Shine Dressing, Auto finesse dressle ali Britemax interior dressing.
Če pa bi rad nekaj ki rahlo očisti in zaščiti pa Koch Chemie Refresh.

Izgled je pa stvar okusa.

LP

...hvala za ponudbo...bom moral nekaj vzet...slej-prej :)
kar se tiče ""APC"...eden boljši od drugega...
nekaj časa nazaj je bil "Autobrite FAB" na odličnem glasu...

...kar se pa tiče drugega..."Auto Finesse Dressle"...to imam v planu ;)

Uporabniški avatar
TEHNICAR
Nov uporabnik

Kraj: Koper Capodistria

Napisal/-a TEHNICAR Če feb 04, 2016 7:59 pm

Dawid1...
koliko porabiš cca krp za "waterless" čiščenje navadnega avta?
10-15 kosov?

probal že to od "Chemical Guys" ?

http://www.operi-avto.si/ciscenje-brez- ... 473ml.html

mp/
Nov uporabnik

Napisal/-a mp/ Če feb 04, 2016 8:15 pm

Kaj kej uporabljate za čiščenje volana? Naj ne bi bilo preveč agresivno, ker lahko poškoduješ barvo. Pa kako očistite te luknjice v usnju na volanu in prestavni ročici?

Pa zanima me še, če kdo čisti usnje z AF Verso? Jaz sem poizkusil na sedežih s Poorboys Leather Stuff in se mi zdi malo boljše, nameravam jih pa še enkrat očistiti s krtačo in Versotom pa namazati z Leather Stuff, enkrat v prihajajočih tednih jih bom pa namazal in pustil čez noč.

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 15, 2016 8:55 am

mp/ je napisal/-a:Kaj kej uporabljate za čiščenje volana? Naj ne bi bilo preveč agresivno, ker lahko poškoduješ barvo. Pa kako očistite te luknjice v usnju na volanu in prestavni ročici?

Kakšen namenski leather cleaner bi bil idealen + krtača za usnje. Lahko tudi APC v blagi mešanici npr 1:20.

mp/ je napisal/-a:Pa zanima me še, če kdo čisti usnje z AF Verso? Jaz sem poizkusil na sedežih s Poorboys Leather Stuff in se mi zdi malo boljše, nameravam jih pa še enkrat očistiti s krtačo in Versotom pa namazati z Leather Stuff, enkrat v prihajajočih tednih jih bom pa namazal in pustil čez noč.

AF Verso je APC. V mešanici 1:10 je namenjen tudi za notranje čiščenje (plastike, tepihi, blago na sedežih) nevem pa če je glih primeren za usnje (vsaj na njihovi strani nič ne piše) ker je lahko da preveč agresiven. Res pa je tudi da imajo lastno namesko čistilo za usnje (AF Hide) in raje oglašujejo njega. Verjamem da bi v mešanici 1:20 bil Verso čist ok tud za usnje.

Poorboys leather stuff je bolj AIO (all in one) čistilo in premaz za rahlo umazano usnje. Dobro za vzdrževanje pretežno čistega usnja ne pa za neko ornk čiščenje.
Za nanos upoštevaj navodila proizvajalca ampak itak se večino teh premazov nanese in pusti da se posušijo sami.

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 15, 2016 9:33 am

TEHNICAR je napisal/-a:Dawid1...
koliko porabiš cca krp za "waterless" čiščenje navadnega avta?
10-15 kosov?

probal že to od "Chemical Guys" ?

http://www.operi-avto.si/ciscenje-brez- ... 473ml.html

Jst sm enkrat računu kolk krp bi kej šlo in sem zračunu tam nekje med 6-10 (odvisno od velikosti avta). Glede da ima vsaka krpa 8 strani :shock: (ja 8 če jo zložiš na četrtine dobiš 8 uporabnih strani ene krpe). Pa še to 1 stran krpe se da uporabit 2-3 krat s privzdiganjem krpe.

Ecosmart zgleda kot kr zanimiv izdelek, odvrne me samo cena in dejstvo, da bi ga prehitro uporabu. Ta pol litrska flaška se meša 1:8 torej dobiš ven nekje 4L izdelka. Za navaden avto gre približno 0,5 - 1L se pravi, da je za 4-8 pranj, zame premalo.

Bolj ekonomična izbira bi bil Meguiar's Rinse Free Wash & Wax (D115) ki se lahko tudi uporablja za waterless čiščenje. Meša se nekje med 1:4 - 1:20. Po izkušnjah nekaterih uporabnikov je 1:10 čist super mešanica. Stane sicer 1x več kot CG Ecosmart ampak ga pa dobiš 1 galono (3,78L). Ob mešanici 1:10 ga dobiš ven cca 37L. No to je pa že za neki časa.

Valjda pa velja previdnost pri tovrstnih pranjih. Avto ne sme biti preveč umazan, krpe naj se uporabljajo vedno samo čiste, večkrat je treba preverjat kako umazane so krpe, redno obračanje na čisto stran krpe, redno pranje vseh uporabljenih krp v pralnem stroju, zelo umazane dele pošpricamo in pustimo neki časa da se namakajo preden obrišemo itd...Uglavnem za čez poleti in za 1x tedensko pranje je čist ok.

Škoda da se pri nas ne dobi Meguairs D114 ki je pa rinseless izdelek in zelo ekonomičen. Bonus tega izdelka je da je nevtralen šampon in ne vpliva na zaščito na avtu.

LP

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Po feb 15, 2016 10:03 am

Autofinesse Verso je ok za usnje tudi v mesanici 1:10(sicer za bolj umazane), je pa to nasploh moj najljubsi APC za notranjost.
Velikokrat uporabljam Verso za ciscenje in nato poorboys stuff za nego usnja, je super kombinacija.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po feb 15, 2016 11:36 am

Jaz sem pred casom probal avto prat samo waterless, zacel z CG EcoSmart, nadaljeval z Megs D115 v 1:4 razmerju. Z EcoSmartom sem bil zelo zadovoljen, zelo slick za pranje, motilo me je pa to, da moras ostanke voska ki ga pusti za sabo pobrisat po dokaj tocno dolocenem casu, sploh ce delas bolj na toplem ali celo na soncu. Ce brises prehitro se ti razmazuje okoli dokler se ne posusi sam od sebe, ce brises prepozno je tezko odstranit. D115 je veliko prijaznejsi za uporabo, manj ekonomicna poraba (EcoSmart stara formula se mesa 1:8, nova 1:16, D115 naceloma za waterless so navodila da mesas 1:4), vendar vseeno cenejsi, pa prav tako dober, zelo slick, zascita ki jo pusti za sabo zelo zelo dobra za to kar je.
Sicer sem waterless opustil, ker sem ugotovil da mi rinseless veliko veliko bolj ustreza. Avto malo bolj zmocis (manj moznosti poskodb, bolje scistis razne luknje in spranje), s to metodo je veliko lazje pranje felten, gum in kolotekov, ne porabis in umazes si vseh mikrofiber.. Porabis pa tiste par litrov vode, se vedno nic v primerjavi s klasicnim pranjem. Tako da sedaj sem na rinseless z D115, s tem da res ful umazane dele vnaprej prespricam z D115 v razmerju 1:4 da se namocijo. Poraba vode, okoli 5 litrov.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 15, 2016 11:53 am

Počas bo 1 leto odkar sem prešaltu na rinseless in postal kr zagret uporabnik tovrstnih izdelkov.

Začel sem z ONR W&S nadaljeval z ONR W&W, zadnje čase perem z Wolfs mean green ki je zares dober, nevtralen in zelo ekonomičen (meša se 500:1) ampak ga CSF ne zalaga več (upam da ga še kdaj bo).

Škoda da ni neke ogromne izbire pr nas v Sloveniji. Vse kar je trenutno na voljo je ONR in Megs D115.

Že par let se obljublja da bo Bilt hamber izdal rinseless šampon in kot kaže bo bomba...če bo kdaj ven prišel :!:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po feb 15, 2016 12:30 pm

Imas Optimim no rinse z voskom ali brez, Megs d115, chemical guys ecosmart, opti clean, poorboys, chimigal ma svojo linijo..pravzaprav jih je tolk da clovek neve kaj bi izbral?

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 15, 2016 12:44 pm

pavlich je napisal/-a:Imas Optimim no rinse z voskom ali brez, Megs d115, chemical guys ecosmart, opti clean, poorboys, chimigal ma svojo linijo..pravzaprav jih je tolk da clovek neve kaj bi izbral?

Optimum ONR imam oba. Sta ok ampak včasih prešvoh in puščata svojo zaščito za sabo kar je včasih dobr, včasih pa ne. Wolfs mean green je močnejši od obeh ONR-jev ob pol manjši porabi, nevtralen je pa še cena je nižja (vsaj bla je, zdej kot že omenjeno se ga ne dobi več).
Opti-clean imam pa sem uspel sprobat samo na enem panelu, za kej več čakam na pomlad ali poletje.
Megs d115 se mi zdi predraga opcija za rinseless. Bi pa kupu D114 če bi se slučajn znajdu kje na policah!
Ecosmart, poorboys in chimigal so pa waterless izdelki. Vsi predragi zame. Rajš uporabljam rinseless.

Bi si želel tudi galonsko obliko ONR-ja.
Zadnjič spremenil dzuro.na.izi, dne Po feb 15, 2016 12:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po feb 15, 2016 12:50 pm

Meguiars je vreden svojega denarja. Vecinoma delam z mesanico 1:10 ali celo 1:15,1:20 im vse ocisti brez problema, notranjost, stekla, razlicne povrsine v hisi.. zakon.
Sploh v kolikor je avto povoskan, ne ravis nic mocnejsega od 1:10.To je pa konec koncev kar vredu z ekonomskega vidika, glede na to da ga lahko uporabis kot lubrikant za plastelin, auick detailer v zelo blagi mesanici, res odlicno cistilo za stekla..
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost