Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 15, 2016 12:56 pm

Sliš se dobr. Sej sem tudi že gledu predstaviten na Autogeek in se zdi kot res zelo dober izdelek s strani Meguiarsa.

Če te prav preberem, ga uporabljaš kot waterless a ne? V šprico daš mešanico 1:10, našpricaš panel pa obrišeš s mikrokrpo?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Po feb 15, 2016 1:02 pm

vecinoma sicer bolj kot rinseless, ampak ce ni prevec unazan avto tudi kot waterless.

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 15, 2016 1:28 pm

Kolk vode pa pol porabiš če delaš rinseless? Ker glih to sem študiru kot minus D115. Če uporabiš 4L vode rabiš cca 4dl šampona (razmerje 1:10) kar je velik za moje pojme. Eno pranje po tem takem stane cca 4,3 Eur :!: :shock: Razen če delaš Garry Dean metodo pa noter v mešanico zmečeš krpe in z njimi pereš in maš mešanico za kr neki časa se pranje za 4,3 eur ne splača.

D114 in ONR se redčita z vodo 1:128 oz. 30ml na galono oz cca 4L vode (3,78 bolj natančno). Ob taki mešanici stane eno pranje z ONR W&S cca 60 centov, z ONR W&W pa 78centov.
Če bi se D114 prodajal za isto ceno kot D115 (sedaj stane 55eur) bi eno pranje ob isti količini čistila in vode stalo 43 centov.

Wolfs mean green se redči 1:500 se pravi po navodilih proizvajalca porabiš samo 8ml šampona za 4L vode kar je neverjetno malo. Jst ponavadi dam malo več in uporabljam 20ml na cca 7L vode (ali 2 galoni). En hiter izračun pomeni da me eno pranje z Mean green pride cca 19-20 centov + cca 15L vode v obeh kantah (wash and rinse).
Zadnjič spremenil dzuro.na.izi, dne Po feb 15, 2016 2:20 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 15, 2016 1:35 pm

Popravek.

ONR se redči 30ml na 2 galoni oz 1:256. Se pravi 15ml na 3,78l vode. Cena enega pranja je potem z ONR W&S cca 30centov, z ONR W&W pa 39centov.

mp/
Nov uporabnik

Napisal/-a mp/ Po feb 15, 2016 5:23 pm

No super, potem bom nasledjič za sedeže uporabil Verso in krtačo ter fajn skrtačil, Leather Stuff lahko pa kar z roko nanesem. Pavlič, kok ti naneseš Stuffa, in pa a brišeš al počakaš, da se posuši?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po feb 15, 2016 5:42 pm

Malo se ga porab, ce a bos z rokami namazal pa sploh, jst ponavadi namazem vse in potem pobrisem ce se kje ne vpije, lahko takoj , lahko pocakas 30min, ni neke znanosti tukaj.

mp/
Nov uporabnik

Napisal/-a mp/ Po feb 15, 2016 5:51 pm

Ubistvu sprašujem zato, ker piše, da ga lahko pustiš tudi čez noč. To se verjetno bolj pozna pri starejšem in že bolj obrabljenem ter trdem usnju, ampak sej če se vpije po 30 min je tako vseeno al pustiš čez noč al že takrat obrišeš.

Me pa zanima še za volan. A bo Verso 1:10 vredu ali je preagresiven? Pa ta umazanija v luknjicah je zlo težavna za ven spravit, tut z zobotrebcem recimo.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po feb 15, 2016 6:46 pm

Bolj je odvisno od tega s cim bos cistil, naceloma je 1:10 ok. Priporocam pa krtacko za usnje.

mp/
Nov uporabnik

Napisal/-a mp/ Po feb 15, 2016 7:40 pm

Mam krtačko za usnje ja.

Kako pa čistiš notranjo stran pragov, tečaje? Tam ne spiram preveč rad z vodo, bom verjetno zdej začel z vlažno krpo samo brisat.

Pa še ta plastika na notranji strani pragov, ki ni gladka ampak malo strukturirana, posledično pa težko spraviš umazanijo iz teh malih žlebov. Zgleda uredu dokler se ne posuši. Verjetno je edina rešitev krtača?

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Po feb 15, 2016 10:41 pm

Počas bo 1 leto odkar sem prešaltu na rinseless in postal kr zagret uporabnik tovrstnih izdelkov.

Začel sem z ONR W&S nadaljeval z ONR W&W, zadnje čase perem z Wolfs mean green ki je zares dober, nevtralen in zelo ekonomičen (meša se 500:1) ampak ga CSF ne zalaga več (upam da ga še kdaj bo).

Škoda da ni neke ogromne izbire pr nas v Sloveniji. Vse kar je trenutno na voljo je ONR in Megs D115.

Že par let se obljublja da bo Bilt hamber izdal rinseless šampon in kot kaže bo bomba...če bo kdaj ven prišel :!:

Klasična metoda je še vedno bolj "in" kot npr. ONR, ki nekaterim ni všeč ker se ne peni in potem ni tistega občutka, da se je avto našamponiru :mrgreen: spet po drugi strani pa niti ni dosti proizvajalcev rinseless šamponov.

Bilthamber rinseless = auto wash ;) mogoče nima takega odtekanja vode kot konkurenca po pranju vse pa odtehta ena žlička šampona na vedro vode :DDD

Sicera pa je v laboratoriju "in the pipeline" kar nekaj novih zanimivih produktov vključno z waterless QD-jem 8)
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 15, 2016 11:25 pm

csf je napisal/-a:Klasična metoda je še vedno bolj "in" kot npr. ONR, ki nekaterim ni všeč ker se ne peni in potem ni tistega občutka, da se je avto našamponiru :mrgreen: spet po drugi strani pa niti ni dosti proizvajalcev rinseless šamponov.

Žal res...rinseless šamponov je bore malo so pa zelo učinkoviti, varni in enostavni za uporabo (bolj kot si ljudje mislijo).

BTW CSF ali boš še zalagal Wolfs chemicals mean green ali je konec sodelovanja?

csf je napisal/-a:Bilthamber rinseless = auto wash ;) mogoče nima takega odtekanja vode kot konkurenca po pranju vse pa odtehta ena žlička šampona na vedro vode :DDD

Sem presenečen...nisem si mislu da je iz prototipa rinseless šampona nastal auto wash. Je to 100%? Bi prej rekel da je nastal Auto-QD glede na to da se v razmerju 1:20 lahko uporablja kot waterless.

csf je napisal/-a:Sicer pa je v laboratoriju "in the pipeline" kar nekaj novih zanimivih produktov vključno z waterless QD-jem 8)

Upam da res...Pr Bilt hamber-ju res znajo poskrbet za odlične izdelke...škoda da jim komerciala ne gre tako dobr od rok je pa res da se dobro blago samo hvali :lol:

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf To feb 16, 2016 9:39 am

Žal res...rinseless šamponov je bore malo so pa zelo učinkoviti, varni in enostavni za uporabo (bolj kot si ljudje mislijo).

BTW CSF ali boš še zalagal Wolfs chemicals mean green ali je konec sodelovanja?

Wolf linija se bo v celoti zamenjala v tem letu, nove etikete, novi produkti in nove formule

Sem presenečen...nisem si mislu da je iz prototipa rinseless šampona nastal auto wash. Je to 100%? Bi prej rekel da je nastal Auto-QD glede na to da se v razmerju 1:20 lahko uporablja kot waterless.

Sicer auto wash ni 100% rinseless šampon je pa zelo podoben in v nekaterih pogledih celo boljši z edinstveno funkcijo, da deluje kot antikorozovno.

QD se meša z vodo in nastane odličen koncentrat za QD, čiščenje brez vode, ali kot lubrikant za plastelin.

Upam da res...Pr Bilt hamber-ju res znajo poskrbet za odlične izdelke...škoda da jim komerciala ne gre tako dobr od rok je pa res da se dobro blago samo hvali :lol:

BH vsekakor sem pa tukaj mislu Carshinefactory pipeline :mrgreen:
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi To feb 16, 2016 9:46 am

UUU najs... :D ...če rabiš testne zajčke kr povej ;)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To feb 16, 2016 10:02 am

dzuro.na.izi je napisal/-a:Kolk vode pa pol porabiš če delaš rinseless? Ker glih to sem študiru kot minus D115. Če uporabiš 4L vode rabiš cca 4dl šampona (razmerje 1:10) kar je velik za moje pojme. Eno pranje po tem takem stane cca 4,3 Eur :!: :shock: Razen če delaš Garry Dean metodo pa noter v mešanico zmečeš krpe in z njimi pereš in maš mešanico za kr neki časa se pranje za 4,3 eur ne splača.

D114 in ONR se redčita z vodo 1:128 oz. 30ml na galono oz cca 4L vode (3,78 bolj natančno). Ob taki mešanici stane eno pranje z ONR W&S cca 60 centov, z ONR W&W pa 78centov.
Če bi se D114 prodajal za isto ceno kot D115 (sedaj stane 55eur) bi eno pranje ob isti količini čistila in vode stalo 43 centov.

Wolfs mean green se redči 1:500 se pravi po navodilih proizvajalca porabiš samo 8ml šampona za 4L vode kar je neverjetno malo. Jst ponavadi dam malo več in uporabljam 20ml na cca 7L vode (ali 2 galoni). En hiter izračun pomeni da me eno pranje z Mean green pride cca 19-20 centov + cca 15L vode v obeh kantah (wash and rinse).

Hmm, jaz D115 za rinseless redcim isto kot so navodila za D114, torej 1:128. Vec kot dovolj slickness-a, vec kot dovolj cistilne moci, vec kot dovolj zascite pusti za sabo.. Je pa res da ponavadi ga najprej na hitro pospricam z D115 1:4 kot "predpranje" preden se avta dejansko dotaknem z 1:128 rinseless mesanico :) Jaz osebno si ponavadi nastimam okoli 5L vode, imam vec kot dovolj za cel avto, s tem da ne ozemam gobe na polno, pac mora malo tect ven.. :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi To feb 16, 2016 10:09 am

No v razmerju 1:128 pa še gre nekako stroškovno čez...

Probi enkrat Wolfs mean green če boš mel priliko...za predpranje lahko uporabiš isto mešanico kot je v vedru. :tomidelej:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To feb 16, 2016 10:32 am

mp/ je napisal/-a:Mam krtačko za usnje ja.

Kako pa čistiš notranjo stran pragov, tečaje? Tam ne spiram preveč rad z vodo, bom verjetno zdej začel z vlažno krpo samo brisat.

Pa še ta plastika na notranji strani pragov, ki ni gladka ampak malo strukturirana, posledično pa težko spraviš umazanijo iz teh malih žlebov. Zgleda uredu dokler se ne posuši. Verjetno je edina rešitev krtača?

Pragove in tečaje ponavadi z APC in čopičem, sperem kolikor se da ko so vrata zaprta, ostalo prebrišem in pa s kompresorjem/tornadorjem, namenski razmaščevalci, čopiči, krtačke.. je veliko načinov za očistit.

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Če feb 18, 2016 1:13 pm

dzuro.na.izi je napisal/-a:UUU najs... :D ...če rabiš testne zajčke kr povej ;)

Pošljemo 8)
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Če feb 18, 2016 9:57 pm

csf je napisal/-a:
dzuro.na.izi je napisal/-a:UUU najs... :D ...če rabiš testne zajčke kr povej ;)

Pošljemo 8)

Imaš PM ;)

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Ne feb 21, 2016 2:58 pm

Eno vprašanje.

Ali lahko dodam Megs super degreaser v Angelwax snow foam mešanico in koliko bi mi svetovali?

Angelwax se meša 1:9 v foam lancu, koliko lahko še dodam Megs SD-ja?

Ima kdo kakšne izkušnje?

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Ne feb 21, 2016 3:31 pm

dzuro.na.izi je napisal/-a:Eno vprašanje.

Ali lahko dodam Megs super degreaser v Angelwax snow foam mešanico in koliko bi mi svetovali?

Angelwax se meša 1:9 v foam lancu, koliko lahko še dodam Megs SD-ja?

Ima kdo kakšne izkušnje?

Z snow foamom ni priporočljivo mešati APC/citrus ker lahko zaradi same formule nastane kontra efekt in bo še manj očistilo površino.
EAT-SLEEP-DETAIL
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov