Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Ali212
Nov uporabnik

Re: Jeklena platišča - obnova ali premontaža?

Napisal/-a Ali212 Po dec 12, 2016 9:09 pm

Prilagam še sliko končnega izdelka, glede na to da me je vse skupaj koštalo cca 10€ za vsa 4 platišča in še nisem nikoli nič barval, sem kar zadovoljen, če se spomnim bom spomladi poslikal ta platišča, da vidite kako je barva zdržala.
hffh.jpg

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Če dec 29, 2016 11:28 pm

Ali212 je napisal/-a:"orange peel-a" - ne vem kakšen je slovenski izraz.

"Pomaranča" :)

Vse pohvale za trud, vem da si vložil kar nekaj energije v končni izdelek. Poleg tega sem vedno podpiral takšne "DIY" projekte. Se je pa pri tem potrebno zavedat, da je to bolj kratkoročna rešitev. Nova platišča, prašno barvana običajno zdržijo kakih 5 let, sprej 4 v 1 pa se bo s prašnim barvanjem težko kosal. Še posebej če podlaga ni popolnoma brez rje.

Če imate možnost še vedno priporočam peskanje. Grobo strojno peskanje danes ni več tako drago (za 4 platišča ne dam več kot 25€ z DDV) in je povsem primerno za železna platišča (aluminijasta platišča je še vedno potrebno peskat ročno z ustreznim medijem). Ročno drgnjenje s kratačami in brusnim papirjem ne bo nikoli tako učinkovito kot peskanje. Da ne govorim o času, ki je potreben za ne preveč dober izdelek.

Nekaj slik za predstavo:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

tosi
Nov uporabnik

Napisal/-a tosi Sr jun 05, 2024 1:21 pm

Ali212 je napisal/-a:...če se spomnim bom spomladi poslikal ta platišča, da vidite kako je barva zdržala.

kako dolgo je zdržala barva?

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a whitee Sr jun 05, 2024 4:14 pm

Da ti jaz odgovorim, za moj primer.
Sem kupil taka platišča, ki so imela minimalno rje. Sem lepo očistil, razmastil in temeljito prebrusil z brusno gobico. Potem sem dal dva sloja primerja in gor tri sloje barve, na koncu še lak. Rob sem še malo bolj zaščitil z vsem. To je bilo narejeno pred zimo. Po koncu zime je bil rob totalno rjast, tudi na ostali površini se je nekje že kazala rja.
Tako, da če hočeš, da drži, daj peskat in prašno barvat. To, ali pa sem jaz imel slab material.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov