Clio_16V je napisal/-a:vincent ker vidim da ves kar dosti o tem, me zanima s kaksnimi obrati se nanasa paste, polira, voske itd. Ce lahko malo napises.
dosti vem v teoriji....praksa me šele čaka!

...da ne bo kdo mislil kako jaz cele dneve poliram avte.
Zelo zavisi kater polirnik uporabljaš...za profi polirnike (te, o katerih razpravljamo tule) se priporoča da jih uporablja izkušena roka (hm...bomo pač malo reskirali) ter v štartu z max. 1000 vrtljaji...ker to so ednini polirniki ki dejsanko ODSTRANIJO napake na plehu (in jih ne zgolj zakrijejo) kar pomeni da 'odnesejo' del laka oz. barve.....oz. rečeno drugače...če ne znaš, ne p paziš oz pretiravaš....se hitro lahko zgodi da odbrusiš cel sloj laka vse do barve...potem ti je rešitev zgolj avtoličar
torej svetuejo takole pri poliranju:
- čim manjši obrati v začetku....torej nekje 1.000...ko enkrat obvladaš lahko več
- za prvo poliranje najprej uporabi 'švohnejšo' različico polirne paste
- uporabi mehkejšo različico polirnega tampona...če ne zadostuje (Ni rezultata) uporabiš tršo različico....če še vedno ni rezultata breš na 'močnejšo' različico polirne paste.
- pri poliranju naj polirnik nikar ne polira na mestu (torej stalno gibanje).
- izogibaj se prehodov na plehu (krivine) ker je tam najtanjši nanos laka
Za samo voskanje oz. nanšanje se lahko uporabi polirnik ter najmehkejše gobice namenjen nanašanju voska (torej take ki ne ustvajajo ris)...lahko pa seveda to isto narediš tudi ročno. Odstarnjevanje pa je običajno kar ročno.
95 % vsega dela predstavlja poliranje....preostalo pa so nanosi. Tako da.....dobra osnova je bistvo svetlečega laka.