Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Sr mar 21, 2007 9:00 am

Miholl je napisal/-a:A mi lahko kdo razlozi kaksna je razlika med masino za 5 jurjev v obiju in tisto ki je 300 evrov????

Razen tega da se pri drazji nastavljajo vrtljaji :?

Pri teh za par tisočakov, je tako švoh motor not, hitro ga zmanjka, ko malo pritisneš.

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr mar 21, 2007 9:03 am

Miholl je napisal/-a:A mi lahko kdo razlozi kaksna je razlika med masino za 5 jurjev v obiju in tisto ki je 300 evrov????

Razen tega da se pri drazji nastavljajo vrtljaji :?

:) ti se kar loti poliranja avta pri 11.000 vrtljajih! Pa pridi poročat kako se je obneslo.

Profi polirke (o katerih je govora) imajo območje vrtlajev med 900 in 3.000.

Upam da opaziš razliko!

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr mar 21, 2007 9:20 am

Torej das za eno stvarco v masini ki regulira obrate in malo mocnejsi elektro motor 70 jurjev???

Tut prou...

Uporabniški avatar
skeey
Novinec

Napisal/-a skeey Sr mar 21, 2007 9:23 am

Mislim da kar se tiče orodja je Rupes kar pri vrhu.

Kupi Rupes z železnimi zobniki, pa električno.

Urber
Precej od 3M imajo različni potniki, drugače pokliči na http://www.spekter-zalec.si/
(štajerska) al pa http://www.konem-color.si/ (goriška). Pa ti potnik prpipelje domov kar boš pač rabil.
3M so odlični izdelki...vse kar primeš njihovega je dobro, kvalitetno in uporabno, če bi delali avtomobile, bi ga takoj kupil :lol:

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr mar 21, 2007 9:39 am

Miholl je napisal/-a:Torej das za eno stvarco v masini ki regulira obrate in malo mocnejsi elektro motor 70 jurjev???

Tut prou...

s temi zadevami se lahko gre v nedogled...pač dobra in namenska stvar vedno stane več kot šrot na kilograme v raznih obijih. Zavisi pa od tebe s kom si ti zadovoljen.

ker tako preigravanje lahko gre v nedogled...saj tudi avtu kipiš za 5 miljonov (starih) pa ga čez 10 let rpodaš na 300 jurjev....torej si letno zgubljal pol miljona

'Tut prov....'

slej kot prej prideš do spoznanja da poceni stvari največ stanejo (predvsem na koncu živcev)..zato imam jaz taktiko..da če že kupim kupim kot se šika (čeprav se kljub temu še vedno dostikrat naserjem...ampak vsaka šola stane).

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr mar 21, 2007 11:13 am

en popravek moram napisat...stalno pišev AVtofinish....v resnisi gre za Top Finish iz Trzina

:cry: se oproščam !

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Ne mar 25, 2007 8:56 pm

vincent ker vidim da ves kar dosti o tem, me zanima s kaksnimi obrati se nanasa paste, polira, voske itd. Ce lahko malo napises.

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Ne mar 25, 2007 9:04 pm

Clio_16V je napisal/-a:vincent ker vidim da ves kar dosti o tem, me zanima s kaksnimi obrati se nanasa paste, polira, voske itd. Ce lahko malo napises.

Če ne zameriš ti na hitro lahko jaz povem... Kaj več bo pa vincent napisu.

Z najnižjimi oz. čim manjšimi obrati se polira pobarvane plastične dele, odbijače... Pazit je treba renojeve plastične blatnike, pri katerih je treba tut mal zmanjšat obrate.

Za obrate ima vsak svoje teorije, odvisno je tudi kako se določena pasata obnaša. Vsaki paše neki svoji obrati, zato je treba tle mal sprobat.

Voske se nanaša ponavadi ročno ali z niskimi obrati.

Lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po mar 26, 2007 6:43 am

kolega profesionalno polira avtomobile in je dal za polirko nekaj čez 700€. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Po mar 26, 2007 8:45 am

Clio_16V je napisal/-a:vincent ker vidim da ves kar dosti o tem, me zanima s kaksnimi obrati se nanasa paste, polira, voske itd. Ce lahko malo napises.

dosti vem v teoriji....praksa me šele čaka! :)...da ne bo kdo mislil kako jaz cele dneve poliram avte.

Zelo zavisi kater polirnik uporabljaš...za profi polirnike (te, o katerih razpravljamo tule) se priporoča da jih uporablja izkušena roka (hm...bomo pač malo reskirali) ter v štartu z max. 1000 vrtljaji...ker to so ednini polirniki ki dejsanko ODSTRANIJO napake na plehu (in jih ne zgolj zakrijejo) kar pomeni da 'odnesejo' del laka oz. barve.....oz. rečeno drugače...če ne znaš, ne p paziš oz pretiravaš....se hitro lahko zgodi da odbrusiš cel sloj laka vse do barve...potem ti je rešitev zgolj avtoličar :?

torej svetuejo takole pri poliranju:
- čim manjši obrati v začetku....torej nekje 1.000...ko enkrat obvladaš lahko več
- za prvo poliranje najprej uporabi 'švohnejšo' različico polirne paste
- uporabi mehkejšo različico polirnega tampona...če ne zadostuje (Ni rezultata) uporabiš tršo različico....če še vedno ni rezultata breš na 'močnejšo' različico polirne paste.
- pri poliranju naj polirnik nikar ne polira na mestu (torej stalno gibanje).
- izogibaj se prehodov na plehu (krivine) ker je tam najtanjši nanos laka

Za samo voskanje oz. nanšanje se lahko uporabi polirnik ter najmehkejše gobice namenjen nanašanju voska (torej take ki ne ustvajajo ris)...lahko pa seveda to isto narediš tudi ročno. Odstarnjevanje pa je običajno kar ročno.

95 % vsega dela predstavlja poliranje....preostalo pa so nanosi. Tako da.....dobra osnova je bistvo svetlečega laka.

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Po mar 26, 2007 9:08 am

Polirka kupljena in sicer Chicago Pneumatic (Millwaukee tools), 1200w, 900-2500 obratov, 2,1kg....cena 324eur, poračam razultate in občutke po prvem poliranju...

Teme ni potrebno zakleniti, teče v pravo smer, zato se naj debata nadaljuje.

LP

Urber
Nov uporabnik

Napisal/-a Urber To mar 27, 2007 6:50 am

Pozdravljeni !

Vidim, da eni res do potankosti nastudirate tehniko poliranja in zaščite laka. Zanima me ali imate kakšne izkušnje oz. informacije o SONTARA POLIRNE KRPE oz S KRYTOX®-OM IMPREGNIRANE SONTARA POLIRNE KRPE.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe apr 20, 2007 12:48 pm

Urber:
pred 3leti smo o tem ze precej govoril, oglej si
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=13836
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Čamo89
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana center

Napisal/-a Čamo89 Pe nov 16, 2007 12:31 am

vincent je napisal/-a:slej kot prej prideš do spoznanja da poceni stvari največ stanejo (predvsem na koncu živcev)..zato imam jaz taktiko..da če že kupim kupim kot se šika (čeprav se kljub temu še vedno dostikrat naserjem...ampak vsaka šola stane).

Pregovor: Nisem teko bogat, da bi kupoval poceni! Drži kot pribito ;)

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe nov 16, 2007 6:49 am

jaz mam iz obija en majhn fleks za 2 jurja in se na njem čist lepo nastavlja obrate.

Dejkas
Nov uporabnik

Re: Malo boljša polirka?

Napisal/-a Dejkas To jul 26, 2011 10:02 pm

Mene zanima mnenje o polirki Cyclo (profesionalna) kaknše izkušnje?

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če jul 28, 2011 4:55 pm

Jaz sem jo imel. Mene ni prepričala ker nisem uspel delat 100% korekcije na laku - zadeva je prenežna. Je pa to odlična stvar za hitra poliranja, za domačo uporabo ali za avtodilerja.

Klemen Donna jih trži in ti tudi pokaže kako pa kaj se dela s tem. Lahko ti tut pokaže razliko med to pa rotacijsko. Je pa zakon ker ne moraš nič zajebat z njo in je zelo varna za uporabo na laku...

No kot pravim,jaz sem to zamenjal za rotacijsko...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Če jul 28, 2011 7:18 pm

Dejkas je napisal/-a:Mene zanima mnenje o polirki Cyclo (profesionalna) kaknše izkušnje?

bolš ti je uzet DA mašino in pa nov mikrofibra sistem gobic in pripadajočih past in boš lahko tudi z DA delal solidne korekcije v spodobnem času. Še vedno pa je rotacijska polirka no.1 :)
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost