Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe apr 03, 2009 9:47 pm

@CyberMatrix: Kje pa imate kakšno spletno stran?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix Pe apr 03, 2009 9:50 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:@CyberMatrix: Kje pa imate kakšno spletno stran?

LP!

Glej moj WWW poleg gumbka za privatno sporočilce. Sicer me bo admin karal če pišem direktno v temo.

Sicer pa bi bilo fino da so admini tukaj malo bolj pošteni in se držijo nekih načel. Meni brišete vse poste kjer je kakšen link medtem ko imajo nekateri linke do konkurence postane vsepovprek. Če se omejujete samo na to dejstvo da je avtor tudi lastnik spletne strani postavite pravila drugače oziroma pustite vsem, da delijo informacije o www naslovih. Tole je že malo smešno. Prilagajate mi podpis, www link, ažurirate moje poste po drugi strani pa so direktni linki pred in po mojih postih do konkurence v določenih temah.

Malce kršite že moje ustavne pravice do svobode izražanja in če mislite tako nadaljevati vam na vrata pošljem odvetnika pa bo hitro konec tega vrtca. Če si lastite forum lahko postavljate pravila vendar ne na diskriminatoren način prosim.
Zadnjič spremenil CyberMatrix, dne Pe apr 03, 2009 9:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe apr 03, 2009 9:51 pm

Aha..ok...thx.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix Pe apr 03, 2009 10:18 pm

To mi je popolnoma jasno in tudi vem, da s tem kakšnemu moderatorju foruma, ki se že počuti kot bog stopim na žulj in upam, da me zaradi tega ne banajo.Vendar da se pravilnika ne držijo niti tisti ki pišejo zakon je potem paradoks in zakona potem ni.
To je potem bolj pravilnik kot jih pozna kriminalna scena...pisana za druge "vendar zame in za moje kolege so pravila drugačna". To potem ni red temveč samo omejevanje kaosa.

Ker sem opazil, da se me pogosto blokira na vse žive načine. In še tukaj je vidno kako je pa brez problema link direktno do konkurence. V moje poste, podpis ali povezave se pa stalno nekdo vtika.

Hallooo. A to je fair play. Pa lepo prosim.

Menim, da je forum namenjen izmenjavi mnenj, izkušenj in informacij. Prav tako internet. Tovrstni pravilniki so potem le omejujoči in kvarijo kvaliteto foruma.

Pa brez zamere ampak pravico do mnenja imam tudi jaz. Pa čeprav ni vsakomur po godu. Mora pa mi biti na razpolago,da jo izrazim.

vuko
Nov uporabnik

Kraj: tuitam

Napisal/-a vuko So apr 04, 2009 8:21 am

Lahko povem samo, da je garaža ala Damac 1A!

:P :P :P

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So apr 04, 2009 4:22 pm

CyberMatrix je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:določitev cen na trgu poteka na grobo takole; ugotoviti je potrebno:
-AFC (povprečne fikse stroške)
-AVC (povprečne variabilne stroške)
-PK (prispevek za kritje)
-in nek kosmati dobiček.
To je zelo groba opredelitev cene, za konkretnejšo strukturo je potrebno narediti analizo. Tako da se absolutno NE strinjam z izjavo: Neko ceno je pač potrebno postaviti. Najemite kakšnega ekonomista, da vam postavi cene.
lp

Ha ha ha. Ti si pa faca. :)
Tako ti jaz lahko celo noč nabijam neke formule iz ekonomske šole. Za analize delat imajo čas filozofi.

Mi nismo trgovci temveč ponujamo profesionalno storitev, tu je razlika.
Mi smo umetniki. :D

AC = AFC + AVC
AC = TC/Q
AFC+AVC = TC/Q
Q*(AFC+AVC)=TC

Q...za nas ni relevanten...niti nas ne zanima, zato so tvoji nasveti napačni. Nazaj v šolo.

Tvoj komentar pošlji na uprava@mercator.si. So bolj primerni za trgovinsko dejavnost.

Brez zamere. Mal te moram pozezat nazaj.
Tebi odstranimo Fiat napis za 1 EUR in ti nalepimo Ferarri za 19 EUR nazaj, ker si me spravil v dobro voljo. Častim pivo. :)

js pa tep častim pivo,ker si me dodobra nasmejal :D Če nek podjetnik reče, da analiza delat majo čas filozofi, potem pa ni čudno zakaj se vsak dan zapre na desetine s.p. in d.o.o. vsak dan v Sloveniji.
Se popolnoma strinjam in tudi verjamem da ponujate dobre storitve, nimam nikakršnega razloga da bi dvomil v to, vendar dal sem primer, kako bi se določila cena, zaradi česar nevem zakaj si mislil moj predlog v slabem smislu.
Glede teh formul, ki si jih ti navedel in verjetno našel na internetu so to formule večinoma za teorijo produkcije, za oblikovanje cen se interpretirajo drugače, tako da če razumeš to v pravi vsebini potem mislim, da ti ne bo odveč.
Q za vas ni relevanten? Produkt se smatra ne samo fizični proizvod ampak tudi storitev. Če vas pa ne zanima, potem pa dobro, ne misli pa, da lahko vsak maksimizira dobiček, sploh z srednješolsko izobrazbo ne. Tako, da ti vračam- nazaj v šolo :D Seveda ne mislim v srednjo ;) Ogromno bi še lahko komentiral, vendar moj namen ni bil slab, delaj pa kakor hočeš.
lp

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec So apr 04, 2009 5:35 pm

sem presenečen nad vašimi cenami, posebej osnovno poliranje 150 eur, tisto o, vključeno v ceno - zaščita, saj zaščitite zaradi sebe, da ni potrebno čistiti plastike, gume itd. Zato ne prodajajte takšnih fint ličarska zaščita. :evil:

Uporabniški avatar
ajsika
Nov uporabnik

Napisal/-a ajsika So apr 04, 2009 7:53 pm

se strinjam...meni se tudi zdi zelo drago :(
M A C D A

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So apr 04, 2009 8:04 pm

CyberMatrix: Z raznimi groznjami (odvetniki itd) se ne mislimo pogovarjati niti za
moznosti ampak ker bom to "spregledal" in v kolikor je to VAŠE osebno podjetje
si lahko omislite taksen oglasni prostor: http://www.avtomobilizem.com/oglasevanje

Striktno nedovoljeno pa je lastno oglasevanje na forumskem podrocju. Upam, da
je to razumljivo. V kolikor ni pise vse v pravilniku spodaj.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix Ne apr 05, 2009 12:02 am

@MacTron: Hvala za obrazložitev. Podjetje ni moje. Sem pa član ekipe.

@samo mesarec: Ličarska zaščita je omenjena, ker je to del celotnega delovnega procesa ne zato ker bi zaradi tega želeli dvigati ceno v višave.

Tudi na splošno kar se tiče cene je primerljiva s cenami te storitve na trgu. RAZLIKA JE V TEM DA JIH MI TUDI NAVEDEMO DRUGI JIH PA SKRIVAJO. Tako da verjetno ni potrebno o tem toliko razglabljati. Večina pade vedno v rang 150-270. In že za 170 je zadeva perfektna. Ostale bolj zahtevne stranke pa grejo lahko tudi višje kot je sploh navedeno. Nek lastnik Porscheja je pripravljen plačati recimo tudi duplo.

Pa ne pozabite, da svoj delež pobere tudi ljuba mati DRŽAVA!

Poleg tega imajo dražji novejši avtomobili tudi drugačno vrsto laka in je za poliranje potrebno uporabljati tudi specialna sredstva/polirne paste, ki pa niso cenovno v rangu past, ki jih lahko kupite na bencinskih pumpah ipd.

Poliranje ni vedno tako preprosto in v določenih primerih si lahko narediš tudi več škode kot koristi če to počneš sam s pasto in polirno mašino, ki skupaj staneta mogoče 50 eur.

Pa dajmo tu zaključiti. Se opravičujem če sem koga kakorkoli užalil.
Hvala tudi moderatorju za obrazložitev.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Ne apr 05, 2009 3:26 pm

CyberMatrix
ti nikogar ne moreš užaliti, razen z cenami ki so ubijalske. Kakšne poli paste devate, vem, vem, da so 1L embalaža 30 - 35 eur(Menezerna, 3M, Meguires Itd) Vemo tudi koliko avtov spoliraš s takšno količino. 3-4 ure dela in ti bi nekomu vzel 150-250 eur, halo lepo te prosim in tista mašina za 50 eur,vem, da imaste dražje, imam jo sam in stane 357 eur. Da mi vzameš to vsoto za res poliranje na visokem nivoju in voskanje in vse kar spada zraven, ne pa osnovno poliranje. Temu se ne reče poliranje, temveč nahitro premazati in pobrati denar.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne apr 05, 2009 4:08 pm

načeloma je tako; če bo povpraševanje neelastično,potem se splača ponudniku pustit takšne cene kot jih ima oziroma jih celo zvišat. Če pa bo povraševanje po teh storitvah elastično(kar tudi sam predvidevam da bo), potem boste morali ceno spustiti.

lp

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix Ne apr 05, 2009 4:19 pm

samo mesarec je napisal/-a:CyberMatrix
ti nikogar ne moreš užaliti, razen z cenami ki so ubijalske. Kakšne poli paste devate, vem, vem, da so 1L embalaža 30 - 35 eur(Menezerna, 3M, Meguires Itd) Vemo tudi koliko avtov spoliraš s takšno količino. 3-4 ure dela in ti bi nekomu vzel 150-250 eur, halo lepo te prosim in tista mašina za 50 eur,vem, da imaste dražje, imam jo sam in stane 357 eur. Da mi vzameš to vsoto za res poliranje na visokem nivoju in voskanje in vse kar spada zraven, ne pa osnovno poliranje. Temu se ne reče poliranje, temveč nahitro premazati in pobrati denar.

Samo mislim, da sem v prejšnjem postu vse dobro obrazložil. Trg narekuje cenik. Saj se ismo včeraj spomnili, da odpremo firmo pa da cene nabijemo tako, da ne bi imeli strank. Potemtakem bi morali vsi že zdavnaj zapreti vrata.

Navadeba ur je okvirna in če je potrebno si seveda vzamemo ves potreben čas, da stranka oddide več kot zadovojna. Ostalo je odločitev stranke. In stranke so vedno več kot zadovoljne.

Očitno pa so ti zadeve jasne do potankosti, znaš biti cenovno neverjetno ugoden in očitno konkurence sploh ne boš imel. Tako da resnično ne razumem zakaj se nam ne pridružiš v bazenu ponudnikov te storitve, odpreš podjetje in pometeš s konkurenco
kot smo mi.

Boš spoliral 1 avto na dan. Računal boš po 100 EUR. Vikende boš prost. Zaslužil boš 2000 EUR. Nakazal si boš plačo 500 EUR neto, državi boš pa plačal 1100 EUR bruto in plačal ostale stroške ter zaposlenega. In mesec boš zaključil s koliko že?? Uuuups pa ne pozabi na ženo/punco ali otroke.

Hobi je hobi, biznis pa biznis. To si pozabil pri tvojem pripovedovanju. Tisti v realnem svetu pa to poznajo.

Go For It! :D

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne apr 05, 2009 4:40 pm

Tukaj se strinjam s CyberMatrixom. Bolje je dati 30 ali pa 40eur več kot pa da ni nobenega učinka. Lani sem dal polirat avto za 100eur pa sploh ni bilo učinka,kot da bi na hitro spoliral z neko ceneno polirno pasto.
Vprašal bi pa glede tega, po koliko pranjih gre poliranje v "nič"? ko sem dal polirat avto je bil po 5 pranjih tak kot če ne bi bil poliran, se pravi površina barve ni bila gladka.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne apr 05, 2009 4:59 pm

Fiatfan je napisal/-a: ne misli pa, da lahko vsak maksimizira dobiček, sploh z srednješolsko izobrazbo ne....

pa še kako lahko..... :roll: :lol:

..tudi s poklicno..

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne apr 05, 2009 5:04 pm

sašo5 je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a: ne misli pa, da lahko vsak maksimizira dobiček, sploh z srednješolsko izobrazbo ne....

..tudi s poklicno..

to pa ne bo držalo. Lahko ustvariš visok, zelo visok donos oziroma dobiček, maksimizirati ga pa ne moreš. Dobiček maksimiziraš,ko dosežeš enakost med MR IN MC, torej MR=MC. Vsi podatki oziroma večina podatkov je na voljo v podjetju za doseganje maksimizacije, nakatere podatke je potrebno dobiti s pomočjo ekonometrične analize. Seveda ne govorim za s.p in d.o.o. kjer misli lastnik, da je taglavni šefe in vse ve in zna, ampak velja to predvsem za d.d.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne apr 05, 2009 5:11 pm

sašo5 je napisal/-a:

..tudi s poklicno..

Se strinjam!

Fiatfan; Cenovna elastičnost pomeni, za koliko % se spremeni povpraševanje po izdelku če se spremeni njegova cena. Cenovana neelastičnost pa, da ostaja povpraševanje enako ne glede na ceno. Če je izdelek cenovno elastičen ne pomeni, da moraš znišat ceno izdelka.
Rahlo narobe si razlagaš teorijo ampak pustimo to in ne morimo ljudi ter približujmo temo zaklepu!
"this is so euro its asian" by Sam B.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov