ales. je napisal/-a:mene samo zanima če si uporabljal 3m pasto koliko te je prišla pasta in kak vlka doza je in kakšna razlika v ceni paste če gledaš po grobosti paste al je ista cena l.p aleš
ales66 je napisal/-a:Scremer je napisal/-a:chevy je napisal/-a:Lepo tole narejeno Very Happy
...zgladit z barvo popravljene luknjice od kamenčkov... to ste najprej šli z barvo čez luknice in potem spolirali al kako?
Ker je videti fleke okoli? Se ne pozna nič po poliranju? Opiši malo.
Nekako tako kot si napisal. Zadeva deluje na majhnih poškodbah cilj pa je zapolnit "luknjice" in nato nastali hribček spravit na nivo laka. Do nedavnega sem bil pri tem teoretik, vendar lahko sedaj zapišem, da je potrebno nanesti barvo z občutkom saj preveč le-te podaljša sušenje, brušenje in poveča možnost, da odstraniš preveč laka okoli sanirane poškodbe. Zadeve ne deluje z barvami na vodni osnovi saj nimajo sijaja. Prostora za nanašanje laka, ni. Imam nekaj teorij kako bi se dalo zadeve zgoljufati vendar o tem ne bi diskutiral. Moram prvo poizkusit, potem bom pa videl ali je sploh izvedljivo in tudi ali se izplača. To pomeni da je potrebno dobiti bodisi "enokomponentno" barvo ali pa barvo na nitro osnovi, ki ji primešaš lak (to deluje). Prvo je težko saj v Sloveniji še nisam našel podjetnika, ki bi namešal barvo (še posebej metalik) tvojega vozila in ne bi bilo preko te potrebno dajat laka, druga opcija pa kolikor mi je znano ni več mogočq saj so kako leto nazaj z zakonom zapovedal uporabo barv na vodni osnovi. Moram še malo povprašat pri pooblaščenih prodajalcih avtov.
Meni so pri Bliku v LJ namešali 2 dcl (vodna baza+lak) za srebrno metalno barvo. Sem pa rekel, da rabim za popravilo luknjic in manjših odrgnin na odbijaču ipd. Ko, sem videl napisano "+lak" sem ga prav vprašal, če potem ni potrebno it čez z lakom. Je rekel, da ne, da je to že mešanica. Ne pričakujem pa nekega vrhunskega rezultata. Se pa nameravam zadeve lotiti, kar z zobotrebcem. Bom videl kako se bo obneslo.
LP
SharkX je napisal/-a:Screamer ... odlično![]()
![]()
ales. je napisal/-a:mene samo zanima če si uporabljal 3m pasto koliko te je prišla pasta in kak vlka doza je in kakšna razlika v ceni paste če gledaš po grobosti paste al je ista cena l.p aleš
Za 3M polirne paste ti lahko odgovorim, da je cena od 30 - 50 EUR za 1l , seveda pa je potrebno poleg kupit še ustrezno polirno gobico ( set 2 kos.od 25 - 35 EUR )
Zdaj je 3M mal poenostavil zadevo in imajo na voljo samo 3 vrste past in polirnih gobic:
Zelena gobica in pasta katera ima zelen pokrovček na embalaži se uporablja kot "cuting" sepravi za rezanje slabega laka.
Rumena polirna gobica in rumen pokrovček na embalaži se uporablja za poliranje.
Modra gobica in moder pokrovček na embalaži pa je za fino poliranje "anti-hologram".
Seveda se da paste in gobice med seboj tudi kombinirat, po mojih izkušnjah pa je za poliranje par let starega avtomobila imet zelen in rumen set paste in gobice , modra pa se uporablja na novih avtomobilih oz. pri kakih delikatnih zadevah. Lahko se pa reši zadeva tudi samo z zelenim setom, samo je potrebno kar dost natančnosti, ker zelen set pušča za sabo holograme.
Upam da sem ti vsaj malo razlozil zadevo okoli 3M
Lp
Fiatfan je napisal/-a:Scremer; hvala za korekten odgovor. Mislim, da narediš mnogo bolje kot kakšen profesionalec. Js sm dal polirat avto pred enim letom. "Mojster" je bil konec po 5urah dela(tako je sam rekel), za 100eur. Avto se je svetil dobra dva meseca in tudi barva je bila ob dotiku izredno gladka, a po nekaj pranjih doma (recimo kakšnih 8 pranj) avta, je zgledalo tako, kot da avto sploh ni bil poliran![]()
Kaj meniš, je to normalno, da gre tko hitr poliranje v nič?
Sedaj sem klical v neko avtopralnico kjer pravi, da splira avto za 150eur, z nekim nano premazom, ki drži 2 leti?
Kaj meniš,kako je s temi nano premazi itd...
Hvala za odgovor.
Avto se je svetil dobra dva meseca in tudi barva je bila ob dotiku izredno gladka, a po nekaj pranjih doma (recimo kakšnih 8 pranj) avta, je zgledalo tako, kot da avto sploh ni bil poliran Kaj meniš, je to normalno, da gre tko hitr poliranje v nič?
csf je napisal/-a:Sedaj sem klical v neko avtopralnico kjer pravi, da splira avto za 150eur, z nekim nano premazom, ki drži 2 leti?
Celje ?
csf je napisal/-a:Avto se je svetil dobra dva meseca in tudi barva je bila ob dotiku izredno gladka, a po nekaj pranjih doma (recimo kakšnih 8 pranj) avta, je zgledalo tako, kot da avto sploh ni bil poliran Kaj meniš, je to normalno, da gre tko hitr poliranje v nič?
To je če avtomobil spoliramo s npr. automagic BC2 ki je pasta ki vsebuje delce kateri namen je da zakrije manjše nepravilnosti in obnovi sijaj-odpravi oksidacijo barve. V praksi to pomeni da moraš po 2 mesecih avtomobil ponovno spolirati .
Fiatfan je napisal/-a:Scremer; hvala za korekten odgovor. Mislim, da narediš mnogo bolje kot kakšen profesionalec. Js sm dal polirat avto pred enim letom. "Mojster" je bil konec po 5urah dela(tako je sam rekel), za 100eur. Avto se je svetil dobra dva meseca in tudi barva je bila ob dotiku izredno gladka, a po nekaj pranjih doma (recimo kakšnih 8 pranj) avta, je zgledalo tako, kot da avto sploh ni bil poliran![]()
Kaj meniš, je to normalno, da gre tko hitr poliranje v nič?
Sedaj sem klical v neko avtopralnico kjer pravi, da splira avto za 150eur, z nekim nano premazom, ki drži 2 leti?
Kaj meniš,kako je s temi nano premazi itd...
Hvala za odgovor.
ales. je napisal/-a:kaj pa uporabljaš oz kire ti dišijo
ales. je napisal/-a:cena teh past ki jih uporabljaš
proti ceni 3m me zanima?
oz kje jih nabaviš
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost