Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jun 29, 2009 10:14 am

Cash je napisal/-a:Pod 50 km/h je neuporabno in moraš brisalce vklopit, kar pomeni, da boš kmalu spet mazal.

Zato se pa zadeva toliko bolj odkupi pri višjih hitrostih na regionalkah sploh pa na AC. Bolj ko pada boljš je :D Sploh je pa smeh, k vidiš kako majo nekateri vklopljene brisalce na max pa z nosom so čist nalimani na šipo (k da to kej pomaga ;) ) sam se pa vozim z izklopljenimi brisalci z odlično vidljivostjo.

Drugač pa ena 100ml flaška zdrži cca 1 leto in če gledaš finančno je to bistveno ceneje kot pa menjava brisalcev vsako leto. Meni recimo zdržijo brisalci cca 4 leta, če je rain-x gor pa prevozim od 30-40.000km na leto v vseh mogočih vremenskih razmerah.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po jun 29, 2009 10:44 am

Prvič čujem za to, to pa takoj kupim ko grem v mesto.

Lihkaj sm včeraj "predeloval" da mi grejo večji brisalci gor pa se jebal z gumicami.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jun 29, 2009 12:08 pm

Ne mazat tega sranja gor. Jaz sem to lani namazal po vseh šipah mekje v mesecu novembru. Po treh tednih ni bilo več haska - na sprednji šipi. Bistvo je tako kot so že nekateri napisali, še slabše je. Za brisalci se pojavla megla in pa take črtice ostajajo po šipi, kar mislim, da je tudi zaradi tega, ne zaradi brisalcev.
Sem na sestrinem avtu namazal pol šipe pa je bilo isto sranje. Tam, ko je bilo namazano, za tistim brisalcem so se pojavljale črtice in meglica. Pri drugem brisalcu pa je brisalo brez vseh črt, sta bila brisalca enaka, da ne bo kdo rekel, da je bil eden nov drugi pa star.

Na stranskih šipah je še mogoče najbolj uporabno, ker ni brisalcev.
Jaz ga še mam doma pa k večjem, če bom še po stranskih šipah mazal po sprednji pa ne več.

Od začetka, ko pa namažeš je pa fajn ja, po AC imaš brez brisalcev čist suho šajbo. Po treh tednih pa tega ni več.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jun 29, 2009 12:15 pm

adis je napisal/-a:@mactron: marino naj bi ta izdelek ukinil, ker naj bi čakal na rain x
v razpršilcu ... so bili pa masivni nakupi v avstriji a to je že dolgo nazaj.

Kaj ti mene hecas (glede Marinota) si sploh poklical, da govoris taksne dezinformacije?
Rain x ima v zalogah X 1000 in prav tako razprsilce, ki pa so le 70% ker vsebuje tudi
cistilo)... in btw lahko bi tudi nadaljeval tam kjer so brisalci in kjer smo se ze pogovarjali
o teh nano nanosih - rain x je bil eden izmed prvih.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Po jun 29, 2009 12:18 pm

nvem no js mam carlack glass sealant, kar je podobnu oz isto kot rain x le da tle kaplce "drsijo" po steklu.. mam že mal več ku en mesc gor na corsi in še zmer je efekt odličen sploh na AC..
učer premazal še šipe na golfu, danes stestirano po lj oz po dežju, ni blo potrebe po brisalcih na AC:)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jun 29, 2009 12:24 pm

MacTron je napisal/-a:
adis je napisal/-a:@mactron: marino naj bi ta izdelek ukinil, ker naj bi čakal na rain x
v razpršilcu ... so bili pa masivni nakupi v avstriji a to je že dolgo nazaj.

Kaj ti mene hecas (glede Marinota) si sploh poklical, da govoris taksne dezinformacije?
Rain x ima v zalogah X 1000 in prav tako razprsilce, ki pa so le 70% ker vsebuje tudi
cistilo)... in btw lahko bi tudi nadaljeval tam kjer so brisalci in kjer smo se ze pogovarjali
o teh nano nanosih - rain x je bil eden izmed prvih.

@mactron: ne te ne hecam, zakaj bi? no nobeden od KONTAKTOV ni delujoč ;)

gsm = nedosegljiv, stacionarc = faks ( imam možnost pošiljanja le-tega a se mi neda)

in mac v svoj post sem dodal tudi besedi naj bi ... kar še ne pomeni potrditev moje teze

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po jun 29, 2009 12:55 pm

mišek je napisal/-a:Ne mazat tega sranja gor. Jaz sem to lani namazal po vseh šipah mekje v mesecu novembru. Po treh tednih ni bilo več haska - na sprednji šipi. Bistvo je tako kot so že nekateri napisali, še slabše je. Za brisalci se pojavla megla in pa take črtice ostajajo po šipi, kar mislim, da je tudi zaradi tega, ne zaradi brisalcev.
Sem na sestrinem avtu namazal pol šipe pa je bilo isto sranje. Tam, ko je bilo namazano, za tistim brisalcem so se pojavljale črtice in meglica. Pri drugem brisalcu pa je brisalo brez vseh črt, sta bila brisalca enaka, da ne bo kdo rekel, da je bil eden nov drugi pa star.

Na stranskih šipah je še mogoče najbolj uporabno, ker ni brisalcev.
Jaz ga še mam doma pa k večjem, če bom še po stranskih šipah mazal po sprednji pa ne več.

Od začetka, ko pa namažeš je pa fajn ja, po AC imaš brez brisalcev čist suho šajbo. Po treh tednih pa tega ni več.

Kvalitetno spoliraj šipo z Rain-x om in jo potem konkretno obriši. Pred tem seveda TEMELJITO spucaj steklo. Verjemi da boš nad rezultatom presenečen. Na steklo zadeva prime bistveno boljše kot na umazanijo

Jaz sem za moj avto porabil cca pol ure za prvo šipo.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf To jun 30, 2009 7:43 am

RainX

En nanos zdrži na avtomobilu cca. 1 mesec na prednji šipi in 3 mesece na stranskih steklih, v kolikor želiš daljšo obstojnost moraš nanesti več slojev.

Carlack

Ena nanos zdrži na na na avtomobilu cca. 3 mesece na prednji šipi in 6 mesecev na stranskih steklih, v kolikor želiš daljšo obstojnost moraš nanesti več slojev( imam še enega na zalogi v kolikor ga kdo želi preizkusiti)

V roku 14 dni pa bo mogoče na SLO trgu premierno kupiti novi izdelek kateri bo imel obstojnost na prednjem steklu več kot 12 mesecev in na stranskih 36mesecev. Odporen je na zmrzal, avtomatske pralnice, vso kontaminacijo in umazanijo, olja, kisli dež....

Ob prvem dežju prilepim kratek video kako izgleda v praksi vožnja s takšnim premazom :D

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc To jun 30, 2009 3:46 pm

nanolex? :D

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To jun 30, 2009 10:22 pm

marino IMA na zalogi še rain-x. sem se zapeljal do njega in se prepričal. (približno 4000 kosov)
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po jul 06, 2009 12:35 pm

csf je napisal/-a:V roku 14 dni pa bo mogoče na SLO trgu premierno kupiti novi izdelek kateri bo imel obstojnost na prednjem steklu več kot 12 mesecev in na stranskih 36mesecev. Odporen je na zmrzal, avtomatske pralnice, vso kontaminacijo in umazanijo, olja, kisli dež....

Ob prvem dežju prilepim kratek video kako izgleda v praksi vožnja s takšnim premazom :D

Vem da še ni 14 dni, ampak me vseeno zanima če je že :D ?

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Po jul 06, 2009 5:51 pm

Vem da še ni 14 dni, ampak me vseeno zanima če je že Very Happy ?

Pošlji mi mail kateri izdelki te zanimajo? Glass sealant?

LP
EAT-SLEEP-DETAIL

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To jul 07, 2009 3:53 pm

Sem kupil Rain-off. Zaenkrat sem peljal le v rahlem dezju in vec kot ocitno dobro deluje. Bom se danes probal ob teh nalivih v Lj.

Namazal pa sem vse sipe in res sem porabil minimalno pol ure, ce ne vec - nisem stopal ;)

LP
Slika

kramer.tomi
Nov uporabnik

Napisal/-a kramer.tomi Sr jul 15, 2009 1:32 pm

CSF vidim da si iz Celja, kje se da dobiti RAIN X v naših koncih(kaj je pa ta nova zadeva)?

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Sr jul 15, 2009 5:08 pm

A je kdo to že dobu v Trgoavto?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Napisal/-a Mgajvr Sr jul 15, 2009 5:53 pm

marino pošlje po pošti. mala flaška je 10€+3€ poštnina, velika(sprej) pa 20€!tko da se splača vzet več komadov naenkrat. adis če rabiš ti lahko enkrat spotoma pripeljem kako flaško.
xXx

Skoda driver

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 16, 2009 5:35 am

Mgajvr je napisal/-a:marino pošlje po pošti. mala flaška je 10€+3€ poštnina, velika(sprej) pa 20€!tko da se splača vzet več komadov naenkrat. adis če rabiš ti lahko enkrat spotoma pripeljem kako flaško.

koliko ml ima sprej?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Napisal/-a Mgajvr Če jul 16, 2009 3:43 pm

mislim da je ravno 1x večji kot flaška.
xXx

Skoda driver

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 16, 2009 5:24 pm

Mgajvr je napisal/-a:mislim da je ravno 1x večji kot flaška.

ti sporočim za naslednji teden, če se odločim.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov