Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 27, 2009 5:54 pm

http://www.youtube.com/watch?v=wMF3uAzWek4

Evo še moj "test". Samo ti si vrjetno vročo vodo polival zato tolk bolj odteče(predidevam ko maš lih tisto v roki) + da si dal 3 sloje, jaz pa enega.

vepar, ja samo super duper tušev stane 7€ un pa 3 ali 4 x več torej lahko namažem dosti več krat, momentalni učinek pa je enak. Men drži mesec in pol drugače ena podobna zadeva, danes pa za hec vzamem v tušu tole in probam.

Na barvo brez laka se te stvari ne dajejo McFly.

Jaz imam čisto zjeban lak, avto je star 14 let, zato bo treba enih 3x-4x it čez celo površino, samo dela pa vseeno, na bmw ko pa je ok lak še pa je en nanos čisto ok, pač vedno ko ga operem.

cruiser malo bolj sveti se avto pa ko ga opereš se ti nabirajo kapljice in če nimaš povoskanga avta in je "trda" voda se ti vedno kake lise poznajo ali ostanki kapljic, če pa ga brišeš pa moraš dosti ožemat krpo. Če je povoskan pa večina vode odteča, tako da še samo malo pobrišeš. Naj bi delovalo tudi kot zaščita laka.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 27, 2009 7:03 pm

Če se osredotočim na tam kjer sem polival mi ne ostaja voda gor. 4 kapljice., okoli pa nisem niti mazal. Po havbi še nisem nič ker nima smisla ker mam lak zanič totalno. In ja napisal sem da sem jaz dal 1 premaz ti pa 3 če že hočeš primerjat, ti si delal z mašino jaz pa potegnil 3x z roko čez.

Ne rečem da ni boljše tisto, samo ni pa drastično boljše, ni 1000 svetlobnih let pred ostalimi stvarmi;)

off:
Ti si tisti z skuerforuma?

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Če avg 27, 2009 7:21 pm

^^^+1 :!:

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 27, 2009 7:33 pm

Na off še mi odgovori pol pa sm zaklučo v tej temi.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če avg 27, 2009 8:18 pm

lenivec je napisal/-a:@cruiser
kaka je funkcija? za mene predvsem zaščita laka. umazanija se ne prime tolko, dreki mušice itd se ne zapečejo v barvo, udstraniš praktično vso umazanijo že z wapanjem. kar je v bistvu zlo pomembno če ti je cilj pranje s čimmajn praskami. valda da tut nek lesk, ampak če iščeš to je bolše pogledat za kakim voskom.

Torej je predvsem "lepotna" funkcija.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če avg 27, 2009 8:26 pm

dobra zaščita + lepota,

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 27, 2009 8:43 pm

Naprimer?

Jaz rabim neka za lak popravit oz. ko sm temnil luči je tisti sprej šel po laku in tam se zdaj čuti hrapavo, ponekod pa mam lak zjeban ker sem z razredčilom pucal ko mi je neka se nacankalo gor.

Al je cenej če dam dobro polirat (100€), ker nimam polirke doma.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če avg 27, 2009 9:22 pm

lenivec je napisal/-a:100eur in dobro poliranje ne pašeta v isti stavek.

se pravi če jz poliram za 100€ to automatsko pomeni da ne naredim dobro? :roll: kje je potem "meja" za dobro poliranje? 200€, 500€? :lol:

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 27, 2009 9:26 pm

ni meje :D Važna je kvaliteta, ne pomeni pa da če ti kolega zrihta kvalitetno za polirat cenej da ni ok kot posplošuje lenivec.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če avg 27, 2009 10:07 pm

Ko bi ga z oljem namazal... :lol:

Dobro zgleda. Mi2 se boma tak čula za neko poliranje počasi... ;)

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Pe avg 28, 2009 7:12 am

lenivec je napisal/-a:
@grahovc
Ce ti poliras za 100 pa svoje znanje in delo hudo slabo cenis. In ce posplosujem mas uro tvojega dela okoli 5eur...

seveda je cena nizka, se sam zavedam, tudi vsi ki so imeli take in drugačne izkušnje z mano pravijo da je glede na narejeno cena premala, nekaterim je pa spet že 100€ težko dat kaj šele kaj več.. meni je to predvsem hobi, in da malo pokrijem stroške če pa še nekaj zaslužim pa še toliko bolje. lahko bi bbla cena komot 200€+, dela in truda je ogromno, tisti ki se s poliranjem ukvarjamo tako ali drugače že vemo kako to zgleda.
in še to.. v našem okolišu imam jaz najdražjo ceno (100), vse pralnice, ličarji nevemkdo še vse imajo manj, tudi 50€.. avto končajo pa v 4urah.. kako pa naredijo pa sami vemo :roll:

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Pe avg 28, 2009 7:57 am

vem, saj pravim to mi je hobi ki ga z veseljem delam, če pa še kakšen € pade pa uredu:) delam itak preko ŠŠ in mam tam stalne dohodke :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe avg 28, 2009 8:13 am

grahovc je napisal/-a:vem, saj pravim to mi je hobi ki ga z veseljem delam, če pa še kakšen € pade pa uredu:) delam itak preko ŠŠ in mam tam stalne dohodke :D

hobi ? potem lahko meni urediš avto?
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost