Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr maj 12, 2010 8:11 pm

ma mene ne prepriča nbena kemija. ni ga čez pošteno vodno pranje.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Adamle
Nov uporabnik

Napisal/-a Adamle To maj 18, 2010 2:58 pm

suho pranje pride v poštev res šele, ko nemoreš uporabiti vode.
sam sem probal malo na havbi. mušiče itd negrejo ravno dol. razen če seveda zlo drgneš. kar pa pripelje do večjih poškodb.
tako da, po mojem mnenju je to super zadeva, če si doma v mestu, ko nemoreš trošiti vode na veliko in škropiti. in seveda da je avto bolj kakor ne prašen oz. je na avtu le film umazanije.
menda se pa avto poškoduje pribljižno toliko kolikor pri navadnem ročnem pranju (če se upošteva, da nesme biti avto blaten!!
jaz osebno še ne vrjamem 100% v to, tako da...kdo hoče, naj pere na ta način, kdor pa ne, pač ne

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To maj 18, 2010 5:22 pm

Ma suho pranje nikjer ne pride v poštev tudi,če avto ni nitri prašen pa če z krpo potegneš boš naredu majhne riseke pa čeprav mogoče v sam vosek ampak vseeno.Tole je navaden nateg...pa to upam povedat prodajalcem v fris.In ne rabim nobene predstavitve...sicer pa kot sem že reku pri tem njihovem kao suhem pranju je vsekakor prisotna voda.....
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Adamle
Nov uporabnik

Napisal/-a Adamle To maj 18, 2010 6:12 pm

najbolše je od optimuma no rinse wash....ker seveda potrebuješ samo malo vode (en ajmar in to je to). postopek pa je daljši kakor pa pri teh ki se prodajajo pri nas.
za tega upam reči, da bi znal konkurirati navadnemu pranju z rokavico, če je avto le prašen.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To maj 18, 2010 6:15 pm

Hja načeloma ne vrjamem,da bi samo eno vedro vode splaknilo dol vs prah iz avta...
Nevem kolker jst perem avto vidim,da še tako veliko vode včasih ne spere vse umazanije,če pereš z navadnim šlaufom.Jst vedno prakticiram pranje z wapom in nato šamponiranje in nato s5 spiranje..No nevem... ampak močno dvomim v karkol suhega ki bi se prbližalo suhemu avtu :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Adamle
Nov uporabnik

Napisal/-a Adamle To maj 18, 2010 6:28 pm

mene tudi neboš dobil da bi pral avto drugače kakor wap pa lepo aktivna, dobr šampon itd.
optimum no rinse kar hvalijo. sem zasledil da uporabljajo tudi dva vedra, da imajo enega za splakovanje gobe, ki ima tudi ta šampon. z optimumom avto pereš z gobo in ne kakor brisanje z čudežno. pri optimumu ti povšino ko jo opereš z njihovim šamponom posušiš nadaljno z čudežno. na tujih forumih dosti hvalijo...sam nevem.
jaz bi ta šampon verjetno uporabil tako:
wap da gre groba umazanija dol, aktivna pena, spriranje, ter pranje z optimumom ter sušenje.
bi spustil samo spiranje šampona.

na googlu je dosti informacij;) dugače pa lahko komu na mail pošlem povezavo, do komentarjev uporabnikov/ testov.

garantini
Nov uporabnik

Re: SafeShine

Napisal/-a garantini Če maj 20, 2010 10:00 pm

dejcc je napisal/-a:
ColdMan87 je napisal/-a:
safeshine je napisal/-a:Pozdravljeni,

Verjamem, da je težko razumeti kako je mogoče očistiti blaten avtomobil brez vode, ne da bi poškodovali lak.
Ne bi vas želela utrujati z dokazi, zakaj je z SafeShinom to mogoče (preberete in pogledate si lahko na spletni strani www.safeshine.si)

Dokaz so tisoči avtomobilov, ki smo jih z našo mobilno ekipo očistili z SafeShine-om - brez prask.
Vsem, ki ste še vedno skeptični do čistila SafeShine predlagam obisk pri nas na Obali, kjer se lahko u živo prepričate!

Lep pozdrav,

SafeShine

Mam kandidata v Mariboru...tak da se lahko zmenimo za eno predstavitev...če bo vse ok jas plačam zunanjo čiščenje z čistilom (bom reskiro toti 11€), drugače pa vi meni poliranje namesto stranke. Smo za????

se priporočam za ogled na štajerskem, lahko prpelem umazan avto :lol:

garantini
Nov uporabnik

čiščenje z čistilom SafeShine

Napisal/-a garantini Pe maj 21, 2010 8:19 pm

Pozdravljeni ,vsi skeptiki glede čiščenja brez vode
1. hologrami se vidijo ko postaviš avto na sonce.halo,mi čistimo avte na soncu in to
čistimo avte kot so bentley,maserati,hammer,lamborghini,bmw,......in do sedaj se
še na nobenem ni poznalo nič,pa nismo očistili samo 2 avta.
2.Govorite nekaj,da kdor pravi temu poliranje še niti ne ve kaj so praske,ne bi rekel
ker mi imamo tudi storitev kot je strojno poliranje z vrhunskimi pastami,itd,tako da
vemo kaj delamo,je pa to čiščenje,blago ročno poliranje in voskanje obenem.
3.Onemu iz mb.pa tako da pridemo v mb za eno zunanje čiščenje za 11eur,niti pod
razno ne,ker imamo 3kret več potnih stroškov kot zaslužka,lahko se pa zmenimo
tako,če pridete kaj na obalo,vam očistimo avto za 11eur,seveda samo zunanje,in
če vam opraskamo avto vam ga brezplačno strojno spoliramo ,če vam ga pa ne
boste vi 6mesecev nosili mikico z napisom SafeShine in isto 6 mesecev govorili
naokrog SafeShine ne opraska avta
smo za????

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Re: čiščenje z čistilom SafeShine

Napisal/-a seat Pe maj 21, 2010 8:30 pm

garantini je napisal/-a:Pozdravljeni ,vsi skeptiki glede čiščenja brez vode
1. hologrami se vidijo ko postaviš avto na sonce.halo,mi čistimo avte na soncu in to
čistimo avte kot so bentley,maserati,hammer,lamborghini,bmw,......in do sedaj se
še na nobenem ni poznalo nič,pa nismo očistili samo 2 avta.
2.Govorite nekaj,da kdor pravi temu poliranje še niti ne ve kaj so praske,ne bi rekel
ker mi imamo tudi storitev kot je strojno poliranje z vrhunskimi pastami,itd,tako da
vemo kaj delamo,je pa to čiščenje,blago ročno poliranje in voskanje obenem.
3.Onemu iz mb.pa tako da pridemo v mb za eno zunanje čiščenje za 11eur,niti pod
razno ne,ker imamo 3kret več potnih stroškov kot zaslužka,lahko se pa zmenimo
tako,če pridete kaj na obalo,vam očistimo avto za 11eur,seveda samo zunanje,in
če vam opraskamo avto vam ga brezplačno strojno spoliramo ,če vam ga pa ne
boste vi 6mesecev nosili mikico z napisom SafeShine in isto 6 mesecev govorili
naokrog SafeShine ne opraska avta
smo za????

Torej..... govorite,da lahko prašen avto oz. blaten avto operete brez vode... brez same samcate kapljice vode....Kaj za en prah pa uporabljate,ker v pršilki dvomim,da je samo prah :)
V kratkem bom dal profi spolirat črn avto,ki ga bomo slikali prej in potem pod halogenko in nato ga bomo umazali in potem ga boste vi suho oprali brez same samcate praske,če res nebo praske bom nosil kapo gate majico z vašim logotipom v kolikor pa bodo nastale praskice pa mi plačate novo barvanje.... ste za to.... imate toliko vere v svoj produkt...BTW avto bo pa črna Honda Accord

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Pe maj 21, 2010 8:47 pm

čiščenje "brez vode" je lahko učinkovito (beri: brez praske) samo na rahlo umazanih avtomobilih. To pomeni da je vožen recimo 1 teden, in je samo prašen nič blaten itd..

Po moji preprosti kmečki logiki boš lak zagotovo opraskal če po njemu vlečeš gobo in polno blata itd. na njej.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe maj 21, 2010 8:54 pm

Pa tut,če je prašen narediš praskice če ne drugače po vosku se poznajo sledi...

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Pe maj 21, 2010 9:04 pm

Precej uporabnikov DW-ja je že potrdilo da je ONR (podobna zadeva kot tale sejfšajn) dobra zadeva in pri pranju niso povzročili novih poškodb-prask, pri pranju malo umazanih avtomobilov. Sam tega nisem probaval niti ne nameravam v prihodnosti ampak nikoli ne reci nikoli.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Re: SafeShine

Napisal/-a seat Pe maj 21, 2010 9:15 pm

safeshine je napisal/-a:Pozdravljeni,

Verjamem, da je težko razumeti kako je mogoče očistiti blaten avtomobil brez vode, ne da bi poškodovali lak. Ne bi vas želela utrujati z dokazi, zakaj je z SafeShinom to mogoče (preberete in pogledate si lahko na spletni strani www.safeshine.si)

Dokaz so tisoči avtomobilov, ki smo jih z našo mobilno ekipo očistili z SafeShine-om - brez prask.
Vsem, ki ste še vedno skeptični do čistila SafeShine predlagam obisk pri nas na Obali, kjer se lahko u živo prepričate!

Lep pozdrav,

SafeShine

Tule se moje pojmovanje pranje avtomobila ustavi.... blaten avto očistit brez vode...in brez prask....
In pa ja kot sem že rekel... tut tole ni čisto brez vode... voda je vseeno prisotna v tisti brizgalki tko,da mal zavajajo tule...Sicer pa sem jim dal ponudbo.. spoliran črn avto jim ga dostavim blatnega in če mi ga suho operejo brez praskic sem tko napisu drugače mi plačajo novo lakiranje....Če imajo toliko zaupanja.....

garantini
Nov uporabnik

Napisal/-a garantini Pe maj 21, 2010 9:30 pm

pozdravljeni,ja garantiramo za svoj produkt kot tudi za storitev,vendar ne mi hodit
z takšnimi idejami ker vsi vemo kaj pomeni barvanje vozila ob prodaji,nismo amaterji
se že vrsto let ukvarjamo z vzdrževanjem in nego vozil,tako da...
mogoče celo želite nov avto?????a ni dovolj da smo ponudili brezplačno poliranje?
sicer pa produkt je na vodni osnovi,in vsebuje polimere in naravne voske,nikoli nismo trdili da se avto opere brez kapljice vode,ampak trdimo da se avto očisti brez vode,oziroma verjetno veste če ste že tako razgledani,koliko vode se porabi,za pranje enega avta,o tem mi govorimo,mogoče veste koliko avtov je v enem mestu,mogoče koliko mest je v sloveniji,mogoče koliko držav je na svetu,mogoće veste tudi to koliko ljudi na dan umre zaradi pomanjkanja pitne vode,se mogoče vprašate kdaj koliko kemikalij se vsak dan iztoči v reke pri pranju vozil,se mogoče vprašate ali se bo moj vnuk ali pravnuk še lahko lagodno kopal v morju ali ga bo gledal samo od daleč,razmislite malo predno komentirate
drugače pa predlog:najprej poskusite,nato pametujte
in razmislite malo o pitni vodi
pa lp

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe maj 21, 2010 9:40 pm

Poglej o vodi mi ni treba govorit,ker vem kako grdo delamo z vodo ampak glede tega pranja sem močno skeptičen... pa po moje nisem samo jst.Mi lahko prosim razložiš kako se blaten avto opere brez vode in ob tem garantiraš,da nebo praskice...
Bom naročil en komplet pa bomo videli.Bom doma opral blaten avto z vašim produktom...,da ne boste rekli,da naj prvo probam nato pametujem.a zdrava logika mi veleva,da to ni možno pa nano gor ali dol.Če je umazanija suha in oprijeta laka ta vaš produkt ne more prit med lak in umazanijo in ko boš to umazanijo obrisal z mikrokrpo bo tam 100% nastala praskica.
In ja avta ne mislim prodajat.. in nočem nov avto,ker ga že imam tko,da....
Jst sem samo dal predlog...Ki za vas,če ste 100% v proizvod nebi smel biti nič kaj zaskrbljujoč...ali pač...
no pustmo to se umikam iz teme in ja v vednost avto perem izključno z deževnico,ki jo zbiramo v rezervarju za zalivanje rož in za pranje avtov in drugih zadev....

garantini
Nov uporabnik

Napisal/-a garantini Pe maj 21, 2010 10:15 pm

pohvalno glede vode,in čestitam k uporabi deževnice,ker drugi namreč ne gledajo tako,nam je pa to na 1.mestu,kar pa se tiče našega produkta je res 100% zanesljivo
samo držite se navodil,ki so priložena ,za vsa dodatna vprašanja nas lahko kontaktirate,in še enkrat skušamo narediti nekaj za naravo,tako kot vi ki uporabljate deževnico,samo ljudje so še premalo osvešćeni kaj pomeni voda,dokler nisi brez nje
lp igor
SafeShine

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe maj 21, 2010 10:23 pm

seat, se nekako strinjam s tabo. tudi jaz avto perem z deževnico, ki jo imamo več kot dovolj. me pa zanima kako bi to čudežno čistilo odstranilo zasušene gliste in ostanke žab ki jih je v naših krajih čist preveč?!
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

garantini
Nov uporabnik

Napisal/-a garantini Pe maj 21, 2010 10:29 pm

pozdravljeni,ma se mi ne da več ukvarjati s tem ,kar sem imel za povedat sem povedal ker to lahko traja v nedogled to je bil pač komentar na vaše izjave,in
ne mislim tukaj preživeti 24 ur na dan rajši se posvetim nečemu pametnejšemu

Adamle
Nov uporabnik

Napisal/-a Adamle Pe maj 21, 2010 10:51 pm

garantini....avto niti podrazno ne operete na suho;) v preju je voda, tako da tukaj je ta tehnologija na laži;)
če pa si za test, jaz spoliram črn avto v nulo, ga pripeljem do tebe in ga pregledava z lučjo, in poslikava da lahko dava na forum da je avto brez prask;) potem pa se greva skupaj (da mi nebi rekel, da sem sam opraskal kaj ) vozit pa blatu in ti umazan avto očistišp, pa mi dokaži da se lak ne poškoduje;)
ampak verjemi da bo zelo umazan;)
če se lak popraska, mi plačaš ves material za poliranje in novo zaščito (vosek, sealant) , drgače pa ti dam takoj 500eur;) oz za to ceno, lahko prideš tudi ti do mene, da ti res pokažem umazan avto:D
si za to?
oz bom vprašal prijatelja, če ima eno plastenko safeshine ali pa onedrywasha še doma (lani na avtošovu v LJ ga je dobil zastonj), ker vem da je rekel da ga nebo nikoli uporabil:D in naredim test sam;)

drugače: z vodo je trepa šparati, ni pa treba nategovati ljudi;) in če imamo pri nas veliko vode, nebomo nikakor s šparanjem vode pomagali ljudem v afriki, kjer jo primankuje. s tem pa ne trdim da moramo vodo onesnaževati. sam skrbim, da jo pri pranju porabim čimnanj. kakor tudi ne puščam smeti, kjer jih ni treba;)
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov