Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr maj 19, 2010 9:59 am

lenivec je napisal/-a:Slika

točno taka je bla v lidlu kak mesec nazaj :D
armor all ma belo

Jaz sme kupil v šparu 2 za 1. Eno imam za brisanje prahu - vse pobere - superca. Drugo pa za zunanje pranje avtomobila - tudi se izvrstno obnese ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr maj 19, 2010 10:01 am

grahovc je napisal/-a:Moji predlogi - vse to tudi sam uporabljam

rokavica za pranje (lahko greš tud v špar in jo imaš za 5€, tisto z "špageti")
http://www.elitecarcare.co.uk/eurow-100-ultra-plush-sheepskin-wash-mitt.php?manufacturers_id=35

lp :D

Tale je pa špica - kolega mi jo je prinesel iz anglije kot darilo. Uporabljam jo na motorju, kjer je lak izredno tanek in občutljiv TOP zadeva ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Sr maj 19, 2010 10:04 am

v šparu maš pa še ene par drugh barv, modra, vijola, rdeča če se ne motm :D konkretno u šparu u cityparku so tam ob koncu ene stelaže, že skor pr mesu :lol: :lol: mal poglej :D
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr maj 19, 2010 10:09 am

Zdej ne štekam, a te špageti so za pranje z vodo in šamponom al za brisanje potem?

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Sr maj 19, 2010 10:20 am

za pranje z vodo in šamponom :) za brisanje potem imaš brisače ki si za to namenjene
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr maj 19, 2010 11:27 am

js hodm u Velenju u dva interšpara pa res še nism vidu tega, grem danes spet in kr v oba pa še enkrat pogledam, u lidlu u veleju pa še tud nism vidu
če bom u juniju še hodu kj u lj, te pa res grem do une police čist dol pr mesu pa vzamem kr 3 da bo zihr :D

Uporabniški avatar
Bertone
Nov uporabnik

Napisal/-a Bertone Sr maj 19, 2010 1:05 pm

V Veleja parku jih imaš! Ene na oddelku kjer so krpe in gobe za posodo (tam so točno takšne kot te na sliki), na avtoodelku pa imaš sonax-ovo gobo, ki ima na eni strani te špagete, na drugi je pa iz mikro blaga.

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Sr maj 19, 2010 11:03 pm

Točno tako rokavico sem si js kupil in moram rečt da se pere super, poleg tega pa še nobenih ris ne pušča na avtu. Res je dobra goba pa še poceni je :D

LP

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Po maj 24, 2010 9:26 pm

Da še jaz napišem svoje najnovejše ugotovitve. Minuli vikend sem opral dva avta z novo rokavico iz volne, za brisanje sem pa uporabil krpo iz mikrovlakem, točno tako, kot je na linku, ki ga je prilepil grahovc (velika morda z rdečim robom).
Kar se rokavice tiče, je pranje z njo za spoznanje težje kot z gobo, meni so prsti in dlan bolj trpeli, pač treba se je navadit. Rokavica iz volne veliko lepše odstranjuje umazanijo, še posebej ostanke insektov. Le-teh z gobo zlepa nisem odstranil. Je pa dobro imeti šampon, ki je zelo spolzek in se močno peni, saj rokavica sama ne povzroča penjenja, goba pa (vsaj meni) vedno znova ustvarja peno. Uporabljal sem pa dva vedra.
Krpa za brisanje iz mikrovlaken je pa prav zanimiva. Samo položil sem jo na streho, lepo s celo površino, jo pogladil, nato pa dvignil. In štirikrat tako, pa je bila streha suha, brez da bi krpo kakorkoli vlekel sem in tja. Cel avto je bil obrisan, brez da bi krpo enkrat ožel. Nisem si mislil, da je zadeva tako učinkovita.
Ko bo čas, bom sprobal še Bilt Hambert plastelin in FK 1000P sealant.
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny To maj 25, 2010 6:56 am

učeraj sem pa ša jaz avto prvič opral z točn tako rokavico k jo je lenivec nalimal, še barve je iste :lol:, in morem rečt, da sem bil prou zadovolen, čist drugačn filing je pri pranju, seveda pa učinek tudi boljši. Res da je da se zadeva ne peni preveč kot pri gobi, ampak pr men to ni blem, ker v vedro natočn 3/4 vode dodam 2,5 zamaška šampona te pa dotočm vodo do vrha vedra in se fajn zapeni :). Sem mel spredaj nažganih polno mušic in so šle prou fajn dol, res pa je da niso ble dolgo gor, pa fajn sem prej spral pa z šampopnu razmoču. Res pa je tud, da je rokavica precej težka k jo zmočš :). Sem rokavico vmes spiral z vodo z šlavhom, pa je voda z šamponom bla čista, k prej k sm pral z gobo je bla vedn vsrana :D.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To maj 25, 2010 7:00 am

Izgleda, da bo pol treba to rokavico kupit :D

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny To maj 25, 2010 7:57 am

obvezno ;)

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc To maj 25, 2010 8:11 am

Rokavica, dober šampon in pa brisača in avto ti bo hvaležen heheh
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer To maj 25, 2010 10:09 am

Samo za info naj zapišem, da je penjenje bolj ali manj zgolj efekt za oči. Kdor misli, da je boljši tisti šampon, ki se bolj peni se moti. V šamponu igrajo vlogo kemikalije, ki zmehčajo umazanijo in pa "mastnost", ki zmanjšuje trenje med rokavico in lakom.

Drugače pa velik JA, rokavico in brisačo iz mikrovlaken toplo priporočam vsem. Sicer si ne bi upal trdit, da je rokavica bolj učinkovita pri odstranjevanju umazanije (beri, da je z njo lažje), je pa vsekakor bolj prijazna do avtomobila. Povoskan avtomobil lahko s pravilno tehniko (zalivanje z vodo) in brisačo osušiš v nekaj minutah.

lp

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 To maj 25, 2010 10:35 am

S katere od teh trgovin se bolj splača naročat?

http://www.elitecarcare.co.uk

http://www.cleanyourcar.co.uk

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc To maj 25, 2010 10:56 am

odvisno kaj rabiš, z obema mamm dobre izkuššnje.

Pri cyc nabiraš točke in jih uporabljaš kot popust

pri elite car care pa imaš popust v obliki kode DW ki ga vpišeš ob nakupu.

osebno raje naročam pri elitecarcare -ugodna poštnina in pa majo vse kar rabim :D
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny To maj 25, 2010 11:44 am

a se tote brisače tud pr ns u kakem šparu na gospodinjskem oddelku dobijo al tote ne?

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc To maj 25, 2010 12:33 pm

pinny je napisal/-a:a se tote brisače tud pr ns u kakem šparu na gospodinjskem oddelku dobijo al tote ne?

pri nas jih nisem zasledil še, razn seveda CSF.
Me zanima kako bi se obnesla navadna brisača za tuširanje ali kakšna podobna :lol:

Pomoje bi blo kar uredu, dokler uporabljamo tisto metodo sušenja ko brisačo položimo na pleh in jo pogladimo nato dvignemo, bom probal pa poročam :D
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz To maj 25, 2010 6:43 pm

pinny je napisal/-a:učeraj sem pa ša jaz avto prvič opral z točn tako rokavico k jo je lenivec nalimal, še barve je iste :lol:, in morem rečt, da sem bil prou zadovolen, čist drugačn filing je pri pranju, seveda pa učinek tudi boljši. Res da je da se zadeva ne peni preveč kot pri gobi, ampak pr men to ni blem, ker v vedro natočn 3/4 vode dodam 2,5 zamaška šampona te pa dotočm vodo do vrha vedra in se fajn zapeni :). Sem mel spredaj nažganih polno mušic in so šle prou fajn dol, res pa je da niso ble dolgo gor, pa fajn sem prej spral pa z šampopnu razmoču. Res pa je tud, da je rokavica precej težka k jo zmočš :). Sem rokavico vmes spiral z vodo z šlavhom, pa je voda z šamponom bla čista, k prej k sm pral z gobo je bla vedn vsrana :D.

Danes sem videl rezultat tvojega dela. Avto se nenormalno sveti. Si ga že kdaj od kar ga imaš v lasti poliral? Vozil sem pa za tabo pred kako urco, ti si zavil v Arji vasi iz avtoceste z LJ smeri, jaz pa za tabo iz CE smeri. Sem ti dvignil roko, ne vem če si opazil :tomidelej:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny To maj 25, 2010 9:43 pm

kake pou leta je biu str k je biu spoliran kao pr mojstru, iz T..... z popustom za 350eur ni avta tk zrihtu k bi ga mogu biu, pa sem ga mu pelu dvakrat popravlat pa še kr ni blo to to, hologrami so ga jebal :D
zdj pa še havba cela flekasta, k so mi menjal odbijač so havbo brezveze nekej zraven poliral pa vsak misl da k prime polirko v roke pa mal paste pa je to to
drgač sam ga še nism poliral edino mal sprobaval, mam pa mašin paste edin kake garaže še nisme kje nagruntal da bi ga u garaži poliral :)
vidu sm ja nek plav avto, kake roke pa ne, fiesta če se ne motm je bla, sm sm spremlu kdaj se mi boš not urinu, pa si biu pridn pa počaku :D

P.S.: Mater una muce pa nč več ne vidm na omv-ju, je pa res da sm zlo poredko na benzu :D
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost