Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
mmulej
Nov uporabnik

Napisal/-a mmulej Po avg 09, 2010 8:15 pm

hvala za pomoč, defenitivno sem danes šla čez z manjšimi obrati, in je bilo veliko lepše, in to še preden sm dodala zadnji nanos.
Sm se pa tut odločla, da vseeno stestiram tudi 3M fine paste......

Me pa zanima ali obstajajo paste (barvne paste?!) da prekrijejo luknjice po havbi, odbijaču? Sploh za temne barve? Včasih vem da je to obstajalo, dons tega še nism zasledila.....

LP,

M

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Po avg 09, 2010 8:19 pm

Priporočam ti še da si nabaviš izopropil (v merkurju cena malce pod 5€) in ga mešaš 1:1 z destilirano vodo. Ko končaš s poliranjem avto, oz. tisti del ki si ga polirala pošpricaš s to mešanico, in obrišeš z mikrokrpo. S tem odstraniš razna olja ali fillerje ki so v pasti.. tako vidiš resničen "dosežek" ki si ga naredila z poliranjem :D
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Po avg 09, 2010 8:23 pm

Sicer lahko da se motim ampak ce delas zgolj z ekscentricno masino potem je jasno zakaj ti praske delajo tezave. Ker jaz z ekscentrom nisem prisel ama nikamor, ga prodal in kupil rotary, kar je popolnoma spremenilo zgodbo (profi rotary-zaradi navora).

Ja ce se resno bavis s poliranjem, rabis xxx razlicnih past. Mene so voski,paste,cunje,masine in vse ostalo kar rabis prislo krepko preko 2k eur...pa se vedno polno stvari manjka :D

Ampak ko nabavis mas za kar nekaj vozil...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
mmulej
Nov uporabnik

Napisal/-a mmulej Po avg 09, 2010 8:45 pm

Miholl84 je napisal/-a:Sicer lahko da se motim ampak ce delas zgolj z ekscentricno masino potem je jasno zakaj ti praske delajo tezave. Ker jaz z ekscentrom nisem prisel ama nikamor, ga prodal in kupil rotary, kar je popolnoma spremenilo zgodbo (profi rotary-zaradi navora).

Ja ce se resno bavis s poliranjem, rabis xxx razlicnih past. Mene so voski,paste,cunje,masine in vse ostalo kar rabis prislo krepko preko 2k eur...pa se vedno polno stvari manjka :D

Delam z excentrično ja......kje bi se pa rotary dobl?
Pač k sm začela s poliranjem, so mi svetovali excentrično, zato sm jo tut nabavla.....

Jah kok se resno ukvarjam.....v bistvu začela pred cca 5-6 leti, zdej je pa vsako leto več avtomobilov, še vedno nism obupala......je pa res da sm se držala samo Maxolna (več kot 10 past) in trenutno spoznavam tudi druge paste in pač polnim svojo zbirko....sem pa tut sama vložila že tok enga denarja notr, da je joj in ravno zaradi vsega tega, predvsem pa zaradi veselja, hočm izpopolnt svoje zmogljivosti u nulo.....in morm rečt da je kle na forumu tok koristnih stvari, da šele zdej spoznavam, kolk morm še dodelat.......kot prvo se morm naučit uporabe plastelina, tko da me tut to zanima, kje se da dobit?

LP

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Po avg 09, 2010 8:51 pm

mmulej je napisal/-a:
Miholl84 je napisal/-a:Sicer lahko da se motim ampak ce delas zgolj z ekscentricno masino potem je jasno zakaj ti praske delajo tezave. Ker jaz z ekscentrom nisem prisel ama nikamor, ga prodal in kupil rotary, kar je popolnoma spremenilo zgodbo (profi rotary-zaradi navora).

Delam z excentrično ja......kje bi se pa rotary dobl?
Pač k sm začela s poliranjem, so mi svetovali excentrično, zato sm jo tut nabavla.....

Jah kok se resno ukvarjam.....v bistvu začela pred cca 5-6 leti, zdej je pa vsako leto več avtomobilov, še vedno nism obupala......je pa res da sm se držala samo Maxolna (več kot 10 past) in trenutno spoznavam tudi druge paste in pač polnim svojo zbirko....sem pa tut sama vložila že tok enga denarja notr, da je joj in ravno zaradi vsega tega, predvsem pa zaradi veselja, hočm izpopolnt svoje zmogljivosti u nulo.....in morm rečt da je kle na forumu tok koristnih stvari, da šele zdej spoznavam, kolk morm še dodelat.......kot prvo se morm naučit uporabe plastelina, tko da me tut to zanima, kje se da dobit?

LP

Rotary dobiš vsepovsod.. ampak najceneje je tujina. Recimo makita 9227cb je zlo priljubljena in so še ostale. Jaz mam sicer tisto pocen varjatno ki jih dobiš tut v obiju pa bauhausu za 60€.
Če boš nabavlala glej da ma nastavljive obrate (600 oz. 900 - 2000 oz. 3000) in pa elektronsko regulacijo obratov, da ti mašina sama regulira obrate neglede na pritisk.
Za plastelin pa poglej isto v tujini (mal poglej smo že dost pisal o trgovinah itd.) ali pa ponovno, CSF ima vse :lol:
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
mmulej
Nov uporabnik

Napisal/-a mmulej Po avg 09, 2010 8:56 pm

Rotary dobiš vsepovsod.. ampak najceneje je tujina. Recimo makita 9227cb je zlo priljubljena in so še ostale. Jaz mam sicer tisto pocen varjatno ki jih dobiš tut v obiju pa bauhausu za 60€.
Če boš nabavlala glej da ma nastavljive obrate (600 oz. 900 - 2000 oz. 3000) in pa elektronsko regulacijo obratov, da ti mašina sama regulira obrate neglede na pritisk.
Za plastelin pa poglej isto v tujini (mal poglej smo že dost pisal o trgovinah itd.) ali pa ponovno, CSF ima vse :lol:[/quote]

Se prav polirate z navadno strojno in z rotary? excentra sploh ne uporabljate?

zdej se pa res počutm ko amater;)

sicer pa še 1x hvala,

LP

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Po avg 09, 2010 9:01 pm

nvem kaj mislš pod navadno strojno :lol:
Jaz sem isto začel z ekscentrom pa sem se naveličal oz. sem hotel rotacijsko in sem jo prodal in kupil rotacijsko. Najboljša odločitev ki sem jo naredil.
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
mmulej
Nov uporabnik

Napisal/-a mmulej Po avg 09, 2010 10:17 pm

lenivec je napisal/-a:če hočeš napadat lak v žalostnem stanju je excentrična prenežna. oziroma porabiš doooosti preveč časa.

drugače si pa malo še preberi detailing world. je en apr dobrih vodičev glede obratov in potek razpada abrazivnih delcev v pasti itd.

ja uporabljam Rupes LH21ES 1020W (obrati: 700/1800min) - iz to uporabljam pri grobih pastah
excenter: Rupes ELK125E 550W (obrati: 200/500min)

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf To avg 10, 2010 10:59 am

uporabila sem najprej 3M grobo pasto (zelen zamašek)+trdo gobico, nato sem nadaljevala z Maxolen 5000 in trdo gobico.....AMPAK praske ne grejo ven.....v večini jih je v laku zaradi pranja v avtopralnicah, in do sedaj sem še vedno vse spravila ven, tukaj pa ne...tko da me zanima kakšne izkušnje imate kaj ostali?

Barva na teh Mercedesih je trda kot kamen(ceramiclearcoast),vendar včasih s pravilno tehniko in izbiro materijalov ne potrebuješ najbolj grobe paste da odstraniš napake, poskusi naslednjič s Menzerno 3.02/Menzerna oranžna gobica ali Hexalogic oranžna/rumena.

Hologrami nastanejo ob nepravilni obdelavi past in se jih enostavno odstrani, če želiš odstraniti holograme uporabiš Menzerna 85RE5 in finish gobico.

Če te še kaj zanima pa kar s vprašanji na dan :-P

Uporabniški avatar
mmulej
Nov uporabnik

Napisal/-a mmulej To avg 10, 2010 9:32 pm

ja glede hologramov sm vidla da sm čist sama kiksnla, ker so bili obrati na mašini naviti skor do maximuma......dobro, pač zopet neki novga zvedla.....

Drugače pa vsekakor sprobam tudi Menzerno, tko da v prihodnjih dneh, povem kaj bi rabla.

LP

Uporabniški avatar
mmulej
Nov uporabnik

Napisal/-a mmulej To avg 10, 2010 9:58 pm

lenivec je napisal/-a:pa najverjetneje tudi ne počakaš da pasta do konca razpade

hja lahko bi se tut reklo ja, da sem preveč hitela.......popravljam napake....

TNX

Uporabniški avatar
mmulej
Nov uporabnik

Toyota Yaris

Napisal/-a mmulej Pe avg 20, 2010 10:14 pm

Ponovno mal slikic......upam da tokrat vsaj nisem razočarala, kar se tiče slikanja.

Uglavnm uporabila sem:
paste: MaxolenCP-CUT 5000, Maxolen 38 Blitzart in 3M Ultrafina
gobice: oranžna trda, bela mehka, in pa 3M modra gobica, črna mehka
nanos zaščite: Maxolen Perl Shine
pnevmatike namazane z: Maxolen 3

Večino prask je bilo potrebno odstranit z vodobrusnim papirjem 2000....

na avtu delala: 18ur

Komentarji zaželjeni;)

LP,

M
Priponke
primerjava_toyota_4_resize.jpg
primerjava_toyota_3_resize.jpg
primerjava_toyota_2_resize.jpg
primerjava_toyota_1_resize.jpg

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So avg 21, 2010 9:00 pm

ma ne vem, mene slike nekak niso prepričale ker so slabe bi reku, no sj skoz moje oči
probej drugič tko u kaki senčki al še bolje garaži pa z kako lučjo za pomoč, tko k ostali delajo
una tazadnja slika je še najboljša, je res videt razliko :)
js mam na svojem tok globok ris da ne gre z brušenjem ven, tko da sem ga danes filal z lakom, zadnč pa z barvo, k se posuši pa gasa brusit pa polirat :D
ti to slikaš z digitalcem, al z telefonom?

drgač pa vaja dela mojstra ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So avg 21, 2010 9:07 pm

Brez zamere ampak tukaj izgleda, kot da si "PREJ" slike namerno poslikal v slabših pogojih oz. premaknil telefon med slikanjem! :)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mmulej
Nov uporabnik

Napisal/-a mmulej So avg 21, 2010 10:10 pm

Slikam z digitalcem......ja naslednic dam slike z lucko zraven.....
Nekak sm hotla ujet le slike prej pa pol.....da se vidi razlika. To je to....

Namerno al pa nenamerno......ocitno se ne znam slikat, se bom pa ze naucila. Glavn pa da je bila stranka zadovoljna :)

LP
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov