Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Re: Prvo Poliranje

Napisal/-a fantom To nov 16, 2010 7:51 pm

kot začetnik lahko uporabiš samo rumen 3m z rumeno gobo in en poceni vosek. kod sta lenivec in grahovc napisala je modra3m zelo draga in če je nemisliš porabit je nesmiselno vlagat toliko denarja v to zadevo. koliko sem sledil je bistvo tega poliranja da odstraniš mat in malo hologramov. in ker delam v avtohiši večino rabljenih avtov spoliram na zgoraj omenjeni način in zgledajo zelo dobro. res pa je da se avto samo sveti in da praske ostanejo!

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec To nov 16, 2010 10:26 pm

začetnik in samo rumena je recept za katastrofo.
garant bo avto poln hologramov.
konec koncev tudi mojster in rumena je veliiika verjetnost da ostanejo hologrami, sploh na čnih avtih. sem probal enkrat vse po "predpisih" samo rumeno in so bili pod določenimi koti in ed lučko vidni hologrami.
če bo to delal začetnik, ki še nima filinga o površini o številu prehodov pritisku ipd pa mu hologrami garant ne uidejo.

in fantom rad bi videl te na tak način spolirane avte po pranju ali dveh ko se sperejo filerji od poceni voska.
če že misli delat samo en prehod naj raje vzame 3.02.
ali še bolje kaki super resin polish, need for speed ali achilles prep. res da bo večino gprask (razen tafinih) zafilal s filerji. ampak finiš bo pa tak kot si ga zamišlja. časa bo pa porabil 10 ur manj

bestsoundever
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a bestsoundever To nov 16, 2010 10:54 pm

Zdej sem pa čisto zmeden.
Potem takem pa mi svetujte vi kaj nabavim da kot začetnik odpravim obledelost (mat) in pa čimveč prask - swirlsow.

(paste, tampone)

hvala
Telekomunikacije in obramboslovne vede...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To nov 16, 2010 11:06 pm

za prvo poliranje je Sonax pasta iz špara čist ok, ona iz rdeče piksne, drmaš na roke pa je čist ok, nubenih hologramov :)
sm svoj prvi avto točn tko naredu, bla bordo rdeča navadna barva, barva osvežena, sijoča in brez hologramov ;)

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Sr nov 17, 2010 9:45 am

če se nočeš v nek resn strošek vrečt. in ti je cilj da je avto na 2m super. potem nabavi autoglym srp, in recimo 3m modro gobico. pa lepo na nizkih obratih.
preko pa še kaki sealant namaži.

če pa ti je do tega da boš delal cel dan in malo več denarja vložil pa nabavi recimo 3.02 in 85re 250ml menzerno (to maš za 3 avte 100%). (če misliš kasneje še par avtov nardit lahko tudi 3m modro litersko kupiš) in recimo 3m rumeno in modro gobico. obvezno še seveda plastelin, kakšen odstranejvalec katrana potem pa na detailing world forum in preberi vse guide kaj obstajajo z stojno poliranje in začni lepo počasi in pazljivo. in bo rezultat odličen. samo mudit se ti ne sem
uglavnem odločis e pa sam al misliš zapičit še 100 ali več € zdaj za vse potrebno. ali boš zadovoljen z površinskim rezultatom ki ti bo vzel mogoče 20-30€

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Sr nov 17, 2010 7:51 pm

lenivec je napisal/-a:upam da se zavedaš da ta pasta pride nekaj malega manj kot 50€ liter :D
manj pa nemoreš kupit :) za enkratno poliranje je boš pa recimo deci porabil če neboš šparal :D

3M pasta stane 50€ liter :shock:

potem so paste Menzerna ki jih prodaja Carshine Factory - CSF zastonj (30€ se mi zdi da je liter) 8)

samo če mu je škoda dati 300€+ za polirno opremo, potem ga cenej pride da mu nekdo spolira avto za 200€ ali več.
če se avto pravilno pere ga ne rabiš polirati vsako leto.

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Sr nov 17, 2010 9:30 pm

če se prav spomnim je zelena nekaj čez 30. rumena 38. modra pa nekih 46 al nekaj takega. sem 2 tedna nazaj gledal v lokalni trgovini.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Sr nov 17, 2010 9:52 pm

Slika

:)

bestsoundever
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a bestsoundever Če nov 18, 2010 12:46 am

36eur modra litrska :)
Nek ličar mi je rekel modra literska pasta pa modra goba od 3m in vosek rosa ali high performance od 3m liter in pravi da naj bi se obledelost odpravila.

Fantje hvala za vašo "zgubo časa".

Ko bom pa avto spoliral (verjetno bom nabavil vsak mesec eno pasto) :D bo do spomladi ko se dajo gor lite felge robe dovolj :)

bom pa definitivno objavil svoj prvi izdelek poliran z niskocenovnim strojem z šestimi stopnjami obratov :D

hvala!
Telekomunikacije in obramboslovne vede...

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Če nov 18, 2010 6:50 am

no zato pravim da ličarji nevejo kaj dosti o poliranju... ultrafina je prefina za odpravo obledelosti, za to bi rabil vsaj 3.02 na kakšni srednji gobici (3m rumena, hexlogic zelena...). Vosek pa tut ne odpravlja obledelosti, je zgolj in samo zaščita ki nudi včasih malo fillerjev, sploh pa tale 3m vosek ne nudi kaj dost zaščite, mogoče 1 mesec TOP.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Če nov 18, 2010 11:12 am

u jebote :D bo treba trgovino menjat :D

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če nov 18, 2010 2:26 pm

tale 3m vosek sem itak vzel sam zarad tega ker sm ga mel možnost vzet, in je za tiste pametnjakoviče k hočjo na vsak način met gor ročno nanesen vosek, men je prov, na račun takih se da najbol zaslužt :D

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Če nov 18, 2010 6:41 pm

lenivec je napisal/-a:u jebote :D bo treba trgovino menjat :D

ampak to ima on na računu ceno s 15% popustom ;)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če nov 18, 2010 7:11 pm

Pirh v Mb ima identične cene tistim na računu, pa so brez rabata. Tako, da če te 3m zanima... ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Če nov 18, 2010 7:26 pm

pavlich je napisal/-a:tale 3m vosek sem itak vzel sam zarad tega ker sm ga mel možnost vzet, in je za tiste pametnjakoviče k hočjo na vsak način met gor ročno nanesen vosek, men je prov, na račun takih se da najbol zaslužt :D

sj je vsak vosek ročno nanesen :D aplikator in gasa :)
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če nov 18, 2010 7:35 pm

citiram izjavo stranke " kako rabš kr neki časa da vosek naneseš, v pralnci sam pošprica pa je, v avtomatski ti ga pa voskajo ob doplačilu 1eu"

pač v sloveniji ta neumnost nima meja kaj čš, dopovedat se jim itak neda, če posebej poudarm da ga ročno nanesem so pa eni tok zadovolni da rade volje krepko doplačajo, sej hvalabogu da so tut taki :D

Uporabniški avatar
Nad Huligan Frodo
Nov uporabnik

Napisal/-a Nad Huligan Frodo Če nov 18, 2010 7:41 pm

pavlich je napisal/-a:citiram izjavo stranke " kako rabš kr neki časa da vosek naneseš, v pralnci sam pošprica pa je, v avtomatski ti ga pa voskajo ob doplačilu 1eu"

NE. Napiši to še enkrat ... Ne vrjamem :lol: A je bla stranka trezna?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če nov 18, 2010 7:45 pm

mam več takih pacientov, pa o tem kako je lahko ročno pranje dražje od avtomatskega če je hitrejš pa baje da tut BOLŠ spucan, pa zakaj šip notr ne spucam ob zunanjem pranju, da o tem da me je ena hvalla okol da sem ji za 10 eu spoliral in globinsko posesal avto ne govorim ;) ljudje so zabiti, to je sam treba čimbolš izkoristt :D

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Če nov 18, 2010 8:08 pm

lenivec: jas še nisem imel hologramov pri kombinaciji 3m rumena z rumeno gobo (podobn materijal kod modra goba), sem pa videl vajenca pri našmu ličarju ki je dal 3m rumeno na po novem zeleno gobo (prej uranžna) in z groznim pritiskom naredu pravi dizaster :noro

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Če nov 18, 2010 9:23 pm

glede hologramov. si avto kdaj dal na sonce predn si ga napacal z voskom? sploh črnega?
sicer pa nima veze. v primerjavi z menzerno 3.02 nima šans
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost