vsem tisočkrat hvala za predloge pa pomoč, ker kar se tiče poliranja sem čisti n00b !

Patrik_A3 je napisal/-a:hehe, ja hvala za moralno podporo, hudo si mi vzdigno voljo in zagnanost![]()
![]()
![]()
eh za hobi poliranje,za lastno potrebo nebo takih stroškov
ales. je napisal/-a:js sem si nabavil enako mašino za polirat stroškov sem imel cirka 50 eu 30 za 2 pasti in 20 za kvalitetno gobo pa maš dost za en čas
grahovc je napisal/-a:ja to je res.. za nekega nezahtevnega človeka ki bo enkrat letno spoliral en avto, glih sam tolk da je ..bo to vredu, pa tudi ta bi si včasih zaželel manjše gobice. Za tiste ki pa delamo veeč avtomobilov letno in hočemo biti na visokem nivoju pa potrebujemo že kar nekaj gobic, krp, past..
je lenivec lepo povedal, dokler nimaš ali vsaj probaš 80mm gobic sploh ne veš kako zelo so priročne.
moj začetni vložek je bil okol 300€ za kar sem dobil
DA polirko
250ml 3.02
250ml 106fa
carlack lls
plastelin 200g
megs gobice 2x
german aplikator
kar mi je zadostovalo za korso pa vendar so mi bile megove gobice prevelike ampak sem rekel da malih tko al tko ne potrebujem, no po še nekaj igranja (v roku 2 dni sem naročil še ostalo spodaj)
potem sem sodeloval v group buyu z scremerjem in nabavil še brisačo za sušenje, pete' 53, mikrokrpo (takrat sem spoznal kakšna je sploh orng mikrokrpa) za kar sem odštel pb 60€
potem sem kupil še CG wash n gloss, še nekaj krp, in pa 100mm sonus male gobice..
potem sem kupil..... niti ne vem več kaj ker teh naročil se je v malo manj kot 2 letih nabralo za 1xxx vsoto. vendar mi ni žal niti centa saj mi pri vsakem avtomobilu večina od tega materiala prav pride.
Na kratko - bolj ko boš šel v detajle in hotel le najboljše, dražje te bo koštalo vse skupaj.
Patrik_A3 je napisal/-a:to je res, če bom delal, bom naredil kolikotoliko kvalitetno, če sem že nabavo mašin.
drugače pa me zanima, če so izdelki od manzerne tudi v manjših embalažah, naprimer jaz ne rabim velikih tub, ampak bi mi prav prišle manjše količine.
V eni drugi temi je napisal uporabnik CSF tole kombinacijo:
Menzerna 3.02 + srednja gobica (po želji)
Menzerna 85RE5( ali Ultrafina )+ finish gobica(po želji)
Za zaščito lahko izbereš Menzerna Power lock
bi to šlo tudi v mojem primeru? Se da dobit te paste tudi v manjših tubah, ali samo velike ?![]()
Malo sem razmišljal tudi v smeri 3M,bi blo to zakaj, ali raje menzerna?
Patrik_A3 je napisal/-a:ok, sej uporabniku CSF sem poslal snoči privat sporočilo, za paste in tampone, pa bomo videli. upam,da se dajo kupit v manjših količinah, ker nima smisla mi kupit veliko tubo, za moj avto. bomo videli![]()
upam da nebom dosti škode naredil na haubi, ekr je od kamenja popikana, da nebom še bolj "rane" odprl, da bodo še bolj vidne poškodbe.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov