Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: Ročno poliranje navadne barve - predlogi,pomoč,nasveti

Napisal/-a Patrik_A3 Ne dec 12, 2010 12:45 pm

superca. bom počasi začel nabavlat. prvo moram še poservisirat laguno pol pa polirpaste pa voske, da si pripravim za spomladansko akcijo, ko bom celi avto skozi rukno (motor, noter globinsko menda, poliranje pa felne).

vsem tisočkrat hvala za predloge pa pomoč, ker kar se tiče poliranja sem čisti n00b ! :D No začetnik, ko sem v avtopralnici delal prek študenta, smo delali vse z automagic pastami, pa ni blo nekaj hudo ekstra.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec To dec 14, 2010 8:05 am

pomojem nima smisla da drgneš na roko z menzerno ipd. škoda časa in truda. ker glede na vloženo delo nebo dovolj dobrega efekta.

to si malo poglej
http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... hp?t=10656

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer To dec 14, 2010 8:34 pm

Sem redni uporabnik menzerninih past, ampak se kar strinjam z lenivcem. Nima smisla se matrat na roke s pastami, ki so načeloma nemenjene strojni korekciji laka.

Se bom pa že ne vem kolikokrat ponovil... Če misliš delat korekcijo laka na roke, potem ti toplo priporočam, da na to pozabiš, ker v enem dnevu neke blazne korekcije ne boš dosegel. Če ti je cilj večji sijaj in globina laka, potem pa rajši poseži po izdelkih, ki jih je predlagal lenivec in vse skupaj zaključi s kakšno solidno zaščito. Zadovoljstvo zagotovljeno. Včeraj me je malo zafrknil sneg, a če mi bo čas dopuščal, bom poslikal mojo laguno, kjer boš lahko videl, kaj se da doseči z ročnim "poliranjem", ki ti ga predlaga lenivec.

lp

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Sr dec 15, 2010 10:51 pm

Kot obljubljeno prilagam slike, kaj se, da narediti na roke z uporabo ustrezne kemije. Avto je bil spucan v nedeljo, v ponedeljek pa me je na mojo žalost presenetil sneg in voda na cesti. Tako, da na slikah avto ni ravno čist...

Na avtu sem uporabil PB Black Hole za prikrivanje manjših prask in Collinite No.476S v dveh nanosih za zimsko zaščito. Je bil pa avto pred pol leta poliran. Privoščil sem mu zgolj hiter tretma oz. nekje 60-70% korekcijo laka. To pomeni, da so praske še vedno tu, le, precej manj jih je, tiste večje pa so nekoliko ublažene. In če bi zgoraj omenjene maže spravil iz avtomobila, bi se le-ta precej manj "svetil", na soncu pa bi bile lepo vidne pajčevine.

Slika

Slika

Slika

Slika

Če koga zanima lahko pokuka na spodnji link, kjer najde slike o tem kako konkretno deluje PB Black Hole.
http://www.zankoc.si/forum/viewtopic.php?f=13&t=68

In to nekako se, da doseči na "roke" v nekaj urni čistilni akciji, če je avto solidno ohranjen.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 16, 2010 7:28 pm

pubeci, prišlo je do spremembe!

Danes me je razveselil kolega pa mi polepšal dan , ko mi je prodal tole:

Slika

:mrgreen:

Sedaj pa mislim da bi moral bit tapravi rezultat po poliranju moje lagune!! :D :D

Torej!

Spomladi bo prava polir akcija :D Zaj pa še samo nakupit prave polirpaste pa tampone in upat da bo čimprej pomlad in toplejše ter lepše vreme in je to to :D

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Re: Ročno poliranje navadne barve - SPREMEMBA STR. 2

Napisal/-a grahovc Če dec 16, 2010 7:38 pm

zdaj se šele stroški začnejo :lol:
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 16, 2010 7:51 pm

hehe, ja hvala za moralno podporo, hudo si mi vzdigno voljo in zagnanost :lol: :mrgreen: :mrgreen:

eh za hobi poliranje,za lastno potrebo nebo takih stroškov :)

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če dec 16, 2010 8:14 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:hehe, ja hvala za moralno podporo, hudo si mi vzdigno voljo in zagnanost :lol: :mrgreen: :mrgreen:

eh za hobi poliranje,za lastno potrebo nebo takih stroškov :)

to sem tut jest reku pa evo me zdaj hahahha :D
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Če dec 16, 2010 11:40 pm

js sem si nabavil enako mašino za polirat stroškov sem imel cirka 50 eu 30 za 2 pasti in 20 za kvalitetno gobo pa maš dost za en čas
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Pe dec 17, 2010 12:11 am

Sem bil v enaki situaciji, semt ud mislil nekaj malega.

Pa je šlo iz prve 200€ kot za hec.

Zdaj pa čakajmo pomlad, potem pa na delo veselo ;)

lp D

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Pe dec 17, 2010 9:29 am

ales. je napisal/-a:js sem si nabavil enako mašino za polirat stroškov sem imel cirka 50 eu 30 za 2 pasti in 20 za kvalitetno gobo pa maš dost za en čas

pa rečmo da je skoraj nujno met dve gobi, pa da je zraven take mašine še treba kupit nov nastavek na kerega paše 125-150mm goba. pa kupček mikrokrpic. v bistvu če hočeš stvar malo olj resno opravit rabiš še 80mm gobice, za stebričke ipd pa hitro naraste na 3x vrednost tega.
v bistvu dokler vsega tega nima nekak neveš kaj vse ti manka in ne pogreašaš. ko pa prvič delaš z vsem tem pa brez nočeš/nemoreš več.

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Napisal/-a ales. Pe dec 17, 2010 1:02 pm

za enkrat na leto se nesplača
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Pe dec 17, 2010 1:21 pm

ja to je res.. za nekega nezahtevnega človeka ki bo enkrat letno spoliral en avto, glih sam tolk da je ..bo to vredu, pa tudi ta bi si včasih zaželel manjše gobice. Za tiste ki pa delamo veeč avtomobilov letno in hočemo biti na visokem nivoju pa potrebujemo že kar nekaj gobic, krp, past..

je lenivec lepo povedal, dokler nimaš ali vsaj probaš 80mm gobic sploh ne veš kako zelo so priročne.

moj začetni vložek je bil okol 300€ za kar sem dobil
DA polirko
250ml 3.02
250ml 106fa
carlack lls
plastelin 200g
megs gobice 2x
german aplikator
kar mi je zadostovalo za korso pa vendar so mi bile megove gobice prevelike ampak sem rekel da malih tko al tko ne potrebujem, no po še nekaj igranja (v roku 2 dni sem naročil še ostalo spodaj)

potem sem sodeloval v group buyu z scremerjem in nabavil še brisačo za sušenje, pete' 53, mikrokrpo (takrat sem spoznal kakšna je sploh orng mikrokrpa) za kar sem odštel pb 60€
potem sem kupil še CG wash n gloss, še nekaj krp, in pa 100mm sonus male gobice..
potem sem kupil..... niti ne vem več kaj ker teh naročil se je v malo manj kot 2 letih nabralo za 1xxx vsoto. vendar mi ni žal niti centa saj mi pri vsakem avtomobilu večina od tega materiala prav pride.

Na kratko - bolj ko boš šel v detajle in hotel le najboljše, dražje te bo koštalo vse skupaj.
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So dec 18, 2010 1:55 pm

ni ga lepšega kod je u nulo spedenan avto in ob kateremu se ustavi kakšna mična damica in se pogleda če je vse na njej kod mora bit. :mrgreen: mal šale drugače boš pa kar hitro pozabu na stroške ko boš imel rezultat pred učmi.

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Napisal/-a ales. So dec 18, 2010 2:01 pm

grahovc je napisal/-a:ja to je res.. za nekega nezahtevnega človeka ki bo enkrat letno spoliral en avto, glih sam tolk da je ..bo to vredu, pa tudi ta bi si včasih zaželel manjše gobice. Za tiste ki pa delamo veeč avtomobilov letno in hočemo biti na visokem nivoju pa potrebujemo že kar nekaj gobic, krp, past..

je lenivec lepo povedal, dokler nimaš ali vsaj probaš 80mm gobic sploh ne veš kako zelo so priročne.

moj začetni vložek je bil okol 300€ za kar sem dobil
DA polirko
250ml 3.02
250ml 106fa
carlack lls
plastelin 200g
megs gobice 2x
german aplikator
kar mi je zadostovalo za korso pa vendar so mi bile megove gobice prevelike ampak sem rekel da malih tko al tko ne potrebujem, no po še nekaj igranja (v roku 2 dni sem naročil še ostalo spodaj)

potem sem sodeloval v group buyu z scremerjem in nabavil še brisačo za sušenje, pete' 53, mikrokrpo (takrat sem spoznal kakšna je sploh orng mikrokrpa) za kar sem odštel pb 60€
potem sem kupil še CG wash n gloss, še nekaj krp, in pa 100mm sonus male gobice..
potem sem kupil..... niti ne vem več kaj ker teh naročil se je v malo manj kot 2 letih nabralo za 1xxx vsoto. vendar mi ni žal niti centa saj mi pri vsakem avtomobilu večina od tega materiala prav pride.

Na kratko - bolj ko boš šel v detajle in hotel le najboljše, dražje te bo koštalo vse skupaj.

ti boš spoliral 10 avtomobilov in si boš pokril stroške če pa patrik hoče samo svoj avto spolirat pa ne rabi zapravit 1000€
saj bibil zadovoljen že z ročnim poliranjem !

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Ne dec 19, 2010 11:23 am

ja ampak je razlika med ročnim "poliranjem" in strojnim poliranjem.
pri ročnem se lahko zajebavapš in delaš napol. pri mašini pa tega več ni. al nardiš konkretno ali pa bolje da se ne spraviš zraven. in če nimaš dosti od zgoraj naštetega eenostavno nemoreš nardit avta ki je vredn imena spoliran. če se pa spraviš z napačnim materjalom nekaj na pol pa lahk nardiš avto ki je hujši kot pred poliranjem.
zato pa za moje pojme je minimum potrebn za strojno. z zgornjo mašino. nov 125mm nastavek, fina in srednja 150mm gobica. neka srednja in finiš pasta. ene 6 mikrokrpic in ena kvalitetna zaščita za konec. pa še kaki reflektor, kaka lučka za holograme iskat in ostale male pizdarije. pa maš stroške nakupa mašine hitro podvojene.
in če tega vsega ni se meni enostavno zdi brezveze sploh začet. ker v garaži lahko praktično vsak spravi avto do tega da se sveti. tudi v urci ali dveh brez problema. drugo je pa potem dan ali dva kasneje na soncu ipd kjer je katastrofa.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne dec 19, 2010 12:39 pm

to je res, če bom delal, bom naredil kolikotoliko kvalitetno, če sem že nabavo mašin.

drugače pa me zanima, če so izdelki od manzerne tudi v manjših embalažah, naprimer jaz ne rabim velikih tub, ampak bi mi prav prišle manjše količine.

V eni drugi temi je napisal uporabnik CSF tole kombinacijo:

Menzerna 3.02 + srednja gobica (po želji)
Menzerna 85RE5( ali Ultrafina )+ finish gobica(po želji)

Za zaščito lahko izbereš Menzerna Power lock

bi to šlo tudi v mojem primeru? Se da dobit te paste tudi v manjših tubah, ali samo velike ? :D

Malo sem razmišljal tudi v smeri 3M,bi blo to zakaj, ali raje menzerna? :)

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Ne dec 19, 2010 12:56 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:to je res, če bom delal, bom naredil kolikotoliko kvalitetno, če sem že nabavo mašin.

drugače pa me zanima, če so izdelki od manzerne tudi v manjših embalažah, naprimer jaz ne rabim velikih tub, ampak bi mi prav prišle manjše količine.

V eni drugi temi je napisal uporabnik CSF tole kombinacijo:

Menzerna 3.02 + srednja gobica (po želji)
Menzerna 85RE5( ali Ultrafina )+ finish gobica(po želji)

Za zaščito lahko izbereš Menzerna Power lock

bi to šlo tudi v mojem primeru? Se da dobit te paste tudi v manjših tubah, ali samo velike ? :D

Malo sem razmišljal tudi v smeri 3M,bi blo to zakaj, ali raje menzerna? :)

Vprašaj CSFja če ima kakšne manje flaške (250ml) od menzerne, drugač pa sem tut vidu da je prodaju material od enga kolega (3m, meguiars..)
http://zankoc.si/forum/viewtopic.php?f=30&t=177

Drugače kar si zgoraj napisal velja tut za tvoj avto. Glede past pa je skoraj vseeno. Osebno bi ti priporočal menzerno ker z njo največ delam in so res super paste sploh 3.02..
z 3m mam premal izkušenj da bi lahko konkretno komentiral, lenivc je delal z obema tako da lahko on kaj več pove.
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne dec 19, 2010 12:59 pm

ok, sej uporabniku CSF sem poslal snoči privat sporočilo, za paste in tampone, pa bomo videli. upam,da se dajo kupit v manjših količinah, ker nima smisla mi kupit veliko tubo, za moj avto. bomo videli :D

upam da nebom dosti škode naredil na haubi, ekr je od kamenja popikana, da nebom še bolj "rane" odprl, da bodo še bolj vidne poškodbe.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Ne dec 19, 2010 1:05 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:ok, sej uporabniku CSF sem poslal snoči privat sporočilo, za paste in tampone, pa bomo videli. upam,da se dajo kupit v manjših količinah, ker nima smisla mi kupit veliko tubo, za moj avto. bomo videli :D

upam da nebom dosti škode naredil na haubi, ekr je od kamenja popikana, da nebom še bolj "rane" odprl, da bodo še bolj vidne poškodbe.

malce bolj bojo zagotovo vidne. lahko pa jih popraviš z barvo pred poliranjem

http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=20127
Poliranje by Grahovc
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov