Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Re: Stekla-odtekanje vode

Napisal/-a grahovc To jul 05, 2011 8:22 pm

vem da ga je csf nekaj časa prodajal, ne vem pa če ga še. v UK sem ga pa edino na CYC zasledil.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jul 09, 2011 5:02 pm

Gyga je napisal/-a:Negativne strani teh nanosov:
- megla, ko gre brisalec čez (nanesel mi je profesionalec)
- umetna svetloba ponoči in v tunelih zaslepi voznika, prav zaradi teh malih kapljic

Zna bit kar nevarno...

Pozna kdo tole zadevo?
http://www.cleanyourcar.co.uk/engine-an ... d_348.html

Je relativno ugodno.

A lahko na bolj slikovit način opišeš to meglo, ko gre brisalec čez? In kaj točno naj bi zaslepilo voznika v tunelih...itd??

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jul 09, 2011 5:49 pm

meglo ti lahko jaz opišem. ko brisalec gre preko šipe za njim ostaja bela lisa kot da se zamegli. sem tudi sam imel probleme s tem, ampak ko sem še šipe voskal.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jul 09, 2011 6:48 pm

Rahel off topic:

ker se že omenja megla... A je možno, da se pojavi taka megla tudi od kakšne tekočine za stekla? Ker sem imel zadnjič vsakič po tem ko sem pošprical po šipi tako rahlo meglo oziroma so ostale lise po njej. Z novo tekočino tega problema vsaj zaenkrat nisem opazil...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 10, 2011 12:34 pm

Aha...zdej vem kaj misliš. Eh, to se naredi če je na šipi preveč te packarije. Jest zmeri ko šipo namažem s tem, jo potem tak zbrišem, da na njej ni nobene meglice. Potem tut ko gre brisalec čez mokro šipo, ni nobene meglice za brisalcem.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To okt 25, 2011 1:16 pm

Eno vprašanje: je morda kdo od vas že kdaj uporabljal bodisi RainX ali kaj podobnega na vizirju čelade? Sam se veliko vozim z mopedom (vsak dan 50km) in ko dežuje me motijo dežne kapljice. Doma imam RainX še od avta, ampak se bojim da voda pri nižjih hitrostih (moped pač ima končno 50km/h) ne bo dobro odtekala in si bom naredil še večje sranje.

Mnenja, izkušnje?

EDIT: razmišljam če bi ga nanesel recimo na desno tretjino vizirja in videl kako se obnese...
Slika

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe okt 28, 2011 10:58 am

http://www.ehow.com/how_5097889_care-mo ... isors.html

5.
Treat the motorcycle helmet visor with a water repellent and protectant such as Rain-X® X-treme Clean™ (see Resources) if the manufacturer allows. Rain-X will protect the surface as well as help improve your visibility.

Probaj.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe okt 28, 2011 9:01 pm

Nixxon je napisal/-a:Eno vprašanje: je morda kdo od vas že kdaj uporabljal bodisi RainX ali kaj podobnega na vizirju čelade? Sam se veliko vozim z mopedom (vsak dan 50km) in ko dežuje me motijo dežne kapljice. Doma imam RainX še od avta, ampak se bojim da voda pri nižjih hitrostih (moped pač ima končno 50km/h) ne bo dobro odtekala in si bom naredil še večje sranje.

Mnenja, izkušnje?

EDIT: razmišljam če bi ga nanesel recimo na desno tretjino vizirja in videl kako se obnese...

Jaz imam na čeladi Nanolex premium glass sealant, vendar ga (hvala bogu :D ) še nisem imel možnsti stestirat na dežju. Glede na delovanje na avtu začne kapljice močneje odbijati pri 80kmh, kar ga verjetno za motor naredi neuporabnega. Me prav zanima, kako deluje Nanolex urban sealant, ki naj bi odbijal kapljice že pri 40kmh.
Bo treba enkrat probat...če ne drugega bom dal nekomu vrtno cev pa da me pošprica z vodo ko bom šel z motorjem mimo :D =P

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Po okt 31, 2011 6:12 pm

Eno vprašanje: je morda kdo od vas že kdaj uporabljal bodisi RainX ali kaj podobnega na vizirju čelade?

Efekt bo čeprav majhen, ampak žur se začne pri cca.70km/h :mrgreen:
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr nov 09, 2011 10:34 am

Do tja sem pa za ene 20km/h prekratek. :ok2

Sem malo pogooglal na to temo in so mnenja ZELO različna. Eni da je kul, eni da ni sprememb, eni da je bila katastrofa. :?
Slika
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost