Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Re: A kdo od vas detajlerjev rabi delo?

Napisal/-a Miholl84 Če avg 18, 2011 10:53 pm

270 eur, avto pridem iskat,pustim nadomestnega, rabim 2 delovna dneva.

To je moja ponudba :) , račun lahko izdam tudi na firmo 8)
C u O r E S p O r T i V o

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder Pe avg 19, 2011 11:47 am

grahovc tvoje izjave nisem razumel. a si ti tolk boljši, al tok cenejši?
jst sem rekel da ga naredim za 170€. to pa zato, ker sem tolk denarja dal v paste, da bi vsaj nekaj se lahko povrnilo. začetnik ali ne, tehnika gor al dol, važen je rezultat ;)
drugače pa jaz mam uro tm okol 8€, ampak računa nemorem dat :P sry mam pa tut že kr dost referenc ;)

l.p.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Pe avg 19, 2011 11:58 am

ridder je napisal/-a:grahovc tvoje izjave nisem razumel. a si ti tolk boljši, al tok cenejši?
jst sem rekel da ga naredim za 170€. to pa zato, ker sem tolk denarja dal v paste, da bi vsaj nekaj se lahko povrnilo. začetnik ali ne, tehnika gor al dol, važen je rezultat ;)
drugače pa jaz mam uro tm okol 8€, ampak računa nemorem dat :P sry mam pa tut že kr dost referenc ;)

l.p.

kot si rekel.. na koncu je tako važen samo končni rezultat :)

Pa eno dobronamerno opozorilo.. pazi kaj pišeš glede cen in urnih postavk po forumu. Forum je javen in imaš lahko hitro probleme zaradi tega, kar pa nikakor ni dobro --> Delo brez računa.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder Pe avg 19, 2011 12:06 pm

grahovc je napisal/-a:
ridder je napisal/-a:grahovc tvoje izjave nisem razumel. a si ti tolk boljši, al tok cenejši?

l.p.

Pa eno dobronamerno opozorilo.. pazi kaj pišeš glede cen in urnih postavk po forumu. Forum je javen in imaš lahko hitro probleme zaradi tega, kar pa nikakor ni dobro --> Delo brez računa.

to je res, ampak je vseeno, če poveš enmu ceno, pa ker se dobro blago samo hvali, je kmalu tudi splošno znana (kar je tudi moj namen). drugače pa je meni čist jasno, da tak uvaljavljen mojster računa vsaj 100€ več kot jaz, ki sem v tem komaj 1 leto, pa se še dokazujem :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe avg 19, 2011 1:05 pm

iz kje si pa kontakt ?

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Pe avg 19, 2011 2:09 pm

ridder je napisal/-a:
grahovc je napisal/-a:

l.p.

to je res, ampak je vseeno, če poveš enmu ceno, pa ker se dobro blago samo hvali, je kmalu tudi splošno znana (kar je tudi moj namen). drugače pa je meni čist jasno, da tak uvaljavljen mojster računa vsaj 100€ več kot jaz, ki sem v tem komaj 1 leto, pa se še dokazujem :)

Ne gre se samo za to...eni mamo firme in mormo plačevat prispevke, dajatve pa vse to (da te ne bo keri ki kaj stisno)...tak da mislim da s totega stališča ti je grahovc napiso pazi kaj pišeš...mene osebno ne moti če poliraš, poliraj kolko češ samo cene nea javno piši ker mamo drugi malenkost drugačne cene da preživimo iz mesca v mesec, ker drugače pride stranka pa bluzi zakaj mamo ceno tolko višjo od ostalih...pa čim več uspeha ti želim in čim več poliranj

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe avg 19, 2011 3:19 pm

Ne gre se samo za to...eni mamo firme in mormo plačevat prispevke, dajatve pa vse to (da te ne bo keri ki kaj stisno)...tak da mislim da s totega stališča ti je grahovc napiso pazi kaj pišeš...mene osebno ne moti če poliraš, poliraj kolko češ samo cene nea javno piši ker mamo drugi malenkost drugačne cene da preživimo iz mesca v mesec, ker drugače pride stranka pa bluzi zakaj mamo ceno tolko višjo od ostalih...pa čim več uspeha ti želim in čim več poliranj

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: idio...

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Pe avg 19, 2011 3:58 pm

Kaj je tuki smešno - da se bomo še drugi smejali?
C u O r E S p O r T i V o

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Pe avg 19, 2011 4:15 pm

Enostavno ne morem biti tiho pri takih izjavah, ki so tipične za nekatere osebke. Vsem se zdi delovna ura draga, ne vidijo pa ozadja, ki čaka lastnika (samostojnega) podjetja. To je davek, so prispevki, obvezne članarite raznim zbornicam, pa seveda pokojnina, kakšno zavarovanje odgovornosti, stroji, material in na koncu seveda, tudi da imaš nekaj od tega. Po možnosti, ti pride mož še na dom delat, ali pa ponudi nadomestek.
Pa da se spet spotaknem ob nekatere samoumevne stvari. Mehanik ima recimo uro nekaj čez €20, pa se vsi bunijo kako je draga. Ne vidijo pa recimo, da en frizer uštima frizuro v dobri uri (rečimo ženski) in nese od €70 dalje. S tem da frizuro boš šel/šla štimat spet naslednji mesec ali pa dva, avto pa po možnost šele čez leto. Pa mi sedaj povej kdo je dražji?

@crxdelsol, pojdi en dan do davčne pa malo povprašaj, koliko je vseh prispevkov za enega podjetnika mesečno (ne popoldanca). Potem pa se smej ali pa jokaj.

Se oproščam vsem za smetenje teme, ampak se parv nisem upal zadržat. :evil:

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe avg 19, 2011 4:39 pm

Kot vedno, zašli ste s teme.

Avtorju:
Poslikaj avto, povej kaj pričakuješ in povej, koliko si pripravljen odšteti za storitev.

Potem počakaj na odziv in izberi mojstra.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe avg 19, 2011 6:17 pm

@crxdelsol, pojdi en dan do davčne pa malo povprašaj, koliko je vseh prispevkov za enega podjetnika mesečno (ne popoldanca). Potem pa se smej ali pa jokaj.

Ne ti meni o podjetništvu.

Kaj je tuki smešno - da se bomo še drugi smejali?

Smešno je da nesme cene povedat naglas...naj pove vsak ceno pa bo vsak peljal tistemu ki on želi zakaj bi si prikrivali stvari ne vidim razloga...

Zdaj se vam zdi nepošteno da en ki dela na črno pove okvirno ceno do wnb "podjetnika". A do uporabnika foruma, ki ima mogoče 450€ plače pa se vam nezdi nepošteno da bo plačal toliko več za isto storitev, tisti račun pa si lahko samo v rit vtakne.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe avg 19, 2011 7:43 pm

@crx....: Koliko si star, če te smem vprašat, ker to kar govoriš je nek bulls...(mi je počasi jasno, kako si lahko forumaš prisluži tisti znakec pod nickom). Sploh pa, daj mi pokaži nekoga, ki ima 450€ plače in daje avto na poliranje? Tak je po navadi že vesel, sploh če lahko napraska toliko denarja, da lahko ima avto.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe avg 19, 2011 8:54 pm

Te pa mi povej zakaj je nepošteno do tistih ki majo firmo povedat ceno "na črno" na forumu, ni pa nepošteno povedat do študenta ki bi rad poceni spoliral avto...

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe avg 19, 2011 9:45 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:Enostavno ne morem biti tiho pri takih izjavah, ki so tipične za nekatere osebke. Vsem se zdi delovna ura draga, ne vidijo pa ozadja, ki čaka lastnika (samostojnega) podjetja. To je davek, so prispevki, obvezne članarite raznim zbornicam, pa seveda pokojnina, kakšno zavarovanje odgovornosti, stroji, material in na koncu seveda, tudi da imaš nekaj od tega. Po možnosti, ti pride mož še na dom delat, ali pa ponudi nadomestek.
Pa da se spet spotaknem ob nekatere samoumevne stvari. Mehanik ima recimo uro nekaj čez €20, pa se vsi bunijo kako je draga. Ne vidijo pa recimo, da en frizer uštima frizuro v dobri uri (rečimo ženski) in nese od €70 dalje. S tem da frizuro boš šel/šla štimat spet naslednji mesec ali pa dva, avto pa po možnost šele čez leto. Pa mi sedaj povej kdo je dražji?

Se oproščam vsem za smetenje teme, ampak se parv nisem upal zadržat. :evil:

samo to je čist vse res da je podjetnik zadnji drek na palci. Vsi samo fauš da ima nov avto ali kaj drugega če mu polek vseh teh ovir se uspe razširit, ko si 1x velik je malenkost lažje ni pa idealno. Plus tega da če si v službi te briga za vse, bom že dobo plačo (tudi če me odpusti delodajalc bom še nekaj dobil še za kak mesc, pa če tudi neefektiven delavc), tako pa je vedno lahko vprašanje kako bo pa drug mesc.

in res ni smešno, ko dela nekdo cenej od tebe na črno ko nima še teh vseh stroškov za vratom, ki grejo na koncu za vse nas državi.....ne pa samo posamezniku na črno v žep

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder So avg 20, 2011 10:18 am

mamo tut pri nas fermo,verjemi vem kako je to z davki... 40°% ti pras**e uzamejo.
ampak temu se reče konkurenca. isto je pri serviseranju avtov. servisi majo čezdali manj dela, medtem ko pa mi "fušarji" ki nam ni treba plačevati davkov, pa delamo za pou cene lahko zaslužimo veliko več in imamo tudi več dela.
tako to je, moja cena je jasna, poudarjam pa še enkrt, da je važen rezultat. ker še nisem velika "živina" je pa tut cena temu primerna. mam pa kr velik posla, tako, da začetnik nisem.

l.p.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So avg 20, 2011 10:29 am

vugy imajo pa tud podjetniki prednost, da nebojo tak bogi izpadli kot jih delate. Lahko se oglašujejo, nerabijo se "skrivat", ponavadi imajo več strank in posledično nabavijo skupaj več robe in dobijo ceneje itd. itd. Ni vse tak črno no.

ridder tebi pa vrjetno ni za delat, 5x sem ti že napisal da mi napiši iz kje si in kontakt pa nič ne reagiraš. Rabim enega samo da bi mi iz pragov spravil malo lepila in z vodobrusnim predletel in spoliral.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To avg 23, 2011 12:57 pm

Mislim da si zgrešil s konceptom zakaj naj ne piše o zneskih.

Pa ne zaradi tega koliko ostali računajo ali pa da bi morali samo tisti s firmami pisati, ampak zato, ker te lahko na tak način en dan kak državni organ pojaha da se greš delo na črno, davčne utaje ali hujšega. In tam niso zneski kot za napačno parkiranje ampak so lahko taki da glava boli. Ali celo rit, če moraš u čuzo zaradi tega.
Slika

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder To avg 23, 2011 2:26 pm

Nixxon je napisal/-a:Mislim da si zgrešil s konceptom zakaj naj ne piše o zneskih.

Pa ne zaradi tega koliko ostali računajo ali pa da bi morali samo tisti s firmami pisati, ampak zato, ker te lahko na tak način en dan kak državni organ pojaha da se greš delo na črno, davčne utaje ali hujšega. In tam niso zneski kot za napačno parkiranje ampak so lahko taki da glava boli. Ali celo rit, če moraš u čuzo zaradi tega.

če delaš na črno kot 3/4 tukaj na forumu maš kazen 150€ ker nimaš prijavljene obrti ;)

za fizične osebe so kazni minimalne :P

drugače pa slik še vedno nisi naložil? kolk je ljudi ki samo prazni slamo mlatijo :x :x :roll: :huh:

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ To avg 23, 2011 3:13 pm

crxdelsol je napisal/-a:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: idio...

Tipičen komentar laika, ki ne razume kaj davek, račun itd.... V Sloveniji je davčna zakonodaja izjemno neprijazno do vseh d.o.o, SP..popoldanski SP itd....ampak o tem pisati je predolgo...

Kar se tiče dela na črno je pa tveganje za kupca in "prodajalca", ker če je kupec opeharjen nimaš pravic. Če je "prodajalec" opeharjen oz. ni dobil plačila tudi ne more nič. Da o kazni 4.000 eu, ki jo lahko izreče inšpekcija, če te dobi da opravljaš delo na črno.... ne govorimo in ZATO ni najbolj bistroumna ideja, da pišeš po JAVNEM forumu, da delaš na ČRNO in zraven pišeš ceno svojih storitev.

Ne komentiraj stvari, ki jih ne poznas, ker izpadeš b****.
Slika

padeznik
Nov uporabnik

Napisal/-a padeznik To avg 23, 2011 4:49 pm

Če koga zanima,jaz imam globinsko čiščenje brez poliranja 60e
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost