P2008 je napisal/-a:Ko ravno vidim to temo...zanima me, katero cistilo uporabiti za ciscenje alu platisc pri katerih je umazanija kar precej trdovratna. Morda Sonax extreme ali kaj drugega? Kje kupiti?
Hvala
csf je napisal/-a:Evo poročilo glede zaščite z Britemax combo. Zadeva drži nekako 4 mesece. Odtekanje vode je bilo v tem času super, držalo kot prvi dan. Pred parimi dnevi pa opazim, da je zaščita več al manj popustila, saj ni bilo več kapljic na avtu, kot prej. Zanimivo, pred parimi dnevi je še držala, pol pa naenkrat konc hehe. Sem pa zadovoljen, nanos Vantage voska sem naredil pred 1. novembrom, se pravi zadeva je držala dobre 4 mesece, kar ni slabo.
Super obstojnost glede na to, da je bilo to v zimskim mesecih
Čez kak mesec pa razmišljam, da bi probal nanesti zaščitni premaz Triz od Soft99. Ima kdo že izkušnje z njim? Priporočate kaj podobnega?
Triz je super zadeva, doda ogromno sijaja in celo malenkost zakrije praske, Triz Premium pa ima še malenkost daljšo obstojnost. Eden kot drug sta odlična zaščitna premaza, sploh, če nimamo časa avto polirati, voskati in tako prihranimo čas.
Triz bo najverjetneje šel kmalu na avto (moram sprobat še malo japonski detailing)Zanima me, če lahko po nanosu Triza nanesem še vosek, npr. Vantage?
csf je napisal/-a:Triz bo najverjetneje šel kmalu na avto (moram sprobat še malo japonski detailing)Zanima me, če lahko po nanosu Triza nanesem še vosek, npr. Vantage?
Lahko brez problema
P2008 je napisal/-a:Evo, platisca sem uspel scistiti s Sonax Xtreme (za najbolj trdovratno umazanijo pa je bilo potrebno uporabiti zal tudi Arf).
Se mogoce nasvet, kupite cistila za avto v prehrambeni trgovini in ne v specializirani trgovini...zal sem sele po nakupu v specializirani trgovini ugotovil, da bi isto cistilo najceneje dobil v trgovini, kjer drugace kupujem kruh...
dzuro.na.izi je napisal/-a:P2008 je napisal/-a:Evo, platisca sem uspel scistiti s Sonax Xtreme (za najbolj trdovratno umazanijo pa je bilo potrebno uporabiti zal tudi Arf).
Se mogoce nasvet, kupite cistila za avto v prehrambeni trgovini in ne v specializirani trgovini...zal sem sele po nakupu v specializirani trgovini ugotovil, da bi isto cistilo najceneje dobil v trgovini, kjer drugace kupujem kruh...
Res je. Dolocene stvari se za nezahtevne ljudi dobi tudi v bolje zalozenih trgovinah kot so spar, mercator, tus in leclerc. Vecinoma so to izdelki od sonax, armor all, turtle wax, mafra...ki so cist ok za uporabo.
Kot kaksen razmascevalec je pa tud malo razredcen meglio dober.
Je pa stvar taka da za isti denar ali kak eur vec dobis v specializiranih trgovinah precej boljso izbiro in kvaliteto.
pinny je napisal/-a:Kupim Tornador Black-a, če lohk kdo kj cnej zrihta
pinny je napisal/-a:Kupim Tornador Black-a, če lohk kdo kj cnej zrihta
Aesthetics je napisal/-a:Okej, sicer je RainX poceni, ampak obstaja še kaj cenejšega ali pa boljšega za to ceno? Za odtekanje kapljic na ogledalih, sprednjem in zadnjem vet. steklu?
sebek72 je napisal/-a:Plan zgleda nekako takole (nov avto - temno siva barva).
Zunanjost:
- Navadni avtošampon, brez dodatkov, da ne odžira nanešene zaščite (sonax koncentrat). Katero gobo/rokavico naj vzamem?
- CarPro Perl ali Sonax Gel za plastiko in gume
- Za platišča še nevem ali bom potreboval - odvisno od umazanosti - kaj priporočate?
- Sonax BSD za zaščito, saj je dokaj enostaven za nanašati (za stekla verjetno kaj druga).
- Kaj priporočate za zaščito platišč z čim manj dela (HydrO2)?
- Potrebujem kak glaze za pod sealant?
- Čistilo za rjo po potrebi - zaenkrat ni v planu
sebek72 je napisal/-a:Notranjost:
- Tukaj sem bolj v temi. Ne bi rad nekega glossy/lepljivega videza, samo da deluje antistatično in odstrani madeže, saj je notranjost avtomobila svetla (plastike in sedeži).
- Stekla notranjost - verjetno navaden stelex
Na starejšem avtu, bi rad osvežil barvo, zgladil manjše praske (star 7 let - rdeč) in nato zaščitil z sonax BSD. Bo Sonax Polish + Wax 2 NPT ok?
Kako je glede krp iz mikrovlaken? Katere priporočate za poliranje, nanašanje sealantov, notranjost, sušenje?
Gledal sem komplete od AmazonBasics, ki bi jih uporabljal za vse razen sušenja. Se splača resirat malo več denarja za krpe?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost