Sharksy je napisal/-a:Torej kupujem novi šampon, zaželjeno je da ph nevtralen, saj sta dva zaščitena z voskom, prav tako mora biti zelo koncentriran. Najbolj se nagibam k Chemical Guys Glossworkz Auto Bath. Rabil bi pa še en dodatni šampon z voskom za preostale tri, ki pa niso zaščiteni, kaj bi mi tukaj priporočali? Gledal sem Meguiar's Ultimate Wash & Wax.
Pri šamponih ni potrebno toliko komplicirati. Vsi delujejo podobno. Če si se zagledal v CG Glossworkz shampoo je ta kot nevtralen čist dober in vsebuje tudi povečevalec sijaja. Če hočeš še bolj ekonomičnega potem poglej Bilt hamber auto wash (5ml na 10l vode) ali Optimum car wash (30ml v vedru vode). Zelo všečen šampon in vreden nakupa je tudi Carshinefactory bubble bath (sem ga tudi sam uspel sprobati in mi je bil zelo všeč).
Za dodatni šampon z zaščito bi pa priporoču Gyeon Q2M Bathe+ doda zaščito za 3-4 tedne.
Lahko pa tudi pereš z nevtralnim in pri sušenju povoskaš z spray voskom kot npr. Optimum car wax ali opti-seal, Sonax BSD, Carpro reload in podobne spray zaščite, ki dajo neko zaščito za 1-2 meseca. Tako bo naslednje pranje lažje in stalno imaš neko zaščito na avtu.
Ker pa sam perem z rinseless metodo bom pa vedno tudi priporočal Optimum no rinse (wash&shine in wash&wax).
Sharksy je napisal/-a:Potem pa bi še kupil par dodatnih mikro krp in pa 2 drying krpi. Trenutno imam krpe od armored all in se mi zdi da niso najboljše kvalitete, tako da nisem prepričan katere bi kupil? Drying krpo sem našel od armored all, dim. 58x78cm, za 4,61e kar je približno 1x ceneje od priznanih znamk, vendar me zanima kvaliteta, ali ima kdo izkušnje? Mi priporočate katero drugo?
Nimam izkušenj z Armor all krpo za sušenje tako ne morem komentirati. Imam pa in tudi uporabljam armor all krpe za brisanje voskov in polirnih past (tiste mehke, rumene in oranžne barve)in jih imam že več kot leto ter so OK.
Martin cox ima poceni varjante krp za sušenje. Modra waffle krpa mislim da je 7eur pri operi-avto. Poglej tudi komplet mikrokrp Carshinefactory za 28eur in vsebuje vse kar rabiš. Ena krpa za sušenje je dovolj za en ali dva avta (samo ožemaj jo sproti, ni važno če je vlažna).
Sharksy je napisal/-a:Potreboval bi pa tudi za platišča,gume, nekaj ugodnega in pa pripomoček, katero krtačo uporabljate? trenutno uporabljam majhno avto gobico, vendar ne pridem do vseh predelov platišča.
Za platišča glej Vikan krtačo za 8eur, ne moreš zgrešit velik z njo (glej operi-avto). Za gume poišči bolj trdo krtačo (jst imam eno iz kitajske, ki je zame zakon).
Sicer pa lahko tudi pereš platišča s posebej nudl rokavico iz mikrovlaken (eno pocensko izberi) in kar ti ostane šampona po pranju avta. Šampon prelij v TRETJE vedro (za pranje uporabljaj tehniko dveh veder - poguglaj two bucket wash method) in z rokavico operi kolikor daleč lahko prideš z roko ter splahni. Večkrat splahni rokavico preden greš spet po šampon.
Če je pa še kako vprašanje pa kr upraš.
LP