Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a MBtouran Ne apr 10, 2016 5:48 am

pinny je napisal/-a:Meni je sicer kolega naročeval robo, ampak ni bilo nobenega problema pri tem. Robe je pač tolk blo, da mi pol ni blo treba poštnine posebej plačevat, kolk je tista vrednost pa zdele nea vem

Tudi sam sem mel robe za cca 400€ pa ni bilo mozno narocilo. Tako da dvomim, da so ti posiljali, saj sem mel z njimi pogovor o tem po emailu in ne posiljajo tega pod nobenim pogojem izven Nemcije.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne apr 10, 2016 7:04 am

@MBtouran: Na strani imajo objavljeno, da preko DHL-a dostavljajo v naslednje države in med njimi je tudi Slovenija:

"Die Lieferung erfolgt innerhalb Deutschlands und in die nachstehenden Länder Österreich, Belgien, Bulgarien, Dänemark, Estland, Finnland, Frankreich, Griechenland, Großbritannien, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Niederlande, Polen, Portugal, Rumänien, Schweden, Schweiz, Slowakei, Slowenien, Spanien, Tschechische Republik, Ungarn".

Novost, napaka? (v kar dvomim)... Kdaj si naročeval ali govoril s prodajalcem, da si dobil tako info.??
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne apr 10, 2016 3:56 pm

Govoril s prodajalcem. Dostava ostalih izdelkov ni problem in stane 10€. Billbery-a pa ne posiljajo izven Nemcije. Zato dvomim da je dobil to poslano. Lep test je ce das Billberya v kosaro in hoces izvesti narocilo ti bo pri izbiri drzave napisalo da dostava ni mozna. Ostale izdelke posljejo brez problema tudi v galonah. Ocitno je embalaza tako zanic da so imeli veliko skodnih primerov.

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Ne apr 10, 2016 7:16 pm

Ne skrb, Billnery v 5L lahko od drugega tedna naprej kupiš v SLO 8)

Ni problem v embalažah ampak kvečjemu v politiki prodaje, npr. primer iz kolesarstva, Specialized ne dovoljuje prodaje iz DE spletnih trgovin v druge države EU kot je Slovenia kjer je že zastopnik saj tako ščitijo lokalne zastopnike znamk...
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne apr 10, 2016 8:20 pm

Cakam da ga dobite. Bom naredil en nakup v galonah in litrih ;)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne apr 10, 2016 8:49 pm

MBtouran je napisal/-a:Tudi sam sem mel robe za cca 400€ pa ni bilo mozno narocilo. Tako da dvomim, da so ti posiljali, saj sem mel z njimi pogovor o tem po emailu in ne posiljajo tega pod nobenim pogojem izven Nemcije.

pol sem pa verjetno iz kitajske naročeval, pa ni blo robe niti za 200eur :)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po apr 11, 2016 4:38 am

pinny je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Tudi sam sem mel robe za cca 400€ pa ni bilo mozno narocilo. Tako da dvomim, da so ti posiljali, saj sem mel z njimi pogovor o tem po emailu in ne posiljajo tega pod nobenim pogojem izven Nemcije.

pol sem pa verjetno iz kitajske naročeval, pa ni blo robe niti za 200eur :)

Ne vem od kot si ampak Lupus ne posilja, tako da....

sebek72
Nov uporabnik

Napisal/-a sebek72 Po apr 11, 2016 7:07 am

dzuro.na.izi je napisal/-a:Živjo,

Za čiščenje bo vsaj APC (večnamensko čistilo) v blagi mešanici čist varno za vse površine. Zadnič sem sprobal CSF A-Z čistilo za notranjost in je majka za čiščenje. Za premaz je pa tudi Sonax-ov dober, lahko pogledaš tudi Auto finesse Dressle ali Spritz.

Za stekla bo stelex ok v kombinaciji s čistimi krpami ali pa papirnatimi brisačami.

Rabiš še eno brisačo za sušiti avto in večnamenske krpe iz mikrovlaken, aplikator za poliranje, sealant, ipd. Karkoli boš vzel v specializiranih trgovinah Operi-avto ali na spoliraj.si bo taprava izbira.

LP

Se lahko CSF A-Z uporabi tudi za zunanjost? Bo odstranil voske ali sealant?

Hvala

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi Po apr 11, 2016 7:47 am

sebek72 je napisal/-a:

To bo mogu pa CSF povedat ampak sem prepričan da ga lahko porabiš za zunanje plastične in gumijaste dele (tesnila in ne gume) ne vem pa kako je z barvo. Lahko sprobam danes!

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Po apr 11, 2016 8:40 am

Lahko se uporabi za zunanjost, pri nizkem razmerju ne bo odstranil voskov
EAT-SLEEP-DETAIL

sebek72
Nov uporabnik

Napisal/-a sebek72 Po apr 11, 2016 12:36 pm

csf je napisal/-a:

Hvala. Kako razmerje se priporoca?

Zakaj uporabiti CSF Cirtus force? Za bolj trdovratne madeze/umazanijo?

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Po apr 11, 2016 12:48 pm

sebek72 je napisal/-a:
csf je napisal/-a:

Hvala. Kako razmerje se priporoca?

Zakaj uporabiti CSF Cirtus force? Za bolj trdovratne madeze/umazanijo?

Carshinefactory Citrus lahko uporabimo kot predpranje, odstranjevanje mrčesa, čisščenje plasti/gumijastih delov, čiščenje kolotekov skratka kot čistilo za celotno zunanjost. Do razmerja 1:15 ne bi smel odstraniti "dobre" zaščite voska/sealanta

Carshinefactory A-Z lahko mešamo do 1:10 za zunanjost za plastike in gume, odvisno od željene moči čiščenja, pod 1:10 bo uničil beading voska/sealanta
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Po apr 11, 2016 12:55 pm

CSF Citrus force mešaj
1:5 - 1:10 za gume
1:10 - 1:20 za plastike, tesnila
1:20 za mrčes, predpranje, bolj trdovratni madeži, pričji iztrebki kot predpranje...

CSF A-Z lahko za notranjost zmešaš celo 1:30 in bo še vedno dovolj močan za redno čiščenje na plastikah, usnju in rahlo osvežitev tekstila. Tukaj lahko malo prišparaš na produktu. Za bolj trdovratne madeže pa zmešaš močnejšo mešanico 1:10 - 1:15.

LP

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Sr apr 13, 2016 7:15 am

Zadnjič sem ženin avto pripravu na poletje. Pol avta sem na roke spoliral/očistil polovico avta s CSF white glaze (voznikova polovica) in pol z Britemax Blackmax (sopotnikova polovica) kr tako za foro da vidim če bo zaščita kompatibilna.
Nato pa sem po straneh nanesu CSF Majestic spray sealant. Na havbi, strehi in prtljažniku je pa en drug sealant.
Po poliranju sem avto zaščitu dobesedno v petih minutah, za vsak slučaj sem 2x šel čez avto s sealantom in mikrokrpo v rokah.

Uglavnem odtekanje vode na strani kjer je CSF Majestic nanesen na Britemax blackmax
https://www.youtube.com/watch?v=2x8HKbG9-Zw

In odtekanje vode na strani kjer je CSF Majestic nanesen na CSF white glaze
https://www.youtube.com/watch?v=vI4UHJF ... ZsyBlucTqw

Avto ni glih Ferrari ampak barva je barva. Nabiranje in odtekanje vode je pri obeh super, malce lepše in hitrejše na strani Blackmaxa, pričakujem pa boljšo obstojnost na strani CSF white glaza.
Prednost tega sealanta je da ne izgubljamo časa z nanašanjem, zorenjem in odstranjevanjem voska ampak samo pošpricamo, razmažemo in obrišemo. Job done v 5-ih minutah.
Je pa kompatibilen s paint cleanserji:
- v prvi vrsti z CSF white glaze,
- Auto finesse tough prep
- Smartwax smartpolish
- Angelwax perfect polish
- Gtechniq P1

in nekaterimi AIO pastami:
- Bilt hamber cleanser polish
- Britemax blackmax
- Carlack complete
- Carpro essence

in verjetno še s katero ampak nisem prepričan za vse.

Je pa en minus in sicer Majestic mora biti samostojna zaščita. Baziran je na solventih in po mojih izkušnjah vpliva na druge nanešene voske/sealante npr. če bi ga želeli uporabiti na FK1000p ne bo šlo. Topila v Majestic-u bodo raztopila zgornji sloj FK-ja in za sabo pustila fleke.

Bom poroču čez kak mesec kako se obnaša.

LP

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Če apr 14, 2016 11:01 am

Je pa en minus in sicer Majestic mora biti samostojna zaščita. Baziran je na solventih in po mojih izkušnjah vpliva na druge nanešene voske/sealante npr. če bi ga želeli uporabiti na FK1000p ne bo šlo. Topila v Majestic-u bodo raztopila zgornji sloj FK-ja in za sabo pustila fleke.

Solvent je dejansko "transporter", ki omogoča, da lahko razmažemo izdelek po površini. FK je znan, da ima veliko vsebnost solventov zato lahko včasih pride do nekompatibilnosti, na vosek ali npr na kakšen quarz premaz ne bi smelo biti problemov.
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če apr 14, 2016 9:13 pm

Iščem kako ugodno varianto za tlačno pršilko ca. 5l ... ampak ne lidl - hofer varjanta :D. Nekaj v silu kwazar orion :). Če bo kaka akcija kje, le nej kdo objavi da kaj ne zamudim :D.

Uporabniški avatar
Sharksy
Nov uporabnik

Napisal/-a Sharksy Pe apr 22, 2016 2:10 pm

Pozdravljeni!

Torej kupujem novi šampon, zaželjeno je da ph nevtralen, saj sta dva zaščitena z voskom, prav tako mora biti zelo koncentriran. Najbolj se nagibam k Chemical Guys Glossworkz Auto Bath. Rabil bi pa še en dodatni šampon z voskom za preostale tri, ki pa niso zaščiteni, kaj bi mi tukaj priporočali? Gledal sem Meguiar's Ultimate Wash & Wax.

Potem pa bi še kupil par dodatnih mikro krp in pa 2 drying krpi. Trenutno imam krpe od armored all in se mi zdi da niso najboljše kvalitete, tako da nisem prepričan katere bi kupil? Drying krpo sem našel od armored all, dim. 58x78cm, za 4,61e kar je približno 1x ceneje od priznanih znamk, vendar me zanima kvaliteta, ali ima kdo izkušnje? Mi priporočate katero drugo?

Potreboval bi pa tudi za platišča,gume, nekaj ugodnega in pa pripomoček, katero krtačo uporabljate? trenutno uporabljam majhno avto gobico, vendar ne pridem do vseh predelov platišča.
Na levi pas, do konca gas...

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Pe apr 22, 2016 7:18 pm

Sharksy je napisal/-a:Torej kupujem novi šampon, zaželjeno je da ph nevtralen, saj sta dva zaščitena z voskom, prav tako mora biti zelo koncentriran. Najbolj se nagibam k Chemical Guys Glossworkz Auto Bath. Rabil bi pa še en dodatni šampon z voskom za preostale tri, ki pa niso zaščiteni, kaj bi mi tukaj priporočali? Gledal sem Meguiar's Ultimate Wash & Wax.

Pri šamponih ni potrebno toliko komplicirati. Vsi delujejo podobno. Če si se zagledal v CG Glossworkz shampoo je ta kot nevtralen čist dober in vsebuje tudi povečevalec sijaja. Če hočeš še bolj ekonomičnega potem poglej Bilt hamber auto wash (5ml na 10l vode) ali Optimum car wash (30ml v vedru vode). Zelo všečen šampon in vreden nakupa je tudi Carshinefactory bubble bath (sem ga tudi sam uspel sprobati in mi je bil zelo všeč).
Za dodatni šampon z zaščito bi pa priporoču Gyeon Q2M Bathe+ doda zaščito za 3-4 tedne.
Lahko pa tudi pereš z nevtralnim in pri sušenju povoskaš z spray voskom kot npr. Optimum car wax ali opti-seal, Sonax BSD, Carpro reload in podobne spray zaščite, ki dajo neko zaščito za 1-2 meseca. Tako bo naslednje pranje lažje in stalno imaš neko zaščito na avtu.
Ker pa sam perem z rinseless metodo bom pa vedno tudi priporočal Optimum no rinse (wash&shine in wash&wax).

Sharksy je napisal/-a:Potem pa bi še kupil par dodatnih mikro krp in pa 2 drying krpi. Trenutno imam krpe od armored all in se mi zdi da niso najboljše kvalitete, tako da nisem prepričan katere bi kupil? Drying krpo sem našel od armored all, dim. 58x78cm, za 4,61e kar je približno 1x ceneje od priznanih znamk, vendar me zanima kvaliteta, ali ima kdo izkušnje? Mi priporočate katero drugo?

Nimam izkušenj z Armor all krpo za sušenje tako ne morem komentirati. Imam pa in tudi uporabljam armor all krpe za brisanje voskov in polirnih past (tiste mehke, rumene in oranžne barve)in jih imam že več kot leto ter so OK.
Martin cox ima poceni varjante krp za sušenje. Modra waffle krpa mislim da je 7eur pri operi-avto. Poglej tudi komplet mikrokrp Carshinefactory za 28eur in vsebuje vse kar rabiš. Ena krpa za sušenje je dovolj za en ali dva avta (samo ožemaj jo sproti, ni važno če je vlažna).

Sharksy je napisal/-a:Potreboval bi pa tudi za platišča,gume, nekaj ugodnega in pa pripomoček, katero krtačo uporabljate? trenutno uporabljam majhno avto gobico, vendar ne pridem do vseh predelov platišča.

Za platišča glej Vikan krtačo za 8eur, ne moreš zgrešit velik z njo (glej operi-avto). Za gume poišči bolj trdo krtačo (jst imam eno iz kitajske, ki je zame zakon).
Sicer pa lahko tudi pereš platišča s posebej nudl rokavico iz mikrovlaken (eno pocensko izberi) in kar ti ostane šampona po pranju avta. Šampon prelij v TRETJE vedro (za pranje uporabljaj tehniko dveh veder - poguglaj two bucket wash method) in z rokavico operi kolikor daleč lahko prideš z roko ter splahni. Večkrat splahni rokavico preden greš spet po šampon.

Če je pa še kako vprašanje pa kr upraš.

LP

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Ne apr 24, 2016 10:34 am

Slika
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Sharksy
Nov uporabnik

Napisal/-a Sharksy Ne apr 24, 2016 1:58 pm

Kot prvo, hvala za pomoč, odločil pa sem se za naslednje produkte po večurnem brskanju spleta:
1. Bilt hamber auto wash šampon (katerega si mi tudi priporočal), koliko sem prebral se ne splača kupovati šampon&vosek, spray vosek bi naj imel dosti boljši učinek?
2. Gyeon Q2M Wet Coat 500 ml ( ker sem se mogel odločiti ali spoliraj ali operi-avto, sem se odločil za prvega zaradi šampona, naštetih sealingov-voskov, ki pa si mi priporočal pa nimajo, oziroma so kar dragi), imam pa še doma spray vosek od turtlewaxa
3. Martincox komplet 6mikrokrp iz mimovrste za 11,40e
4. Carshinefactory bela sintetična rokavica 4,70e
5. Gyeon Q2M Waffle Dryer
6. Za platišča bom pa sprobal krtačo od armorall luxury alloy, čistim pa jih točno tako kot si opisal, namesto rokavice pa uporabljam gobico. :mrgreen:
Na levi pas, do konca gas...
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost