Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Ne jul 05, 2009 12:46 pm

je res,da mam dokaj star avto (golfa letnik 01) samo je odznotraj ful lepo vzdrževan(razen popackanih sedežev od otrok, kar pa sem že porihtala s peno za čiščenje :D ), samo odzunaj je pa malo risast,pač tisti risi pri kljuki pa na strehi ko so stvari ddajal gor,pač take vsakdanje stvari :) ..globokih risov nima veliko kvečjemu kakšna 2 pa še tista nista tak zlo velika...pač avto je metalik črne barve pa se risi šekr fejst vidijo, zato bi se jih rada znebila... verjetno bom malo še šparala pa bom dala profesionalno spolirat, mamo tle v bližini res enga profesionalca, pa glede na to da neki pravite o 500E za poliranje se mi 200E ne zdi tak drastična vsota :D ...voskala bom pa potem sama doma, to si pač drznem, medtem ko poliranja se nebi lotla, ker pač se mi zdi bolje da dam nekomu, ki to res zna :D :D
po tem poliranju pač itak pride še redno vzdrževanje in take fore, to bomo pa itak porihtali, če se že enkrat lotim,se bom lotla tak ko se more :D :D
hvala za odgovore :D se je dobro malo izobraževat na vseh področjih ;)

no, tej mi pa povejte še kateri vosek ne najboljši, pač tak rečmo tak katerega cena je v mejah normale ;) :D :D

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Ne jul 05, 2009 1:11 pm

js ti priporočam da ga naročiš iz tujine, magari se pozanimaš kateri izmed nas bo v kratkem kaj naročal iz tujine in pač naroči še zate zravn, lahko pa konc koncev tut jaz zate naročim če rabiš. glede na to da maš metalik črno (če sm zastopu) bi ti priporoču CG pete's 53 in zraven še en aplikator za voske. vosek cca 22funtov in aplikator 2 funta in poštnina. tam za okoli 30-35€ maš to doma.
v slo nevem kje bi dobila kakšen pameten vosek (po normalni ceni), mogoče kdo drug ve.

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Ne jul 05, 2009 1:12 pm

vosek..pač bolj ko ne iz Slovenije in Avstije...al pa lahko tut kaj po netu, samo ne iz ebaj-a, ker pač še nisem tolk daleč :D :D
take praskice k mam jaz se dajo(nevem od česa so) sem se pozanimala :D

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Ne jul 05, 2009 1:13 pm

grahovc je napisal/-a:js ti priporočam da ga naročiš iz tujine, magari se pozanimaš kateri izmed nas bo v kratkem kaj naročal iz tujine in pač naroči še zate zravn, lahko pa konc koncev tut jaz zate naročim če rabiš. glede na to da maš metalik črno (če sm zastopu) bi ti priporoču CG pete's 53 in zraven še en aplikator za voske. vosek cca 22funtov in aplikator 2 funta in poštnina. tam za okoli 30-35€ maš to doma.
v slo nevem kje bi dobila kakšen pameten vosek (po normalni ceni), mogoče kdo drug ve.

ti mi samo povej kdaj pa to...jaz bi kr :D :D ..pač sama nisem mojster v tem naročanju sploh prek neta :oops: :D

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne jul 05, 2009 1:16 pm

ozri se za silco izdelki, so iz šempetra v sav.dolini, tržijo menzernnine izdelke pod svojo blag.znamko. polirne paste so 15-20 eur, voski in vse ostalo je dost cenejše kot pri konkurenci, so pa vrhunski izdelki. priporočam

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Ne jul 05, 2009 1:24 pm

silco paste mam tut js in so super. voska sicer nimam ma pomoje je tut uredu.
za naročilo mi pa piš na pvt pa se bova zmenila če hočeš.

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Ne jul 05, 2009 2:40 pm

jaz bi raje sealant dal kot vosek. dalj traja

Odvisno kateri, malo boljši voski zdržijo tudi več kot 6 mesecev na avtomobilu v kolikor je avtomobil pran po pravilnem postopku ročno.

V kolikor govorimo o vosku, ki ima najboljšo razmerje med ceno, obstojnostjo in kvaliteto je to sigurno Collnite(cca.40eur)
EAT-SLEEP-DETAIL

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] Ne jul 05, 2009 3:22 pm

LP!

Mene pa zanima katero polirno pasto, oz več teh mi priporočate za avtomobil. Je modre metalik barve, lahk ima rise od pranja (nima jih veliko). Do sedaj sem uporabljal kar sonax polirne paste in automagic vosek.

Imam tudi nekaj pikic od kamenčkov in sem razmišljal, da bi nabavil brusni papir in zalil z korekturnim lakom ter pobrusil in nato to spoliral. Pa bi vprašal kateri brusni papir bi bil za to primeren, ter potem katere politure? Razmišljam o 3M politurah in Menzerna, kolikor sem bral sta ti 2 kar kvalitetni, ampak ne vem katere naj vzamem? Tu bi rabil vašo pomoč.

Polirko sem kupil za hobi uporabo v bauhaus, je pa taka kot brusilni aparat, ima nastavljive obrate, moči mislim da 1300w ali nekaj takega... Skratka za amatersko uporabo 1x na leto mislim da bo dovolj.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne jul 05, 2009 4:39 pm

_BaNaNa_ je napisal/-a:j ..globokih risov nima veliko kvečjemu kakšna 2 pa še tista nista tak zlo velika...pač avto je metalik črne barve pa se risi šekr fejst vidijo, zato bi se jih rada znebila... verjetno bom malo še šparala pa bom dala profesionalno spolirat, mamo tle v bližini res enga profesionalca, pa glede na to da neki pravite o 500E za poliranje se mi 200E ne zdi tak drastična vsota :D ...

Če imaš Golfa 01 je že nekaj vreden pa se splača tudi nekaj vložit. Če boš potem avto redno vzdrževala bo tudi več vreden ob prodaji kot če bi bil zanemarjen.

Potem bi ti svetoval obisk pri tistemu ki bo poliral pa naj ti pogleda kaj se da popravit.

Potem pa vsake toliko obnavljat zaščitni sloj (vosek).

Firm pa ne bom reklamiral, naj drugi povejo.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne jul 05, 2009 6:27 pm

ok dejte mi še prosim mal razložit razliko med sealant-om in voskom oz. kaj recimo bolj priporočate za recmo mojo rdečo Hondo,ki ima navadno barvo ne metal
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Po jul 06, 2009 8:20 am

ok dejte mi še prosim mal razložit razliko med sealant-om in voskom

Razlika je predvsem v obstojnosti in izgledu.Nekateri sealanti zdržijo tudi do 10 mesecev v kolikor je avtomobil pravilno vzdrževan-pran napram voskom ki imajo low-cost življensko dobo 1-3 mesece in tisti malo dražji tudi več kot 6 mesecev. Sealant naredi bolj izgled stekla medtem ko je izgled v kombinaciji s voskom bolj wet look vendar je vse odvisno od barve avtomobila, npr. vosek in srbrn avtomobil ne gresta skupaj.

oz. kaj recimo bolj priporočate za recmo mojo rdečo Hondo,ki ima navadno barvo ne metal

Definitivno vosek ;)
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To jul 07, 2009 2:27 pm

Ekola jst sm par dni nazaj mal opral svojo drvarnico in nastalo je tole.
Priponke
5.jpg
2
3.jpg
1
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To jul 07, 2009 2:36 pm

še neki malega.
csf kaj mi še priporočaš zdaj sem opral avto z tem šampšonom pa je kr solidno za videt
http://www.meguiarsdirect.com/product_detail.asp?T1=MEG+GOLD+1

Se bova pa zmenila za eno poliranje.Kaj priporočaš za vzdrževanje poliranega avta zdaj imam doma vosek od meguairsa in sicer M16,ki je baje soliden.
Če pripeljem avto k tebi polirat in nanesema vosek kater vosek potem ti priporočaš za nadaljne vzdrževanje poliranega avta in kako pogosto.
Priponke
Gbb4yP4BW6hjqDRf_v.jpg
5
AwTHnk85Yhz6pyJM_v.jpg
4
_LbKD__4K5QTY0oY_v.jpg
3

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To jul 07, 2009 3:00 pm

Ja to se razume ja.
Pač pa vrjetno obstaja neko pravilo kako potem to vzdrževat ali se pač vosek nanaša kr na prejšni sloj ali se mora zadeva s5 razvoskat,ker drugače se ti lahko pojavi tista znana meglica od prejšnega voska ali se motim.

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer To jul 07, 2009 3:42 pm

seat je napisal/-a:še neki malega.
csf kaj mi še priporočaš zdaj sem opral avto z tem šampšonom pa je kr solidno za videt
http://www.meguiarsdirect.com/product_detail.asp?T1=MEG+GOLD+1

Se bova pa zmenila za eno poliranje.Kaj priporočaš za vzdrževanje poliranega avta zdaj imam doma vosek od meguairsa in sicer M16,ki je baje soliden.
Če pripeljem avto k tebi polirat in nanesema vosek kater vosek potem ti priporočaš za nadaljne vzdrževanje poliranega avta in kako pogosto.

Si bom drznil vmešat se in odgovorit pred csfjem :) . Brez zamere...

Šampon je dober zato uporabljaj dalje. Tudi vosek je za" hobby" potrebe odličen in ga uporabi do konca, razen če te denarnica žuli in bi rad kupil kaj novega.

Iste produkte lahko uporabljaš tudi po poliranju. Csf ti bo avto zaščitil po tvojih željah in če to ne bo ravno kak produkt od Nanolexa, lahko recimo na 3 mesece avto premažeš z omenjenim voskom. Bi ti pa svetoval da se pri pranju odpoveš gobi in si omisliš rokavičko z dolgimi vlakni (ovčka :) ), ter pozabiš na sušenje avta z viledo in podobnimi izdelki ter nabaviš kvalitetno brisačo iz mikro vlaken. Csf jih ima verjetno na zalogi, pa tudi meni se en sveže zapakiran kompletek valja doma ;) .
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov