Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Sr jul 08, 2009 8:50 am

csf kaj mi še priporočaš zdaj sem opral avto z tem šampšonom pa je kr solidno za videt
http://www.meguiarsdirect.com/product_d ... MEG+GOLD+1

Kot je že Scremer napisal, šampon ki ga uporabljaš je sigurno eden boljših kar se tiče pranja avtomobila na katerem je že nanešen vosek ali sealant.

Se bova pa zmenila za eno poliranje.Kaj priporočaš za vzdrževanje poliranega avta zdaj imam doma vosek od meguairsa in sicer M16,ki je baje soliden.
Če pripeljem avto k tebi polirat in nanesema vosek kater vosek potem ti priporočaš za nadaljne vzdrževanje poliranega avta in kako pogosto.

Ko je avtomobil spoliran priporočam da po vsakem pranju uporabiš QD (quick detailer-sealant v spreju). Ni potrebno ponovno nanašanje voska po vsakem pranju. V primeru da izbereš malo boljši vosek bo le ta zdržal na avtomobilu tudi do 6 mesecev v kolikor boš avtomobil pravilno pral ( 2 vedra+rokavica+krpa za brisanje+QD ) in šele po tem času ponovno obnoviš nanos. Vosek ,ki ga imaš ima obstojnost cca. 3-5 tednov .

LP
EAT-SLEEP-DETAIL

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] Če jul 09, 2009 12:08 pm

Kateri je dober sealant za srebrno barvo?

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Če jul 09, 2009 5:23 pm

csf je napisal/-a:
csf kaj mi še priporočaš zdaj sem opral avto z tem šampšonom pa je kr solidno za videt
http://www.meguiarsdirect.com/product_d ... MEG+GOLD+1

Kot je že Scremer napisal, šampon ki ga uporabljaš je sigurno eden boljših kar se tiče pranja avtomobila na katerem je že nanešen vosek ali sealant.

Se bova pa zmenila za eno poliranje.Kaj priporočaš za vzdrževanje poliranega avta zdaj imam doma vosek od meguairsa in sicer M16,ki je baje soliden.
Če pripeljem avto k tebi polirat in nanesema vosek kater vosek potem ti priporočaš za nadaljne vzdrževanje poliranega avta in kako pogosto.

Ko je avtomobil spoliran priporočam da po vsakem pranju uporabiš QD (quick detailer-sealant v spreju). Ni potrebno ponovno nanašanje voska po vsakem pranju. V primeru da izbereš malo boljši vosek bo le ta zdržal na avtomobilu tudi do 6 mesecev v kolikor boš avtomobil pravilno pral ( 2 vedra+rokavica+krpa za brisanje+QD ) in šele po tem času ponovno obnoviš nanos. Vosek ,ki ga imaš ima obstojnost cca. 3-5 tednov .

LP

ka je to v spreju( QD), še nisem nikoli slišala za kaj takega...za kaj se uporablja? :D :D

--> aja pa tega tut nisem zasledila kje(mislim da to tut spada sem,če ne se oproščam :D ) kteri vitrex uporabljate in kak(če sploh) ga redčite?

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Če jul 09, 2009 6:42 pm

torej je to pač še neka dodatna zaščita na avtu? a to se nanaša tut na že povoskan avto,a je to čist nepotrebno :D :D

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Če jul 09, 2009 7:02 pm

lahko bi se tko reklo, QD predvsem pomaga pri sušenju avtomobila. ni nujno je pa zaželjeno. za moje mnenje vsekakor dobro zapravljenih tistih par € 8)

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Pe jul 10, 2009 8:50 am

torej,fajn zadeva..bomo poskusli :D ...zdej pa mam še eno vprašanje, glede te krpe iz mikrovlaken, a to more bit ona draga krpica,ali je vredu ona iz nevem Lidla? oziroma a je razlika med njima v kvaliteti brisanja? :___o

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jul 10, 2009 12:01 pm

Jaz imam pa ravno s tem sprejem slabe izkušnje, pa ne vem ali ne znam ali kaj je narobe.
V glavnem ko sem mel avto opran, posušen sem šel s tem špricat, ampak avto je tak flekast, ne morem ga tak zbrisat, da bi bil "gladek" na pogled pa še nekak se mi zdi, da to bolj tak mastno deluje. Prah se še bolj gor prime. Recimo prej, ko je bil samo povoskan je bil avto fajn gladek in tisti prah po je potem po tavečjem kar curek vode odnesel s avta. Ali pa če si pihnil je prah kar odneslo. Zdaj se ga pa drži kot vrag.
Voda pa res kar odteče z njega, samo videz se mi ne dopade :? Sem mislil kako bom s tem dobil fajn svetleč avto, pa ne grata.
Bom to zdaj parkrat opral, da bo šlo dolj, pa ga razmastil, potem pa, če bo vreme morem probat kako se bo obnesel LG, ga že mam pol leta doma pa še zdaj nisem probal.

marjeta.galle
Nov uporabnik

krpice

Napisal/-a marjeta.galle Pe jul 10, 2009 9:09 pm

:lol:
v hoferju prodajajo krpo iz mikrovlaken za steklo.je ta ista krpa primerna za avto?za cel avto (pleh) osušit? :roll:
ker tiste krpe iz umetne jelenove kože ki jih majo na pumpah men niso všeč....

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jul 11, 2009 4:34 pm

Mene pa zanima katero snow foam priporočate (kvaliteta mi je bolj pomembna od cene) pa kako točno se to nanaša na avto?

lp

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Re: krpice

Napisal/-a Scremer Ne jul 12, 2009 10:26 am

marjeta.galle je napisal/-a::lol:
v hoferju prodajajo krpo iz mikrovlaken za steklo.je ta ista krpa primerna za avto?za cel avto (pleh) osušit? :roll:
ker tiste krpe iz umetne jelenove kože ki jih majo na pumpah men niso všeč....

Ne tiste cunjice niso primerne za sušenje avtomobila saj so premajhne. Če me spomin ne vara so zelo majhne in z zelo kratkimi vlakni, tako da nasploh velja biti z njihovo uporabo previden.

Primer solidnih brisač iz mikrovlaken za sušenje avta... http://www.sonus-usa.com/son-dwdt-2.html

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Ne jul 12, 2009 10:53 am

peroRS je napisal/-a:Mene pa zanima katero snow foam priporočate (kvaliteta mi je bolj pomembna od cene) pa kako točno se to nanaša na avto?

lp

Lastnih izkušenj s tem nimam vendar na tujih forumih hvalijo Valet Pro - PH Neutral Snow Foam. Spodaj slikca intenzivnosti pene...
Slika

Slika

Cenovno ugoden in takisto dober naj bi bil tudi Super Snow Foam, ki ga meni neznana firma v Angliji polni za različne spletne trgovine, le-te pa ga tržijo pod svojim imenom.
Slika

Slika

Uporaba ni neka znanost... V posodico za čistilo natočiš čistilo in vodo v željenem razmerju naškropiš avto. Po nekaj minutah začne pena izginjati in potem avto še dobro splakneš. S tem postopkom omehčaš trdovratno umazanijo in velik delež le-te odstraniš še predno greš preko avta z rokavico.

Kako boš nanašal čistilo na avto je povsem odvisno od tvojih pripomočkov. Če nimaš visokotlačnega čistilnika pride v upoštev ugodna pripravica za navadno cev. Pene bo zavoljo pomankanja pristiska neprimerno manj, a osnovni namen predpranja bo dosežen.
Slika
Slika

Če čistilnik imaš in že poseduješ nastavek za dovajanje čistila, oz. si ga lahko tudi naknadno omisliš, potem pa lahko pričakuješ tudi takšno stopnjo penjenja kot je videti na zgornjih slikah.
Slika

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jul 12, 2009 12:13 pm

Hvala za odgovor,

lp :D

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Po jul 13, 2009 4:23 pm

Pozdrav !
Ali ima kdo izkušnje s sledečo polirno mašino ?
http://www.interdiskont.si/on-line/ (nekje na sredini strani).

Zadeva je zelo poceni in prav to je malo sumljivo, da ne bi bil čisto brez vezen nakup !

LP

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer To jul 14, 2009 9:46 am

Manfred je napisal/-a:Pozdrav !
Ali ima kdo izkušnje s sledečo polirno mašino ?
http://www.interdiskont.si/on-line/ (nekje na sredini strani).

Zadeva je zelo poceni in prav to je malo sumljivo, da ne bi bil čisto brez vezen nakup !

LP

Ceni primerna je kvaliteta in argonomija polirke... Nekako ne smeš pričakovati preveč, ampak če imaš namen polirat zgolj kak avto na leto bo bržda zdržala. Pa ti tudi :) .

Vsekakor je pa ta polirka boljša kot pa tiste polirne kahle iz bauhausa.

lp

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred To jul 14, 2009 11:56 am

Hvala za odgovor !

Dejansko iščem alternativo zadevam iz Bauhausa. In ja potreboval bi jo za 2 avtomobila 2x letno. Pomembno se mi zdi, da ima regulacijo obratov, ker bi za začetek delal z manjšimi obrati, saj ne bi rad zažgal laka.

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki To jul 14, 2009 12:09 pm

Ker se mi ne da brat cele teme da bi ugotovil če ste kje pisali o čiščenju
litih platišč. Kakšno čistilo uporabljate za lita platišča? Da očistiš kar se da najbolje.
Hvala za odgovore.
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To jul 14, 2009 12:16 pm

js že od nekdaj uporabljal Meglio, zadne čase pa Super Tarco, ker ga pač na šihtu dobim u đabe :D
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov