Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] Po jul 20, 2009 2:55 pm

A mi lahko kdo, ki pozna SILCO polirne paste (naj bi bile od menzerne v njihovi embalaži) pove, kakšna mora zgledat srednja (medium cut) pasta in final polish (za odstr. hologramov in finalno poliranje)?

Ker se mi zdi da so dali narobe nalepke na embalažo od teh dveh, namreč finalna pasta je sive barve in je kar malo zrnata na otip, medium cut je pa bela gosta kot vosek in se ne čuti kakšnih drobcev. LP!

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Po jul 20, 2009 3:40 pm

je kar pravilno.

tudi 3.02 je bela in 106Fa je siva...

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a T-Man To jul 21, 2009 4:59 pm

Sem v fazi nakupa claybar-a in kot vidim se prodajajo od 50g do 200g claybari.
Pa me zanima, tisti ki se bolj spoznate, ali se sploh splača nabavit tistega manjšega oz. kolikokrat se ga lahko uporabi?
Ker če ne, raje naročim recimo 200g, pa pri nas kupim še kakšen Body Shine ipd.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To jul 21, 2009 5:18 pm

sonček je napisal/-a:Po redko max bril, drugače pa voda-stelex in krpo. Nič posebnega.
lp

Je kaj podobnega kot max bril, samo da nebi bilo tako mastno in bi imelo podoben efekt? Ker tale maxbril ko špricaš šipe hitro ne opereš če ti kaj gor špricne pa mastno je vse.

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Napisal/-a T-Man Sr jul 22, 2009 8:16 am

hvala lenivec. ;)
bom nabavil in sprobal pa je.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Sr jul 22, 2009 6:02 pm

Danes preizkusil Lexol čistilo za usnje in negovalec usnja

...in lahko rečem samo, da je zadeva odlična !!

Yagi-san

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr jul 22, 2009 8:45 pm

Jst za usnje uporabljam kr navadno solejo.Res,da imam usnjeno zgolj prestavno ročico,ročno zavoro in volan in zadeva mi funkcionira.Usnje je koža.Če bi pa imel usnjene sedeže pa nevem,če bi uporabil solejo,ker zna bit precej časa mastna.Ali delam napako...
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To avg 04, 2009 8:40 pm

Jst bi sicer rabu en plastelin,da poskusim mal očistit svoj lak samo nevem kateri.Lenivec kaj priporočaš.In pa rabu bi en vosek,ki bi bil vreden nakupa.So pa cene samo v funtih pa nisem še pretvoril v naše Eure pa tut nevem še.Kdaj pa bi blo to naročilo
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To avg 04, 2009 9:32 pm

jas bi mogoče nek vosek vzel, pa rokavico za pranje avta, pa krtačko za felne pa mogoče še čistilo za felne.. daj če ti je mi daj linke na privat magari kaj priporočaš.. za neko zmerno ceno, pa se zmenima.. ti dostavim denar jutri magari pa naroči :D

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 04, 2009 9:36 pm

Ka se dobi kak samo "vosek" da ga napokaš na avto, pa kak je postopek?

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Sr avg 05, 2009 6:34 am

Technologic je napisal/-a:Ka se dobi kak samo "vosek" da ga napokaš na avto, pa kak je postopek?

dobi.
Avto opereš, greš čez z plastelinom (če hočeš, dobro je da greŠ) potem pa z aplikatorjem za voske naneseš čim tanjši sloj (da ga skor ni vidt), pustiš nekaj časa (odvisno od voska spet) in obrišeš. Pustiš par ur..in ponovi postopek.

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Sr avg 05, 2009 6:57 am

tu je ful govora o tem plastelinu, meni pa ni čist jasno kak to deluje...a plastelin pole samo polagaš gor,al kak? pol je to kar dolgotrajen postopek?
:D :D

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr avg 05, 2009 8:44 am

jao prav vse bi imel ko gledam to stran... :D lenivec imaš PM :D
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost