Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

hurrko
Nov uporabnik

Re: Detailing by Pavlich /novo Nissan 370z, Opel zafira

Napisal/-a hurrko Po apr 22, 2013 8:51 am

Dobr si opravu na A5-ki. Sam mi ni jasn, pa kaj je tip mislu iz sedeži pa feltnami. Mislim če daš 50.000€, a boš dal tiste dodatna dva jurja za usnje pa neke normalne feltne no.

Feltne niso original?

P.s. A je spider 4.2 al 5.2?

Lp

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Po apr 22, 2013 3:00 pm

Feltne so za zimo, baje ma letne nenormalno lepe, sam še ni pripeljal pokazat, za usnje pa škoda ja.

audi r8 spyder je 5.2 v10, pa dve bombe od akrapoviča ma :)

ArmaniBC
Nov uporabnik

Napisal/-a ArmaniBC Sr apr 24, 2013 4:39 am

Živjo!

Iščem kontaktno št. pa ne najdem nikjer :roll:
Skratka rad bi malo osvežil predvsem notranjost avta. Sedeži so usnjeni, barva je zbledela ter velik je "brazd" na sprednjih sedežih. Prilagam sliko:

Slika

Je možna kaka rešitev? Kakšne so cene nasploh tudi za poliranje avta? No sej podrobnosti najraje osebno.

LP

EDIT: Vidim, da je nekdo že spraševal o podobni zadevi. No, zanima me če tudi to delaš oz. popravljaš?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr apr 24, 2013 2:56 pm

žal ne popravljam usnja, v kolikor si zainteresiran za poliranje ali čiščenje mi pa lahko napišeš kakšne imaš želje na zasebno sporočilo:)

ArmaniBC
Nov uporabnik

Napisal/-a ArmaniBC Če apr 25, 2013 5:05 pm

pavlich je napisal/-a:žal ne popravljam usnja, v kolikor si zainteresiran za poliranje ali čiščenje mi pa lahko napišeš kakšne imaš želje na zasebno sporočilo:)

Sm se šele prijavil na forum in ne najdem kako poslat ZS :mrgreen: oops

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Detailing by Pavlich /novo Audi a5(končno vse slike nalo

Napisal/-a EX-B Ne maj 05, 2013 11:59 am

pavlich je napisal/-a:Slika

pavlich: kako je svet majhen, koncno sem zasel se malo v ta del foruma, ker bom iskal nekoga ki je zadosti v moji blizini, da mi bo zrihtal avto po dolgem casu. In koga najdem? Cloveka ki pere vsem nasim sefom avte :) No, v kratkem bom na moji rdeci Grdobi (na sliki R8ke v ozadju) menjal sprednji odbijac (polomljeni nosilci) in popravil barvo na havbi od kamenckov in saniral se par koncev kjer je zacela rja udarjat cez barvo, potem pa pride v konkretno obdelavo in zascito k tebi. Upam samo, da me ne bos ubil ko bos moral spravljat dol vse one fleke od cebeljega dreka :P
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne maj 05, 2013 9:14 pm

šefe prav da je odsev kar vredu..

Slika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich /novo Audi a5(končno vse slike nalo

Napisal/-a pavlich Ne maj 05, 2013 9:18 pm

EX-B je napisal/-a:
pavlich je napisal/-a:Slika

pavlich: kako je svet majhen, koncno sem zasel se malo v ta del foruma, ker bom iskal nekoga ki je zadosti v moji blizini, da mi bo zrihtal avto po dolgem casu. In koga najdem? Cloveka ki pere vsem nasim sefom avte :) No, v kratkem bom na moji rdeci Grdobi (na sliki R8ke v ozadju) menjal sprednji odbijac (polomljeni nosilci) in popravil barvo na havbi od kamenckov in saniral se par koncev kjer je zacela rja udarjat cez barvo, potem pa pride v konkretno obdelavo in zascito k tebi. Upam samo, da me ne bos ubil ko bos moral spravljat dol vse one fleke od cebeljega dreka :P

a so lepo zrihtani avti?:)

O MOJ BOG A LAHKO PROSM NAREDIJO EN NADSTREŠEK, obupne so te čebele! drugače pa me kr za rokav pocukej enkrat ko bom okrog hodil, pa se bova zmenila :)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po maj 06, 2013 4:17 pm

Definitivno so lepo zrihtani avti! Za cebele bom pa kar lepo ponjavo nabavil da bom avto pokrival potem ko bo zrihtan, kar je prevec je pa prevec.. Tega hudica je tolk tezko dol spravit.. Bova se pogovarjala enkrat po poletju ko bom porihtal vse ostalo na Grdobi (nove feltne, gewinde, nov odbijac, porihtana rja in pikce od kamenja), do takrat pa keep up the good work!
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po maj 06, 2013 4:55 pm

EX-B je napisal/-a:Definitivno so lepo zrihtani avti! Za cebele bom pa kar lepo ponjavo nabavil da bom avto pokrival potem ko bo zrihtan, kar je prevec je pa prevec.. Tega hudica je tolk tezko dol spravit.. Bova se pogovarjala enkrat po poletju ko bom porihtal vse ostalo na Grdobi (nove feltne, gewinde, nov odbijac, porihtana rja in pikce od kamenja), do takrat pa keep up the good work!

potem si pa predstavlej s čim mam opravka :)
v sredo in četrtek bom okol letal pa me brcn če me srečaš da kkšno rečeva :)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich /novo Bmw 135i

Napisal/-a pavlich Po maj 06, 2013 6:37 pm

No za mano je tut nekaj delovnih dni, zdej ko je dež imam pa končno voljo in čas naložit nekaj slik :)

tale je bil pri meni kakšne dva tedna nazaj, potreben osvežitve tako notranjosti kot zunanjosti. avto sicer negovan, vožen le v lepem vremenu, lastnik sam dobro skrbi za avto nasploh, in je tudi sam avtomobilski navdušenec, tako da je bilo še v večje veselje delat.

Avto sem pred poliranjem opral z optimum car wash šamponom, splastelinal z vijolčnim csg plastelinom, feltne očiščene z deionizerjem, mrčes in vse ostale zadeve z autobrite briteclean 101x. tukaj so slike ob prihodu, nadaljujem malo nižje :)
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

avto sem v notranjosti očistil z Ab fabom, usnje premazano z kremo od bmwja 2x, stekla očiščena, skratka ni da ni, premazane tudi plastike.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

tukaj je še nekaj slik med pranjem in samo obdelavo pri poliranju. poliral sem z rumeno menzerna gobico v kombinaciji z Fg400, za finiš pa hexlogic zeleno, v kombinaciji z sf4000 in pf2500.izpušna cev, in raznorazni kotički , pragovi, spolirani z kuglo za poliranje in baterijsko mašinco, na koncu sem na finiš gobici nanesel še cherry glaze, nato pa autofinesse power seal, na platišča autofinnese mint rim sealant, stekla nanoskin rain, koloteke in gumijaste predele z CSF premazom. ker sva se z lastnikom odločila da bi na prevzem bilo bolje počakati na lepo vreme, se je vsega naneslo po 2-3 sloje.

slike so med samo obdelavo pred zaščito, avto je bil od zunaj kar utrujen, pač na črni barvi se hitro zameglijo stvari
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

in pa še končne fotke zunanjosti, vsega nisem odstranil s poliranjem, ampak tudi dogovor ni bil tak tako da se ne sekirajte :D

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

kakšen komentar upam da pade, če ne druzga da nisem zastonj vseh teh slik nalagal :D

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po maj 06, 2013 6:55 pm

imam še nekaj slik končanega avta ob prevzemu lastnika ko je bilo lepo vreme, naložim kasneje zvečer ker jih nimam na računalniku pa na trening se mi mudi :D

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Po maj 06, 2013 7:02 pm

Všeč so mi tvoje predstavitve, fajn slikaš vse detajle, jaz to vedno pozabim, če ne prej pa potem :lol:
Sicer pa lepo narejeno, kot vedno :)

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po maj 06, 2013 7:10 pm

Lepo kot vedno.

Edina kritika z moje strani je kvaliteta slik. Pri dobro ohranjeni notranjosti se skoraj, da ne vidi razlike.

Lahko malo komentiraš tale csf premaz za plastike?
Kakšna je ta bmw krema za notranjost v primerjavi z ostalimi produkti?

Lep avtič!
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po maj 06, 2013 9:33 pm

Gyga je napisal/-a:Lepo kot vedno.

Edina kritika z moje strani je kvaliteta slik. Pri dobro ohranjeni notranjosti se skoraj, da ne vidi razlike.

Lahko malo komentiraš tale csf premaz za plastike?
Kakšna je ta bmw krema za notranjost v primerjavi z ostalimi produkti?

Lep avtič!

hvala :)
ja se strinjam tut sam, slikam s telefon, ima sicer 8mp, ampak se vid da je še zmeraj telefon, da bi pa fotoaparat zaradi tega kupoval se mi pa zdi brezveze, ker pač se mi zdi da lahko bolj koristno porabim denar, mal pa voham okol za tiste nastavke za kamerce pri iphonu, bomo vidl kaj bo iz tega :)

csf premaz za plastike je super zadeva, opazil sem da dejanska zaščita drži precej dolgo(imam na svojem polno tesnil in plastik) in tudi lepo poudari barvo(ko naložim slike od še enega avta sem 50/50) naredil, če so plastike oz. tesnila res ful zbledela je potrebno več nanosov, in pa treba ga je lepo in pozorno nanest da ni lisasto.

krema za usnje od bmwja je uredu zadeva, ima tudi tak usnjen vonj(nekaterim je všeč, nekaterim pač ne), ampak se malo paca če ni enakomerno nanešeno. resnici na ljubo ga uporabljam samo na bmwjih, ker sem ga pač dobil v darilo, nebi ga šel glede na karakteristike kupovat, se mi zdi od wolfa leather revival boljši.

avto je res lušten, nisem se ga mogel naužit :D

Blink-182- je napisal/-a:Všeč so mi tvoje predstavitve, fajn slikaš vse detajle, jaz to vedno pozabim, če ne prej pa potem :lol:
Sicer pa lepo narejeno, kot vedno :)

kot napisano zgoraj, škoda da nimam boljšega fotoparata, se mi zdi da bi kakšno stvar lahko bolje ujel v objektiv:)
hvala;)

evo kot obljubljeno še končne končne končne končne fotke :D

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

zgleda malo bolje kot v garaži pri slabi osvetljavi:)

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie To maj 07, 2013 2:29 pm

Lep avto, lepa korekcija :shock: S cim pridejo vsi ti risi ? od pranja ?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To maj 07, 2013 4:07 pm

krtače, krtače na samopostrežnih pralnicah, krtača za sneg pozimi, nepravilno pranje..

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc To maj 07, 2013 4:34 pm

l000štn 8)
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich /novo Bmw 135i, INFINITI

Napisal/-a pavlich To maj 07, 2013 8:15 pm

še en projekt preteklih dni, tale infiniti(ki glede na to da je terenec zveni fantastično) je bil potreben konkretnega čiščenja, ker je avto večinoma na poti, ga lastnik čisti le nekajkrat letno, tokrat sem bil na vrsti jaz :)

notranjost je bila v celoti očiščena s fabom, in parnim čistilcem, brez katerega nebi zmogel, usnje sem premazal z wolf leather revival, plastike z autobrite pink sheen, kar se tiče zunanjosti sem vse normalno opral, feltne in spodnji del vozila še z brake deionizerjem v3, quick detailer, csf premaz za plastike in armoralov gel za pnevmatike.

slike prej in potem
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika