Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Če okt 29, 2009 9:17 am

Jaz bi se tut pridružo nakupu.

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred So okt 31, 2009 1:48 pm

Če bo šo za kakšen skupni nakup se tudi sam pridružujem !

LP

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 So okt 31, 2009 3:04 pm

Povejte tocno kateri izdelek bi imeli, pa se loh zmenmo za group buy...

Jaz kupujem vec al manj samo tu na www.waxamomo.com

Ce kdo kaj najde zase naj mi poslje mail na miholl@gmail.com,pa si razdelimo postnino...

Jaz bom narocal naslednji teden
C u O r E S p O r T i V o

REPLICA
Nov uporabnik

Napisal/-a REPLICA Sr nov 11, 2009 9:34 pm

Vnaprej se opravičujem, če je kje odgovor na moje vprašanje. Zanima me katero polirno pasto izbrati za poliranje barv kot so na golf 2 in podobnih avtih. Iščem poceni in kolikor tolikor dobro rešitev in je ne najdem ker se tle pogovarjate večinoma o dragih polirnih pastah. :) Sam sem v trgovini videl dve pomoje osnovni ArmorAll in Sonax. Katero priporočate izmed teh dveh in obstaja še katera boljša za to cenovni rang? In ko končam z poliranjem ali naj avto premažem še z čem ali pa je to to?

Mimogrede, kakšno cenejšo pasto za metalic barve priporočate?

Lp

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr nov 11, 2009 10:18 pm

Zj če misliš pravo poliranje raje poseži po malo višjem razredu past,če pa imaš namen zgolj malo osvežit lak pa bo po mojem tudi kakšna cenejša pasta zadostovala a vedi,da pri poliranju največ narediš sam (ok sej je od paste tudi precej odvisno) torej je dosti odvisno od pravega postopka oz. priprave in največ tudi od polirnega stroja,ker mojstri ti bojo znali povedat,da tudi z poceni pasto lahko narediš lep izdelek lahko pa z nepravilnim delom tudi z najdražjo pasto narediš sra*je.
Največ je odvisno kaj bi rad imel in koliko časa bi rad imel to,ker cenejše paste vsebujejo polnila,ki ti praske zgolj zafilajo in dajo lep videz,ki pa po parih pranjih izgine.
Vsekakor pa ti priporočam,da po poliranju zaščitiš lak in svoje delo še z voskom,ki pa je boljše,da je malo dražji saj bo le tako tvoje delo ostalo dlje časa lepo.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Pe nov 13, 2009 10:10 am

Ali kdo uporablja ali pozna SafeShine

http://www.safeshine.si/

Se opravičujem če je mogoče že bilo. :oops:
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor Po nov 16, 2009 11:04 am

Js uporabljam tole zadevo:

http://caraudioempire.com/onedrywash-pr ... pr-1147192

Je kolegu nekdo podrsal avto na parkirišču, se z nobeno stvarjo ni dalo dol spravit, s tem je šlo z lahkoto :)

Fino je pa tut za vso ostalo svinjarijo...
Spletna trgovina CarAudioEmpire.com. Avtoakustika in dodatna oprema za vozila.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po nov 16, 2009 11:27 am

da nabom cele teme brav kje bi se dalo dobiti m3 (pa mislim da sta 2 groba in fina) polirna pasta pa plastilin kak link bi biv zaželjen lp :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po nov 16, 2009 12:27 pm

prinzigor je napisal/-a:Js uporabljam tole zadevo:

http://caraudioempire.com/onedrywash-pr ... pr-1147192

Je kolegu nekdo podrsal avto na parkirišču, se z nobeno stvarjo ni dalo dol spravit, s tem je šlo z lahkoto :)

Fino je pa tut za vso ostalo svinjarijo...

odkaj šampon odstranjuje praske? :lol:

REPLICA
Nov uporabnik

Napisal/-a REPLICA Po nov 16, 2009 9:52 pm

seat je napisal/-a:Zj če misliš pravo poliranje raje poseži po malo višjem razredu past,če pa imaš namen zgolj malo osvežit lak pa bo po mojem tudi kakšna cenejša pasta zadostovala a vedi,da pri poliranju največ narediš sam (ok sej je od paste tudi precej odvisno) torej je dosti odvisno od pravega postopka oz. priprave in največ tudi od polirnega stroja,ker mojstri ti bojo znali povedat,da tudi z poceni pasto lahko narediš lep izdelek lahko pa z nepravilnim delom tudi z najdražjo pasto narediš sra*je.
Največ je odvisno kaj bi rad imel in koliko časa bi rad imel to,ker cenejše paste vsebujejo polnila,ki ti praske zgolj zafilajo in dajo lep videz,ki pa po parih pranjih izgine.
Vsekakor pa ti priporočam,da po poliranju zaščitiš lak in svoje delo še z voskom,ki pa je boljše,da je malo dražji saj bo le tako tvoje delo ostalo dlje časa lepo.

Najprej da povem, da mislim polirat ročno saj stroja še nimam. A veš morda konkretno za katero pasto, ki naj bi bila malce višji rang kot navedeni dve? In kje se najbolj splača kupovati paste?

In še kateri vosek bi bilo dobro izbrati? Pa pri voskih je potrebno vedeti v naprej katero barvo boš povoskal?? In kako se voska? "razlijem" tisto in isto kot da bi poliral vtiram to enako časa?

:)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če nov 19, 2009 7:30 am

jaz sem včasih uporabljal Sonax polirno pasto, tisto k je v rdeči okrogli ''konzervi'' ki jo kupiš v Interšparu, vosek sem pa prav tako uporablu Sonax extreme wax, z rezultatom pa čist zadovoljen. Ta vosek se nanaša tako kot polir pasta, ker pač ni tekoč, se ga samo narahlo razmaže, malenkost počaka in izbriše. V obeh primerih pa dobiš gobice zraven, tako da se ti ni treba z tem ukvarjat kje in kakšno gobico rabiš :)

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Če nov 19, 2009 10:30 am

Pocakaj ta drugi dez ali ta 3tje pranje...bos pol povedal ;)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če nov 19, 2009 11:18 am

pinny pa še ročno si poliral :lol:

Sam sem tudi nekaj let uporabljal sonax-ove izdelke, dokler se nisem začel učiti strojno polirati. Takrat sem ugotovil, da teden dni vse skupaj zgleda nekak potem, ko avto operem ali pa pade dež, pa je vse po starem.
Zdaj uporabljam kombinacijo Poorboy's in Megs past ter SP in Megs gobic. Za zaščito uporabljam FK 1000p vosek oziroma Poorboy's Sealant Ex-P. Rezultat je neprimerno boljši. Niti pomislim ne, da bi še kupil sonax-ove paste. Vse kar uporabljam sonax-ovega danes je avto šampon - rdeč, ki z snow foam-om tvori odlično peno ( zelo trdo, kljub temu, da mešam z 5dcl vode).
No za konec pa naj rečem še tole, v poliranje je potrebno vložiti ogromno denarja in še več kot ogromno časa. Tako, da se morate vprašati ali se vam splača kupovati opremo in se s tem ukvarjati ali vam naj to opravijo profesionalci. Sam to počnem za lastno dušo in veselje. :D
"this is so euro its asian" by Sam B.

davor štrumbelj
Nov uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a davor štrumbelj Če nov 26, 2009 5:30 pm

zdravo kar se tiče šamponov in raznih past kupljenih v raznih centrih je vse to samo za v kanto. zelo dober šampon 3v1em je od arexon-a.kar pa se tiče poliranja na roke veliko dela in krasni rezultati.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Če nov 26, 2009 9:45 pm

@davor
..buče prodajej na tržnici in ne tukaj.
Na roko bojo rezultati minimalni gleede na količino vloženega dela. Edino zares učinkovito poliranje je samo strojno poliranje.

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Če nov 26, 2009 11:10 pm

In ena cisto preprosta razlaga je ta da se polira recimo z navadno rotacijsko od 1000 obratov,pa tja do 2000, 100+/-

Kar pa nobene roke ne zmorejo,kaj sele da bi to zdrzale. In vse namenske polir paste so narejene tako da bodo delovale in zacele delovati ob pravilnem ravnanju z polirko (THE ZENITH PLATEAU)

LP M.

davor štrumbelj
Nov uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a davor štrumbelj Pe nov 27, 2009 8:52 am

po 15 letni praksi veste ni nobenih bučk samo znanje, v kratkem vam pokažem fotke.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 3 gostov