Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Pe nov 27, 2009 11:31 am

...turtle wax...sonax... cet..

davor štrumbelj
Nov uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a davor štrumbelj Pe nov 27, 2009 4:12 pm

cet seveda če ima stranka kozarčke za šampanjček v avtu,drugače pa a. magic in pa arexons ki ima par krasnih zadev,seveda je pa vse stvar okusa kaj komu bolj leži.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe nov 27, 2009 4:54 pm

Imam pa še jaz eno vprašanje - in sicer katera politura, vosek, sealant je najprimernejša za hitro obdelavo. Recimo za kakšen show ali prodajo avta, toliko da prekrije te ta najmanjše praskice in holograme ter da lep sijaj. Obstojnost je tukaj manj pomembna, bolj pa je vprašanje enostavnosti in hitrosti priprave avta. :idea:

Se spomnem nekaj časa nazaj je bilo govora o nekih "robčkih", ki so lepo prekrili recimo praske z avtopralnic in morebiti ta komplet sprejev za suho čiščenje. Ta bi naj dal tudi precej lep sijaj na koncu - če "opereš" s tem bolj ali manj čist avto in ne povzročiš dodatnih poškodb.

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Pe nov 27, 2009 6:39 pm

ghandaed je napisal/-a:Imam pa še jaz eno vprašanje - in sicer katera politura, vosek, sealant je najprimernejša za hitro obdelavo. Recimo za kakšen show ali prodajo avta, toliko da prekrije te ta najmanjše praskice in holograme ter da lep sijaj. Obstojnost je tukaj manj pomembna, bolj pa je vprašanje enostavnosti in hitrosti priprave avta. :idea:

Se spomnem nekaj časa nazaj je bilo govora o nekih "robčkih", ki so lepo prekrili recimo praske z avtopralnic in morebiti ta komplet sprejev za suho čiščenje. Ta bi naj dal tudi precej lep sijaj na koncu - če "opereš" s tem bolj ali manj čist avto in ne povzročiš dodatnih poškodb.

Svetel avto Poor boys white diamond, temen avto Poor boys Blackhole v kombinaciji z kaksnim wet look voskom je to zelo dobra izbira...sta pa ta dva izdelka tudi fillerja,sicer izredno pogosto uporabljena med semi-profiji v Angliji. Oba dasta izredno lep lesk barvi.
C u O r E S p O r T i V o

Manfred
Novinec

Safe shine

Napisal/-a Manfred So nov 28, 2009 6:37 pm

Pozdravljeni !

Ali ima že kdo izkušnje s tako imenovanim pranjem brez vode !? Ali je sploh mogoče, da sledeča zadeva http://www.safeshine.si/ ne poškoduje laka ?

LP

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Če dec 03, 2009 1:07 pm

Ja tudi meni se zdi, da to ni anlternativa normalnemu pranju !

Da izkoristim priliko in vprašam, ali se kje v SLO da kupin Menzerna izdelke ?

LP

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če dec 03, 2009 2:18 pm

Manfred je napisal/-a:Ja tudi meni se zdi, da to ni anlternativa normalnemu pranju !

LP

da,

trži jih SILCO pod svojo blagovno znamko, jih tudi sam uporabljam in so izredno kvalitetne ter ugodne 1l paste cca 20€ (odvisno katere).
Če hočeš pa prav menzerna moraš pa v tujino, oz obrni se na csf-ja, ki bi ti znal pomagat.

Lp

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če dec 03, 2009 2:47 pm

grahovc je napisal/-a:
Manfred je napisal/-a:Ja tudi meni se zdi, da to ni anlternativa normalnemu pranju !

LP

da,

trži jih SILCO pod svojo blagovno znamko, jih tudi sam uporabljam in so izredno kvalitetne ter ugodne 1l paste cca 20€ (odvisno katere).
Če hočeš pa prav menzerna moraš pa v tujino, oz obrni se na csf-ja, ki bi ti znal pomagat.

Lp

To se je govorilo ampak baje ni res,vec bo znal povedat eden od uporabnikov tu gor,ce bo sam zelel...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če dec 03, 2009 2:53 pm

Miholl84 je napisal/-a:
grahovc je napisal/-a:

LP

da,

Lp

To se je govorilo ampak baje ni res,vec bo znal povedat eden od uporabnikov tu gor,ce bo sam zelel...

aja? jaz sem dobil potrditev z menzerne da silco trži njihove izdelke, prav tako so mi to potrdili v silcotu, lahko da se je situacija kaj spremenila ker to sem spraševal junija..
daj če kaj več veš oz tist ko to ve mi loh tut na pvt to napiše.. ker me zanima zelo.

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Če dec 03, 2009 6:34 pm

@admini- ni reklama zato upam da ne boste izbrisali

Za vse kar se tiče Menzerne, informacije o samih izdelkih, uporabi le teh, možnosti naročila, prezentacije in vse ostale info. lahko dobite na;

- mail info@carshinefactory.com
ali-
- GSM 041 350069

z veseljem bomo odgovorili na vsa vprašanja v zvezi poliur Menzerna.

Sam sem jih imel možnost preizkusiti in ne bi rekel da so ravno enake.

Je pa res da pod svojo znamko prodajajo Menzernine politure podjetje Wolfang.

LP
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Pe dec 11, 2009 4:28 pm

Živjo! Zanima me katero sredstvo za "hitro" ročno poliranje priporočate, imam nekaj prask od pranja po avtomobilu pa me zanima kaj naj kupim? Zenkrat sm na bencinski ogledoval sonax izdelke bo to uredu? Hvala in lp!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe dec 11, 2009 4:38 pm

Miholl84 je napisal/-a:
grahovc je napisal/-a:

LP

da,

Lp

zagotovo jih je prodajal, kako je sedaj nisem 100% lahko pa zvem v roku enega tedna, če koga zanima. Kakorkoli pa, so pa paste vrhunske!

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf So dec 12, 2009 2:28 pm

Zanima me katero sredstvo za "hitro" ročno poliranje priporočate, imam nekaj prask od pranja po avtomobilu pa me zanima kaj naj kupim

Če si res želiš polirati avtomobil ročno :( potem bo SwirlX tvoja izbira

Slika
EAT-SLEEP-DETAIL

Migi
Nov uporabnik

Napisal/-a Migi Po dec 14, 2009 2:58 pm

4vale6 je napisal/-a:Živjo! Zanima me katero sredstvo za "hitro" ročno poliranje priporočate, imam nekaj prask od pranja po avtomobilu pa me zanima kaj naj kupim? Zenkrat sm na bencinski ogledoval sonax izdelke bo to uredu? Hvala in lp!

Če imaš le površinske praske, ti priporočam SONAX Polirno pasto, ki si jo ogledoval na bencinski pumpi. Meni je zlo dobro delovala!

Drgač je pa zlo dobra tut SONAX Brusilna pasta, ki je za ročno in strojno poliranje, je bolj groba in za bolj vidne praske. Mislim da jo lahko kupiš v BAUHAUS ali OBI. Je rdeča tuba 250ml.

REPLICA
Nov uporabnik

Napisal/-a REPLICA Ne dec 20, 2009 10:31 am

Kot popolneg nevedneža me zanima, zakaj ponekod piše polirna pasta ponekod pa poliatura? Poliatura je kolikor vidim v tekoči obliki? Kaj je prava razlika?

Pred dnevi sem avto bele barve prvič spoliral s ARMOUR ALL HI-SHINE SOFT PASTE WAX in sem zelo zadovoljen, sedaj pa me zanima še kateri vosek naj uporabim na to? Turtle Wax, to je vosek ali polirna pasta? Mogoče Sonaxov vosek?

Razumite, da prvič delam in ne iščem še profesionalnih stvari, pride pa tudi to kasneje z nakupom stroja za poliranje
:)

Migi
Nov uporabnik

Napisal/-a Migi Po dec 21, 2009 7:38 am

REPLICA je napisal/-a:Kot popolneg nevedneža me zanima, zakaj ponekod piše polirna pasta ponekod pa poliatura? Poliatura je kolikor vidim v tekoči obliki? Kaj je prava razlika?

Pred dnevi sem avto bele barve prvič spoliral s ARMOUR ALL HI-SHINE SOFT PASTE WAX in sem zelo zadovoljen, sedaj pa me zanima še kateri vosek naj uporabim na to? Turtle Wax, to je vosek ali polirna pasta? Mogoče Sonaxov vosek?

Razumite, da prvič delam in ne iščem še profesionalnih stvari, pride pa tudi to kasneje z nakupom stroja za poliranje
:)

Če ti piše polirna pasta, je to v trdi obliki, politura pa v tekoči.

Soft paste wax si le povoskal avto kot ti je povedal lenivec.
Zlo dober vosek v tekoči obliki za lažje voskanje je tudi SONAX Trdi vosek (vendar je tekoče oblike). Poglej si:
http://www.sonax.si/Izdelki/Izdelki-za- ... koci-vosek

Majo tut fajn stran kjer najdeš ma res vse za avto od osnovnih izdelkov do profesionalnih, od miljon gobic in krpic, do nano tehnologije itd..
http://www.sonax.si/Izdelki/Izdelki-za-splosno-uporabo/
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov