Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
AAAA
Nov uporabnik

Napisal/-a AAAA Po dec 21, 2009 11:08 am

Zanima me kje vse naštete stvari nabavite? :D

Migi
Nov uporabnik

Napisal/-a Migi Po dec 21, 2009 11:25 am

AAAA je napisal/-a:Zanima me kje vse naštete stvari nabavite? :D

Od SONAX-a vem zagotovo, da imajo največjo ponudbo v BAUHAUS in OBI, pa tudi Leclerc, nekaj v Sparih..

Meni se je zgodil, da kakšne stvari ni blo v trgovinah, pa je blo treba jit do podjetja kjer majo tut maloprodajo :D , ampak je treba vzeti vsaj 2 izdelka. :?

REPLICA
Nov uporabnik

Napisal/-a REPLICA Po dec 21, 2009 7:23 pm

Migi je napisal/-a:
REPLICA je napisal/-a:Kot popolneg nevedneža me zanima, zakaj ponekod piše polirna pasta ponekod pa poliatura? Poliatura je kolikor vidim v tekoči obliki? Kaj je prava razlika?

Pred dnevi sem avto bele barve prvič spoliral s ARMOUR ALL HI-SHINE SOFT PASTE WAX in sem zelo zadovoljen, sedaj pa me zanima še kateri vosek naj uporabim na to? Turtle Wax, to je vosek ali polirna pasta? Mogoče Sonaxov vosek?

Razumite, da prvič delam in ne iščem še profesionalnih stvari, pride pa tudi to kasneje z nakupom stroja za poliranje
:)

Če ti piše polirna pasta, je to v trdi obliki, politura pa v tekoči.

Soft paste wax si le povoskal avto kot ti je povedal lenivec.
Zlo dober vosek v tekoči obliki za lažje voskanje je tudi SONAX Trdi vosek (vendar je tekoče oblike). Poglej si:
http://www.sonax.si/Izdelki/Izdelki-za- ... koci-vosek

Majo tut fajn stran kjer najdeš ma res vse za avto od osnovnih izdelkov do profesionalnih, od miljon gobic in krpic, do nano tehnologije itd..
http://www.sonax.si/Izdelki/Izdelki-za-splosno-uporabo/

hahaha kakšno napako sm nardiu, torej sem že zaključo z delom :):)

Dobra tale stran, malo za orientacijo. Kater vosek je iz vaših iskušenj boljši? tekoč ali v obliki paste?

In pa za naslednjič, naj izberem Sonax polirno pasto ali pa katero drugo za to ceno?

Migi
Nov uporabnik

Napisal/-a Migi To dec 22, 2009 7:39 am

REPLICA je napisal/-a:hahaha kakšno napako sm nardiu, torej sem že zaključo z delom :):)

Dobra tale stran, malo za orientacijo. Kater vosek je iz vaših iskušenj boljši? tekoč ali v obliki paste?

In pa za naslednjič, naj izberem Sonax polirno pasto ali pa katero drugo za to ceno?

Če si želel le povoskati, si potem res zaključil z delom :)

Iz mojih izkušenj je meni odgovarjal SONAX Trdi (v tekoči obliki) vosek. Vosek se nabrizga na polirno vato, polirno flis krpo al pa gobico za nanašanje in ga je res lahko namazati. Potem ga je treba se dobro obrisati avto oziroma ročno spolirati. Ta vosek je za obnovljene navadne in metalik lake.
http://www.sonax.si/Izdelki/Izdelki-za- ... koci-vosek

Moj kolega je pa sprobal vosek SONAX Xtreme vosek protect 1, pa je biu tut zadovoljen. Je v trdi obliki in pa za nove in temeljito očiščene lake!
http://www.sonax.si/Izdelki/Izdelki-za- ... -protect-1

Ampak kaj ti pa res priporočam je pa politura + vosek = SONAX Xtreme politura+vosek NanoPro 3 v enem in maš opravljeno dvojno delo naenkrat in je ubistvu za vse lake, stare in nove in ti spolira površinske praske in povoska lak.. temelji pa na nano tehnologiji, kar pomen da je stvar bolj močna in prodorna.
http://www.sonax.si/Izdelki/Izdelki-za- ... 3-Nano-Pro

Ti pa toplo priporočam, da ko uporabljaš katerekoli izdelke katerekoli znamke, da vedno delaš po njihovih navodilih!

Upam, da ti nasveti pomagajo! :lol:
Imajo pa res fajn internetno stran od SONAX-a slovensko. Sicer ma nemška malo več stvari gor, ki jih slovenska nima..

Migi
Nov uporabnik

Napisal/-a Migi To dec 22, 2009 9:33 am

hladni je napisal/-a:Jaz nočem sonaxa več videt...

kaj pa je blo narobe?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To dec 22, 2009 12:11 pm

Sonax je super, dokler ne probaš kaj drugega.

Potem pa ugotoviš, da je to precejneno sranje za newbie, ki avtokozmetiko kupujejo na petrolu in bauhausu. Za to ceno se dobi marsikaj boljšega.

Extreme wax recimo... ko povoskaš sicer da lep občutek na avtu, ampak po četrtem dežju ne bo več gor NIČ zaščite.

Migi
Nov uporabnik

Napisal/-a Migi To dec 22, 2009 12:47 pm

ghandaed je napisal/-a:Sonax je super, dokler ne probaš kaj drugega.
Extreme wax recimo... ko povoskaš sicer da lep občutek na avtu, ampak po četrtem dežju ne bo več gor NIČ zaščite.

Zanimivo, po mojem voskanju z Extreme voskom 1 je ostala zaščita več tednov, tudi po snegu (lani) se je videlo zbiranje in odtekanje vodnih kapljic. :?

Ne vem no, nekomu bo všeč, nekomu ne.
100 ljudi, 100 čudi :-P

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To dec 22, 2009 1:14 pm

pa si že probal kaj drugega? ;)

Jaz sem tudi na začetku bil navdušen nad Sonaxom.

Migi
Nov uporabnik

Napisal/-a Migi To dec 22, 2009 1:41 pm

ghandaed je napisal/-a:pa si že probal kaj drugega? ;)

Jaz sem tudi na začetku bil navdušen nad Sonaxom.

Ne, ker nimam zaenkrat potrebe po drugih znamkah oziroma drugi kvaliteti saj me SONAX zadovoljuje. :D
Verjamem pa, da se najdejo kakšni izdelki od drugih firm, ki znajo biti boljši.
;)

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Če dec 24, 2009 12:14 am

Za mene osebno so 3m paste zakon (zelena, rumena, temno modra, bela) ter potem za črn avto črn polish za ostale pa navadni polish...je pa vse odvisno s čim je kdo navajen delat...probal bom tudi Bilt Hamber plastelin ter njihove voske

P.S. je kdo že delo z pasto za keramični lak od 3m (oznaka 80349)??? zanima me kaki je kaj efekt te paste! je pa res da smo pri nas slabo založeni z 3m produkti sploh ker smo premali za dobavo kakšnih voskov pa vsega kaj majo za avtomobilsko industrijo

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Če dec 24, 2009 10:50 am

Za mene osebno so 3m paste zakon (zelena, rumena, temno modra, bela) ter potem za črn avto črn polish za ostale pa navadni polish...je pa vse odvisno s čim je kdo navajen delat...probal bom tudi Bilt Hamber plastelin ter njihove voske

Od 3M-a so uporabne samo FC+,Extrafina in Ultrafina ( po barvi zelena,rumena in plava ) in to so edine paste od 3M-a katere delujejo na ceramic coat barvah.

ter potem za črn avto črn polish za ostale pa navadni polish...

Tole te ne razumem kaj si hotel povedati ampak v praksi za črn avtomobil ne potrebujemo namenskih past. V kolikor si ličar in je čas pomemben dejavnik ti priporočam Menzerno, ki je veliko bolj fleksibilna in prilagodljiva kot 3M. Primer
1200-1500->Menzerna s100/3.02->Menzerna203S/85RE5

P.S. je kdo že delo z pasto za keramični lak od 3m (oznaka 80349)???

To je Extrafina ( rumeni pokrovček ), v kolikor ga uporabljaš v kombinaciji s pravo gobico ( efekt hologramov )je efekt dober ima pa eno veliko pomankljivost in sicer izgled končnega izdelka, v večini primerov je potrebno izdelek popraviti s "finišem", da dobimo željeni videz.
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Sr jan 06, 2010 6:57 pm

Mene pa zanima kater avtosampom uporabljate ?

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Sr jan 06, 2010 7:56 pm

Za takole domaco uporabo se mi zdi od AutoMagica Wash n wax dovolj dober sampon. Ga imam v pralnici (sem na novo tam pri novoteksu in mikrografiji) se lahko oglasis, pa ti ga dam za vzorec, pa bos doma videl ce ti je ok...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Ne jan 10, 2010 11:05 pm

Mene tudi zanima z cim lahko operem svoj avtomobil, pa kako lahko spoliram avto, pa kaj rabim in kaj mi priporočate.
Ali bo avto potem hitrejsi, ko ga bom povoskal. A je vosek pred poliranjem al kako?

J****, ce sem jaz, ko sem polpismen lahko prebral vse teme vsaj dvakrat jih dajte se vsi ostali, ki imate še prve oči...

V dveh urah branja sem porabil 45 minut za ena in ista vprašanja... Ne razumem, jaz sem na tem forumi ze UFFF let, pa imam malo postov, ker BEREM. Pa se teh postov je ogromno iz casov, ko sem bil neumen(to sem se sedaj, samo takrat sem bil bolj).

:D :D :D
sorry vsem ostalim za OFFtipic! Pozabil vzeti tablete in sem se moral sprostiti...
Se opravičujem se enkrat!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če jan 14, 2010 1:54 pm

:lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Pe jan 15, 2010 7:47 am