Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Ne apr 04, 2010 3:58 pm

Zodd je napisal/-a:doma imamo:

birba parni čistilec za 2000 euro
in en HUD vodni sesalec čistilec za 2800 euro
spucam 1x na mesec 2 avtomobila brez napora in čistil vrhunsko

Slika
Slika

Tud vrhunska cena :) :) :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne apr 04, 2010 5:14 pm

cobra11 je napisal/-a:Fantje dajte mi povedat glede tega ciscenja.. Imam dokaj usrane sedeze,strop,tapeta ob straneh.. Vglavnem rad bi da se notranjost zopet sveti kot pri novem
Koliko je za to treba odstet in kje v posavju oz okolica brežice-krško imajo kakšno takšno čistilnico?

povečini od 50-100€ majo mojstri tarife za globinsko čiščenje.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne apr 04, 2010 5:21 pm

north789 je napisal/-a:
Zodd je napisal/-a:doma imamo:

birba parni čistilec za 2000 euro
in en HUD vodni sesalec čistilec za 2800 euro
spucam 1x na mesec 2 avtomobila brez napora in čistil vrhunsko

Slika
Slika

Tud vrhunska cena :) :) :)

Za ta dnar daš ene 200-300× nekomu drugemu spucat :P Če delaš to mesečno je to za 3 avte za 10 let.. Ali pa enega za 25. Pa naj oni pucajo :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne apr 04, 2010 7:27 pm

Verjetno ne živi, spi in je v avtu...?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne apr 04, 2010 11:01 pm

za 100 € na mesc maš pa čistilko k ti pride s takim 2× na mesc spucat, torej 100× v avto pa 100× čistilko ;) Po 10 letih pa nejbrž tut sesalc zamenjaš

lp
Slika

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Ne apr 04, 2010 11:05 pm

eclipse_R je napisal/-a:za 100 € na mesc maš pa čistilko k ti pride s takim 2× na mesc spucat, torej 100× v avto pa 100× čistilko ;) Po 10 letih pa nejbrž tut sesalc zamenjaš

lp

heheh :D samo ni pa čistilka kromirana :D :D hec hec

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po apr 05, 2010 7:00 am

Verjetno to ni uporabno samo za avtomobile čistit :roll:

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Po apr 05, 2010 10:39 pm

Pa kaj ti oni tako spucajo notranjost da je res kot nova,al je to bol tako tako to?

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Ne apr 25, 2010 4:40 pm

Zdravo

Mi lahko kdo priporoci sesalec za mokro in suho sesanje, do 200eur.

Dodatni kriterij je, da dela z enako mocjo cim vec let in ne tako kot razna j***a, ki zgubijo moc sesanja po dveh letih.

Hvala,
D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

rjavica
Nov uporabnik

Napisal/-a rjavica Ne apr 25, 2010 6:44 pm

jaz sem včeraj pucal moj avto,uporabljam pa tega zelenega spodaj levo:

Slika

8) 8) 8)

pa še izdelek:

Slika

leon30
Novinec

Kraj: Nova Cerkev

Globinsko čiščenje vozila

Napisal/-a leon30 Po maj 03, 2010 10:55 pm

Pozdravljeni
Nekaj predlogov tukaj je popolnoma resničnih, nekaj pa tudi popolnoma zgrešenih. V največji večini se ljudje sploh ne zavedajo v kakšnem vozilu se vozijo, nekateri prav ne verjamejo, ko jim pokažeš vodo, kakšna je nastala pri čiščenju. Pred čiščenjem zatrjujejo, da ima avto lepo čuvano in nič umazano notranjost. Potem pa obmolknejo.
V veliki meri je res odvisna moč sesalca, samo da se tudi očistiti avtomobil, pa tudi če je fejst zasvinjan z kakšnim mal šibkejšim sesalcem z enim motorjem. Samo poudarek je na tem, da se moraš bolj potruditi in tudi čas čiščenja se podaljša ker pač ne moreš vse umazanije potegniti iz tkanine v enem koraku ampak moraš vse skupaj ponovit 2 krat ali 3 krat, da dosežeš tisti rezultat, ki ga pričakuješ. Veliko vlogo tudi igra čistilo katero se uporablja, v kakšnem razmerju se meša in čas delovanja čistila na tkanini. Posledica ponavljanja korakov je, da se se podaljša čas čiščenja in tudi vlažnost tkanine ostane večja.
Sam se namreč ukvarjam z globinskim čiščenjem vozil in do sedaj so bili vsi lastniki navdušeni in zadovoljni z čiščenjem. Uporabljam pa čistilo Special cleaner od Automagica in pa Batagelov globinski sesalec ZIP. Povprečno pa porabim za globinsko čiščenje notranjosti do 8 ur. ;)
Zadnjič spremenil leon30, dne To maj 04, 2010 10:57 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 To maj 04, 2010 6:20 am

Zodd...Robocleana sm ti pa jst prodal...sam tolko, aparat je vrhunski brez primere...

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Sr maj 19, 2010 3:55 pm

Jaz sem danes šel v Top Finish in se pozanimal za cene čiščenje avtomobila in se mi zdi melo drago. Zdej me zanimajo vaša mnenja. Gre se za vozilo golf 5, in cena za globinsko čiščenje je cca. 230€ zdej sm pozabu točno kkšn evro dol al pa gor. Pa za poliranje 414 € točno :D Je pa res da so meli not v delavnici ferarri-ja f430 pa jaguarja xf in lexus gs hybrid

http://www.topfinish.si/main.php

Je pa res da imajo 3 pakete poliranja.

1. Paket se imenuje Bronasti paket in je samo pač poliranje in zaščita cena:150€ približno

2. Paket se imenuje Srebrni paket in je poliranje in delno odstranjevanje prask: in je okoli 250€

3. Paket se pa imenuje Zlati paket in je poliranje in odstranjevanje prask cena:414€

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Sr maj 19, 2010 4:42 pm

Dj Big je napisal/-a:Jaz sem danes šel v Top Finish in se pozanimal za cene čiščenje avtomobila in se mi zdi melo drago. Zdej me zanimajo vaša mnenja. Gre se za vozilo golf 5, in cena za globinsko čiščenje je cca. 230€ zdej sm pozabu točno kkšn evro dol al pa gor. Pa za poliranje 414 € točno :D Je pa res da so meli not v delavnici ferarri-ja f430 pa jaguarja xf in lexus gs hybrid

1. Paket se imenuje Bronasti paket in je samo pač poliranje in zaščita cena:150€ približno

2. Paket se imenuje Srebrni paket in je poliranje in delno odstranjevanje prask: in je okoli 250€

3. Paket se pa imenuje Zlati paket in je poliranje in odstranjevanje prask cena:414€

pelji ga rajši v avtopralnico raca (domžale ali mengeš, pridejo ti ga pa tudi iskat če nimaš cajta). stane 130 €, komplet notranje čiščenje. pa tud tam imajo hudo avte, tko da ne skrbet...
sem pa pred kratkim mojega peljal v tisto avtopralnico pri žitu, da mi globinsko očistijo sprednja dva sedeža. ne rečem, na pogled izgledajo čisti, ampak vonj je pa še vedno tak čuden (beri: smrdi). tam imajo tudi 130 € komplet notranje čiščenje.
za topfinish sem se pa tudi jaz zanimal oz. klical. za moje pojme predrago verjamem pa, da očistijo "u nulo". sam tko ti očistijo tudi drugje, za manj denarja. tja bi ga peljal edino na poliranje, ker za poliranje pa smatram, da morajo tisti ki to dela kar obvladati.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Sr maj 19, 2010 4:48 pm

montezemolo je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:Jaz sem danes šel v Top Finish in se pozanimal za cene čiščenje avtomobila in se mi zdi melo drago. Zdej me zanimajo vaša mnenja. Gre se za vozilo golf 5, in cena za globinsko čiščenje je cca. 230€ zdej sm pozabu točno kkšn evro dol al pa gor. Pa za poliranje 414 € točno :D Je pa res da so meli not v delavnici ferarri-ja f430 pa jaguarja xf in lexus gs hybrid

pelji ga rajši v avtopralnico raca (domžale ali mengeš, pridejo ti ga pa tudi iskat če nimaš cajta). stane 130 €, komplet notranje čiščenje. pa tud tam imajo hudo avte, tko da ne skrbet...
sem pa pred kratkim mojega peljal v tisto avtopralnico pri žitu, da mi globinsko očistijo sprednja dva sedeža. ne rečem, na pogled izgledajo čisti, ampak vonj je pa še vedno tak čuden (beri: smrdi). tam imajo tudi 130 € komplet notranje čiščenje.
za topfinish sem se pa tudi jaz zanimal oz. klical. za moje pojme predrago verjamem pa, da očistijo "u nulo". sam tko ti očistijo tudi drugje, za manj denarja. tja bi ga peljal edino na poliranje, ker za poliranje pa smatram, da morajo tisti ki to dela kar obvladati.

Hvala za informacije. Sej s tem ko sem rekel hude avte ne pomeni pač da bom dal avto rihtat tam ker so hudi avti, samo cena se mi zdi malo pretirana in da imajo zato tam avte samo taki ki im to ne predstavlja problem. Sej če bi vozu kateri avto od naštetih bi verjetno brez razmišljanja pustil pri njih avto. :lol:

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Sr maj 19, 2010 5:16 pm

Dj Big je napisal/-a:
montezemolo je napisal/-a:

Hvala za informacije. Sej s tem ko sem rekel hude avte ne pomeni pač da bom dal avto rihtat tam ker so hudi avti, samo cena se mi zdi malo pretirana in da imajo zato tam avte samo taki ki im to ne predstavlja problem. Sej če bi vozu kateri avto od naštetih bi verjetno brez razmišljanja pustil pri njih avto. :lol:

Drug tedn je BBT show na gospodarskm razstavišču in se med drugimi pripravljajo tud avtomobili za tja, verjetno bo kateri od danes videnih (lexus..) tudi tam :D
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Zommby
Nov uporabnik

Napisal/-a Zommby Sr maj 19, 2010 6:47 pm

Jaz bi ko je že ravno tema vprašal če kdo ve za kakšno vredu in poceni čistilnico v okolici celja oz. savinjske doline za globinsko ali mokro sesanje. malo sem že po netu gledal pa nism kej velik našu. Predkratkim sem kupil avto in bi ga bilo potrebno malo osvežiti in sčistiti odznotraj. Hvala!
2 fast 2 rust

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Ne maj 23, 2010 6:18 pm

montezemolo je napisal/-a:sem pa pred kratkim mojega peljal v tisto avtopralnico pri žitu, da mi globinsko očistijo sprednja dva sedeža. ne rečem, na pogled izgledajo čisti, ampak vonj je pa še vedno tak čuden (beri: smrdi). tam imajo tudi 130 € komplet notranje čiščenje.

mogoče zato smrdijo sedeži v avtomobilu, ker se niso do konca posušili?
isto smrdi avto, če daš mokre gumijaste tepihe v vroč avto in se potem sušijo v avtmobilu...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne maj 23, 2010 6:44 pm

rjavica je napisal/-a:jaz sem včeraj pucal moj avto,uporabljam pa tega zelenega spodaj levo:

Slika

8) 8) 8)

pa še izdelek:

Slika

off ti si sigurno od ludbeta kolega ker vidm da enake rastline gojita
Ni vse res kar napišem

leon30
Novinec

Kraj: Nova Cerkev

Napisal/-a leon30 To maj 25, 2010 8:27 am

[quote="Dj Big"]Jaz sem danes šel v Top Finish in se pozanimal za cene čiščenje avtomobila in se mi zdi melo drago. Zdej me zanimajo vaša mnenja. Gre se za vozilo golf 5, in cena za globinsko čiščenje je cca. 230€ zdej sm pozabu točno kkšn evro dol al pa gor.
Pozdravljen
Tale tarifa, ki si jo napisal je pa pošteno draga. Za globinsko čiščenje notranjosti toliko denarja.
Nekaj že samo ime pobere, več kot sčitit pa tak ne moreš.
Recimo, da imaš pri hiši 2 avtomobila povprečne velikosti in da daš oba čistit, daš v enem letu toliko za čiščenje, da bi si že lahko sam kupil kakšen rabljen sesalec, in si ga kar sam sčistil. Pa bi lahko to počel kadarkoli bi imel čas.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov