Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr nov 19, 2008 11:26 pm

O hvala.
Zdaj bi pa prosil za konkretne predloge.
Torej na roke bo šlo bolj švoh.
- kako polirko naj kupim, pač da bo za parkrat polirat, ne nekaj profi, prosim za
kak primer.
- kje se dobijo potem tiste gobice za na polirko, a tudi recimo v Merkurju? Jih je več
vrst? Kake rabim? Koliko komadov za cev avto?
- najprej je treba ščistit na grobo barvo, pravite da gre to z plastelinom, prosim za
konkreten izdelek
- polir paste; groba, fina, spet kakšno nabavit
- po poliranju, v eni temi sem zasledil, da je za to primeren neki Liquid glass in to več
nanosov. Kaj to je v bistvu vosek ali kaj je to? Tam je pisalo, da se suši več ur, tako
da me res matra kaj je to za ena stvar' Kje ga dobit?
- s kakšnimi krpicami potem odstranit polir pasto in tisti Liquid glass?

Natrosil sem kup vprašanj, upam da bo kdo odgovoril :pray:
Najbolje bi pa bilo, da bi kdo dal napotek v katero trgovino it, da bi to vse skupaj dobil in da bi znali svetovat. Da ne bi kupil kak šrot s katerim bi se samo zajebaval koristi pa nobene. Pa še vso veselje ti pobere do takega glancanja.

Zdaj, ko imam glih že tak avto bolj v letih, ki je itak tu pa tam že kar obkluvan od kamenčkov je mislim, da ravno pravi trenutek, da bi se to malo naučil s tem rokovat. Če že kaj kiksnem ni take panike, ker ni to novo pa neke velike vrednosti.
Samo rabim pa neke napotke kam se sploh obrnit.

P.S: Tole sem zdaj našel na netu
http://www.poliranje.si/sl/produkti/28
Tale komplet bi bil primeren?
Seveda brez polirke :) tista je pa malo predraga. Zanima me pa za te tri paste, če je to to. Pa ali res rabim vse tri ali lahko brez tiste najbolj grobe?
Poleg tega bi pa še rabil tole ne? http://www.poliranje.si/sl/produkti/8
se pravi Body Shine in Clay Magic.
Samo povejte mi kako se s tem dela. Predvidevam, da je treba najprej površino našpricat s tistim sprejom Body Shine potem pa obdelat s Clay Magic. Tu pa se mi zdaj spet postavi vprašanje kako se s tem dela? A to nekak s to glino navadno zdrgneš nečistoče dol ali je to kak poseben postopek?

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Če nov 20, 2008 9:23 am

Če si začetnik bi ti priporočal DA mašino ( dual action ) saj proizvaja veliko manj toplote ( ne moreš poškodovat laka ) ne dela hologramov in je veliko bolj primerna sploh za začetnike .

Sam imam na zalogi več modelov ,če te zanima mi pošlji PM parv tako je možana dobava vsega dodatnega materijala za poliranje ( gobice,nastavki,polirne paste ,voski ,mikro krpe... ) .

Polirke pa so naslednje ;

245 Eur

Slika

159 Eur

Slika

Če s tem postom kršim pravila foruma ga bom prestavil v male oglase .
EAT-SLEEP-DETAIL

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Če nov 20, 2008 10:41 am

Kok so pa tele polirke drugačne od navadnih fleksarc? Fleksarci bi verjetno moral zmanjšati obrate ane? Bi se na z vrtalnikom tud dalo? Ker za 200€ pa raje nekam peljem avto, da mi ga tam spolirajo.

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _miha_ Če nov 20, 2008 10:57 am

FuriousG je napisal/-a:Kok so pa tele polirke drugačne od navadnih fleksarc? Fleksarci bi verjetno moral zmanjšati obrate ane? Bi se na z vrtalnikom tud dalo? Ker za 200€ pa raje nekam peljem avto, da mi ga tam spolirajo.

jaz tudi mislim, da če misliš 1,2, polerat, pa dat 200€ ali več za mašino se ne splača.

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Če nov 20, 2008 11:17 am

Res je da če se stem ne ukvarjate hoby se nakup polirke učasih ne izplača ,vendar s DA polirko je možno tudi nanašati voske in sealante .

Zakaj voske in sealante ; zato ker s stem avtomobil zaščitimo pred vremenskimi uplivi in drugimi uplivi ki lak poškodujejo zato je polirka ponavadi dolgotrajna naložba .

Ker če damo avtomobil 1X letno zaščiti ali spolirati boste za to odšteli več kot 100Eur in še več če boste avtomobil peljali nekomu ki ve kaj je to poliranje in zaščita vozila in neki kvazi polir mojstri ki se pojavlajo v Sloveniji .

Aja profi rotaciska polirka je od cca.350 Eur naprej . :D
EAT-SLEEP-DETAIL

YAKUZA
Nov uporabnik

Napisal/-a YAKUZA Če nov 20, 2008 1:06 pm

po mojih izkušnjah je še vedno rotacijska polirka (Rupes, Makita, Metabo) v kompletu z 3M polirnimi pastami (Fast Cut Plus in Superfina) še vedno zakon za odstranjevanje risov in ostalih nepravilnosti iz laka.

Te orbitalne polirke in razni cycloti so pa uporabni samo za vosek in holograme, ki se jih pa da tud z rotacijsko polirko odstranit. Nekih večjih popravko vlaka se pa z njimi ne da delat.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če nov 20, 2008 1:32 pm

Povejte če so tiste polir paste dobre, ki sem jih zgoraj prilepil od AutoMagic?
Pa če se da s tem tudi na roke polirat? Ker take cene, ko mi tule lepite za polirke za 160€ to je pa preveč, da bom to kupil pa enkrat spoliral potem pa bog si ga vedi kdaj spet. Da bi to vsako leto dvakrat glancal se mi pa res ne da in ne vidim potrebe. Ponavadi sem ga zdaj vsako leto dvakrat povoskal z Armoral voskom (če je to kaj vredno?) in je to to. Se mi je kar dopadlo pač voda lepo odtekla z pločevine.

Tako da res, ker še nisem šel nič po trgovinah gledat, če kdo ve če se kaka polirka dobi za take bol male denarje, recimo do 60€ več nevem če se mi splača dajet za njo.
Že tak če gledam tele proizvode od Automagica, če hočeš vse to nabavit: glina, neki sprej za pred glino, tri polir paste, gobice potem pa še vosek pa polirko za 160€ pa kaj si nor to pride 340€ :oops:
Ne vem če ne bi kupil tisto srednje grobo pa fino pa na roke zglancal pa kar bo bo.

Najbolj me še zdaj zanima v katerih primerih je potrebno uporabit tisto glino? Tist vse skupaj pride skoraj 50€ zato vprašam, če je to nujno uporabit pred poliranjem.

YAKUZA
Nov uporabnik

Napisal/-a YAKUZA Če nov 20, 2008 2:37 pm

Za polirko poglej v Bauhausu al pa interdiskontu ( okol 60 eur) . Najbolj pomembno pri rotaciskij polirki da ima "soft start" to pomeni da ko jo vključiš ne začne takoj z nastavljenimi obrati, pa obvezno mora met nastavljive obrate.

paste: -3m Fast cut pride liter okol 25-30€ + gobica okol 15€
- Za fino pasto pa lahko kupiš Od firme Silco iz Šempetra, zelo podobna skoraj identična 3M Superfina pasti s tem da je 1x cenejša.

Za vosek pa kupiš sonax tekoči vosek (rdeča flaška) in ga daš v eno 3eh slojih gor.

V Siloctu dobiš tud mikrofibra krpice zlo pocen (6 krpic pride okol 20 eur).

Plastelin pa mislim da niti ne potrebuješ ker nisi nek profi in ti je to lahko samo odvečnih 50 €.

Automagic je pa vsaj za mene nižji rang izdelkov ki je tud mal precenjen.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če nov 20, 2008 3:20 pm

YAKUZA je napisal/-a:Za polirko poglej v Bauhausu al pa interdiskontu ( okol 60 eur) . Najbolj pomembno pri rotaciskij polirki da ima "soft start" to pomeni da ko jo vključiš ne začne takoj z nastavljenimi obrati, pa obvezno mora met nastavljive obrate.

- Za fino pasto pa lahko kupiš Od firme Silco iz Šempetra, zelo podobna skoraj identična 3M Superfina pasti s tem da je 1x cenejša.

Za vosek pa kupiš sonax tekoči vosek (rdeča flaška) in ga daš v eno 3eh slojih gor.

Plastelin pa mislim da niti ne potrebuješ ker nisi nek profi in ti je to lahko samo odvečnih 50 €.

Oj hvala za te nasvete.
To je to ne http://www.silco.si/Silco/#Product?show ... =102?false

Te paste so podobne kot 3M? Ali je bolje grobo vzet 3M fino pa od Silcota?
Tole še imam najbližje, to pa morem it ob priložnosti pogledat. Kje bi pa v Celju ali okolici dobil to 3M pasto? Kolikor sem zdaj hodil po teh avto trgovinah (iščem stikalo za luči) nisem nikjer videl znamk, ki se omenjajo na forumu. Pa ne vem ali vse povsod neki šrot prodajajo ali kaj.
Za tole inf. pa res hvala. Zdaj bi še samo mogel najt res neko tako polirko za okrog 60€, več ne dam, ker ne rabim zato, da bo vsaki dan 5h delala.

YAKUZA
Nov uporabnik

Napisal/-a YAKUZA Če nov 20, 2008 5:21 pm

lenivec je napisal/-a:
YAKUZA je napisal/-a:

in ti svetuješ o sonax vosku odsvetuješ pa automagic, ker je precenjen.
čeprav je ceneje kot sonax.....

Lej men se ne da razpravljat, sam vem da je Sonaxov vosek 5x bolj obstojen od Automagicovih. Drugač sm njemu predlagu ta vosek kot hobi varijanata, sam pa uporablajm sonaxov vosek ( http://www.sonax.com/sonax-e/katalog_pr ... uct=211200 ).

Kar se pa cen tiče, men je potnik od Automagica uvalio tist BananMagic za nekih 15€, ki pa je vse prej kot vosek.

YAKUZA
Nov uporabnik

Napisal/-a YAKUZA Če nov 20, 2008 5:25 pm

mišek je napisal/-a:
YAKUZA je napisal/-a:Za polirko poglej v Bauhausu al pa interdiskontu ( okol 60 eur) . Najbolj pomembno pri rotaciskij polirki da ima "soft start" to pomeni da ko jo vključiš ne začne takoj z nastavljenimi obrati, pa obvezno mora met nastavljive obrate.

Oj hvala za te nasvete.
To je to ne http://www.silco.si/Silco/#Product?show ... =102?false

Te paste so podobne kot 3M? Ali je bolje grobo vzet 3M fino pa od Silcota?
Tole še imam najbližje, to pa morem it ob priložnosti pogledat. Kje bi pa v Celju ali okolici dobil to 3M pasto? Kolikor sem zdaj hodil po teh avto trgovinah (iščem stikalo za luči) nisem nikjer videl znamk, ki se omenjajo na forumu. Pa ne vem ali vse povsod neki šrot prodajajo ali kaj.
Za tole inf. pa res hvala. Zdaj bi še samo mogel najt res neko tako polirko za okrog 60€, več ne dam, ker ne rabim zato, da bo vsaki dan 5h delala.

Siloctov srednja in groba pasta so dobre sam, 3M veliko boljša. Fina zaključna pasta od Silcota je pa skoraj ista kot 3Mova sam je za 25 EUR cenejša.

Gobice ti pa tudi priporočam da kupiš od 3M, ker silcotove niso glih neke kvalitete.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če nov 20, 2008 5:51 pm

Aha, no zdaj pa vidim, da si Celjan, daj mi povej kje ti ta 3M kupiš pa kakšna je kaj cena?

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Če nov 20, 2008 7:26 pm

Jaz sem kupil tole polirko kaj pravite,je dobra ali ni :?:
http://www.grlica.si/index_tools.php?cid=14_4_156
Slika

YAKUZA
Nov uporabnik

Napisal/-a YAKUZA Če nov 20, 2008 9:26 pm

mišek je napisal/-a:Aha, no zdaj pa vidim, da si Celjan, daj mi povej kje ti ta 3M kupiš pa kakšna je kaj cena?

Mavrica v celju al pa Spekter v Ložnici pri Žalcu. V mavrici je vse skup mal ceneje se mi zdi. Cenza Fast Cut je pa nekje okol 30 EUR pa gobica okol 10-15 EUR

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe nov 21, 2008 8:41 pm

Sem šel danes tole malo iskat. V Mavrici mi je rekel, da 3M je samo za strojno poliranje. Jaz sem pa rekel, da bom najprej probal na roke. Od tam me je trgovec napotil v Aro to je v Levcu. Tam pa sem dobil pasto od AutoMagica. Meli si tri vrste in mi je priporočil srednjo New Car Glaze, češ da bo to dovolj. Zdaj mi je malo žal, bi bilo verjetno dobro, da bi še tisto fino vzel. Kaj pravite?
Kolikor sem zdaj doma gledal na strani poliranje.si je v bistvu tista fina vosek, kar pa nebi bilo slabo če bi ga mel ne? Oni v trgovini je rekel, da ni potrebe, da bi še kaj več rabil, tukaj na forumu pa sem dobil drugačno mnenje, da je treba nakoncu zaščitit še z voskom.
V Merkur v Celju pa sem šel vseeno pogledat, če bi imeli kake poceni polirke samo ni bilo uspeha. Imajo samo dve Perlesove, najcenejša nekje okrog 160€ in pa neko drugo še ki ni kotna, ne vem kako se tisti reče. V glavnem tisto se mi pa zdi navaden plastik fantastik, moč ima 120W cena pa nekaj čez 20€ pa tak velik krožnik. Mislim, da tisto je pa brez veze. Vzel sem pa en tak komplet gobice in zraven je še krznena obloga, ki ima pasek preko, za ročno poliranje. Zraven sem pa še vzel dve gobici, eno modro za drugo poliranje in eno rdečo za tretje.
S katero bi bilo zdaj najbolje začet? Katera pa je najbolj primerna za vosek?
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost