Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 So maj 22, 2010 9:06 pm

garantini je napisal/-a:...koliko vode se porabi,za pranje enega avta,o tem mi govorimo,mogoče veste koliko avtov je v enem mestu,mogoče koliko mest je v sloveniji,mogoče koliko držav je na svetu,mogoće veste tudi to koliko ljudi na dan umre zaradi pomanjkanja pitne vode,se mogoče vprašate kdaj koliko kemikalij se vsak dan iztoči v reke pri pranju vozil,se mogoče vprašate ali se bo moj vnuk ali pravnuk še lahko lagodno kopal v morju ali ga bo gledal samo od daleč,razmislite malo predno komentirate
drugače pa predlog:najprej poskusite,nato pametujte
in razmislite malo o pitni vodi
pa lp

kaj cote pa posodo tui z tem pereš, če si že taki ekolog in se zavzemaš za vodo??

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So maj 22, 2010 9:54 pm

očitno bo tole šlo v zaklep, ali pa bo spet nepotrebno kreganje...
na žalost je dons čist preveč raznih izdelkov za varčevanje z vodo in gorivom na tržišču. pa vse skup ni nič kaj dosti uporabno, tko kot une tablete za 20% manjšo porabo goriva.
prosim, če lahko dejansko uporabnost izdelka dokažeš pri kakem forumašu, ki se ti ponuja.
pa da potem vidimo kaj je res in kaj ni :roll:
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Re: izkušnje s suhim pranjem (saheshine, onedrywash)

Napisal/-a Gyga Pe jun 17, 2011 9:47 am

Labra je napisal/-a:Pozdravljeni,

uporabljam že 2 meseca proizvod Safeshine in je fantastičen. Brez kakršnegakoli problema odstranim vso umazanijo (smola, mrčes). Da ne govorim o sijaju :).
Vsa zadeva mi je cenjša kot pa v avtopralnicah.
Poizskusite! Se splača!

Kako čudno je, da se ne najde kakšen uporabnik foruma z 300+ objavami in ne pohvali tega pranja...
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Pe jun 17, 2011 10:10 am

uporabljam že 2 meseca proizvod Safeshine in je fantastičen. Brez kakršnegakoli problema odstranim vso umazanijo (smola, mrčes). Da ne govorim o sijaju :).
Poizskusite! Se splača!

Pure spam. Ban this shit

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe jun 17, 2011 10:21 am

Gyga je napisal/-a:

Poizskusite! Se splača!

Kako čudno je, da se ne najde kakšen uporabnik foruma z 300+ objavami in ne pohvali tega pranja...

Čisto vedno se pojavi ista zgodba :)
Jst čakam kakega ala grahovc ali LaMike da napiše to kar piše zgoraj, potem bom pa verjel ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Labra
Nov uporabnik

Napisal/-a Labra Pe jun 17, 2011 2:06 pm

gecco je napisal/-a:
Gyga je napisal/-a:

Poizskusite! Se splača!

Čisto vedno se pojavi ista zgodba :)
Jst čakam kakega ala grahovc ali LaMike da napiše to kar piše zgoraj, potem bom pa verjel ;)

Verjemi ali pa ne. To je tvoja stvar. Glej, moj avto nisem oprala 1 mesec. Dnevna relacija mi je Gornja Radgona-Ljubljana. Pol si lahko misliš, kakšen je bil avto, da ne govorim koliko mrčesa se je nabralo. Brez problema sem si očistila v nulo avto in to brez prask.

Je pa res, da se vedno najdejo takšni, ki pluvajo po zadevi, ki je še sploh niso preizkušali. ;)
Pa lep dan ti želim.

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Pe jun 17, 2011 3:04 pm

Labra je napisal/-a:Verjemi ali pa ne. To je tvoja stvar. Glej, moj avto nisem oprala 1 mesec. Dnevna relacija mi je Gornja Radgona-Ljubljana. Pol si lahko misliš, kakšen je bil avto, da ne govorim koliko mrčesa se je nabralo. Brez problema sem si očistila v nulo avto in to brez prask.

Je pa res, da se vedno najdejo takšni, ki pluvajo po zadevi, ki je še sploh niso preizkušali. ;)
Pa lep dan ti želim.

hja takole bom rekel. lepo da se je dalo avto sčistit ampak zanima me naslednje. Pa je avto resnično brez prask ali jih ti pač nisi videla?

Avto peri pol leta z tem izdelkom potem pa ga 5x operi z šamponom brez kakšnega voska ali česa podobnega in vse praske se bojo kar naenkrat pojavile. Pa to ne zaradi šampona brez voska ne se bat :-P

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Pe jun 17, 2011 3:32 pm

mene kr mal mika da bo naroču tole, čist iz samga firbca d vidm kakšna je res zadeva. sam sem sicer zagret zagovornik ročnega pranja z vodo, in se ne obremnjujem s tem kok vode, časa al pa čistil porabm, tut stranke mi dozdej še niso omenjale da jih bolj mika "suho" pranje. sam žal mam srebrn avto na katerem se težko vidjo posledice :)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Napisal/-a Mgajvr Pe jun 17, 2011 4:25 pm

in še vedno čakamo dokaze, da to suho pranje ne poškoduje laka. :roll: :D
xXx

Skoda driver

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Pe jun 17, 2011 5:38 pm

Mgajvr je napisal/-a:in še vedno čakamo dokaze, da to suho pranje ne poškoduje laka. :roll: :D

jest sem zdej že kr ene parkrat uporabu ONR, ki ni sicer suho pranje. Sam suhemu pranju ne vrjamem, pri onr je pa vseeno prisoten predsprej in ajmar vode kar mi vseeno da malce občutka "varnosti".
S samim pranjem laka še nisem opraskal, oz. če se drugače izrazim. nič bolj ga nisem opraskal kot z navadnim pranjem, postopek pa je

-predsprej
-onr
-obrišeš nežno
-qd

avto je čist in gladek. Zdaj koliko polnil vsebuje ta onr vam ne znam povedat, vendar sem 95% prepričan da se da avto oprat skorajda brez prask. Ni mi pa ušeč to ker če maš na avtu kako dobro nano zaščito (wolf nano, qtech c1/c2..) in pa na steklih zna deloma uničit karakteristike sealanta, kot je odtekanje vode ali pa pri šipi odbijanje kapljic. Polimerne sealante (menz powerlock, blacklight etc..) pa lahko brez problema peremo z ONR in ne bo nobene večje škode kker se polimeri vežejo na polimere sealanta.
ONR je super recimo če živiš v bloku, al pa ko grše na morje al pa če je prepoved uporabljanja pitne vode itd.. al pa če avto ni tako zelo umazan in je škoda ven vlačit wap in vso opremo. Potrebuje nekaj privajanja na pranje, vendar ko se enkrat privadiš je dobra zadeva.
Safeshine pa bom probal samo v primeru da dobim zastojn sample, 20€ dam raje za konkretno zaščito ali šampon ali pa nov liter ONRja in to je to :D Preprosto ne zaupam oz. mi ni da bi s suho krpo drgnil po laku, pa še ta slovenski marketing ki vsi vemo koliko je vreden ker vsi napihujejo zadevo u PM in kar vse je najboljše od najboljšega.
Mogoče sem se kje zmotil in mogoče komu delam krivico, to so moje izkušnje in kolikor mi povejo drugi. Si upam rečt da sem toliko podkovan da hitro prepoznam sranje oz. "overhyped products" kakor bi rekli angleži.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Pe jun 17, 2011 6:15 pm

Vabim Vse dvomljivce na suho pranje, k Merkator centru na Trzaski v MB! Sam sem se podal v ta brand in lahko recem, da popolnoma zaupam zadevi! Uporabljam pa izdelke Freedom, ki so eni izmed bolj cenjenih na tem podrocju!

Marsikdo, bo zdaj dobil velike oci, ampak dejansko se da oprati avto popolnoma brez prask!

Ce bi zelel kdo poizkusiti, me lahko obisce na omenjeni lokaciji, lahko pa tudi naroci izdelke preko poste!

ser76muh
Nov uporabnik

Napisal/-a ser76muh Pe jun 17, 2011 7:17 pm

Mgajvr je napisal/-a:in še vedno čakamo dokaze, da to suho pranje ne poškoduje laka. :roll: :D

tud sam sem skeptik...... lahk mi pa dokažeš na mojem avti!!!

Uporabniški avatar
Labra
Nov uporabnik

Napisal/-a Labra Pe jun 17, 2011 8:44 pm

grahovc je napisal/-a:

jest sem zdej že kr ene parkrat uporabu ONR, ki ni sicer suho pranje. Sam suhemu pranju ne vrjamem, pri onr je pa vseeno prisoten predsprej in ajmar vode kar mi vseeno da malce občutka "varnosti".
S samim pranjem laka še nisem opraskal, oz. če se drugače izrazim. nič bolj ga nisem opraskal kot z navadnim pranjem, postopek pa je

-predsprej
-onr
-obrišeš nežno
-qd

avto je čist in gladek. Zdaj koliko polnil vsebuje ta onr vam ne znam povedat, vendar sem 95% prepričan da se da avto oprat skorajda brez prask. Ni mi pa ušeč to ker če maš na avtu kako dobro nano zaščito (wolf nano, qtech c1/c2..) in pa na steklih zna deloma uničit karakteristike sealanta, kot je odtekanje vode ali pa pri šipi odbijanje kapljic. Polimerne sealante (menz powerlock, blacklight etc..) pa lahko brez problema peremo z ONR in ne bo nobene večje škode kker se polimeri vežejo na polimere sealanta.
ONR je super recimo če živiš v bloku, al pa ko grše na morje al pa če je prepoved uporabljanja pitne vode itd.. al pa če avto ni tako zelo umazan in je škoda ven vlačit wap in vso opremo. Potrebuje nekaj privajanja na pranje, vendar ko se enkrat privadiš je dobra zadeva.
Safeshine pa bom probal samo v primeru da dobim zastojn sample, 20€ dam raje za konkretno zaščito ali šampon ali pa nov liter ONRja in to je to :D Preprosto ne zaupam oz. mi ni da bi s suho krpo drgnil po laku, pa še ta slovenski marketing ki vsi vemo koliko je vreden ker vsi napihujejo zadevo u PM in kar vse je najboljše od najboljšega.
Mogoče sem se kje zmotil in mogoče komu delam krivico, to so moje izkušnje in kolikor mi povejo drugi. Si upam rečt da sem toliko podkovan da hitro prepoznam sranje oz. "overhyped products" kakor bi rekli angleži.

Se vidi, da ne poznaš SafeShine. Kdo pa je rekel, da boš s suho krpo drgnil po laku :?: . Lepo te prosim, ne izjavljat nekaj, kar ni res.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Pe jun 17, 2011 9:07 pm

Labra je napisal/-a:
grahovc je napisal/-a:

-predsprej
-onr
-obrišeš nežno
-qd

Se vidi, da ne poznaš SafeShine. Kdo pa je rekel, da boš s suho krpo drgnil po laku :?: . Lepo te prosim, ne izjavljat nekaj, kar ni res.

ne ga ne, kar sem tudi v preteklosti večkrat povedal. Nikoli nisem niti trdil da je izdelek slab, le da ne verjamem v njegovo delovanje.
Ti pa s suho krpo drgniš po laku... a jo kam namočiš ali kaj podobnega?
Ti preprosto samo lak našpricaš in obrišeš s suho in čisto MF krpo, nato še z drugo krpo obrišeš do sijaja. Tako sem jaz razumel navodila iz njihovih videoov. Morda se motim.. prosim popravi/te me.

Dejansko podoben sisetem kot ONR, s tem da pri ONR je vmes še pranje z gobo. Vem, izdelka se ne moreta primerjati pa vseeno..

Evo bom požrl besedo in bom naročil en komplet tega čudežnega čistila v kratkem oz. ko bo čas, ker res ne maram govoriti o produktu katerega nisem sprobal. Naredil bom poročilo tako kot sem ga za ONR s tem da bom vključil še IPA in če bo zadeva res tako fantastična kot jo prikazujejo se podpišem pod njo. Glede objektivnosti naj vas ne skrbi, če je zadeva dobra to jasno povem, in če ni ravno tako.
Pošteno?
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Napisal/-a Mgajvr Pe jun 17, 2011 9:25 pm

Grahovc saj bi jaz preizkusil to pranje, sam na žalost nimam nobenega kandidata za to.
me je pa zadeva sicer zelo zanimala, ampak sem močno začel dvomit v kvaliteto pranja, ker nihče ni hotel prikazat rezultatov pranja po dobrem poliranju (kot je želel preizkusit Adamle).

off: vsaj naslov lahko popravite... saheshine ali safeshine? :D
xXx

Skoda driver

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe jun 17, 2011 10:45 pm

Grahovc, dvomim da boš z eno predstavitvijo uspel prikazati učinek večkratnega 'suhega' pranja na lak.

Sicer pa ... mi, ki smo picajzle ne bomo nikoli tega uporabljali. Veliko več je pa ljudi, ki takšne in drugačne predstavitve suhega pranja navduši. Dokaz je vse več ponudnikov te storitve, ki v pretvezi okoljevarstvenosti prodajajo to zadevo.

Še ena anekdota.
Zadnjič je sodelavka kupila bon na teh novih straneh z akcijskimi ponudbami (bigdeal, enanadan, ...). Zunanje pranje za 10 eur. Bila je zadovoljna, Ko sem ji povedal, da tak tretma lahko poškoduje lak, je odvrnila, da je ne briga in da je važno da je avto opran...

Tako. Mislim, da bo zadeva uspela. Samo ne vem, zakaj se tu prepričuje nas, ki tega ne želimo imeti. Očitno je konkurenca velika in vsak hoče privabiti stranke k sebi. Mene ne bodo videli. Še posebno zdaj, ko sem si kupil novega kärcherja, napeljal deževnico in nabavil zalogo od csf-ja.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Megane2.0dci
Nov uporabnik

Napisal/-a Megane2.0dci So jun 18, 2011 7:57 am

grahovc je napisal/-a: Evo bom požrl besedo in bom naročil en komplet tega čudežnega čistila v kratkem oz. ko bo čas, ker res ne maram govoriti o produktu katerega nisem sprobal. Naredil bom poročilo tako kot sem ga za ONR s tem da bom vključil še IPA in če bo zadeva res tako fantastična kot jo prikazujejo se podpišem pod njo. Glede objektivnosti naj vas ne skrbi, če je zadeva dobra to jasno povem, in če ni ravno tako.
Pošteno?

Ti posodim jaz mojega črnega na razpolago za poskusnega zajčka. Seveda, predno ga spoliraš :mrgreen:

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So jun 18, 2011 8:43 am

problem je, ker večina tak ne vidi prask oz sploh neve kak zgledajo rahli risi :lol: opazijo šele, ko nekdo z ključem potegne :mrgreen:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So jun 18, 2011 8:50 am

Tudi sam nisem pristaš "suhega" umivanja. Najbolj zaupam ko avto sam ročno operem v ročni avtopralnici in me to skupaj s sesanjem stane 3 € (pranje z toplo vodo +šampon, ročno z gobo, splaknem z destilirano vodo+vosek) in je avto v nulo opran.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So jun 18, 2011 8:51 am

boga korsa, spet ga bo nastradala :mrgreen:
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov