Mgajvr je napisal/-a:in še vedno čakamo dokaze, da to suho pranje ne poškoduje laka.

jest sem zdej že kr ene parkrat uporabu ONR, ki ni sicer suho pranje. Sam suhemu pranju ne vrjamem, pri onr je pa vseeno prisoten predsprej in ajmar vode kar mi vseeno da malce občutka "varnosti".
S samim pranjem laka še nisem opraskal, oz. če se drugače izrazim. nič bolj ga nisem opraskal kot z navadnim pranjem, postopek pa je
-predsprej
-onr
-obrišeš nežno
-qd
avto je čist in gladek. Zdaj koliko polnil vsebuje ta onr vam ne znam povedat, vendar sem 95% prepričan da se da avto oprat skorajda brez prask. Ni mi pa ušeč to ker če maš na avtu kako dobro nano zaščito (wolf nano, qtech c1/c2..) in pa na steklih zna deloma uničit karakteristike sealanta, kot je odtekanje vode ali pa pri šipi odbijanje kapljic. Polimerne sealante (menz powerlock, blacklight etc..) pa lahko brez problema peremo z ONR in ne bo nobene večje škode kker se polimeri vežejo na polimere sealanta.
ONR je super recimo če živiš v bloku, al pa ko grše na morje al pa če je prepoved uporabljanja pitne vode itd.. al pa če avto ni tako zelo umazan in je škoda ven vlačit wap in vso opremo. Potrebuje nekaj privajanja na pranje, vendar ko se enkrat privadiš je dobra zadeva.
Safeshine pa bom probal samo v primeru da dobim zastojn sample, 20€ dam raje za konkretno zaščito ali šampon ali pa nov liter ONRja in to je to

Preprosto ne zaupam oz. mi ni da bi s suho krpo drgnil po laku, pa še ta slovenski marketing ki vsi vemo koliko je vreden ker vsi napihujejo zadevo u PM in kar vse je najboljše od najboljšega.
Mogoče sem se kje zmotil in mogoče komu delam krivico, to so moje izkušnje in kolikor mi povejo drugi. Si upam rečt da sem toliko podkovan da hitro prepoznam sranje oz. "overhyped products" kakor bi rekli angleži.