Prejšnji teden sem imel v obdelavi novo škodo octavio, praktično iz salona, na zaščitnem paketu za novi avto.
Na slikah boste lahko videli tudi skorajda celotni postopek, najbolj važna stvar je priprava vozila na zaščito.
Avto sem prvo dobro splaknil(detergent za predpranje), snowfoamal, očistil vse detajle, pragove, platišča, koloteke, skratka vse, za to sem uporabil različne pripomočke, dva vedra z mrežic za preprečevanje prask(avto je bil poln soli, peska in ostale umazanije, ravno takrat je bila pošiljska snega).
Po pranju sem ga dodobra našprical(cel avto) z BH korosollom, za odstranjevanje vse zračne rje in zavornega prahu, na hitro preletel s finim plastelinom(pravzaprav ni ostalo nič za očistit).
Zatem sem se lotil zaščitne folije(3m venture shield), ki sem jo(malo komplikacij je bilo) dal na A stebričke in ogledala, mišljeno je bilo tudi na havbo in odbijač prednji, vendar ni čisto točno pasala gor, pa smo potem kar pustili. Z johnsons baby oil PH nevtralnim šamponom sem našprical tako folijo kot dele kamor sem jo namestil, pozicioniral in nato z blago mešanico alkohola in vode še enkrat prešprical, zgladil, in ekola folija nameščena. Pri a stebričkih sem jo moral obrezati s skalpelom(švical vmes kot konj).
Nato sem celoten avto skorajda še enkrat opral z cca 70% izopropanolom in 30% vode, da sem očistil vso nesnago in manjšo umazanijo ki je še ostala na avtu, z AB just the tonic, sem odstranil manjše sledi lepila(od zaščitne folije pri transportu).
Avto je bil deležen zaščite Opti coat 2.0 na barvi, letvicah, lučeh in platiščih, na stekla sem nanesel nanolex glass premium (pred tem seveda spoliral z glass polishem in očistil z glass cleanerjem). Prav tako sem zaščitil tudi pragove,koloteke, tesnila, skratka vse. Zaradi vremenskih razmer se notranjosti nisem moral lotiti.
Slike so več al manj med pranjem in po končanem postopku, ker sem imel manjše težave s telefonom(polnilc mi je crknu in sem mogu šparat baterijo).
slike..

lp