Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Detailing by Pavlich / Cadillac coupe deville

Napisal/-a pavlich Ne mar 02, 2014 6:22 pm

zaenkrat optimum no rinse, kar namesto navadnega sampona, ker z vsakim pranjem dodas se sloj zascite :)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich / Cadillac coupe deville

Napisal/-a pavlich Sr mar 05, 2014 9:43 pm

Te dni sem imel v delu še en nov avto, tokrat golf VII.
Želja stranke je bilo poliranje in zaščita, odstranil sem tudi vse značke s prtljažnika in avto očistil še znotraj.

Za poliranje sem uporabil srednje fino kombinaciji past menzerna, na hexlogic zeleni gobici, na rotacijski polirki, odstranil sem cca 99% prask nastalih ob pranju na krtačah, ravno pred prevzemom stranke v salonu.

Za zaščito sem uporabil Opti coat 2.0 na barvi in platiščih, na steklih Nanolex glass ultra, na plastikah in tesnilih nanolex trim rejuvenator, rezultati odlični, avto je bil lepši kot nov, bi moral prav peljat nazaj v salon pokazat kako se to dela :)

slike prej-potem

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Bo pa te dni kar pestro, jutri dobim Rupes bigfootko, temu primeren tut testni avto na poliranje ki bo pri meni do nedelje, vmes morm pa porihtat še rs6, panamero turbo in range rover sport-a, tako da upam da bom imel čas kakšne dobre fotke naredit :)

lp

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich / VW Golf VII (nov avto-opticoat )

Napisal/-a pavlich Sr mar 12, 2014 11:10 pm

Evo en morm rečt da dokaj zanimiv projekt z moje strani. Pomlad je tukaj, tko da lahko začnemo dejansko ornk delat :) Za začetek sezone sem mel tole za spolirat pa notr za zrihtat, in nej kr v štartu povem da če sm tole preživu bom pa še marsikaj drugega lahko. Definitivno projekt ki mi je požrl največ živcev, volje, materjala, časa, povzorču največ sivih las in vmes me je že skor mel da bi prodal vse polirke pa vse stvari k mam, zapru pa šou delat v tovarno, ker tole je blo pa adijo pamet. No, na konc je bil odziv lastnika fenomenalen, in to je pol spremenil situacijo, to ti da pol motivacijo za naprej :)

Uglavnem ! Kupu sem novo polirko, rupes bigfoot21 (hvala spoliraj.si oz csf oz matej), in sem dobil tut primeren avto za test, mislil sem da bo to šlo kot po maslu ampak sm se pošteno zmotu. V četrtek popoldne sem začel s pranjem, v petek sem imel par kompletov za poštimat, nato pa cel dan poliranje, sobota in nedelja poliranje, zaradi 101 težave pa sva se z lastnikom zmenila za prevzem v ponedljek. Opravil sem vse skupaj 5 stopenjsko poliranje, plus dva sloja zaščite, vmes še eno pranje, očistil notranjost(še nočna mora v notranjosti bela alkantara dejansko skoraj črna), spucal mašino,spoliral auspuhe ni da ni.

Štartal sem itak s temeljitim pranjem, pa plastelinanjem, pa zračna rja in take stvari, avto sicer ni bil sploh tolk umazan, samo kakšne malenkosti ki se jih je zgrešilo pri dosedanjih pranjih.

Nato sem se lotil poliranja. Prvi korak je bil menzerna FG500 z ovčko na rotacijski, drugi korak FG500 z ovčko na rotacijski. Tretji korak FG400 z rumeno menzerna gobico na bigfootki, 4 korak 3m modra na hexlogic zeleni (ubistvu finish gobici). Do petega koraka še pridemo, ampak počasi :) Bom kar nadaljeval s slikami s stanjem ob prihodu da boste imeli občutek zakaj se gre.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

mašino sem spucal kar s tornadorjem, ker si ne upam preveč s štrajfiksom ga srat, seveda nisem pomislil na to kok se bo vse skupaj prašilo, tako da sem mogu vmes vse zaščitit
Slika
Slika

naredu sm en sam 50/50 shot, ker sem vmes tok hologramov delal z ovco da se mi res ni dal še ostalih kombinacij delat pa potem izenačevat, že tako ali tako nisem imel volje do življenja
Slika

vmes je bla gužva na dvorišču :)
Slika

nadaljujem v drugem postu

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich / VW Golf VII (nov avto-opticoat )

Napisal/-a pavlich Sr mar 12, 2014 11:28 pm

No potem so se pa začele težave.Po 25 urah na avtu sem si rekel da tole je prelepo da bi blo res, nedeljsko dopoldne js pa končal s projektom..
Pod reflektorji in v garaži je vse zgledalo super, zato sem avto v celoti prebrisal z močno mešanico IPA in vode, avto postavil ven v senčko, ga nežni in nahitro opral, in še enkrat prebrisal z IPA in vodo..in se čudil, nisem mogu verjet, kakšne praske sem dejansko naredil samo s pranjem in brisanjem ostankov polirne paste, katastrofa, avto je zgledu obupno, takrat sem tut poklical lastnika mu razložil situacijo, sva se lepo zmenila za ponedeljek, šel spočit možgane za nekaj uric nato pa dalje.

5. stopnja poliranja je bila AB euphoria, ki odstranjuje, polni praske in nudi dodaten sloj zaščite, avto pa sem vmes brisal z AF final finish in z novo mehko mikrokrpo..kar je zadostovalo hvalabogu (no kolikor tok, ampak za kaj več bi verjetno moral opraviti še nekaj setov z ovčko). Nanesel sem dva sloja fk1000p, na stekla nanolex ultra, še 4ič napadel alkantaro, očistil stekla, preostanek notranjosti.. na koncu je izgledalo takole po vse skupaj 35 urah cca (pazite zdej pošiljko slik z vseh kotov)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

To je pa to :) Porabil vse mikrokrpe kar jih mam, tko da so takoj letele v stroj, garaža je bila kot da bi notr tornado zadel, ampak se je splačal, solidna otvoritev sezone :)

lp

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Re: Detailing by Pavlich / Audi s5 (poliranje)

Napisal/-a grahovc Sr mar 12, 2014 11:47 pm

Dobr delaš, same mrcine 8)

Drugače te pa razumem kako si se počutil. Počakaj da dobiš še kako hondo... :DDD Drugič probaj nardit še vmesni korak z 3.02 in npr. hex zeleno/belo gobico, da ti odstrani sranje narejeno z grobimi seti in praktično pusti že LSP finiš, nato pa finiš tako kot sem ti razlagal na FB. Sam sem imel te probleme, da če sem preskočil "srednji" korak, je fina pasta rahlo zafilala (oziroma z 3m FUL zafilala) tiste male rise. Na prvi pogled super, potem pa tako sranje kot pri tebi. Sploh na kakšnih tako delikatnih zadevah nikoli ne preskočim tega koraka. Seveda se kombinacije razlikujejo od avta do avta ampak sj pomoje si dojel kaj hočem povedat :D

ps: sem nekje bral eno teorijo da imajo nekateri avtomobili par mikronov "keramičnega" laka preko "navadnega" in ko "keramičnega" prepoliraš ti ostane "navadni", ki pa je baje mehak ko puter in od tukaj potem take in podobne težave.

Keep up the good work :D
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr mar 12, 2014 11:55 pm

grahovc je napisal/-a:Dobr delaš, same mrcine 8)

Drugače te pa razumem kako si se počutil. Počakaj da dobiš še kako hondo... :DDD Drugič probaj nardit še vmesni korak z 3.02 in npr. hex zeleno/belo gobico, da ti odstrani sranje narejeno z grobimi seti in praktično pusti že LSP finiš, nato pa finiš tako kot sem ti razlagal na FB. Sam sem imel te probleme, da če sem preskočil "srednji" korak, je fina pasta rahlo zafilala (oziroma z 3m FUL zafilala) tiste male rise. Na prvi pogled super, potem pa tako sranje kot pri tebi. Sploh na kakšnih tako delikatnih zadevah nikoli ne preskočim tega koraka. Seveda se kombinacije razlikujejo od avta do avta ampak sj pomoje si dojel kaj hočem povedat :D

ps: sem nekje bral eno teorijo da imajo nekateri avtomobili par mikronov "keramičnega" laka preko "navadnega" in ko "keramičnega" prepoliraš ti ostane "navadni", ki pa je baje mehak ko puter in od tukaj potem take in podobne težave.

Keep up the good work :D

zdej vem !:D

hvala:)

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Če mar 13, 2014 12:18 am

a ma audi tako mehek lak?? drugače pa vrhunsko. kapo dol

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če mar 13, 2014 8:04 am

Odlično narejeno! ;)

Me pa nekaj zanima okrog mešanice izopropilnega alkohola... Zapisal si tole: "sem avto v celoti prebrisal z močno mešanico IPA in vode"

Kaj pomeni močno mešanico IPA in vode :?: Je to razmerje 1:1 pri npr. 91% ali celo 99,7% alkoholu kar da na koncu okrog 50% mešanico :?:

Jaz sem uporabljal razmerje okrog 1:1, 1:2 dokler nisem pred nekaj leti zasledil priporočilo, ki ga je sestavil Mike Phillips (Autogeek) in pravi, da močna mešanica ni priporočljiva, ker kratkotrajno mehča lak in sami povzročamo mikro praske.. skratka ni varna za lak. Priporoča naj se ne gre čez 25% oziroma je zaradi sestave novejšh polirnih past dovolj že 10% mešanica, da odstranimo ostanke olj.

Kakšno je tvoje mnenje :?: Zanimajo me tudi izkušnje ostalih, ki se preživljajo s poliranjem. Na tem forumu nisem zasledi debate okrog tega... ali pa sem spregledal oops

Večina verjetno naredi samo mešanico v razmerju z vodo in se ne ukvarja z dejanskim procentom dobljene mešanice, ki je različna, če mešamo z vodo 50%, 70%, 91%, 99,7% alkohole.

Jaz se držim proporočenega razmerja (npr. 120ml ipa v 947ml plastenki mešana z vodo da okrog 10-11% mešanico), ki ga je navedel Mike oziroma uporabljam carpro eraser, ki za razliko od ipa ne "reže" v nos.

fantom je napisal/-a:a ma audi tako mehek lak??

Audi ima načeloma precej trde lake po drugi strani so recimo črne barve pri nemcih na nek način "črne ovce" in izstopajo z mehkim lakom. Precej je odvisno tudi od same barve, naprimer bela je običajno trda zaradi vsebnosti titanovega dioksida...
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če mar 13, 2014 11:49 am

Pa kaj so delal s tem Audijem? Pa sej to pa res ni nekaj star avto. Resnično opraskan. :roll:

Zanimivo, da je bilo pod lučmi OK, na soncu pa sranje. Si mi čist podrl teorijo. :D Pohvale, lepe krogce maš to. Jaz mam trenutno invazijo Citroenov.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če mar 13, 2014 1:48 pm

X-Hair je napisal/-a:Pa kaj so delal s tem Audijem? Pa sej to pa res ni nekaj star avto. Resnično opraskan. :roll:

Zanimivo, da je bilo pod lučmi OK, na soncu pa sranje. Si mi čist podrl teorijo. :D Pohvale, lepe krogce maš to. Jaz mam trenutno invazijo Citroenov.

krtače naredijo svoje..avto je pa star 6 let
če jih ti več spucaš, jih mam jaz manj :D

fantom je napisal/-a:a ma audi tako mehek lak?? drugače pa vrhunsko. kapo dol

trd ko beton, ko pa prideš dost globok pa mehk kot putrček..

yashica je napisal/-a:Odlično narejeno! ;)

Me pa nekaj zanima okrog mešanice izopropilnega alkohola... Zapisal si tole: "sem avto v celoti prebrisal z močno mešanico IPA in vode"

Kaj pomeni močno mešanico IPA in vode :?: Je to razmerje 1:1 pri npr. 91% ali celo 99,7% alkoholu kar da na koncu okrog 50% mešanico :?:

Jaz sem uporabljal razmerje okrog 1:1, 1:2 dokler nisem pred nekaj leti zasledil priporočilo, ki ga je sestavil Mike Phillips (Autogeek) in pravi, da močna mešanica ni priporočljiva, ker kratkotrajno mehča lak in sami povzročamo mikro praske.. skratka ni varna za lak. Priporoča naj se ne gre čez 25% oziroma je zaradi sestave novejšh polirnih past dovolj že 10% mešanica, da odstranimo ostanke olj.

Kakšno je tvoje mnenje :?: Zanimajo me tudi izkušnje ostalih, ki se preživljajo s poliranjem. Na tem forumu nisem zasledi debate okrog tega... ali pa sem spregledal oops

Večina verjetno naredi samo mešanico v razmerju z vodo in se ne ukvarja z dejanskim procentom dobljene mešanice, ki je različna, če mešamo z vodo 50%, 70%, 91%, 99,7% alkohole.

Jaz se držim proporočenega razmerja (npr. 120ml ipa v 947ml plastenki mešana z vodo da okrog 10-11% mešanico), ki ga je navedel Mike oziroma uporabljam carpro eraser, ki za razliko od ipa ne "reže" v nos.

fantom je napisal/-a:a ma audi tako mehek lak??

Audi ima načeloma precej trde lake po drugi strani so recimo črne barve pri nemcih na nek način "črne ovce" in izstopajo z mehkim lakom. Precej je odvisno tudi od same barve, naprimer bela je običajno trda zaradi vsebnosti titanovega dioksida...

cca 60/40 -70/30

dosedaj nisem imel probelmov, ko pripravljam avto na opti-coat vedno uporabim tako mešanico.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če mar 13, 2014 10:33 pm

Ipa se ne uporablja v močni koncentraciji, ker je suh. Torej, ko je premočna koncentracija krpa pušča rise, ker nima pravega lubriciranja oz. ne drsi. Navadno se za brisanje avtomobilov uporablja 1:20 pa do 1:10. Zato je bolj priporočljivo uporabiti (naprimer) CarPro Eraser.

Odlično porihtano! ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če mar 20, 2014 9:36 pm

Danes sem bil na terenu, v delu sem imel telih 720 konjev, kaj naj drugega rečem kot..uživajte :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

evilfury
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich / Lamborghini aventador LP700

Napisal/-a evilfury Pe mar 21, 2014 8:01 am

batman mobil :D

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe mar 21, 2014 10:04 am

POOOOORRRRNNNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!! :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Pe mar 21, 2014 11:25 am

Mislim da komentar ni potreben :)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe mar 21, 2014 7:39 pm

HARDCORE! Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe mar 21, 2014 9:20 pm

kaj si ja nor..... :shock:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po mar 31, 2014 8:07 pm

Če koga zanima imam na facebooku nagradno igro, sam linka pa ne smem prilepit tko da boste mogli sami pobrskat :)

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie To apr 01, 2014 6:30 pm

Nisem na FBju .. kar objavi :lol:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po apr 07, 2014 5:54 pm

Štiri leta stara kri na beli sedežni garnituri..

Slika
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov