grahovc je napisal/-a:Dobr delaš, same mrcine![]()
Drugače te pa razumem kako si se počutil. Počakaj da dobiš še kako hondo...Drugič probaj nardit še vmesni korak z 3.02 in npr. hex zeleno/belo gobico, da ti odstrani sranje narejeno z grobimi seti in praktično pusti že LSP finiš, nato pa finiš tako kot sem ti razlagal na FB. Sam sem imel te probleme, da če sem preskočil "srednji" korak, je fina pasta rahlo zafilala (oziroma z 3m FUL zafilala) tiste male rise. Na prvi pogled super, potem pa tako sranje kot pri tebi. Sploh na kakšnih tako delikatnih zadevah nikoli ne preskočim tega koraka. Seveda se kombinacije razlikujejo od avta do avta ampak sj pomoje si dojel kaj hočem povedat
![]()
ps: sem nekje bral eno teorijo da imajo nekateri avtomobili par mikronov "keramičnega" laka preko "navadnega" in ko "keramičnega" prepoliraš ti ostane "navadni", ki pa je baje mehak ko puter in od tukaj potem take in podobne težave.
Keep up the good work
fantom je napisal/-a:a ma audi tako mehek lak??
X-Hair je napisal/-a:Pa kaj so delal s tem Audijem? Pa sej to pa res ni nekaj star avto. Resnično opraskan.![]()
Zanimivo, da je bilo pod lučmi OK, na soncu pa sranje. Si mi čist podrl teorijo.Pohvale, lepe krogce maš to. Jaz mam trenutno invazijo Citroenov.
fantom je napisal/-a:a ma audi tako mehek lak?? drugače pa vrhunsko. kapo dol
yashica je napisal/-a:Odlično narejeno!![]()
Me pa nekaj zanima okrog mešanice izopropilnega alkohola... Zapisal si tole: "sem avto v celoti prebrisal z močno mešanico IPA in vode"
Kaj pomeni močno mešanico IPA in vodeJe to razmerje 1:1 pri npr. 91% ali celo 99,7% alkoholu kar da na koncu okrog 50% mešanico
![]()
Jaz sem uporabljal razmerje okrog 1:1, 1:2 dokler nisem pred nekaj leti zasledil priporočilo, ki ga je sestavil Mike Phillips (Autogeek) in pravi, da močna mešanica ni priporočljiva, ker kratkotrajno mehča lak in sami povzročamo mikro praske.. skratka ni varna za lak. Priporoča naj se ne gre čez 25% oziroma je zaradi sestave novejšh polirnih past dovolj že 10% mešanica, da odstranimo ostanke olj.
Kakšno je tvoje mnenjeZanimajo me tudi izkušnje ostalih, ki se preživljajo s poliranjem. Na tem forumu nisem zasledi debate okrog tega... ali pa sem spregledal
![]()
Večina verjetno naredi samo mešanico v razmerju z vodo in se ne ukvarja z dejanskim procentom dobljene mešanice, ki je različna, če mešamo z vodo 50%, 70%, 91%, 99,7% alkohole.
Jaz se držim proporočenega razmerja (npr. 120ml ipa v 947ml plastenki mešana z vodo da okrog 10-11% mešanico), ki ga je navedel Mike oziroma uporabljam carpro eraser, ki za razliko od ipa ne "reže" v nos.fantom je napisal/-a:a ma audi tako mehek lak??
Audi ima načeloma precej trde lake po drugi strani so recimo črne barve pri nemcih na nek način "črne ovce" in izstopajo z mehkim lakom. Precej je odvisno tudi od same barve, naprimer bela je običajno trda zaradi vsebnosti titanovega dioksida...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov