Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 To apr 13, 2010 9:36 am

saj ponavadi je v UK dosti ceneje kot v SLO, samo ne pozabi prišteti poštnine. Cena poštnine se od trgovine do trgovine po UK zelo razlikujejo.

Meni je recimo zelo všeč elitecarcare.co.uk ali pa shinearama.co.uk.

V petek zvečer sem naročil pri elitecarcare.co.uk pa je status naročila še vedno "Processing". Mogoče veš kaj to pomeni, da naročilo še vedno procesirajo in še ni poslano?

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc To apr 13, 2010 10:05 am

Tudi jaz sem v petek oddal naročilo in sem danes dobil mail da je odposlano tako da pričakuj da bojo danes oz jutri ti ga poslali. Včash se mal zavleče saj čez vikend ne delajo in dobijo precej naročil ki jih je treba obdelat. Najbol se ti splača naročevat v pondeljek zjutraj oz torek zutraj saj ga takoj pošljejo, vsaj po mojh izkušnjah, in ponavadi do sobote je paket doma.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Sr apr 14, 2010 2:13 pm

Ja, na CYC se dogaja, da kolega velikokrat ne potrdi prejema naročila. Sam imam v svojem profilu še za kako leto nazaj status processing, čeprav sem robo že zdavnaj dobil. V opravičilu mi je zapisal, da velikokrat nima časa fizično potrjevat naročil v aplikaciji, a jih vedno obdela v 24ih urah.

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 Sr apr 14, 2010 4:37 pm

Je vredu ja, včeraj proti večeru so mi potrdili. Roba pa naj bi prisla v 5 do 7 dneh, tako imajo napisano.

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Če apr 15, 2010 5:28 pm

mirko123 ponavadi pride v štirih dneh. Lahko se sicer malo "zatakne" in traja dlje, a se mi to še ni zgodilo. Kadar je trajal več kot štiri delovne dni je bil vedno razlog, da naročilo ni bilo takoj sprocesirano )ni bilo zaloge, je mogoče mal zaspal,...). Drugače pa zelo korekten odnos na CYC. Enkrat je nakaj manjkalo in je še isti dan poslal na svoje stroške.

lp

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če apr 15, 2010 5:34 pm

CYC je uredu, tudi tim je zelo fejst in ima korekten odnos, motijo me le oderuške cene poštnine zato raje naročam na elitecarcare ali pri autobrite-u kjer so tudi dobro založeni pa poštnina je v mejah normale.
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če apr 15, 2010 9:03 pm

lenivec je napisal/-a:danes se je na mojo polico k ostalim proizvodom pridružil tudi gtecniq G1.
upajmo da zadeva res deluje tako kot obljubljajo

mojim pa lime prime in black hole in btbm
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Pe apr 16, 2010 12:10 pm

lenivec je napisal/-a:danes se je na mojo polico k ostalim proizvodom pridružil tudi gtecniq G1.
upajmo da zadeva res deluje tako kot obljubljajo

Prjatu,

mal poročaj kako se obnese. Kje pa si naročil? Direkto pri njih?

lp

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Pe apr 16, 2010 12:16 pm

grahovc je napisal/-a:CYC je uredu, tudi tim je zelo fejst in ima korekten odnos, motijo me le oderuške cene poštnine zato raje naročam na elitecarcare ali pri autobrite-u kjer so tudi dobro založeni pa poštnina je v mejah normale.

To se strinjam. Pakiranje in poštnina sta zelo draga, a ne pozabi da z vsakim nakupom zbiraš točke. Točke generirajo popust in ko na kocu potegneš črto razlika ni več tako velika.

janez113
Nov uporabnik

Napisal/-a janez113 Ne apr 18, 2010 8:19 pm

Danes na sejmu sem kupil šampon od meguiars - gold class, jutri ga sprobam na motorju in avtu upam da je ok kot ga hvalite po foromu. Mi je pa prodajal tudi krpo za čščenje po 20 evrov, na njihovi strani pa je 5 evrov, to se mi je zdelo pa malo pretirano.

Adamle
Nov uporabnik

Napisal/-a Adamle Po apr 19, 2010 9:50 am

Živjo,
Sam sem tudi naričil G1 in ga imam tudi testirat, seveda ga bom testiral vzporedno z AQuartzom, če je komu poznano
Kar se tiče obstoja, bi rekel, da tako dolgo kakor daje podatke proizvajalec verjetno nebo, bo pa verjetno zdržal max kako leto.
tu zraven je zelo pomebno koliko uporabljaš brisalce. če se zelo veliko voziš po avtocesti, potem lahko pričakuješ dalšo življensko dobo, saj jih pri višjih hitrostih definitivno neboš potreboval.
Pri vožnji z nižjo hitrostjo jih boš pa vseno prižigal, vendar dosti manj.
sam sem v preteklosti uporabljal nano premaz za stekla od percente, kateri naj bi zdržal do 30.000. sam lahko rečem, da je bilo pri meni max do 15000km gor. pri prijatelju, ki se je večino vozil pa avtocesti, pa se je učinek zmanšal pri 20000, pri 25000 pa je izginil.

imam pa v namemu testirati zaščite od Gtechniq ( C1, C2, C4, C5, G1, ter fabric sealant), ki sme že čakajo na polici proti AQuartzu, za katerega pa lahko rečem , da se na laku obnese čudovito.

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej To apr 20, 2010 7:22 am

da ne bom več smetil sosednje teme...(sejem celje)

katerega od teh voskov bi vi izbrali:
Collinite 915
Collinite 476
chemical guys pete's 53
finish kare 1000p
valetpro artemis wax seal
ne morem se odločit kaj vzet :)

zanima me tudi kateri šampon priporočate, nabava v tujini ali v slo?

bo morda kdo kupoval kaj v angliji v bližnji prihodnosti (skupinski nakup?...)

hvala
LP

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc To apr 20, 2010 8:40 am

915- zelo obstojen-4+ mesece, mogoče malce bolj primeren za temne barve
476s-tudi zelo obstnojen, baje da dlje kot 915. Pete'53 odličen na temnih barvah, obstojnost tam nekje 3 mesce. Fk1000p isto ful obstojem, ga ma lenivc in ti on lahko kaj vec pove.
Artemis pa tud dobiva odlicne komentarje.
Jaz bi vzel nekaj od colinitea

Aja pa obstojnost je odvisna predvsem od prepriprave in pa samega vzdrževanja.
Poliranje by Grahovc

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej To apr 20, 2010 9:39 am

predpripave in vzdrževanja...
prosim povej kaj več o tem

kaj pa šampon, kaj predlagaš

hvala
LP

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc To apr 20, 2010 11:11 am

lubej je napisal/-a:predpripave in vzdrževanja...
prosim povej kaj več o tem

kaj pa šampon, kaj predlagaš

hvala
LP

Predpriprava: da se ti vosek dobro prime je dobro najprej avto ocistit s plastelinom da ga ocistis razne umazanije ki je na laku in s tem tudi odstranis prejsnjo zascito. Za tem lahko po zelji sledi poliranje.
Vzdrževanje: predvsem pravilno pranje z rokavico in dobrim šamponom ter sušenje z brisačo.

Šampon: jih je precej na trgu. Sam si lastim chemical guys citrus wash and gloss in pa dodo juice born to be mild.
Priporočal bi ti da vzameš born to be mild saj je enkraten šampon, dobro čisti in je nasploh en izmed najbolj priljublenh in uporabljanih šamponov.
Poliranje by Grahovc

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej To apr 20, 2010 1:50 pm

hvala :D

avto je star 3 leta, ali je že potreben plastelina, to je kar drago ali ne?
kaj priporočaš?
ali se ne odstrani ostanke prejšnega voska če že 2x spoliram z meguiars m83 (še imam nekaj na zalogi)

glede šampona, kako se kaj meša tale "born to be mild" ker je kar drag -cca 20 eur

še nekaj, ali se lita alu platišča tudi lahko zaščiti z voskom?

HVALA
lp

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc To apr 20, 2010 2:16 pm

lubej je napisal/-a:hvala :D

avto je star 3 leta, ali je že potreben plastelina, to je kar drago ali ne?
kaj priporočaš?
ali se ne odstrani ostanke prejšnega voska če že 2x spoliram z meguiars m83 (še imam nekaj na zalogi)

glede šampona, kako se kaj meša tale "born to be mild" ker je kar drag -cca 20 eur

še nekaj, ali se lita alu platišča tudi lahko zaščiti z voskom?

HVALA
lp

če je avto potreben plastelina najlažje vidiš tko da uzameš eno pvc vrečko (tiste prozorne, ki so ponavadi zastojn u štacunah, šumeče..) jo daš na roko in greš nežno po laku avtomobila, če se čuti da je hrapavo je avtomobil za "ssplastelinat"
Priporočal bi ti da uzameš bilthamber autoclay ker ga lahko uporabljaš z vodo in ne rabiš dodatnega lubrikanta,je 11€ funtov in ga imaš za zeloooo dolgo če ga uporabljaš samo na svojem avtu.

BTBM (born to be mild) stane 10funtov za 250ml in pa mislim da 16funtov za pol litra.. mešaš pa v razmerju 1:800, ponavadi dam kar 10-15ml na 10-15l vode.
ja tudi z poliranjem odstraniš zaščito.
Nekakšen postopek bi bil tak v tvojem primeru
pranje, plastelin, poliranje, zaščita
lita platišča tudi lahko zaščitiš z voskom, sicer za to obstajajo produkti ki so narejeni prav za zaščito platišč, ampak lahko daš gor tudi navaden vosek. Dosti jih uporablja FK 1000P tudi na platiščih. Jaz imam za to Poorboys Wheel Sealant.
Poliranje by Grahovc

Adamle
Nov uporabnik

Napisal/-a Adamle To apr 20, 2010 2:58 pm

vseeno pa poglej na koncu ali se ti splača naročiti iz tujine;) nekatere reči dobiš v slo za isti denar oz. ceneje, ker iz tujine moraš upoštevati tudi poštnino, kar je na koncu dostikrat dražje;) seveda veliko je treba pogledati kar se tiče redčenja;) BTBM ne potrebuješ veliko, vendar je za moje pojme vseeno predrag za naročanje iz tujine;) za primerjavo: BTBM se redči 1:800 , AutoMagic WAsh&wax se redči 1:200. s to razliko, da je BTBM 0,5l 16funtov, W&W pa je 3,8l 32eur;) razlika med njima na koncu bo pa zanemarljiva, dam roko v ogenj;)
ne mislim, zdaj delati reklame za AutoMagic, ker je DodoJuice zelo kakovostna znamka, vendar imajo nekaj reči predragih;) sem nekaj njihovih reči preizkusil, vendar če dobim ceneje isti učinek z AM, se mi ne splača kupovati;)
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov