Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Re: Detailing by Pavlich / BMW X5 M-optic, VW Golf 7(še en)

Napisal/-a fantom Po apr 21, 2014 8:32 pm

maš moje vso spoštovanje! in tudi vsi ti ljudje ki znajo cenit tvoje delo in ne gledajo na denar pač pa na kvalitetno delo ki prihaja izpod tvojih rok. pri nas to nebi blo mogoče... žau...

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Po apr 21, 2014 11:02 pm

fantom je napisal/-a:maš moje vso spoštovanje! in tudi vsi ti ljudje ki znajo cenit tvoje delo in ne gledajo na denar pač pa na kvalitetno delo ki prihaja izpod tvojih rok. pri nas to nebi blo mogoče... žau...

hvala, takile komplimenti mi res veliko pomenijo sploh od takih ki že dolgo spremljajo forum in tole temo :)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To apr 22, 2014 3:25 am

fantom je napisal/-a:maš moje vso spoštovanje! in tudi vsi ti ljudje ki znajo cenit tvoje delo in ne gledajo na denar pač pa na kvalitetno delo ki prihaja izpod tvojih rok. pri nas to nebi blo mogoče... žau...

Podpis
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred To apr 22, 2014 7:12 am

:bow res užitek pogledati tako lepo urejen avto !

LP

Uporabniški avatar
TEHNICAR
Nov uporabnik

Kraj: Koper Capodistria

Napisal/-a TEHNICAR To apr 22, 2014 8:38 pm

Svaka čast za opravljeno delo...vredno ogleda

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če maj 01, 2014 8:22 am

yashica je napisal/-a:

Podpis

Vsekakor. 8)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne maj 04, 2014 4:40 pm

Čez praznike, in še malo pred tem je bilo pestro, danes sem si vzel čas da malo slike uredim :)

Včeraj sem imel na kompletnem čiščenju fiat 500 in bmw serije 3, poleg normalnega čiščenja notranjosti in zunanjosti sem z obeh avtov odstranil še zračno rjo, na testu sem imel car pro iron-x, in pa(v naslednjem postu) z clay rokavico. nekaj slik;

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

lp

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich /(clio, bmw5, vw golf, bmw3, fiat50

Napisal/-a pavlich Ne maj 04, 2014 4:50 pm

Že pred prazniki je bil na osvežitvenem tretmaju tale bmw, avto je bil temeljito opran, spolirani auspuhi, spolirane krom letvice, enostopenjsko poliranje na celem avtomobilu, zaščiten cel z fk1000p, stekla z nanolex ultra, sporti sem testiral še car pro premaz za plastike ki pa se mi ne dopade preveč(težaven za nanašat-potrebna vsaj dva sloja, karkoli se dotakneš se pozna, težko se briše če so kakšne sledi na barvi in steklu), slik je bore malo ker sem imel časovno krizo, druga slika je prikaz stanja po poliranju pod reflektorjem.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

lp

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne maj 04, 2014 5:22 pm

Tik pred prazniki je bil na obisku tale clio. Imel sem kar precej dela in precej malo časa. Avto je bil narejen v 13 urah(in zato nič slabše, samo teh 13 ur je bilo res efektivnih).
Avto sem opral in nato očistil s clay rokavico(spodaj na slikah). Avto je bil precej poln razne umazanije, in zato idealen za test rokavice, ki se mi zdi res nora zadeva. Pobira umazanijo odlično, enostavna uporaba(vedro s šamponom in akcija), ne pušča za sabo sledi kot v nekaterih primerih plastelin, če ti pade na tla se jo samo splakne(plastelin je za stran), overall se mi zdi boljša izbira kot plastelin. Cena je nekje okoli 50eu mislim da, teh 50eu je pa vrednih, ker za plastelin in lubrikant odšteješ tam nekje 40eu, s tem da je tale rokavica za veliko večkrat kot plastelin. Zračno rjo pobira zelo dobro, mrčeš ki je res zapečen v barvo tudi, na feltnah pa še nisem imel prilike sprobat.
Vmes sem testiral tudi car pro eraser, sredstvo za čiščenje po poliranju(odstranjevanje ostankov polirnih past, raznih olj..) ki je fenomenalen v primerjavi z izopropanolom, lažje se briše, ne izsuši površine, lepo diši, skratka must have, izopropanola ne uporabljam več :)
No po poliranju je bil avto standardno zaščiten z fk1000p, testiral sem še premaz za pnevmatike blagovne zname carshinefactory ki da mat videz, ker mi pa mat videz ni všeč, sem dal pa čez kar carshinefactory gel za pnevmatike in plastike ki preverjeno deluje odlično v obeh primerih.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

lp

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne maj 04, 2014 6:41 pm

no pa še malo večji projekt od sobote.
Od bratranca punca je kupila nov avto, ki so ga prejšnji lastniki že dali globisnko očistit(tako pravijo) preden so avto prodali. In seveda ga niso dali, nevem kaj jim je šlo po glavi. Avto je bil OBUPEN tudi za standarde bolj umazanih avtov. V avtu se ni kadilo kot so poudarili(in res se ni) ampak se je pa zato vozilo pse, opremo za jahanje, očitno tudi hrano za konje, nisem še čisto prepričan ali celo tudi konje.
Ker seveda pri takih avtih ne morš neki delat na pol, sva se z bratrancem oba lotila avta tako kot se spodobi. delala sva 12 ur (cel dan), s tem da je on večino časa drgnil tla da se je ven spravilo vse dlake in zažrto umazanijo, jaz sem se pa posvetil vsem oblazinjenim predelom, plastika, in raznoraznim detajlom. Tornador je laufal non stop, kot tudi globinski sesalec.

Se že vnaprej opravičujem ker imam zelo malo slik, ampak je bilo tolk dela da se nisem mel časa s tem ukvarjat, pa malo je vreme nagajalo, pa poln telefon in ni bilo dost spomina, pa še sto in ena stvar.

Začel sem s čiščenjem stropa, ki je bil res umazan od vsega možnega, nato sem očistil prednja dva sedeža, ki sva jih nato vzela ven, potem zadnje sedeže ki so šli tudi ven, tista plošča iz prtljažnika tudi ven in kar na štrajfiks. Potem so bila na vrsti vrata s tapetami in plastike(večinoma sem moral vse špranje čistit z zobno krtačko, ker je bila umazanija res povsod, in to res povsod obupna), armatura in sredinska konzola(tipke okoli volana in vse tiste luknjice so bile zasute z znojem in umazanijo od rok), vse prključke za pasove s krtačko, pasove skrtačit in presesat, na koncu preden sva dala sedeže nazaj notr, pa sem zrihtal še tla, stopalke, in vse ostale skrite kotičke. Plastike vse premazane, pragovi in tesnila očiščeni in premazani, stekla vsa očiščena(dvojno), avto sva oprala še od zunaj, zamenjala okvirje od tablic, ni da ni. Hotela sva ga spolirat, pa sva ugotovila da je bil cel avto na novo barvan, in ko sem se ga lotil s polirko sem dol pobiral barvo...tako da, no go. dobil je dva sloja fk1000p da se je malo posvetil, premazane vse plastike od zunaj, pnevmatike, in pa stekla zaščitena z nanoskin rain. verjetno ne rabim omenjat kolk je dejansko šlo materjala, niti nočem računat.

slike
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Ker je pri takih velkih projektih vedno težko naredit 100% smo avto pustil čez noč v garaži da se lepo pusuši, zjutraj pa se je popravilo še sedeže(ob taki količini vode in čistila vedno ostane kak delček neenakomerno posušen) in ostale napakce, posesalo in pobrisalo kar se je nabralo prahu, ter še enkrat očistilo stekla(vlaga v avtu poskrbi da so stekla potem vsa umazana). Lastnico je skoraj na rit vrglo, avto je bil v primerjavi s prej res čisto drug, ni ga junaka da bi lahko po čemerkoli vedel da je bil avto prej v takem stanju :)

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Ne maj 04, 2014 8:40 pm

Svaka čast majster. S takim delom se nimaš kaj bati za stranke. Težko človek najde kaj za skritizirat.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne maj 04, 2014 8:48 pm

Uf, lepo, kar tako naprej.

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a whitee Ne maj 04, 2014 9:15 pm

Haha, globinsko čiščenje pred prodajo? Pomoje ta avto ni videl čiščenja že od novega :P Delo seveda opravljeno odlično, dobra sta, da sta ga zrihtala v 12 urah.

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Po maj 05, 2014 8:15 am

Čestitke, res krasno in profi narejeno. Mi pa nikoli ne bo jasno kako nekaterim rata tako zasvinjati notranjost avta :?:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po maj 05, 2014 8:37 am

Manfred je napisal/-a:Čestitke, res krasno in profi narejeno. Mi pa nikoli ne bo jasno kako nekaterim rata tako zasvinjati notranjost avta :?:

Zasvinja se hitr, če ne pucaš redno. Bol mi ni jasno kako se lahko folk sploh vozi v takem avtu...kaj ga nič ne matra ko se usede v tak gnoj.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po maj 05, 2014 9:13 am

Cenili so ga pa verjetno, kot da bi bil iz zlata a ne :roll:
Lepo zrihtano, tudi vse za nazaj! :)

gorazdkop
Nov uporabnik

Napisal/-a gorazdkop Po maj 05, 2014 5:50 pm

BRAVO!! :bow
off: še je upanje za moj avto :D

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Pe maj 23, 2014 8:22 pm

kot vidte po pogostosti objav je maj zelo pester, tko da če se kdo sprašuje če še kaj delam-v nedeljo bom verjetno imel malo časa da naložim projekte, takšne in drugačne

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Ne jun 01, 2014 4:23 pm

Ajde ne pozabi na nas neFejstBukovce!

Prilimaj kaj, da te sprašamo...

Kaj vse si uporabil tu?
Slika
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Ne jun 01, 2014 4:50 pm

Kapo dol! :bow
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov