no pa še malo večji projekt od sobote.
Od bratranca punca je kupila nov avto, ki so ga prejšnji lastniki že dali globisnko očistit(tako pravijo) preden so avto prodali. In seveda ga niso dali, nevem kaj jim je šlo po glavi. Avto je bil OBUPEN tudi za standarde bolj umazanih avtov. V avtu se ni kadilo kot so poudarili(in res se ni) ampak se je pa zato vozilo pse, opremo za jahanje, očitno tudi hrano za konje, nisem še čisto prepričan ali celo tudi konje.
Ker seveda pri takih avtih ne morš neki delat na pol, sva se z bratrancem oba lotila avta tako kot se spodobi. delala sva 12 ur (cel dan), s tem da je on večino časa drgnil tla da se je ven spravilo vse dlake in zažrto umazanijo, jaz sem se pa posvetil vsem oblazinjenim predelom, plastika, in raznoraznim detajlom. Tornador je laufal non stop, kot tudi globinski sesalec.
Se že vnaprej opravičujem ker imam zelo malo slik, ampak je bilo tolk dela da se nisem mel časa s tem ukvarjat, pa malo je vreme nagajalo, pa poln telefon in ni bilo dost spomina, pa še sto in ena stvar.
Začel sem s čiščenjem stropa, ki je bil res umazan od vsega možnega, nato sem očistil prednja dva sedeža, ki sva jih nato vzela ven, potem zadnje sedeže ki so šli tudi ven, tista plošča iz prtljažnika tudi ven in kar na štrajfiks. Potem so bila na vrsti vrata s tapetami in plastike(večinoma sem moral vse špranje čistit z zobno krtačko, ker je bila umazanija res povsod, in to res povsod obupna), armatura in sredinska konzola(tipke okoli volana in vse tiste luknjice so bile zasute z znojem in umazanijo od rok), vse prključke za pasove s krtačko, pasove skrtačit in presesat, na koncu preden sva dala sedeže nazaj notr, pa sem zrihtal še tla, stopalke, in vse ostale skrite kotičke. Plastike vse premazane, pragovi in tesnila očiščeni in premazani, stekla vsa očiščena(dvojno), avto sva oprala še od zunaj, zamenjala okvirje od tablic, ni da ni. Hotela sva ga spolirat, pa sva ugotovila da je bil cel avto na novo barvan, in ko sem se ga lotil s polirko sem dol pobiral barvo...tako da, no go. dobil je dva sloja fk1000p da se je malo posvetil, premazane vse plastike od zunaj, pnevmatike, in pa stekla zaščitena z nanoskin rain. verjetno ne rabim omenjat kolk je dejansko šlo materjala, niti nočem računat.
slike

Ker je pri takih velkih projektih vedno težko naredit 100% smo avto pustil čez noč v garaži da se lepo pusuši, zjutraj pa se je popravilo še sedeže(ob taki količini vode in čistila vedno ostane kak delček neenakomerno posušen) in ostale napakce, posesalo in pobrisalo kar se je nabralo prahu, ter še enkrat očistilo stekla(vlaga v avtu poskrbi da so stekla potem vsa umazana). Lastnico je skoraj na rit vrglo, avto je bil v primerjavi s prej res čisto drug, ni ga junaka da bi lahko po čemerkoli vedel da je bil avto prej v takem stanju