Pri temle sem pa uporabil ni da ni vse..imel sem ful stvari na testu, sem mislil en tak ornk opis nardit sam sej lahko tut na hitrco.
Prvo sem testiral vera pelle od fraberja-totalno neuporabna stvar
potem je bil na vrsti x leather od frescure, kar solidno vendar ni blo to to, pa še zmanjkalo mi je testerja ker sem ga na audiju prejšni teden porabil.
lexol ki naj bi bil vodilna firma za usnje me je malo razočaral, je res da je tole bil kritičen primer(prvič po 7 letih očiščeni sedeži)
potem sem se spravil z interior cleanerjem od IMS aditoil(nevem točnega imena) ki se je obnesel odlično, zelo me je spominjal na FAB(barva, učinek, mešalno razmerje,vonj, uporabnost nasploh), ker sem z lahkoto očistil vse ostale predele(sem prepričan da bi FAB vrhunsko opravil nalogo, vendar ga nisem imel pri roki), zelo uporabna stvar, zna postat kar stalen član v moji zbirki.
Najbolj presenečen sem bil pa nad najcenejšim in praktično najmanj znanim CHIMIGAL čistilom za usnje, ki je pa res fenomenalno požiral umazanijo(z tistim čistilom ki je podoben FABu sem rabil 2-3krat naredit površine-s CHIMICAL enkrat ali ponekod dvakrat).
Premazal sem usnje z carshinefactory leather cream-om, ki je za moje pojme res odličen, delam vse avte z njim, in da res tak naraven občutek, dober finiš, pa lepo se dela z njim, vsaj men je všeč da si moraš lepo vzet čas in ga vtret, ne nekaj na hitro.
Je pa situacija taka, da je bilo tole res res umazano usnje, nikoli čiščeno, in da ima toyota drugačno usnje kot ostali avtomobili. pravzaprav vsako usnje je drugače, in na vsakem usnju druge stvari primejo. Delal sem audija s8 teden dva nazaj, in se mi je odlično obnesel od frescure x-leather, vendar pa sem ga moral očistit z svisswax krtačko, ker navadna preprosto ni imela efekta(svisswax je mejhkejša). Nekaj naredi tudi perforirano usnje zarad katerga nisem mogel do maksimalne mere izkoristit lexol čistila (ki je bolj gel), ker pač luknjice pijejo čistile in je potrebno nekaj ekonomičnega s takojšnim efektom. Verjetno bi kakšnega mercedesa redno čiščenega starega nekaj let(v kratkem naročen) z lahkoto očistil z vsemi temi čistili, pri kakšnem starem lexusu bi pa izgubil živce in bi učinkovalo nekaj čisto tretjega.
Drugače pa avte ki jih imam redno na obisku in imajo usnje( range rover sport in vogue in evoque, audi rs6, panamera turbo, sls amg..) čistim oz. se jih lotim za MAFRA 2 in 1 (mensezdi da je tak ime) ki je čistilo in negovalno sredstvo obenem, in je za redna čiščenja super, nimam problemov s kakšnimi madeži(razen rs6 ker ima belo usnje, moram kdaj še malo posebej skrtačit), in zmeraj je tak lep mat efekt in dober občutek na usnju. Je pa res da od teh all in one prouktov nisem drugega testiral, ampak verjetno je vse na isti način narejeno.
Upam da je bilo dovolj natančno, slike projektov pa ko bo čas in energija za to, zadnjič sem se hotel spravit pa sem moral potem NBA gledat, pa silverhawksi so imeli tekmo...uglavnem vzel sem si prosto nedeljo