Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po maj 03, 2010 3:49 pm

neoxy je napisal/-a:Pozdravljeni

Bom kar tukaj vprašal v tej temi.Tudi sam sem se odločil,da malo polepšam svoje vozilo,in sicer bi se rad znebil rožic iz avtopralnic.Nimam nobenih globokih prask,samo te plitve.Ja avto je pa metalno črn.Zavedam se,da je čna zelo težavna barva za pulirat,zato prosim za nasvet s katero pasto bi z najmanj težavami to rešil.
Pa še kateri vosek za globinski sijaj.

Hvala

Bojim se, da se boš prej naveličal kot pa cel avto spoliral (lahko da se motim ;) ). Če je avto črn ti svetujem, da morda pogledaš za kakim glazeom kot je PB Black Hole ( http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog ... olish.html ). Black Hole sicer ne bo odstranil prask jih bo pa prikril, barvi pa dodal globino in sijaj. Preko tega moraš obvezno nanesti še vsaj en sloj voska ali sealanta. Končni rezultat bo lep, svetleč, črn avtomobil... 8)

lp

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po maj 03, 2010 6:01 pm

neoxy je napisal/-a:Pozdravljeni

Bom kar tukaj vprašal v tej temi.Tudi sam sem se odločil,da malo polepšam svoje vozilo,in sicer bi se rad znebil rožic iz avtopralnic.Nimam nobenih globokih prask,samo te plitve.Ja avto je pa metalno črn.Zavedam se,da je čna zelo težavna barva za pulirat,zato prosim za nasvet s katero pasto bi z najmanj težavami to rešil.
Pa še kateri vosek za globinski sijaj.

Hvala

jaz bi na tvojem mestu zaupal nekomu, ki se spozna na ta posel. Za 150e ti že fantje uredijo pošteno poliranje ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
neoxy
Nov uporabnik

Napisal/-a neoxy Po maj 03, 2010 7:05 pm

Hvala vsem za nasvete.Avto sem poliral že tudi ročno,zato tega zagotovo ne bom več.Ročno sem poliral oranžen in bel avto,ki niso tako zahtevne barve,za tega se pa res malo bojim kako bo izpadlo.Upam,da bo vsaj za v senco,drugič pa tudi za na sonce.Za pasto pa sem se odločil za Menzerna in zaščito Zaino.

Lp

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer To maj 04, 2010 9:29 am

neoxy je napisal/-a:Hvala vsem za nasvete.Avto sem poliral že tudi ročno,zato tega zagotovo ne bom več.Ročno sem poliral oranžen in bel avto,ki niso tako zahtevne barve,za tega se pa res malo bojim kako bo izpadlo.Upam,da bo vsaj za v senco,drugič pa tudi za na sonce.Za pasto pa sem se odločil za Menzerna in zaščito Zaino.

Lp

Tako pasta kot zaščita sta dobra izbira, ampak ne za ročno polirnje. To so paste namenjene strojnemu poliranju in za dober rezultat jih je potrebno kar nekaj časa obdelovati.

Uporabniški avatar
neoxy
Nov uporabnik

Napisal/-a neoxy To maj 04, 2010 9:49 am

Brez skrbi,poliral bom strojno.

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer To maj 04, 2010 11:26 am

lenivec je napisal/-a:
Scremer je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:danes se je na mojo polico k ostalim proizvodom pridružil tudi gtecniq G1.
upajmo da zadeva res deluje tako kot obljubljajo

Prjatu,

mal poročaj kako se obnese. Kje pa si naročil? Direkto pri njih?

lp

to je v bistvu edina možnst, da naročiš direkt pri njih.
poročal bom pa čez eno leto :lol: ali pa čez dve :D glede na to da obljubljajo 60k km ali dve leti :D
drugače pa na prvi pogled med rain-x in tem G1 ni nekih razlik (vsaj kar se tiče polivanja po čisto svežem nanosu) med vožnjo tudi oba delujeta enako dobro (vsaj na moji šipi). kako se G1 obnese zvečer, še nisem imel možnosti potestirat.

Dež je bil ponoči in podnevi... Zdej ni več izgovorov. Kako se obnaša. Zanima me predvsem ali brisalci puščajo moteče sledi. Še posebej ponoči. O obstojnosti je kakopak še prezgodaj za govorit.

lp

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Sr maj 05, 2010 11:39 am

lenivec je napisal/-a:pri nas še ni blo dežja. nekaj je rosilo nežno to je pa to :) vozil sem enkrat v tem rošenju. mogoče ampak res mogoče se kapljice malo bolj bojijo šipe kot rain-x-
kaj se tiče črt še nemorem komentirat, ker naj bi kao blo normalno da jih na začetku pušča..

Točno, ti si iz štajerske. Vam kar malo zavidam, pri nas bolj ali manj ves čas dežuje :( .

lp

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr maj 19, 2010 6:07 pm

Zadošča, če takoj po čiščenju s plastelinom avto še enkrat opereš s šamponom, ki vsebuje vosek, ali je potrebno bolj konkretno povoskati?

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Če maj 20, 2010 3:47 pm

eljuero je napisal/-a:Zadošča, če takoj po čiščenju s plastelinom avto še enkrat opereš s šamponom, ki vsebuje vosek, ali je potrebno bolj konkretno povoskati?

Zadošča za kaj? Voski v šamponih so bolj tako tako... Ne rečem verjetno kakšen kvaliteten šampon da malce več leska sveže opranemu vozilu, a za zaščito to ni dovolj. Nisem testiral, niti nisem zasledil, da bi kdo preverjal učinkovitost/kvaliteto teh "voskov" v šamponih, a sem do tega bolj ali manj skeptičen.

lp

Adamle
Nov uporabnik

Napisal/-a Adamle Če maj 20, 2010 4:17 pm

se strinjam s screamerjem. voski v šamponih so bolj za lesk kakor pa za kaj drugega.
za dokaj normalno zaščito povoskaj avto, potem pa pranje s kvalitetnim avtošamponom z voskom, za daljšo obstojnost in lesk

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 So maj 22, 2010 12:30 pm

danes sem kupil ta šampon 1L 9€..a kdo ve je dobr šampon? sem ga preplačal? da vem za nasledjič..pa full je mastn,milsim spolzek al kako naj recm
http://carproductstested.com/exterior-p ... -wash-wax/

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Ne maj 23, 2010 9:36 am

406 je napisal/-a:danes sem kupil ta šampon 1L 9€..a kdo ve je dobr šampon? sem ga preplačal? da vem za nasledjič..pa full je mastn,milsim spolzek al kako naj recm
http://carproductstested.com/exterior-p ... -wash-wax/

Na linku je bolj malo podatkov o šamponu, ampak, ko je enkrat razrečen v vodi v predvidenem razmerju in če daje občutek mastnosti/spolzkosti, potem si že na pravi poti. Na vosek v šamponu pa ne bi ravno polagal velikih upov.

lp

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Ne maj 23, 2010 9:59 am

ja samo k povsod pise 30ml v vedro vode.jaz pa nimam ravno vedra.kok je to..4-5 l al kok?

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po maj 24, 2010 9:46 am

Jaz uporabljam 10l vedra in so kar malo majhna (ponavadi so velika 15-20l). Močno dvomim pa da imaš ti 4-5 litrsko vedro, ker bi še gobo bolj težko potopil v tako majhno posodo. Sicer bi pa na embalaži moralo pisati kakšno je mešalno razmerje.

lp

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Po maj 24, 2010 7:41 pm

Bo kdo v bliznji prihodnosti narocal kaj iz tujine? Rabil bi namreč en vosek (Collinite 915). Oz, je kdo ki to prodaja tudi v slo?

lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po maj 24, 2010 7:52 pm

Ve kdo če obstaja sprej za armaturko z mat efektom? Se pravi nekaj takega kot ArmorAll-ove krpice matt finish, le da bi bilo v spreju.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Sr maj 26, 2010 8:14 pm

lizard je napisal/-a:Ve kdo če obstaja sprej za armaturko z mat efektom? Se pravi nekaj takega kot ArmorAll-ove krpice matt finish, le da bi bilo v spreju.

obstaja, samo ni sprej ampak je v razpršilki.
dobiš pa ga pri CSF ;)
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost