Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Detailing by Pavlich /random fotke, audi s8

Napisal/-a pavlich So jun 21, 2014 1:08 pm

Lep pozdrav po dolgem času :)

Mal sem zaposlen čez dan več ali manj skos, pa potem težko najdem čas še za forume, ampak sem cel vikend frej tko da bom nadoknadil :)

Tale porše je bil pri meni prejšnji teden, od ponedeljka do četrtka.
Sicer zelo lepo ohranjen, avto ima eno samo globljo prasko in dve pike od kamenčkov, cel čas garažiran, notranjost kot nova, ampak en problem- poliran je bil pri nekem "mojstru". Tko da je blo treba to popravit ker je zgledal obupno.

Želje stranke so torej bile poliranje za osvežitev barve-kar je bilo enostopenjsko poliranje, odvežitev notranjosti, in dobra zaščita za zunanjost, ker je avto vožen izključno ob lepem vremenu in vzdrževanm ljubiteljsko je blo treba naredit tako kot se zagre-kot seveda vsak avto ;)

Ob prihodu sicer avto ni zgledal tako obupno, takoj sem opazil zapečene feltne in auspuhe(oboje sem uredil kolikor se je dalo, feltne sem šel 4 krat čez, kar je šlo je šlo), nekaj hologramov vidnih s prostim očesom v senci(??), in pa malo umazanije po volanu in predelih kjer se giba voznik.

Bom pa sproti opisoval vse, tako da berte naprej, ne obupat :) Mam končno vse lepo dokumentirano, s posnetki vred :)

Naj pa povem še da sem malo testiral zaščitne premaze CarPro cquartz, v kratkem naj bi dobil na test še Cquartz finest. Sem zelo zadovoljen:)

Ob prihodu
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

No pa sem začel s pranjem.
Kot že veste uporabljam šampon znamke frescura, prav tako srtedstvo za predpranje in platišča (JUVI), ki se mi obnesejo res odlično, sploh predpranje v kombinaciji s snowfoam-om (AB magifoam) ma dejansko efekt. Samo čistilo za platišča ni zadostovalo, zato sem uporabil Carpro iron-x (super zadeva, skoraj identična BH korossolu, samo mogoče BH K hitreje reagira), več rund. Ko sem avto opral in očistil vse detajle, sem z clay rokavico odstranil nekaj(ni bilo prav veliko) kontaminacije, posušil avto do zadnje kaplje in postavil na sonce. Pustite se presenetit :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
pa še posnetek boka
https://www.youtube.com/watch?v=Dai7Gc82C10&feature=youtu.be

ker je bilo spolirano res mojstrsko sem vedel da bo treba malo pazit pri poliranju, tko da sem malo kombiniral gobice, delal sem s pasto Menzerna PF2500, na rumeni in zeleni flexipads hex gobici. Seveda na bigfootki, max kar sem navil obrati je blo 3-4, ker se je barva nerealno segrevala, tko da sem švical vmes kot zmešan da nebi kaj zafrknil. Občutno segrevanje seveda na zgornji polovici avta, tam kjer je bilo polirano, spodnji del seveda ni bil spoliran-mojstri pač.

Slika
Slika
Slika
Slika
za manjše predelčke
Slika
Slika

malo na sončka, jst bi rekel da je samo poliranje izpadlo kar dobro, manjše malenkosti so ostale, niti nevem kok varno bi blo it rezat z ovčko ali gorob gobico.
Slika
Slika
Slika
Slika

To je bilo vse skupaj dva dni dela, ponedeljek od 7.30-20.00, torek od 8.00-14.00, potem je sledila zaščita Cquartz, avto pred tem temeljito prebrisan s Carpro eraser(top produkt). sledil sem navodilom in nanesel premaz , ter sodeč po temperaturi 25 stopinj v garaži, prebrisal avto po cca 10 minutah, obdelal sem cel avto panelo za panelom, kar je trajalo skoraj do večera. Vmes sem po malo delal še plastike in tesnila, na koncu pa še platišča s carpro cquartz DLUX. Slednje sem naredil zgolj iz firbca "gratis". Stekla sem pustil na miru ker itak avto ni vožen po dežju.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

avto sem potem ko sem nanesel zaščito in pobrisal, pustil nepremičnega v zaprti garaži cca 45 ur (po navodilih 48, ampak kaj čmo), in se mi zdi da kar sem ga vmes hodil čekirat da je vsakič boljš zgledal.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

V četrtek sem pred prihodom stranke dokončal še notranjost, in očistil stekla, usnje sem zaščitil z carpro cquartz leather sealantom, posesal kar sem nasvinjal vmes, skratka obdelal vse detajle pred prevzemom.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

In pa finiš fotke s vseh zornih kotov(nekaj jih je še preden sem dodelal stekla in notranjost, če bo kje prov lep odtis roke na šipi:D)
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Evo to je to, dve uri sem rabil da sem tole skup sestavil, tko da komentarji, kritike in pohvale več kot dobrodošle :)

bucko_99
Novinec

Re: Detailing by Pavlich /Porsche 911 carrera 4S (Cquartz)

Napisal/-a bucko_99 So jun 21, 2014 1:28 pm

ne verjamem da se je tako svetil ko je prišel nov iz salona :) pravi mojster si

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jun 24, 2014 8:17 am

A maš sam tole slik? Iz dveh kotov še ni slikan. :mrgreen:

TOP! Kapo dol 8) Hudi užitki, zakon. :DDD
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To jun 24, 2014 11:08 am

Fantastično delo opravljaš!

Najraje vzamem kavo, jo počasi pijem in pregledujem te slike. Prav sproščujoče :) Še najboljši so pa pred in potem :) Nevem zakaj, ampak res uživam ob teh fotkah.

BTW: Koliko imajo kaj prevoženih km te razne zverine? Npr razni A8 oz. S8, Cayenne ipd ? Predvidevam, da delajo kar precej km?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To jun 24, 2014 3:03 pm

ejsim je napisal/-a:Fantastično delo opravljaš!

Najraje vzamem kavo, jo počasi pijem in pregledujem te slike. Prav sproščujoče :) Še najboljši so pa pred in potem :) Nevem zakaj, ampak res uživam ob teh fotkah.

BTW: Koliko imajo kaj prevoženih km te razne zverine? Npr razni A8 oz. S8, Cayenne ipd ? Predvidevam, da delajo kar precej km?

Hehe hvala, jaz tako uživam pri kakšnih dobrih videotih na youtubu :)

Kar se kilometrov tiče pa res nebi vedel, ampak mislim da spet ne tako veliko, oz. čisto odvisno, kakor kateri.

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie To jun 24, 2014 4:46 pm

Matjaz bravo. TOP izvedba in dokumentiranje. Sam tako naprej ..

Manfred
Novinec

Re: Detailing by Pavlich /random fotke, audi s8

Napisal/-a Manfred To jun 24, 2014 6:27 pm

pavlich je napisal/-a:
Evo to je to, dve uri sem rabil da sem tole skup sestavil, tko da komentarji, kritike in pohvale več kot dobrodošle :)

Ostal sem brez besed !! :bow

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Ne jun 29, 2014 8:07 pm

V eni od prejšnjih predstavitev si pisal o uporabi clay-rokavice, Lahko poveš poveš kaj več o njen, oziroma kako se jo uporablja.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne jun 29, 2014 9:50 pm

Evo mene spet :)

Tokrat mam za vas slikce poliranja bmwja, ki sem ga delal prejšnji teden.

Avto sicer v odličnem stanju, ampak nekaj malenkosti je bilo treba uredit, lastnik je ob prihodu prvo opazil feltne in pa seveda noro barvo ki se je svetila kot nova.

Avto sem po normalnem postopku opral(predpranje, pranje, vsi detajli, clay mitt, iron x, platišča 3-4 runde z iron x(umazanija precej zažrta), sušenje ) in ga postavil v garažo.
Kar se tiče poliranja sem se ga lotil seveda z rupes Bigfoot-ko, in menzerna PF2200 na rumeni gobici flexipads. Zatem sem obdelal avto z Carpro eraserjem, za odstranjevanje ves olj in ostankov past(res neprimerljivo boljši od izopropanola), in standardni fk1000p. Ker se še malo igram s carpro hydro2, sem dodatno s tem zaščitil še stekla in platišča.

Nekaj slik pred začetkom(avto je bil itak dokaj lep), ene par vmes, in veliko slik ob koncu. vidno tudi lepo odtekanje vode, ker sem imel čas se malo poigrat.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

odstranil skoraj vse praske zgolj z one stage poliranjem
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

pa še ostale malenkosti in namazane gume z Autobrite berry blast
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

kakšen projekt več pa mogoče jutri :)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne jun 29, 2014 9:53 pm

Nejko je napisal/-a:V eni od prejšnjih predstavitev si pisal o uporabi clay-rokavice, Lahko poveš poveš kaj več o njen, oziroma kako se jo uporablja.

clay rokavica(clay mitt) je fenomenalna zadeva. v primerjavi plastelina zmaga v vseh pogledih, namreč enostavnejša uporaba, po mojih izkupšnjah tudi več pobere (ta teden sem s šip odstranil overspray od barvanja z njo), lažja uporaba, cenovno ugodnejša gledano dolgoročno (zdrži baje cca 50 avtomobilov), skratka fenomenalna stvar. Pobira res odlično, če ti pade na tla samo splakneš.

Je pa tako da ne rabiš posebnega lubrikanta, jst si namešam v vedro svež šampon in vodo, in samo namakaš da je skos lepo mokra površina in nežno drgneš. Imaš pa na voljo tako fino kot grobo, jst imam grobo-za pred poliranjem, za vmesne stvari imam pa itak Iron x, in pa Ab just the tonic ki uspešno odstranita manj zažrto umazanijo iz laka.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po jun 30, 2014 12:11 pm

Najlepša hvala. Sem na ebayu nabavil eno, zdaj pa da vidimo, kako se bo obneslo.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr jul 02, 2014 3:16 pm

Slika

No končno se lahko pohvalim !

Pravkar dobil certifikat s strani vodilnega podjetja v Angliji- CarPro za uporabo njihovega najboljšega produkta Cquartz Finest, ki je na voljo le pooblaščenim izvajalcem.
Trenutno prvi in edini v Sloveniji z nazivom "authorized detailer" za CarPro, pa tudi sicer jih izven VB ni prav veliko.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr jul 02, 2014 3:24 pm

Čestitam! Pošteno zasluženo ;)

Stoji za tem "veš kdo" iz Trzina?
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr jul 02, 2014 4:55 pm

yashica je napisal/-a:Čestitam! Pošteno zasluženo ;)

Stoji za tem "veš kdo" iz Trzina?

smo mal kooperiral ja :)

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Sr jul 02, 2014 5:49 pm

Čestitke !

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Če jul 03, 2014 5:35 am

Matej čestitam, si res zaslužiš ta naziv :D

P.s si ostale stvari že prodal od sobote ?? :D

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Če jul 03, 2014 12:16 pm

Matej iskrene čestitke!!! tvoje delo oz končni rezultati so vedno vrhunski in zaradi tega si si zaslužil! le tako naprej :bow :bow :bow

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jul 03, 2014 1:32 pm

Sej lepo da tolk slikaš avte iz vseh zornih kotov, pa znotrej, pa zunej....samo nekaj ti pa manjka. Nasmešek lastnika, ko prvič ugleda avto :mrgreen:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če jul 03, 2014 3:22 pm

hvala vsem :)

drugače pa danes prost večer za...
Slika

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Če jul 03, 2014 3:34 pm

Eno vprašanje. Maš kako preko zavarovalnice zavarovano v primeru kraje avtomobila? Ker ciganov,ki kradejo je vedno več, ti pa maš konstantno v garaži 100k+€. :D
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov