Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
mmm expert
Nov uporabnik

Napisal/-a mmm expert To jun 29, 2010 9:34 am

Scremer je napisal/-a:Mimovrste ima sedaj hobi program kozmetike od 3M. Definitivno boljše kot pa sonax...

Kratek filmček razloži vse... http://www.youtube.com/watch?v=vwE0Ac53Nl8

MMM expert

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix To jun 29, 2010 5:25 pm

A bi mi lahko kdo svetoval kak šampon ali kaj podobnega za čiščenje sedežev?
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Sr jun 30, 2010 3:23 pm

baSix je napisal/-a:A bi mi lahko kdo svetoval kak šampon ali kaj podobnega za čiščenje sedežev?

Večnamenska čistila (APC) od različnih podjetij. Osebno uporabljam APC od Meguiar'sa in ni slabo. Seveda se kaj podobnega najde tudi od Chemichal Guysa, Poorboysa, Valetproja,...

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Sr jul 07, 2010 2:02 pm

Odločil sem se da bom probal avtokozmetiko (šampon, vosek, QD) od dodojuice.
Katerega mi priporočate glede na oranžno-rdečo barvo s kristali, sam izbiram med supernatural, banana armour in orange crush?
Za predpripravo potrebujem še lime prime lite ter kateri šampon od dodo mi priporočate za zraven?
Po voskanju pa to vzdržujem z red mist?
Ali moram lak najprej očistiit s plastelinom glede na to da je bil avto na novo barvan pred 3 meseci?

Slika

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Pe jul 09, 2010 8:01 am

Eno vprašanje:

Na koliko obratih naj nanesem:
- grobo pasto
-srednje fino pasto
-fino pasto
-vosek

Gre se za Silco paste...

Hvala.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Pe jul 09, 2010 9:44 am

Hvala!

Končno en konkreten odgovor :D

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Pe jul 09, 2010 9:52 am

dragon22 je napisal/-a:Odločil sem se da bom probal avtokozmetiko (šampon, vosek, QD) od dodojuice.
Katerega mi priporočate glede na oranžno-rdečo barvo s kristali, sam izbiram med supernatural, banana armour in orange crush?
Za predpripravo potrebujem še lime prime lite ter kateri šampon od dodo mi priporočate za zraven?
Ali moram lak najprej očistiit s plastelinom glede na to da je bil avto na novo barvan pred 3 meseci?

Slika

A ni še nihče uporabljal teh dodo proizvodov?

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Pe jul 09, 2010 11:15 am

od dodoja mam sam šampon Born to be mild in pa lime prime, obe vrhunski zadevi :)
kot tudi vse ostalo :lol:
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Pe jul 09, 2010 11:37 am

Ali lahko lime pime lite nanašam ročno? najprej ga nanesem z gobico potem pa takoj zbrišem z mf krpo?
Zanima me še za voske od dodo, ali je res boljši učinek če ga naneseš v večih plasteh ali je dovolj ena ter če je razlika med soft in hard voskom tudi v zaščiti laka ali samo v vosku?

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Pe jul 09, 2010 1:13 pm

Ja, lahko nanašaš ročno, vendar boš porabil več izdelka kot če bi ga nanašal z mašino.

Glede plasti je pa tko..nekateri nanašajo eno plast, spet drugi štiri. Vse je odvisno od tvojih osebnih prepričanj. Js Purple haze nanašam v dveh plasteh. V dveh zato, ker se rad prepričam, da nisem kje kaj falil.

Kar se tiče pa soft in hard voskov, pa ne opazim neke velike razlike. Pomoje je razlika samo v vosku. Je pa res, da se ti lahko pri soft vosku hitreje zgodi, da ga nanašaš predebelo na avto, kar lahko vpliva na obstojnost.

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Pe jul 09, 2010 2:05 pm

Potem se bom odločil kar za babana armour.
Pri nanašanju voska ga najprej naneseš zgobico potem pa zbrišeš do sijaja z mf krpo?
Kaj pa drugi nanos voska, daš direktno na prvi nanos ali prvi nanos najprej zbrišeš pa potem naneseš drugič?

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Pe jul 09, 2010 2:23 pm

Ja, najprej z aplikatorjem, potem pa s čisto mikrofibro dokler se ne sveti. To je ena plast. Js osebno nanesem eno plast, potem se pa lotim čiščenja notranjosti in ko sem znotraj fertik, nanesem še eno plast. ;)

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Pe jul 09, 2010 2:26 pm

dragon22 je napisal/-a:Potem se bom odločil kar za babana armour.
Pri nanašanju voska ga najprej naneseš zgobico potem pa zbrišeš do sijaja z mf krpo?
Kaj pa drugi nanos voska, daš direktno na prvi nanos ali prvi nanos najprej zbrišeš pa potem naneseš drugič?

Vsak nanos zbrišeš z MF krpo. Nekateri voski zahtevajo tudi določen čas "celjenja" pred drugim nanosom, tako da ni vedno dobro hiteti.

Kar se pa tiče količine nanosov je pa po mojem osebnem mnenju najbolj smiselno dati 2 do max 3 nanose. Dva zato da pokriješ vse, tudi tisto, kar si pri prvem morda zgrešil, tretji pa bolj ali manj za boljši občutek.

lp

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Ne jul 11, 2010 1:02 pm

Odločil sem se da bom probal avtokozmetiko (šampon, vosek, QD) od dodojuice.

Mogoče bi ti za tvojo barvo priporočal vosek višjega cenovnega razreda s vsaj 45%+ carnube, vsi razen SN imajo manjšo vrednost carnube. V kolikor pa se odločiš za vosek od Dodota ima vsak od teh, ki si jih naštel drugačen namen, npr.SN bo naredil sijaj z malenkost manjšo globino, orange crush naredi globino vendar je obstojnost manjša....Nanašaš ga lahko v več slojih vendar je, končni izgled odvisen od priprave, ki je temelj. Za optimalni postopek je potrebno barvo najprej očistiti s clay barom, narediti še boljši finiš in korekcijo(da dobimo še večjo globino in odstranimo "swirlse-krogece, pajkovo mrežo"-če bolje pogledaš sliko so v zgornjem desnem kotu sicer manjši vendar v kolikor želiš optimalni izglled je v tvojem primeru poliranje skoraj nuja), sledi prewax cleaner in nato vsaj dva nanosa voska lahko tri v kolikor imaš čas. Med 2 drugim in tretjim mora biti vsaj 12 ur premora, seveda je pri prvem nanosu potrebno počakati da "dozori" odvisno od temperature. Obstajajo še drugi postopki kako narediti večjo globino in sijaj vendar je potem potrebno več časa, sredstev in sreče s idealnimi vremenski pogoji.

Podobna barva kot tvoja po voskanju s 50% carnuba voskom

Slika :-P

Uporabniški avatar
AAAA
Nov uporabnik

Napisal/-a AAAA Pe jul 16, 2010 9:21 am

Zanima me katero čistilo uporabljate za plastiko v avtomobilu in pa s čim čistite zračnike?
Listilo za plastiko rabim za sedež kjer je plastika na zadnji strani in je zelo umazana in se ne da spucati. sem probal že z raznimi razmaščevalci. l.p

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Ne jul 18, 2010 5:46 pm

prejšni teden ko sem šel spucat avto na vikend sem doma pozabil šampon, pa sm potem spucal kar z PRIL-om ker druzga tam ni :P in morm povedat da tako dobro mi ga še ni uspelo spucati :)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne jul 18, 2010 7:18 pm

csf je napisal/-a:
Mogoče bi ti za tvojo barvo priporočal vosek višjega cenovnega razreda s vsaj 45%+ carnube, vsi razen SN imajo manjšo vrednost carnube. V kolikor pa se odločiš za vosek od Dodota ima vsak od teh, ki si jih naštel drugačen namen, npr.SN bo naredil sijaj z malenkost manjšo globino, orange crush naredi globino vendar je obstojnost manjša....Nanašaš ga lahko v več slojih vendar je, končni izgled odvisen od priprave, ki je temelj. Za optimalni postopek je potrebno barvo najprej očistiti s clay barom, narediti še boljši finiš in korekcijo(da dobimo še večjo globino in odstranimo "swirlse-krogece, pajkovo mrežo"-če bolje pogledaš sliko so v zgornjem desnem kotu sicer manjši vendar v kolikor želiš optimalni izglled je v tvojem primeru poliranje skoraj nuja), sledi prewax cleaner in nato vsaj dva nanosa voska lahko tri v kolikor imaš čas. Med 2 drugim in tretjim mora biti vsaj 12 ur premora, seveda je pri prvem nanosu potrebno počakati da "dozori" odvisno od temperature. Obstajajo še drugi postopki kako narediti večjo globino in sijaj vendar je potem potrebno več časa, sredstev in sreče s idealnimi vremenski pogoji.

Podobna barva kot tvoja po voskanju s 50% carnuba voskom

CSF kakšen odstotek voska carnuba ima nanowax.

Zodd je napisal/-a:prejšni teden ko sem šel spucat avto na vikend sem doma pozabil šampon, pa sm potem spucal kar z PRIL-om ker druzga tam ni :P in morm povedat da tako dobro mi ga še ni uspelo spucati :)

Ja z tem si odstranil tudi morebitno zaščito z laka ala vosek ali sealant.
Pril je razmaščevalec in top tudi voske in sealante.Sicer pa v kolikor si pral avto z prilom sklepam,da tudi avta nimaš zaščitenega z kakimi voski,ker drugače bi vedel,da pril ni za pranje avta.Za še boljši učinek pranja pa ti v bodoče priporočam Vim al kako se mu je že včasih reklo :)

Ok dost zajebancije,da nebo kdo nasedel nasvetom,da naj opere avto z prilom,ker ni primeren za pranje.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Po jul 19, 2010 11:06 pm

mene pa zanima s čim čistite usnje, do sedaj sm mel eno peno od sonaxsa, mel zadosti zaloge?
slišal sm baje krema Nivea, al pa neki robčki,...

pa zanima me še za mehko plastiko (mislim točno za un del plastike,pri vw, stikala za šipe in ogledala, se poznajo mal rajse) in to bi rad malo obnovil da ni tako...

lp

Uporabniški avatar
mmm expert
Nov uporabnik

Napisal/-a mmm expert To jul 20, 2010 10:12 am

HaMzO je napisal/-a:mene pa zanima s čim čistite usnje, do sedaj sm mel eno peno od sonaxsa, mel zadosti zaloge?
slišal sm baje krema Nivea, al pa neki robčki,...

pa zanima me še za mehko plastiko (mislim točno za un del plastike,pri vw, stikala za šipe in ogledala, se poznajo mal rajse) in to bi rad malo obnovil da ni tako...

lp

Predlgam 3M Čistilo za usnje in vinil http://www.mimovrste.com/artikel/3420277227/istilo-za-usnje-in-vinil-3m. Očisti in zaščiti usnjene površine, umetno usnje in vse plastične dele avtomobila. Na plastiki pusti prijeten mat izgled. Ne odstrani pa risov v plastiki - ti so fizična poškodba materiala.

LP,

MMM expert
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost