Scremer je napisal/-a:Mimovrste ima sedaj hobi program kozmetike od 3M. Definitivno boljše kot pa sonax...
Kratek filmček razloži vse... http://www.youtube.com/watch?v=vwE0Ac53Nl8
MMM expert
Scremer je napisal/-a:Mimovrste ima sedaj hobi program kozmetike od 3M. Definitivno boljše kot pa sonax...
dragon22 je napisal/-a:Odločil sem se da bom probal avtokozmetiko (šampon, vosek, QD) od dodojuice.
Katerega mi priporočate glede na oranžno-rdečo barvo s kristali, sam izbiram med supernatural, banana armour in orange crush?
Za predpripravo potrebujem še lime prime lite ter kateri šampon od dodo mi priporočate za zraven?
Po voskanju pa to vzdržujem z red mist?
Ali moram lak najprej očistiit s plastelinom glede na to da je bil avto na novo barvan pred 3 meseci?
dragon22 je napisal/-a:Potem se bom odločil kar za babana armour.
Pri nanašanju voska ga najprej naneseš zgobico potem pa zbrišeš do sijaja z mf krpo?
Kaj pa drugi nanos voska, daš direktno na prvi nanos ali prvi nanos najprej zbrišeš pa potem naneseš drugič?
Odločil sem se da bom probal avtokozmetiko (šampon, vosek, QD) od dodojuice.
Katerega mi priporočate glede na oranžno-rdečo barvo s kristali, sam izbiram med supernatural, banana armour in orange crush?
Za predpripravo potrebujem še lime prime lite ter kateri šampon od dodo mi priporočate za zraven?
Po voskanju pa to vzdržujem z red mist?
Ali moram lak najprej očistiit s plastelinom glede na to da je bil avto na novo barvan pred 3 meseci?
csf je napisal/-a:
Mogoče bi ti za tvojo barvo priporočal vosek višjega cenovnega razreda s vsaj 45%+ carnube, vsi razen SN imajo manjšo vrednost carnube. V kolikor pa se odločiš za vosek od Dodota ima vsak od teh, ki si jih naštel drugačen namen, npr.SN bo naredil sijaj z malenkost manjšo globino, orange crush naredi globino vendar je obstojnost manjša....Nanašaš ga lahko v več slojih vendar je, končni izgled odvisen od priprave, ki je temelj. Za optimalni postopek je potrebno barvo najprej očistiti s clay barom, narediti še boljši finiš in korekcijo(da dobimo še večjo globino in odstranimo "swirlse-krogece, pajkovo mrežo"-če bolje pogledaš sliko so v zgornjem desnem kotu sicer manjši vendar v kolikor želiš optimalni izglled je v tvojem primeru poliranje skoraj nuja), sledi prewax cleaner in nato vsaj dva nanosa voska lahko tri v kolikor imaš čas. Med 2 drugim in tretjim mora biti vsaj 12 ur premora, seveda je pri prvem nanosu potrebno počakati da "dozori" odvisno od temperature. Obstajajo še drugi postopki kako narediti večjo globino in sijaj vendar je potem potrebno več časa, sredstev in sreče s idealnimi vremenski pogoji.
Podobna barva kot tvoja po voskanju s 50% carnuba voskom
Zodd je napisal/-a:prejšni teden ko sem šel spucat avto na vikend sem doma pozabil šampon, pa sm potem spucal kar z PRIL-om ker druzga tam ni :P in morm povedat da tako dobro mi ga še ni uspelo spucati
HaMzO je napisal/-a:mene pa zanima s čim čistite usnje, do sedaj sm mel eno peno od sonaxsa, mel zadosti zaloge?
slišal sm baje krema Nivea, al pa neki robčki,...
pa zanima me še za mehko plastiko (mislim točno za un del plastike,pri vw, stikala za šipe in ogledala, se poznajo mal rajse) in to bi rad malo obnovil da ni tako...
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost