Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

bucko_99
Novinec

Re: Detailing by Pavlich /Vw Golf VII GTI

Napisal/-a bucko_99 Pe jul 11, 2014 7:15 pm

Ka je pa pr zadni sliki nad lučjo flek? Pa tam pr tistmu zobu, pa po zgornjem robu luči do zoba. A ma folijo? :)
Priponke
img7270.jpg

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jul 11, 2014 7:23 pm

Meni to zgleda kot odsev...

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich So jul 12, 2014 1:31 am

bucko_99 je napisal/-a:Ka je pa pr zadni sliki nad lučjo flek? Pa tam pr tistmu zobu, pa po zgornjem robu luči do zoba. A ma folijo? :)

Verjetno gre za odsev kakšne od stvari ki jih imam v garaži, glede na to da je bil avto po vsej verjetnosti v nulo opran ravno pred obiskom, ne vidim razloga zakaj bi ta "flek" nakadno nastal :)

Uporabniški avatar
xzer0
Nov uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a xzer0 So jul 12, 2014 8:00 am

@IcEm4n - gre za steklen čep firme Gecleant. Če si kdo želi odstraniti brisalec, je to to.
@bucko_99 - to bo kar odsev, pa tudi folije ni na vozilu (razen na zadnjih kolotekih). Tisto kar vidiš je rob znotraj žarometa.

@gospod Pavlič - way to go :pivo . Priporočam vsakomur!

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če jul 24, 2014 8:23 am

Se opravičujem za neaktivnost, ampak pred dopustniška norišnica terja svoj delež.

še ena novost, sprejet med authorized detailers network od podjetja Autofinesse, vse skupaj pa sem dobil ravno na moj rojstni dan prejšnji teden :)

Slika

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Če jul 24, 2014 11:25 am

Vse čestitke !!!

Res upam, da boš vedno obdržal svoj nivo kvalitete, ki si ga strdim delom postavil ter, da nikoli ne boš postavil kvantitete pred kvaliteto.

LP

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe jul 25, 2014 12:56 pm

Čestitke again 8) ;) Ti si NORC :mrgreen:
SlikaSlika

proteus4
Nov uporabnik

Napisal/-a proteus4 Ne avg 03, 2014 9:34 am

Koliko stane recimo eno tako čiščenje in poliranje enega avta? Recimo za moj. Škoda Octavia letanik 2001.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne avg 03, 2014 1:45 pm

Čisto odvisno v kakšnem stanju je avto in kakšen je željen končni izdelek. Na voljo je precej različnih paketov, ponavadi se prilagajam budgeu stranke. Poliranje za octavio pride od 170eu naprej, odvisno potem kakšno poliranje potrebuje avto za soliden končni rezultat, in kakšno zaščito se nanese. Notranjost se lahko naredi karkoli od 20-180eu. Načeloma lahko podam okvirno ceno šele ob ogledu vozila.

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Ne avg 03, 2014 2:01 pm

bucko_99 je napisal/-a:Ka je pa pr zadni sliki nad lučjo flek? Pa tam pr tistmu zobu, pa po zgornjem robu luči do zoba. A ma folijo? :)

Sem tudi jaz to opazu :?: drugače pa lepo narejeno 8)
l.p.

p.s. Problem vidim da moraš avto pustiti ,si mogoče razmišljal da bi imel nadomestni avto :?:
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne avg 03, 2014 3:05 pm

jaqckoo je napisal/-a:

Sem tudi jaz to opazu :?: drugače pa lepo narejeno 8)
l.p.

p.s. Problem vidim da moraš avto pustiti ,si mogoče razmišljal da bi imel nadomestni avto :?:

brez skrbi, ni bila packa:)
Seveda sem razmisljal, ker vem da je to kar problem, samo to pomeni da je treba kupit in registirat en dokaj ljudski avto..Trenutno pa se za delavnico nimam ki je pa primarna potreba. Someday..

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne avg 03, 2014 3:10 pm

@jaqckoo: sej je lastnik povedu da je senca. Pavlich ne uporablja fotoshopa :)

@pavlich: Vse bo enkrat, sej si še mlad in veliko let maš pred sabo.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne avg 03, 2014 3:26 pm

Se tolažim s tem ja, sej sem šele dobro štartal :)

Sicer pa danes zadnji dan dopusta, potem pa
akcija dalje, pa prvo morm še slike parih projektov naložit, upam
da bo doma tolk dežja kot na morju :D

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich /Random fotke

Napisal/-a pavlich To avg 12, 2014 10:45 pm

Nekaj slik audija po cca 8 mesecih. Avto je redno pri meni na obisku vsaj 2-3 mesečno, na avtu je Opti coat in pa nanolex na steklih in gumicah, plastikah, avto še vedno zgleda bomba, voda še vedno odteka kot na začetku(video bom naredil po enem letu). Slike so malo od enega malo od drugega termina, nekak ne morm it mem avta da ga nebi slikal vsakič ko ga imam v delu :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Tudi ostali avti ki so na rednem obisku, zgledajo odlično :)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr avg 13, 2014 4:17 pm

Počasi sestavljam skupaj zgodbe še iz julija, je bila norišnica pa mam zdele malo časa da se lotim vsega skupaj.

Skratka imel sem kar nekaj zanimiv projektov, nekaj jih še prihaja, eden izmed projektov je bil tut tale passat.

Avto je sicer zelo lepo ohranjen, tudi lep nasploh, veliko opreme, v notranjosti alkantara in usnje(sem delal tut komplet notranjost pa mi časovno ni zneslo se še s slikami ukvarjat), ampak potreben osvežitve. Lastnik ni preveč kompliciral, je meni prepustil izbiro, tako da sem naredil nekaj optimalnega za postavljen budget, na koncu oba z lastnikom zadovoljna z rezultatom.
Je pa bil avto deležen seveda temeljitega predpranja in pranja, odstranjevanje kontaminacije z clay rokavico, pranje vseh detajlev, pragov, razmastitev tečajev, preden sem ga dal v garažo sem ga po večini naredil še znotraj (vse plastike, armaturo, sedeže, stekla, edino sesanje sem pustil za na konec). Nato sem ga napadel z Menzerna FG400 in rumeno flexipads gobico, za finiš sem na koncu samo zamenjal gobico za fino. obdelava z Eraserjem in nato dva sloja r222 voska, čez pa za finiš še carpro reload(res da dober efekt). Delal sem nekje 25 ur notranjost in slabih 8 ur notranjost ter vse ostale detajle na koncu.
Slikce..
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Upam da mi uspe še dva Cquartz UK paketa gor dat, ker tisto je pa poplava slik, kmalu pa tudi cquartz finest!
lp

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Detailing by Pavlich /VW Passat poliranje

Napisal/-a pinny Če avg 14, 2014 10:11 pm

kot vedno fajn prebrat in pogledat, mi pa nekaj ne gre ravno v račun ..... praviš da si v notranjosti najprej naredu šipe in plastiko, in šele nazadnje posesal. Saj po moji logiki to nekak ne gre ravno skupaj, no saj jaz tako delam, da najprej posesam ker se z tem prah dviguje, in se pol na plastiki pozna.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Pe avg 15, 2014 7:48 am

Jst vecinoma sesam vedno na koncu, ker se iz armature in sredinske konzole in ostalih kotickov precej umazanije in prahu preseli potem ns tla. Pa ko avto prestavljam iz garaze notr in ven ko preverjam se tudi kaksna smetka najde.
Sicer je pa to stvar posameznika, vcasih sesam po 3x vcasih 2x, kokr je umazan avto, ta je bil kokr tok cist pa dober materjal v notranjosti :)

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Pe avg 15, 2014 10:34 am

Vidim da veliko uporabljaš krtačko,ni dosti da ga z wapom opereš ?Koliko km pa pasatko ali kateri drugi naredi na mesec ,da so tako zdrajsani ?
l.p.
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Pe avg 15, 2014 11:03 am

mislis za koloteke in te zadeve? Krtacke so nujne, ker ponavadi ne doma ne v pralnicah noben tega ne dela, ce se pa dela tak projekt more bit pa vse v piko, vkljucno s kolotekami, tukaj ni nekaj na hitro, sama priprava na poliranje zato vzame 4-5 ur, ker je tolk malenkosti razlicnih.
Kar se kilometrine tice nevem, dodajo pa svoj delez avtomatske pralnice, vecinoma.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe avg 15, 2014 11:13 am

Pomoje večina sploh nima realne predstave, kolk dela se pri teh stvareh vloži, da so avti taki kot so. Vsak misli "ah pranje za 15min" :D
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov