@Scremer to si pa dobro napisal, havala ti.
Zdaj pa da ti jaz malo razložim svojo situacijo.
Na avtu so take drobne praskice, verjetno nekaj takega kot iz avto pralnice. Pač ko pod kotom pogledam pri močni luči ali pa na soncu se vidijo take na gosto posejane praskice. Vendar tu pa tam pa je tudi kakšna močnejša, ki se vidi, če že naravnost pogledam, vidi se tako bolj bevkast ris. Pokrov motorja je tudi že kar malo obdelan od kamenčkov, pike so po tavečjem pokrpane s barvno korekturo. Tist itak, da se bo vedno poznalo, ker ni tako narejeno da bi bilo lepo gladko. Za to se ne sekiram, avto je itak 10 let star, tako da bi se ga lotil polirat bolj zaradi tega, da bi se malo naučil delat s tem, če bi pa potem nekaj lepega ven prišlo potem bi pa bilo to super
Drugače pa barva ni zbledela, tako kot pri Ibizi od Lenivca, niti slučajno ni tak. Nima pa tistega tapravega leska.
Torej do sedaj sem nabavil pasto New Car Glaze, en komplet mikrofiber krp.
Tampone pa sem nabavil v Merkurju in sicer sem vzel en koplet v katerem je nastavek za ročno poliranje, da se ga natakne na roko, ima preko elastiko in se ga ta prav lepo držat. Spodaj ima ježka na katerega gredo isti temponi kot na mašino.
Zraven tega držala je bil en tak bel mehek gobast tempon in en vovnen. Ta vovnen je tak tanek. Zraven pa sem še vzel enega modrega na katerem piše, da je za drugo poliranje in je že bolj trd in ima bolj grobo strukturo. Vzel pa sem še enega rdečega, ki bi naj bil za tretje poliranje, ta pa je tak mehek gobast. Imeli so pa še rumenega, ki je še bolj trd od modrega in bolj grob - večje luknjice so v tej gobi.
Zdaj tega modrega sem vzel, ker sem si mislil, da če imam ta New Car Glaze, ki je neke srednje grobosti bi tudi ta nastavek rabil nekaj srednjega in se mi zdi da bolj trd in grob je nastavek bolj obrusi površino. Je moje razmišljanje pravilno.
A ti praviš, da najbolj lahko zažgeš z volnenim? To verjetno, ker je najbolj fini in če premočno pritiskaš s prevelikimi obrati se tvori toplota in zato pride do tega ne?
Sem pa zdaj čez vikend malo probal doma. Mašine še nimam zato na roke. Probal sem na enem delu prtljažnih vrtat. Vzel sem moder nastavek in ta New Car Glaze in krožno drgnil in morem rečt, da na začetku sem bil kar malo razočaran. Za malenkost se je povečal lesk ampak risi so še pa kar ostali je pa površina na otip dosti bolj gladka. No pozneje sem pa rekel grem še enkrat probat. In sem dal pasto na nastavek in glancal, ko je že bila površina skoraj brez paste sem obrisal z mikrofiber krpo in še enkrat ponovil in tako sem ponavljal kaj pa vem kolikokrat, v glavnem velikrat. No in po mnogih ponovitvah mi je pa potem uspelo skoraj čisto odpravit praskice. Tiste male se še čist malo vidijo, tam ko je pa bila močnejša je pa tudi zelo oblažena. Prej se je vidla, če si pogledal z enega metra tak bel ris, zdaj pa če pri svetlobi pogledaš postrani se še malo pozna kje je bila, ampak pozna se pa še. Ne vem, če bi še moral dlje glancat?
Zdaj sprašujem, kaj zdaj to pomeni, da če bi imel mašino bi to šlo prej dol? No verjetno bi. Ali bi moral met za začetek bolj grobo pasto in bi te rise prej in pa predvsem z manj muke odstranil? Vendar kaj potem za tisto bolj grobo pasto bi potem moral imeto tudi bolj grob nastavek, verjetno tist rumen ne?
Kako naj uporabljam te nastavke.
Če bi še vzel pasto XP Compound - rumeni najtrši nastavek
New Car Glaze - moder nastavek
BC-2 - pa rdeč penast nastavek
Je tako pravilno? Za kaj se pa potem uporablja vovnen nastavek, za vosek npr.Wet Wax? Samo vosek je najbolj pametno ročno nanašat ne? Je treba v večih nanosih?
Upam, da nisem preveč zakompliciral. Bom pa zelo vesel odgovora, predvsem ali še nabavit bolj grobo pasto od New Car Glaza in glede pravilne uporabe nastavkov.
Verjetno pa tudi ne bi bilo slabo pred vsem skupaj vse spucat z plastelinom ne, ker površina tu pa tam ni čisto gladka.
LP.