Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po okt 11, 2010 11:27 am

Sam uporabljam vse od Sonax-a in sem zelo zadovoljen

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Po okt 11, 2010 1:46 pm

ludbe je napisal/-a:jst mam pa vodo za pranje avta speljano z vodnjaka, pa je še najbolše :D

x2

Vodna pumpa in tipi topi, je pa problem, da pumpa nima rezervoarja, tako da je treba vec čas izklapljat (to je malce nerodno in nadležno).

lp D

Uporabniški avatar
tejo996
Nov uporabnik

Napisal/-a tejo996 So okt 23, 2010 9:38 am

ojla
mene pa zanima katera polirna pasta ne pušča sledov (lis) na plastiki

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc So okt 23, 2010 9:42 am

Kolikor je meni znano jih več ali manj vse puščajo, vsaj tiste katerim se res lahko reče polirpaste (3m, menzerna..) in ne razni zvarki s črpalk

Najlažje ti bo če si vse plastike, gume zaščitiš zličarskim trakom, tako se izogneš belim madežem. Če pa že dobiš malce paste na plastiko pa jo takoj obriši z Izopropilnim alkoholom da se ti ne zasuši gor.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
tejo996
Nov uporabnik

Napisal/-a tejo996 So okt 23, 2010 12:16 pm

zadnjič sem peljal avto polirat, pa ni nič plastik zamaskiral z trakom na plastiki pa ni ostalo nič lis. sem vprašal katero pasto uporablja pa nisem dobil konkretnega odgovora imel pa jo je kar v eni xy imbalaži.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc So okt 23, 2010 12:34 pm

si bil zraven ko ti ga je poliral, kok časa ti ga je rihtal, mogoče še celo kakšna autopralnica... po možnosti je imel še tisto polirko z dvema glavama?
ker kot pravim nekatere paste imajo ogromno fillerjev in se ne pozna nič na plastikah... mislim da celo automagicove paste so take da se na plastikah nič ne pozna..
pri meni se je še vedno poznalo na plastikah če sem slučajno ponesreči čez potegnil. upam da se bo še kdo z več izkušnjami oglasil
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
tejo996
Nov uporabnik

Napisal/-a tejo996 So okt 23, 2010 2:52 pm

bil zdraven večino časa
trajalo je cca 3 urce stem da sem mu pripeljal avto spucan
mel je pa res neko "čudno" polirko na dve majši glavi

a so te polirke na dve glavi bolše kot une z eno glavo :?:

leon30
Novinec

Kraj: Nova Cerkev

Napisal/-a leon30 So okt 23, 2010 3:31 pm

tejo996 je napisal/-a:bil zdraven večino časa
trajalo je cca 3 urce stem da sem mu pripeljal avto spucan
mel je pa res neko "čudno" polirko na dve majši glavi

a so te polirke na dve glavi bolše kot une z eno glavo :?:

Precej boljše,manjša verjetnost za holograme.
Edino po kakšnih robovih ali ob kljukah vrat je bolj nevarna kot klasična polirka, ker jo prej zbije. Ima namreč ekcentrično gibanje.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc So okt 23, 2010 4:12 pm

niti pod razno ni boljše, res da kakšnih intenzivnih srečanj z njo nisem mel ampak če hočeš kokr tok korekcijo narest jo z cyclotom ne boš naredil. Razen če delaš z riskfree system ko so paste polne fillerjev in vse zakrijejo, kar je za avtopralnice in hitro osvežitev avta pred prodajo superca.
Sva probala z Dragerjem pa osebno nisem bil preveč navdušen. Rotacijska je še vedno in bo superiorna mašina za korekcijo. Z tem cyclotom bi nanašal le sealante ali glaze (PB Black hole itd..) pa še takrat bi raje vzel DA mašino katero sem imel in mi je še zdaj žal da sem jo prodal.
Že to ti pove velik da je poliral 3 urce... to ni nič, to je mazanje ne pa poliranje, pa vprašaj kateregakoli tapravga "polirmajstra".
Poliranje by Grahovc

leon30
Novinec

Napisal/-a leon30 So okt 23, 2010 6:08 pm

grahovc je napisal/-a:niti pod razno ni boljše, res da kakšnih intenzivnih srečanj z njo nisem mel ampak če hočeš kokr tok korekcijo narest jo z cyclotom ne boš naredil. Razen če delaš z riskfree system ko so paste polne fillerjev in vse zakrijejo, kar je za avtopralnice in hitro osvežitev avta pred prodajo superca.
Sva probala z Dragerjem pa osebno nisem bil preveč navdušen. Rotacijska je še vedno in bo superiorna mašina za korekcijo. Z tem cyclotom bi nanašal le sealante ali glaze (PB Black hole itd..) pa še takrat bi raje vzel DA mašino katero sem imel in mi je še zdaj žal da sem jo prodal.
Že to ti pove velik da je poliral 3 urce... to ni nič, to je mazanje ne pa poliranje, pa vprašaj kateregakoli tapravga "polirmajstra".

Se popolnoma strinjam s teboj, glede polirke. Za 1.in 2.korak poliranja imam tudi jaz rotacijsko polirko. Za konec pa imam cyclota, ko delam z antihologramsko ali zelo fino pasto in za nanos voska. Nad Risk free sistemom pa tudi jaz nimam najboljšega občutka, sem sprobal, pa me ni navdušil. Za poliranje pred prodajo avta je vredu stvar, če pa hočeš narediti kak res dober rezultat, pa se je treba poslužiti teh prijemov, kot si jih omenil.
Glede poliranja, da je bil v 3h urah gotov, se pa tudi jaz ne strinjam. V 3h urah glih dobro avto zalepim in splastelinam, ne pa da ga je spoliral.

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Pe okt 29, 2010 9:49 am

Za 1.in 2.korak poliranja imam tudi jaz rotacijsko polirko. Za konec pa imam cyclota

Lahko napišeš postopek kako poliraš? S tremi koraki izgubljaš čas, uporabi dva koraka s primernim postopkom s katerim se boš tudi izognil morebitnim hologramov.

Glede poliranja, da je bil v 3h urah gotov, se pa tudi jaz ne strinjam. V 3h urah glih dobro avto zalepim in splastelinam, ne pa da ga je spoliral

Dobra priprava-pranje-predpranje in čiščenje avtomobila traja ponavadi 2-3ure+čiščenje s plastelinom naslednje 2ure+zaščita plastičnih delov in pregled poškodb 1uro+pravilna izbira gobice in poliša 1-2 ure= torej cca.7ur preden sploh začnemo polirati oops

ko delam z antihologramsko ali zelo fino pasto in za nanos voska.

Kašna pasta je antihologramska oz zelo fina pasta?

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Re:

Napisal/-a Scremer Ne nov 07, 2010 4:04 am

csf je napisal/-a:
Glede poliranja, da je bil v 3h urah gotov, se pa tudi jaz ne strinjam. V 3h urah glih dobro avto zalepim in splastelinam, ne pa da ga je spoliral

Dobra priprava-pranje-predpranje in čiščenje avtomobila traja ponavadi 2-3ure+čiščenje s plastelinom naslednje 2ure+zaščita plastičnih delov in pregled poškodb 1uro+pravilna izbira gobice in poliša 1-2 ure= torej cca.7ur preden sploh začnemo polirati oops

In pol se čudmo da si drag... :mrgreen:

lubej
Novinec

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a lubej Po nov 08, 2010 9:03 pm

kateri trdi vosek je "popularen"
lahko tudi iz tujine če le ni poštnina previsoka

ali je v tem obdobju še sploh mogoče zunaj nanašat trdi vosek (mraz...)

hvala
LP

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Re:

Napisal/-a lenivec Pe nov 19, 2010 8:44 am

grahovc je napisal/-a:si bil zraven ko ti ga je poliral, kok časa ti ga je rihtal, mogoče še celo kakšna autopralnica... po možnosti je imel še tisto polirko z dvema mislim da celo automagicove paste so take da se na plastikah nič ne pozna..

h se pozna se :D pa še kak :D pa še dol nemoreš spravit hudiča.

@lubej
je možo. samo ga mej prej na toplem. pa malo dalj časa se bo sušil. pa pazi da ni to zvečer, ko začne rosa padat.

leon30
Novinec

Re:

Napisal/-a leon30 Pe nov 19, 2010 11:13 am

csf je napisal/-a:
Za 1.in 2.korak poliranja imam tudi jaz rotacijsko polirko. Za konec pa imam cyclota

Lahko napišeš postopek kako poliraš? S tremi koraki izgubljaš čas, uporabi dva koraka s primernim postopkom s katerim se boš tudi izognil morebitnim hologramov.

ko delam z antihologramsko ali zelo fino pasto in za nanos voska.

Kašna pasta je antihologramska oz zelo fina pasta?

Jaz imam za zelo fino pasto od 3Ma moder pokrovček.
Potem mi pa prosim povej kako skrajšati oziroma ukiniti v mojem primeru en korak poliranja? :roll:
Obnova, poliranje žarometov na terenu 040/753-743

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Pe nov 19, 2010 3:21 pm

Preporosto...uporabi enkrat recimo 3m zeleno al pa 100s od menzerne (s tem da tudi tu lahko zmešaš 3.02 zraven) in potem 3.02 in 85RE od menzerne na isto gobico in si prišparo en cel korak če delaš z vsemi tremi od 3m ali od automagica :D prej sem uporabljal 3m (uporabljam še zdaj ampak samo zeleno) in morem rečt da je menzerna res zakon kaj se prašenja tiče kot tudi rokovanja...edino kaj še je razlika da je 3m zelena res bolj groba pasta in da hitreje odpraviš večje stvari...drugače pa 3m paste se preveč prašijo in pa cena je nabita do amena :D

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe nov 19, 2010 5:24 pm

Uporabljam spar čistilo za posodo maxbril(ali nekaj takega) za armaturo pa en poceni čistilo za feltne iz špara.Za čistit uporabljam gobo navadno viledo in žensko najlonko(mrežasta je najboljša).Z trudom se da z vsemi čistili avto lepo oprarti.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Pe nov 19, 2010 7:29 pm

Renault VG je napisal/-a:Uporabljam spar čistilo za posodo maxbril(ali nekaj takega) za armaturo pa en poceni čistilo za feltne iz špara.Za čistit uporabljam gobo navadno viledo in žensko najlonko(mrežasta je najboljša).Z trudom se da z vsemi čistili avto lepo oprarti.

rezultat je pa to

Slika
Slika
Slika
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe nov 19, 2010 7:34 pm

grahovc je napisal/-a:Renault VG je napisal/-a:
Uporabljam spar čistilo za posodo maxbril(ali nekaj takega) za armaturo pa en poceni čistilo za feltne iz špara.Za čistit uporabljam gobo navadno viledo in žensko najlonko(mrežasta je najboljša).Z trudom se da z vsemi čistili avto lepo oprarti.

rezultat je pa to
Ni videtini nobenih rajs ali česa takega.

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Ne nov 21, 2010 3:44 pm

Renault VG je napisal/-a:
grahovc je napisal/-a:Renault VG je napisal/-a:

rezultat je pa to
Ni videtini nobenih rajs ali česa takega.

A greva stavit za eno pivo? :)
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov