Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Detailing by Pavlich /BMW 535i Cquartz UK

Napisal/-a yashica Ne sep 07, 2014 2:11 pm

Pa v bistvu je tudi 2 meseca dovolj, ker gre za tako enostaven in hiter način nanašanja, da je že to prednost :D

Če je površina očiščena starih premazov in se HydrO2 veže direkt na lak ali se mu kaj poveča obstojnost z recimo kakšnim QD, recimo CG Hybrid V7 po pranju :?: Ali je vseeno, če se samo pere in, ko ni več zadovoljivega odtekanja vode, sledi nov nanos :?:

Ma bom kar naročil in, če avto preživi operacijo na srcu, sledi prakticiranje ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 Ne sep 07, 2014 3:13 pm

Čudovito, tudi na direktnem soncu brez praskice! Koliko mikronov clear-coata odpoliraš pri prikazanem postopku?

PS: Po slikah sodeč (in tudi sicer) se mi zdi, da so "trdi nemški laki" samo mit. 3x greš v avtopralnico in praske so tu. Po mojem noben izdelek, namenjen vsakodnevni rabi, ne bi smel biti tako občutljiv. Tudi moja črna garage-queen takoj stakne praske, čeprav jo perem z ovčko, dvema vedroma ipd. Kot kakšna hiper občutljiva ženska :roll: :mrgreen:
Yes, it's a joke...We can laugh about it later in the car.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Ne sep 07, 2014 8:33 pm

@yashica : bolj druga varjanta, se pa seveda vsak nanos druge zascite pozna, najbolj kompatibilen z hydro2 je pa itak Reload

@gregor81 : Ne prav veliko, smo ravno testirali brušenje z 4 granulacijami in poliranje, pa je padlo v povprecju za nekih 7 -10 mikronov.
Kar se pa trdega laka tice..nevem kako je s strani uporabnika avtomobila, ampak z moje strani ima Audi recimo zajebano barvo. Trda kot beton da sploh kaj naredis, potem ko pa odstranis defekte-je pa kot putrcek, in se pozna vsaka risa od cunje in podobno. Nedolgo nazaj sem imel crno a5 ki sem se jo lotil z grobo kombinacijo, nato pa z DA polirko srednje-fino kombinacijo, in sem delal mini holograme.Skratka hudic. Na bmwju nisem imel veliko problemov.

uporabnik12
Nov uporabnik

Napisal/-a uporabnik12 So sep 13, 2014 2:41 pm

Zanimam se za temeljito čiščenje notranjosti ML, če se ukvarjate še s tem, kako vas lahko kontaktiram. Lp.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich So sep 13, 2014 5:14 pm

uporabnik12 je napisal/-a:Zanimam se za temeljito čiščenje notranjosti ML, če se ukvarjate še s tem, kako vas lahko kontaktiram. Lp.

seveda,
avtokozmetika.mp@gmail.com

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če sep 18, 2014 10:26 pm

Malo sem počasen z objavljanjem zadnje čase, tko da je tukaj par projektov (spoiler alert) ki prihajajo, ko pa dobim zeleno luč pa obavim še eno lepo presenečenje ki zajema nočno izmeno na terenu :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

lp:)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich / yet to come...

Napisal/-a pavlich Po sep 29, 2014 6:58 pm

Slika

:roll:

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Sr okt 01, 2014 5:35 pm

ti maš pa res srečo, same "jajce" ti vozijo... :mrgreen:

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr okt 01, 2014 6:12 pm

pavlich je napisal/-a:Slika

:roll:

A je slovenska tablica?
Verjetno nisi imel toliko dela s tem avtom, ker ga je merkal?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr okt 01, 2014 11:30 pm

Avto sem samo malo bolj temeljito opral in nanesel čez cel avto hydro2, pa nekaj malenkosti znotraj in stekla, pride še več slik upam da kmalu :)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne okt 19, 2014 5:56 pm

Malo sem pospravljal, sicer je pri tolikih stvareh težko obdržat red, ampak se trudim da je vse kolikor toliko čisto in posrpavljeno :)
Nekaj stvari iz moje zbirke:
Slika

čopiči, krtačke
Slika

malo bolj znucane gobice in tamale gobice
Slika

ta frišne in tanove
Slika

nujna oprema :D
Slika

smrekce za stranke
Slika

aplikatorji
Slika

različne krpe za stekla
Slika

večnamenske krpe "ta lepše"
Slika

bigfootka, DA, tamala pnevmatska
Slika

nove stvari ki jih mam na zalogi
Slika
Slika

stvari za maskiranje
Slika

vse na kupu
Slika

tamale škatlice za tamale flaške, nekaj testerjev
Slika

nanolex, opticoat
Slika

cquartz aplikatorji, krpe, premazi
Slika
Slika
Slika
Slika

voski
Slika

dva autofinesse flaga ki čakata novo delavnico in merilec debeline barve na mehkem:)
Slika

"večnamenske krpe", večinoma za notranjost, feltne, pragove, svinjarijo...teh ki gre skos veliko, da jih nima smisla zlagat
Slika

fen, rupeska nekje spodaj, klocne, nastavki za mašine, brusni papirji ipd.
Slika

reflektorji
Slika

krpe za brisanje
Slika

krpe za voske in malo bolj fine stvari
Slika
Slika

tole se vse skriva v omarici
Slika
Slika

autofinesse( v kratkem bom povečal zalogo ;))
Slika

carpro (očitno velik navdušenec)
Slika

angelwax
Slika

tole je bomba za usnje
Slika

zmanjkuje prostora
Slika

kantice, prazne plastenke, smrekce, kartonasti tepihi, inox šprica, en navaden sesalec, voziček za na teren, škatle, ipd.
Slika

voziček ki je zlata vreden (mam dva foam lance-a gor, rabljenega prodam čle koga zanima)
Slika
Slika

stolček in nova mašina
Slika

krtače za feltne, gobe, grit guarda spodaj, veder nimam slikanih
Slika

čistila..
Slika
Slika

in pa moj najljubši kotiček :)
Slika

seveda to zdaleč še ni vse, v planu je do spomladi uredit delavnico, ki je projekt ki traja že nekaj časa in seveda traja dlje kot sem mislil, ampak hvalabogu imam vsaj to opcijo.. Imam sicer še dva sesalca, enega mokro suhega in enega ekstrakcijskega, pa še nekaj reflektorjev, orodja, dva tordnadorja, kompresor, nekaj krtač za kombije ipd. še en kup litrskih embalaž, testerjev, uglavnem ful ene opreme in orodja ki še spada zraven. Skozi leta ugotavljam da v tem biznisu rabiš vse kar je povezano z avtomobili, tako prav pride polnilec akumulatorja, kakšen viška set prve pomoči, pnevmatsko pištolo za feltne odmontirat, dvigalko, pokrivalo za avto, baterijsko vrtalko, šlauf z vsemi priključki ki obstajajo, vitrex in antifriz na zalogi...skratka ne zmanjka stvari, da ne govorim o čistilih in teh stvareh ki jih kar nikoli ni dovolj.

za vprašanja o opremi in izdelkih sem vam pa seveda na voljo, kot vidite jih je kar nekaj, in te ki so-so vsi izdelki za katere mislim da so vrhunski.

lp:)
Zadnjič spremenil pavlich, dne Ne okt 19, 2014 8:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich / Random

Napisal/-a pavlich Ne okt 19, 2014 7:13 pm

No pa po dolgem času še en projekt.
Gre za tretma ki je nekaj optimalenga z vidika tako stranke kot mene, dobro razmerje kar se tiče cene in kvalitete in pa narejeno je kar "hitro", na beli barvi in na ne prav starem vozilu se mi zdi to super opcija, poleg tega pa še osvežitev notranjosti.
No pa gremo k ta pomembnim stvarem, tretma je zajemal:

Enostopenjsko poliranje in voskanje,čiščenje notranjosti in čiščenje ter zaščita usnjenih površin(z vidika stranke), kar dejansko pomeni :
Temeljito predpranje in čiščenje vseh težko dostopnih delov,odstranjevanje mrčesa, pranje celotnega vozila seveda z dvemi vedri, čiščenje platišč, kolotek in pnevmatik, odstranjevanje zračne rje in ostale kontaminacije, katrana in ponekod smole, čiščenje okoli motorja in pokrov motorja s spodnje strani.
V notranjosti temeljito sesanje, čiščenje in zaščita usnja, čiščenje vse preostale notranjosti(plastike, armatura, predalčki, stekla), nato pa priprava vozila na poliranje(spihovanje s kompresorjem, maskiranje), enostopenjsko poliranje, priprava na zaščito, ter voskanje vseh površin, vmes sem z barvo popravil tudi nekaj malenkosti.

Garaža kolikor toliko pospravljena :D
Slika

Stanje zunanjosti ob prihodu
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

stanje notranjosti ob prihodu:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Potem je sledilo predpranje in pranje ter vse kar spada zraven, ne maram vmes slikat ker slikam s telefonom..ki pa preverjeno ni ravno odporen na vodo.
Slika
Slika
Slika
Slika

ogromno zračne rje, nič kar Iron x ne bi zmogel:) Po iron x-u preletim še z clay mitt rokavico
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

sušenje s flexipads waffle krpami(mensezdi, nevem točnega naziva)
Slika

vmes sem poštimal še tole
Slika
Slika
Slika

potem sem dokončal notranjost, predhodno očiščeno usnje z Autofinesse hide leather cleanerjem sem zaščitil s kremo v setu Hide
Slikaž
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

hop v garažo
Slika

polepljen in akcija s tamalo mašinco za detajle
Slika

testi so pokazal da bo carpro fixer na rumeni gobici kar rešil zadevo
Slika

sproti sem opazil nekaj pikic katrana ki sem jih odstranil z carpro tar x
Slika
Slika
Slika

lep rezultat po osvežitvi
Slika
Slika
Slika

sem pa tja so se našle kakšne manjše odrgnine in seveda pike od kamenčkov, ki so sekale ven, tako da sem hitro stopil v kontakt s kolegom ličarjem ki mi je urgentno priskrbel barvo
Slika
Slika
Slika

katran se kar ni nehal prikazovat
Slika

ena vmes od zadaj
Slika

potem sem začel pikat kamenčke, ker je šlo za enostopenjsko poliranje sem po poliranju popravil malenkosti, tolk da ni sekal ven, pravi lastnik da sem naredil bolje kot na AMZS
Slika

Spoliral sem še krom dele, uredil auspuh(autosol metal polish), namazal gume s carpro Perl, potem pa akcija s carpro Eraser za pripravo zaščite.
Celoten avto sem zaščitil s fk1000p(barva, feltne, krom), stekla z nanoskin rain, plastike kar jih je s carpro Perl. Na vse sta šla dva sloja.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Žal je bil zunej dež tko d sm mogu cel fotošuting opravt v po vsej verjetnosti najmanjši delavnici na svetu, tko da upam da so fotke ok, zelo težko pa lovim praske na belih avtih v objektiv telefona, ampak itak ni šlo za neko veliko korekcijo.
Komentarji in mnenja dobrodošlo, prav tako sem vam tudi na voljo za kakršnakoli vprašanja :)

lp

rs5
Novinec

Re: Detailing by Pavlich / MB Cklass Poliranje+Usnje

Napisal/-a rs5 Ne okt 19, 2014 7:43 pm

Vse pohvale za odlično opravljeno delo in predstavitev :pivo

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Re: Detailing by Pavlich / MB Cklass Poliranje+Usnje

Napisal/-a pavlich Ne okt 19, 2014 9:26 pm

Stanje nekega lepega poletnega dne..
Slika
Slika

Začel sem z belim, želja stranke je bila osvežitev ob nakupu, tako znotraj kot zunaj, in dobra zaščita. V notranjosti sem v celoti uredil usnje in preostalo notranjost, zunanjost enostopenjsko spolirana in keramična zaščita plus voskanje.

Sem šel po načelu "inside out", tako da stanje ob prihodu:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

notranjost sem očistil, pustil sem si stekla in zaščito usnja, in se lotil zunanjosti
Slika
Slika
Slika

standardno predpranje vseh kotičkov, čiščenja platišč in pranje celotnega avta, nato pa odstranjevanje zračne rje s carpro iron x, in clay mitt-om
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

sušenje s flexipads waffle krpami
Slika

produkti ki sem jih uporabil za notranjost:
Autobrite direct alcantara cleaner(sredinski del sedeža)
Autofinesse hide leather clenaer in conditioner, s swisswax krtačko(sedeži, naslon, volan, prestavna ročka, tapete..)
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

avto sem postavil v garažo, in ga pripravil na poliranje. Naredil sem enostopenjsko poliranje z rumeno hex gobico in pasto carpro fixer ki je super zadeva, odstranil sem večino površinskih prask, in idealna na nadaljnje cquartz premaze. Na željo lastnika sem odstranil tudi nalepke, heat gun in nitka, in pa car pro tar x.
Slika
Slika
Slika
Slika

po poliranju je sledila zaščita, pred tem še carpro eraser za odstranjevanje ostankov paste(fixer se zelo lepo briše)
Slika

za zaščito sem uporabil cquartz UK, keramičen premaz narejen za razmere v britanskem podnebju, zato se mi zdi zelo primeren tudi za razmere pri nas, eno uro po nanosu pa sem na avto nanesel še dva sloja reloada. Na stekla sem nanesel nanolex ultra, na platišča fk1000p, na plastike in pnevmatike carpro perl.
Slika

slike po postopku
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

izpušne cevi sem zrihtal z autosol metal polishem in zeleno ter nato črno kuglo za poliranje(za na vrtalko), in zaščitil z fk1000p
Slika

avto je bil čez noč v garaži tako da se je premaz sušil nekih 12 ur
Slika

Zarad vremena ga zoper nism mogu poslikat tud zunej :/

lp :)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Detailing by Pavlich / MB C ,A5 poliranje+cquartz+usnje

Napisal/-a pinny Po okt 20, 2014 8:07 am

ne vem zakaj po pranju ne nardiš krog dva gor pa dol po ulci, da ne vrneš pol stranki avta z zarostanimi diski :mrgreen:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To okt 21, 2014 5:44 pm

pinny je napisal/-a:ne vem zakaj po pranju ne nardiš krog dva gor pa dol po ulci, da ne vrneš pol stranki avta z zarostanimi diski :mrgreen:

Tut mene to moti, samo nimam kej:/

Dinzi
Nov uporabnik

Napisal/-a Dinzi Sr okt 22, 2014 3:52 pm

Pavlich kako pa se lotiš čiščenja zračnikov na armaturi?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr okt 22, 2014 5:50 pm

Dinzi je napisal/-a:Pavlich kako pa se lotiš čiščenja zračnikov na armaturi?

Bolj ali manj s čopičem, imam pa eno krtačko prov za zračnike, slikam ob priliki :)

Uporabniški avatar
riflex
Nov uporabnik

Napisal/-a riflex Sr okt 29, 2014 12:39 am

Kdaj bodo pa slike nočne izmene :)?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr okt 29, 2014 8:52 am

pridejo ko dobim se profi slike da ne bodo samo moje amaterske :)
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov