Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Re: Detailing by Pavlich /Ferrari 458 Italia spider

Napisal/-a darkside To nov 18, 2014 10:40 pm

no fino ;) se bova slišala takrat za kaj več info.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Re: Detailing by Pavlich /Ferrari 458 Italia spider

Napisal/-a tr00per To nov 18, 2014 11:32 pm

pavlich je napisal/-a:
knt je napisal/-a:
alesek86 je napisal/-a:Že dalj časa spremljam tole temo in res vsaka čast za vse projekte. Bi pa vprašal, kako spucaš sprednjo šipo znotraj, ker je mastna. Poskusil s stelexom, vendar nikakor ne morem očistiti šipe. Najbolj moteče je, ko sije sonce ali ponoči, ko sveti nasproti avto. Ali obstaja kako čistilo v redni prodaji?

Hvala za odgovor.

Sem že napisal v eni sorodni temi...
Jaz uporabljam "čudežno" gobico. :)
Ko sem jo stestiral, sem bil navdušen.
S to gobico čistim vsa stekla... tudi hišna okna.
Najbolj zanimivo.. Ne rabim nobenega čistila.. samo vodo.

Dobi se marsikje.. tudi top-shop je imel.
Najceneje sem dobil tukaj: http://vrazjicistilec.sundepil.si/, verjetno je pa tudi kje na eBayu.

Gobico cca 5x5 namočim v vodi in odcedim toliko, da ne teče od nje.
Potem pa steklo zbrišem podolgem in počez. Če je bolj usrana, je treba večkrat čez.
Potem pa steklo samo osušim - hišna okna z "brisalcem", v avtu pa s krpo. Tukaj imam še največ težav, ker nimam prave krpe, ki ne pušča "dlakic".
Katera bi bila primerna?

Lahko poskusiš s časopisnim papirjem, ali pa namensko krpo za stekla, so na voljo na obeh spletnih trgovinah. Sam teh gobic ne uporabljam ker so precej agresivne na nekaterih površinah.

cajtng papir smo tud pr nas uporabljali v avtopralnici. Sej se namatraš pa nagaraš, ampak z njim ven spraviš najmanjši flek. Za ostalo pa ne vem...

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Detailing by Pavlich /Chemical guys detailing university

Napisal/-a pavlich Po dec 01, 2014 3:26 pm

Ena aktualna objava.. Ta vikend smo obiskali Chemical guys europe center, distibucijski center za celotno evropo, organizirajo pa tudi smart detailing university. Tečaj poteka tako v teoretičnem kot praktičnem delu, na voljo so nam bili vsi chemical guys izdelki, 4 različne polirke, in sto in en pripomoček po želji.
Začeli smo z obvezno kavico zjutraj in ogledom prostorov, v poslopju imajo salon/trgovino, ogromno skladišče in delavnico kjer potekajo eventi in tečaji, veliko se ukvarjajo tudi z wrappingom(folije), in pa učilnica kjer smo tudi začeli tečaj.

Trgovina
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

teoretični del kjer so nam predstavili celoten rang izdelkov chemical guys, predstavili različne tehnike z različnimi mašinami, paste in gobice, brusni papirji, dejansko sestavo barve in lakov, popravilo prask in večjih defektov, od poliranja do osvežitve, kako različne svetlobe vplivajo na različne barve..skratka vse kar smo potem pretvorili v prakso
Slika
Slika

Potem smo se počasi lotili dela, v delu so bili črn Audi RS5 in Audi A6, in pe ne čisto črn Porsche carrera 911.
Slika
Slika

služben avto:)
Slika

test različnih tehnik brušenja, brusnih papirjev in mašin. Nekateri tečajniki še niso sprobali bigfootke pa se se lahko malo poigral na havbi, sam se sprobal flexa VRG
Slika

potem smo se počasi lotili dela, na vsak avto smo šli trije, opremili so nas z vozčkom polnih dobrot, vsak je imel svojo mašino po želji, lučko, stolček, skratka ni da ni.
Slika
Slika
Slika

lotil sem se poršeja, ker iskreno povedano imam za letos audijev vrh glave
Slika

bil je v katastrofalnem stanju, polno tako prask kot hologramov
Slika

kar smo hitro rešili, uporabljal sem večinoma rotacijskega flexa, ker imam rupes bigfootko bolj ali manj že v malem prstu
Slika
Slika

flex VRG na odbijačih za zmanjšanje možnosti kakšnih poškodb, mojster na delu:)
Slika

tudi ostali so bili pridni
Slika
Slika

Poršeja smo počasi zaključili, ker je malo manjši avto in cabrio, je bilo malo manj dela. Imel sem potem možnost tut "dokončat" avto, se pravi uredit vse detajle, očistit stekla, namazat vse plastike, vse kotičke, gume, feltne..skratka vse kar je potrebno oz. kar mi je v navadi. Fantje iz delavnice so na koncu rekli da sem bil all over the place, in da se vidi da to res rad počnem in da se tudi profesionalno ukvarjam s tem , ter da so mi roke kar letele po avtu :)
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Na pomoč smo tisti ki smo delal na poršeju priskočili še pri obeh audisjih, s katerima je bilo malo več dela, dodobra pa naštudiral tudi službeno vozilo:)
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

beer assitant je takoj ko je videl da sem odložil zadno krpo že dobro opravil svoje delo..
Slika

in pa diplomca
Slika

Na splošno je šlo za res super izkušnjo, z nami so delali profesionalni detailerji, ki so nas skozi delo RES na blizu opazovali, nam pomagali z različnimi tehnikami, svetovali, nas popravljali..skratka kot na glavni vožnji :) So pa fantje face prve klase, karkoli si hotel sprobat so ti prinesli, stregli so nas s hrano in pijačo z vseh smeri, na dolgo in široko pojasnili vsako malenkost, razkazal so nam celotno skladišče in objekt, na kncu tudi podaril majice in šalčke za kavo, skratka bomba. Pogovarjal smo se tut o detailingu nasplošno kot biznisu, kako prilagajt cene, kolk računat, kakšno strategijo marketinga imet..Naj še povem da za tako ceno kot delam jst, je rekel da bi se mi tam smejali in me nebi resno jemali. Tam detailerji dejansko dobijo plačano svoje delo in znanje, in od tega lahko dobro živijo. En izmed njih je tut full time detailer in jim 3 dni pomaga v poslovalnici, ostale 3 dni ima pa svojo firmo, pa sva malo primerjala cene (s tem se ukvarja približno toliko časa kot jaz), in ima za storitve v povprečju nekako še 1x (ali celo več) višjo ceno. S tem da ne upoštevamo splošnega standarda ker ljudje ki vozijo športne in luksuzne avtomobile itak ne spadajo v ta standard. Je rekel da moram glede na to kar je on videl(moje delo in pristop) se zresnit s cenam ali pa se lotit biznisa v nemčiji ali na nizozemskem :)

To je to, če bo kdo imel kdaj opcijo it gor- stokrat priporočam :)

lp

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po dec 01, 2014 4:24 pm

Indel je napisal/-a:Koliko pa stane to pri nas? Predvidevam da še vedno preveč za nekega povprečnega človeka in si to lahko privoščijo samo tisti z konkretno debelo denarnico...

Če stane 300eur( govorim čisto na pamet), je to 230 litrov dizla, kar je za 4000 kilometrov vožnje ;)
Tisti ki ima Porscheja mu je to drobiž, za nekoga, ki pa ima 900eur plače je pa to 1/3 plače.

Zgleda pa zelo lepo.

Si približno zadel ceno..Sam moraš pa vedt da je to luksuzna storitev in ni neka nujna življenjska potreba, gre zgolj zato da je nekaj lepega še lepše. Kot lepotni saloni pri ženskah :)
Tist ki ma neko povprečno plačo verjetno niti ne razmišlja v to smer (vsaj jst osebno nebi dal svojega bogega polota nekam zrihtat za 300eu), in mu to ni ključnega pomena, oziroma mu ne pomeni tok da za to odšteje 1/5-1/2 svoje plače.
Pa že vnaprej si bo marsikdo rekel-ja potem smo pa mi običajni ljudje prikrajšani, in je to res nesramno od ponudnikov da imajo take cene, ni čudno da se narod loči na bogate in revne če se delajo take razlike-sam tut mi moramo od nečesa živet, zato pa obstajajo popoldanski mojstri ki to delajo za hobi ob redni službi ki jo imajo, in lahko naredijo kaj podobnega za manjši denar :)

Je pa pri nas v Slo detailing res za**** stvar, ker ljudje nimajo občutka kolk je to dela in materjala. Plus veliko ljudi misli da lahko to storijo sami, in potem nočejo plačati neke večje vsote za to. Je to kar redna tema pogovorov različnih mojstrov s katerimi sem v kontaktu tukaj pri nas, in tudi sam sem imel velikokrat opravka s strankami ki bi imele vse napol zastonj in po ceni avtopralnic na kupone, ampak ščasoma se situacija izboljšuje(kar se tiče strank) :)
Imam pa kar nekaj strank z normalnimi avtomobili in normalnim dohodkom, ki imajo rade svoj avto in dobro opravljeno storitev. Sicer bolj kot ne redna in normalna čiščenja, ampak konec koncev se z rednim vzdrževanjem tudi dolgoročno pozna na avtu, in potem razna poliranja in globinska čiščenja niti niso potrebna.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 01, 2014 4:36 pm

Indel je napisal/-a:Če stane 300eur( govorim čisto na pamet), je to 230 litrov dizla, kar je za 4000 kilometrov vožnje ;)
Tisti ki ima Porscheja mu je to drobiž, za nekoga, ki pa ima 900eur plače je pa to 1/3 plače.

Jaz pa na to gledam z druge plati. Eno je če imaš avto od novega in ga lepo neguješ.
Če pa kupiš npr. 10 let star rabljen zanemarjen avto (tudi če je 2, 3 jurje) je dejansko drobiž, da poleg nakupa dodaš zraven še teh 300€ in ti avto zrihtajo da je nečemu podoben ;)
Enako tudi, če ga daš pred prodajo zrihtat, se bo avto lažje prodal, poleg tega pa boš zagotovo ta majhen vložek dobil nazaj pri prodaji.

Je pa tako kot je @pavlich napisal. Kdor tega ni počel, si težko predstavlja koliko dela in truda se vloži. Material in ostale stroške dobiš plačano, ure pa skoraj nikoli niso ovrednotene realno.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po dec 01, 2014 6:32 pm

Ti pa lepo skrbiš za svoje izobraževanje.

Svaka čast!
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po dec 01, 2014 6:49 pm

Že precej časa spremljam tvojo temo, in jo bom še v prihodnje, ker mi je res daleč najbolj zanimiva na forumu!
Bravo :bow

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po dec 01, 2014 7:19 pm

Gyga je napisal/-a:Ti pa lepo skrbiš za svoje izobraževanje.

Svaka čast!

Je treba je treba, skos se učimo! :)

pinny je napisal/-a:Že precej časa spremljam tvojo temo, in jo bom še v prihodnje, ker mi je res daleč najbolj zanimiva na forumu!
Bravo :bow

hvala! imam še ene par projektov ki jih bom upam da naložil ta mesec.. Da nebo tok monotono:)

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Po dec 01, 2014 8:16 pm

Vsa čast za tvoje delo. :bow
Upam, da bom imel enkrat vozilo, ki bo prišlo v tvoje roke.

LP

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To dec 02, 2014 11:22 am

Huuuuuh, toj pa blo to. 8) Bravo! Lepe reference. ;)

Pa gor se res ne gre na pivo. Jaaaooooo :mrgreen: Sedaj pa cene za 50% gor in gasa. =P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom To dec 02, 2014 4:40 pm

si edini ki resnično vlaga v svoje znanje in mislim da je cena ki jo zaračunavaš za svoje garaško delo še vedno prenizka! jas sem se stem ukvarjal dobrih 10 let v službi in v prostem času in na koncu ugotovil da je vsaka cena ki jo postavim previsoka. žal živim v okolju (velenje) kjer nič ni cenjeno oz se ljudje obnašajo tako da bi moral vse narediti zastonj. drugače pa resnično še vedno uživam v tem delu, čeprav se lotim poliranja samo še tu pa tam za prjatle. sem se bolj specijaliziral za obnovo luči. še enkrat bravo in tako naprej. želim ti da zbereš pogum in se uveljaviš nekje v tujini.. l.p.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To dec 02, 2014 5:00 pm

fantom je napisal/-a:si edini ki resnično vlaga v svoje znanje in mislim da je cena ki jo zaračunavaš za svoje garaško delo še vedno prenizka! jas sem se stem ukvarjal dobrih 10 let v službi in v prostem času in na koncu ugotovil da je vsaka cena ki jo postavim previsoka. žal živim v okolju (velenje) kjer nič ni cenjeno oz se ljudje obnašajo tako da bi moral vse narediti zastonj. drugače pa resnično še vedno uživam v tem delu, čeprav se lotim poliranja samo še tu pa tam za prjatle. sem se bolj specijaliziral za obnovo luči. še enkrat bravo in tako naprej. želim ti da zbereš pogum in se uveljaviš nekje v tujini.. l.p.

Se tolažim s tem da sem še mlad, in da se počasi daleč pride.
Mi pa taki komentarji dajejo motivacijo in zagon, je lepo vedt da sta moj trud in moje delo cenjena.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker To dec 02, 2014 7:01 pm

Jaz tudi z veseljem spremljam to temo, čeprav sam ne vem dosti o tem in tudi ne skrbim za svoj avto tako lepo (se ti zameri, če daješ veliko $ za razna popravila, da bi ga potem pa še glancal). Če bi pa imel dober avto in denar, bi ti ga pa gotovo pripeljal. Ti kar zavidam, ker imaš delo (dopolnilno?) v katerem uživaš, se ukvarjaš s takimi hudimi makinami. Kar se tiče biznisa se ve, kako je pri nas, standard je pač nižji kot na severu. Tako pač je, ne samo v car detailingu, ampak še kje...

Kar tako naprej

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To dec 02, 2014 9:56 pm

wavemaker je napisal/-a:Jaz tudi z veseljem spremljam to temo, čeprav sam ne vem dosti o tem in tudi ne skrbim za svoj avto tako lepo (se ti zameri, če daješ veliko $ za razna popravila, da bi ga potem pa še glancal). Če bi pa imel dober avto in denar, bi ti ga pa gotovo pripeljal. Ti kar zavidam, ker imaš delo (dopolnilno?) v katerem uživaš, se ukvarjaš s takimi hudimi makinami. Kar se tiče biznisa se ve, kako je pri nas, standard je pač nižji kot na severu. Tako pač je, ne samo v car detailingu, ampak še kje...

Kar tako naprej

Je full time job, imam redni s.p. od tega, kar je bla tut zelo dobra odločitev. Drugače te težko kdo resno jemlje :)

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 Sr dec 03, 2014 4:15 pm

@Pavlich: Kakšen se ti je zdel FLEX VRG (XC 3401?)? Razmišljam o nakupu za nedeljsko rabo, ker vsakič znova obupam nad DA polirko.

Drugače pa zavidam udeležbo na tečaju CG, katerih navdušen uporabnik sem, čeprav imajo nepregledno veliko izdelkov :roll: :mrgreen: 8)
Yes, it's a joke...We can laugh about it later in the car.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr dec 03, 2014 9:06 pm

Gregor81 je napisal/-a:@Pavlich: Kakšen se ti je zdel FLEX VRG (XC 3401?)? Razmišljam o nakupu za nedeljsko rabo, ker vsakič znova obupam nad DA polirko.

Drugače pa zavidam udeležbo na tečaju CG, katerih navdušen uporabnik sem, čeprav imajo nepregledno veliko izdelkov :roll: :mrgreen: 8)

VRG je super stroj, ampak mislim da je bigfoot boljša izbira, morda zato ker že dolgo delam z njo, pa se je težko navadit potem na kaj novega.
Izdelkov je ogromno, sam jih sicer ne uporabljam prav veliko, ampak nekaj jih je pa rednih oz. so me prepričali v nekaj novih produktov ki jih bom občasno uporabljal.Sam imam zadnje čase ta problem da imam toliko robe različnih proizvajalcev, produkte ki imajo isti namen, pa se potem težko odločim kaj bom dal na koncu na avto.

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 Če dec 04, 2014 12:58 pm

pavlich je napisal/-a:
Gregor81 je napisal/-a:@Pavlich: Kakšen se ti je zdel FLEX VRG (XC 3401?)? Razmišljam o nakupu za nedeljsko rabo, ker vsakič znova obupam nad DA polirko.

VRG je super stroj, ampak mislim da je bigfoot boljša izbira, morda zato ker že dolgo delam z njo, pa se je težko navadit potem na kaj novega.
Izdelkov je ogromno, sam jih sicer ne uporabljam prav veliko, ampak nekaj jih je pa rednih oz. so me prepričali v nekaj novih produktov ki jih bom občasno uporabljal.Sam imam zadnje čase ta problem da imam toliko robe različnih proizvajalcev, produkte ki imajo isti namen, pa se potem težko odločim kaj bom dal na koncu na avto.

Ampak bigfoot nima direktnega prenosa kot flex, kajne? Resno poliram sicer samo 1x letno, a se mi ne ljubi uporabljati že po konstrukciji švohotnih DA brez direct-drive, nimam pa korajže za rotacijsko polirko.

Drugače pa po slikah sodeč, kapo dol pred tvojimi izdelki. Upam, da nisi prepoceni (resno mislim).
Yes, it's a joke...We can laugh about it later in the car.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če dec 04, 2014 9:25 pm

Gregor81 je napisal/-a:
pavlich je napisal/-a:

Ampak bigfoot nima direktnega prenosa kot flex, kajne? Resno poliram sicer samo 1x letno, a se mi ne ljubi uporabljati že po konstrukciji švohotnih DA brez direct-drive, nimam pa korajže za rotacijsko polirko.

drugače pa po slikah sodeč, kapo dol pred tvojimi izdelki. Upam, da nisi prepoceni (resno mislim).

No tle je potem čist tvoja izbira, ampak jst bi izbral bigfoot, se mi zdi lažja za "hendlat"

Ni prepoceni ni predrago :) Cene so delikatna zadeva, ampak imam večinoma stranke ki se jim gre zgolj za kvalitetno opravljeno delo, in tudi vejo kakšne so cene. Sicer pa odvisno od tretmaja do tretmaja.

sranjemir
Nov uporabnik

Napisal/-a sranjemir Po dec 08, 2014 11:23 am

Gregor81 je napisal/-a:
pavlich je napisal/-a:

Drugače pa po slikah sodeč, kapo dol pred tvojimi izdelki. Upam, da nisi prepoceni (resno mislim).

Glede na to da bos poliral za hobi, raje vzemi Rupes bigfoot LHR 15ES ali 21ES, vendar na tvojem mestu bi vzel model 15 ker je vsestransko uporaben za vse panele avta kot 21. Rupes ima malce manj moci kot FLEX XC 3401 VRG, manj cuta, zato pa je Rupes lazji za delat in pa tudi manj lahko zaserjes s hologrami, prakticno skoraj ni moznosti.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To dec 09, 2014 12:00 am

sranjemir je napisal/-a:
Gregor81 je napisal/-a:
pavlich je napisal/-a:

Glede na to da bos poliral za hobi, raje vzemi Rupes bigfoot LHR 15ES ali 21ES, vendar na tvojem mestu bi vzel model 15 ker je vsestransko uporaben za vse panele avta kot 21. Rupes ima malce manj moci kot FLEX XC 3401 VRG, manj cuta, zato pa je Rupes lazji za delat in pa tudi manj lahko zaserjes s hologrami, prakticno skoraj ni moznosti.

rupes 15 ali 21 je praktično identična mašina, samo krožnik je na 15ki manjši na 21 pa večji. Sam imam na 21 krožnik za 15ko pa je mir:)
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov