pavlich je napisal/-a:knt je napisal/-a:alesek86 je napisal/-a:Že dalj časa spremljam tole temo in res vsaka čast za vse projekte. Bi pa vprašal, kako spucaš sprednjo šipo znotraj, ker je mastna. Poskusil s stelexom, vendar nikakor ne morem očistiti šipe. Najbolj moteče je, ko sije sonce ali ponoči, ko sveti nasproti avto. Ali obstaja kako čistilo v redni prodaji?
Hvala za odgovor.
Sem že napisal v eni sorodni temi...
Jaz uporabljam "čudežno" gobico.
Ko sem jo stestiral, sem bil navdušen.
S to gobico čistim vsa stekla... tudi hišna okna.
Najbolj zanimivo.. Ne rabim nobenega čistila.. samo vodo.
Dobi se marsikje.. tudi top-shop je imel.
Najceneje sem dobil tukaj: http://vrazjicistilec.sundepil.si/, verjetno je pa tudi kje na eBayu.
Gobico cca 5x5 namočim v vodi in odcedim toliko, da ne teče od nje.
Potem pa steklo zbrišem podolgem in počez. Če je bolj usrana, je treba večkrat čez.
Potem pa steklo samo osušim - hišna okna z "brisalcem", v avtu pa s krpo. Tukaj imam še največ težav, ker nimam prave krpe, ki ne pušča "dlakic".
Katera bi bila primerna?
Lahko poskusiš s časopisnim papirjem, ali pa namensko krpo za stekla, so na voljo na obeh spletnih trgovinah. Sam teh gobic ne uporabljam ker so precej agresivne na nekaterih površinah.
Indel je napisal/-a:Koliko pa stane to pri nas? Predvidevam da še vedno preveč za nekega povprečnega človeka in si to lahko privoščijo samo tisti z konkretno debelo denarnico...
Če stane 300eur( govorim čisto na pamet), je to 230 litrov dizla, kar je za 4000 kilometrov vožnje![]()
Tisti ki ima Porscheja mu je to drobiž, za nekoga, ki pa ima 900eur plače je pa to 1/3 plače.
Zgleda pa zelo lepo.
Indel je napisal/-a:Če stane 300eur( govorim čisto na pamet), je to 230 litrov dizla, kar je za 4000 kilometrov vožnje![]()
Tisti ki ima Porscheja mu je to drobiž, za nekoga, ki pa ima 900eur plače je pa to 1/3 plače.
Gyga je napisal/-a:Ti pa lepo skrbiš za svoje izobraževanje.
Svaka čast!
pinny je napisal/-a:Že precej časa spremljam tvojo temo, in jo bom še v prihodnje, ker mi je res daleč najbolj zanimiva na forumu!
Bravo
fantom je napisal/-a:si edini ki resnično vlaga v svoje znanje in mislim da je cena ki jo zaračunavaš za svoje garaško delo še vedno prenizka! jas sem se stem ukvarjal dobrih 10 let v službi in v prostem času in na koncu ugotovil da je vsaka cena ki jo postavim previsoka. žal živim v okolju (velenje) kjer nič ni cenjeno oz se ljudje obnašajo tako da bi moral vse narediti zastonj. drugače pa resnično še vedno uživam v tem delu, čeprav se lotim poliranja samo še tu pa tam za prjatle. sem se bolj specijaliziral za obnovo luči. še enkrat bravo in tako naprej. želim ti da zbereš pogum in se uveljaviš nekje v tujini.. l.p.
wavemaker je napisal/-a:Jaz tudi z veseljem spremljam to temo, čeprav sam ne vem dosti o tem in tudi ne skrbim za svoj avto tako lepo (se ti zameri, če daješ veliko $ za razna popravila, da bi ga potem pa še glancal). Če bi pa imel dober avto in denar, bi ti ga pa gotovo pripeljal. Ti kar zavidam, ker imaš delo (dopolnilno?) v katerem uživaš, se ukvarjaš s takimi hudimi makinami. Kar se tiče biznisa se ve, kako je pri nas, standard je pač nižji kot na severu. Tako pač je, ne samo v car detailingu, ampak še kje...
Kar tako naprej
Gregor81 je napisal/-a:@Pavlich: Kakšen se ti je zdel FLEX VRG (XC 3401?)? Razmišljam o nakupu za nedeljsko rabo, ker vsakič znova obupam nad DA polirko.
Drugače pa zavidam udeležbo na tečaju CG, katerih navdušen uporabnik sem, čeprav imajo nepregledno veliko izdelkov![]()
![]()
pavlich je napisal/-a:Gregor81 je napisal/-a:@Pavlich: Kakšen se ti je zdel FLEX VRG (XC 3401?)? Razmišljam o nakupu za nedeljsko rabo, ker vsakič znova obupam nad DA polirko.
Drugače pa zavidam udeležbo na tečaju CG, katerih navdušen uporabnik sem, čeprav imajo nepregledno veliko izdelkov![]()
![]()
VRG je super stroj, ampak mislim da je bigfoot boljša izbira, morda zato ker že dolgo delam z njo, pa se je težko navadit potem na kaj novega.
Izdelkov je ogromno, sam jih sicer ne uporabljam prav veliko, ampak nekaj jih je pa rednih oz. so me prepričali v nekaj novih produktov ki jih bom občasno uporabljal.Sam imam zadnje čase ta problem da imam toliko robe različnih proizvajalcev, produkte ki imajo isti namen, pa se potem težko odločim kaj bom dal na koncu na avto.
Gregor81 je napisal/-a:pavlich je napisal/-a:Gregor81 je napisal/-a:@Pavlich: Kakšen se ti je zdel FLEX VRG (XC 3401?)? Razmišljam o nakupu za nedeljsko rabo, ker vsakič znova obupam nad DA polirko.
![]()
VRG je super stroj, ampak mislim da je bigfoot boljša izbira, morda zato ker že dolgo delam z njo, pa se je težko navadit potem na kaj novega.
Izdelkov je ogromno, sam jih sicer ne uporabljam prav veliko, ampak nekaj jih je pa rednih oz. so me prepričali v nekaj novih produktov ki jih bom občasno uporabljal.Sam imam zadnje čase ta problem da imam toliko robe različnih proizvajalcev, produkte ki imajo isti namen, pa se potem težko odločim kaj bom dal na koncu na avto.
Ampak bigfoot nima direktnega prenosa kot flex, kajne? Resno poliram sicer samo 1x letno, a se mi ne ljubi uporabljati že po konstrukciji švohotnih DA brez direct-drive, nimam pa korajže za rotacijsko polirko.
drugače pa po slikah sodeč, kapo dol pred tvojimi izdelki. Upam, da nisi prepoceni (resno mislim).
Gregor81 je napisal/-a:pavlich je napisal/-a:Gregor81 je napisal/-a:@Pavlich: Kakšen se ti je zdel FLEX VRG (XC 3401?)? Razmišljam o nakupu za nedeljsko rabo, ker vsakič znova obupam nad DA polirko.
![]()
Ampak bigfoot nima direktnega prenosa kot flex, kajne? Resno poliram sicer samo 1x letno, a se mi ne ljubi uporabljati že po konstrukciji švohotnih DA brez direct-drive, nimam pa korajže za rotacijsko polirko.
Drugače pa po slikah sodeč, kapo dol pred tvojimi izdelki. Upam, da nisi prepoceni (resno mislim).
sranjemir je napisal/-a:Gregor81 je napisal/-a:pavlich je napisal/-a:Gregor81 je napisal/-a:@Pavlich: Kakšen se ti je zdel FLEX VRG (XC 3401?)? Razmišljam o nakupu za nedeljsko rabo, ker vsakič znova obupam nad DA polirko.
![]()
Drugače pa po slikah sodeč, kapo dol pred tvojimi izdelki. Upam, da nisi prepoceni (resno mislim).
Glede na to da bos poliral za hobi, raje vzemi Rupes bigfoot LHR 15ES ali 21ES, vendar na tvojem mestu bi vzel model 15 ker je vsestransko uporaben za vse panele avta kot 21. Rupes ima malce manj moci kot FLEX XC 3401 VRG, manj cuta, zato pa je Rupes lazji za delat in pa tudi manj lahko zaserjes s hologrami, prakticno skoraj ni moznosti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov