Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a grahovc Pe feb 11, 2011 1:07 pm

Kani11 je napisal/-a:zaščito, pa pod finish sem mislu tist končni sijaj. gledu sm tole http://www.elitecarcare.co.uk/pinnacle- ... p?cPath=66

aja pa auto je srebrn :D ker vidm da se razlikujejo voski med sabo

da ne boš razočaran ti že zdaj povem..

končni sijaj avtomobila je odvisen predvsem od priprave .. se pravi od poliranja. Če je avto dobro spoliran bo tut sijaj večji. Recimo da je končni sijaj 80% odvisen od poliranja 20% pa od končne zaščite.

Seveda boš že z plastelinanjem, pa potem pranjem in nato z voskom-sealantom dosegel lep rezultat ne bo pa ne vem kaj. Sploh pa na srebrni barvi.

Za srebrno ti bi toplo priporočal wolf chemicals nano sealant ali menzerno powerlock, če pa hočeš naročiti iz elite car care pa vzemi collinite 476 vosek ki ti bo zdržal kar nekaj mesecev..in sicer kar ta komplet kjer maš že aplikatorje in krpe zravn
http://www.elitecarcare.co.uk/collinite-476s-paste-wax-detailing-kit.php?cPath=66

recimo jaz bi na tvojem mestu vzel

http://www.elitecarcare.co.uk/autoclay-soft.php
http://www.elitecarcare.co.uk/optimum-instant-detailer-and-gloss-enhancer-concentrate-32.php?cPath=68
http://www.elitecarcare.co.uk/collinite-476s-paste-wax-detailing-kit.php?cPath=66
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Kani11
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Kani11 Pe feb 11, 2011 1:20 pm

zadeva je taka. avto bo spoliran z 3m izdelki pri nekem tipu tle v bližini. vendar rabim potem za nadaljno oskrbo auta te stvari. kupil bom dodo juice born to be mild šampon, razmišlal sem o nekem detailerju (clay nevem če bo potreben v kratkem po poliranju?), black wow za trim, in pa rabim nek vosek (tale collinite je uredu vendar nerabim krp, saj to jaz dobim zaston( imamo firmo z tem ))

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Pe feb 11, 2011 2:20 pm

Kani11 je napisal/-a:zadeva je taka. avto bo spoliran z 3m izdelki pri nekem tipu tle v bližini. vendar rabim potem za nadaljno oskrbo auta te stvari. kupil bom dodo juice born to be mild šampon, razmišlal sem o nekem detailerju (clay nevem če bo potreben v kratkem po poliranju?), black wow za trim, in pa rabim nek vosek (tale collinite je uredu vendar nerabim krp, saj to jaz dobim zaston( imamo firmo z tem ))

bolj kot z katerimi izdelki je avto poliran.. je pomembno kdo in kako bo spoliran. upam da se ne boš nasral in dal kolikor boš pač dal za cel kup hologramov, kot je to navada današnjih wannabe majstrov.
Kakorkoli že vzemi pač samo vosek, ga najdeš tam med voski in to je to. Ti pa priporočam da vzameš komplet ker dobiš krpe in aplikatorje zravn za par € več, tukaj ti res ni treba šparat. Za detailer pa uzem tist optimum (največ ga dobiš za tak denar in še zelo dober je).

Ko smo že pri krpah, mate kako spletno stran ali kaj podobnega da si ogledam kake krpe mate?
Poliranje by Grahovc

Kani11
Nov uporabnik

Napisal/-a Kani11 Pe feb 11, 2011 11:26 pm

se meniva na pm.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 So feb 12, 2011 7:49 pm

Kani11 je napisal/-a:aha. zaniam me a ta 3m quick wax je za kej?

Priporoči mi še nek vosek za tist finish

wolf chemicals ali menzerna powerlock 8)
oboje se dobi v Celju :con :)

Mike07
Nov uporabnik

Napisal/-a Mike07 Ne feb 13, 2011 9:27 am

Kot sem našel na DW je Menzerna mal spremenila oznake produktov :)
Priponke
ProzesseA4Deutsch-1.jpg

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Po feb 14, 2011 2:10 pm

Kot sem našel na DW je Menzerna mal spremenila oznake produktov

Spremenile se bojo/so se samo oznake in embalaža. Vsi produkti ostanejo enaki :-P
EAT-SLEEP-DETAIL

Stup0
Nov uporabnik

Napisal/-a Stup0 To feb 22, 2011 3:30 pm

Sam uporabljam avtošampon Paulina. Slika
Je kar vredu, lepo odstrani insekte in avto se po končanem pranju kar sveti.
Za notranjost pa uporabljam maxi bril + jelenovo krpico.

Prejšni avto sem pa vedno pral s Fructisom (šamponom za lasje) in se je avto neverjetno svetil :D
Glede na to, da je biv avto precej v letih in da naj nebi bil poliran je bil rezultat skoraj neverjeten:
Slika

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer To feb 22, 2011 11:10 pm

Stup0 je napisal/-a:Prejšni avto sem pa vedno pral s Fructisom (šamponom za lasje) in se je avto neverjetno svetil :D

Kaj takega pa še ne :mrgreen:

bircaboy
Nov uporabnik

Napisal/-a bircaboy So feb 26, 2011 9:11 am

Sonax.
Za platišča pa eno modro čistilo iz avtopralnice, ki mi vsakih par mesecev razje plastično kanto :) .

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Ne feb 27, 2011 11:42 am

bircaboy je napisal/-a:Sonax.
Za platišča pa eno modro čistilo iz avtopralnice, ki mi vsakih par mesecev razje plastično kanto :) .

Sicer bodo platišča čez nekaj časa brez laka, ampak so pa vsaj dobro očiščena :D .

bulagtii
Nov uporabnik

Napisal/-a bulagtii Ne feb 27, 2011 12:28 pm

Pozdravljeni!
Sem nov na forumu in sem prebiral tole temo o čistilih in polirnih pastah.... Zanima pa me naslednje kupil sem nov avto bele barve in me zanima kateri šampon malo boljše kvalitete(3m, Dodo Juice) mi priporočate za pranje avtomobila. Kako je z voskanjem novega avtomobila je potrebno ali je potreben samo dober šampon da se avto res posveti?

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po feb 28, 2011 10:14 am

bulagtii je napisal/-a:Pozdravljeni!
Sem nov na forumu in sem prebiral tole temo o čistilih in polirnih pastah.... Zanima pa me naslednje kupil sem nov avto bele barve in me zanima kateri šampon malo boljše kvalitete(3m, Dodo Juice) mi priporočate za pranje avtomobila. Kako je z voskanjem novega avtomobila je potrebno ali je potreben samo dober šampon da se avto res posveti?

Hvala za odgovore!

Da prehitim grahovca :D ... 3M in Dodo sta okej izbira. So še drugi, recimo od Meguiarsa, Chemical Guys, ValtPRO, Blackfire, Nanolex, Poorboys, Werkstat, Swisswax, Raceglaze,... Dejansko so to vsi proizvajalci, ki delajo solidne šampone z dovolj lubriciranja, a hkrati niso preagresivni, tako da ni bojazni, da bi sprali vosek. Na koncu se moraš odločit sam glede na lastna občutenja in pa, vsaj večina gleda tudi na to, ekonomičnost.

Glede voskanja pa pravim, da ne glede na to ali je avto nov ali star je voskanje zelo zaželeno. Vosek je pač zaščita med avtomobilskim lakom in zunanjimi vplivi. Poleg tega pa vosek prinese še lep sijaj in lažje čiščenje vozila. Skratka trije razlogi za voskanje in nobeden proti. Da se avto resnično posveti je pa ključnega pomena dobra korekcija laka. Če bi bil na tvojem mestu bi zagotovo riskiral še 200-300€ in opravil osnovno korekcijo z zaščito, tako, da bi bil lak brezhiben. Ampak to se moraš odločit sam.

bulagtii
Nov uporabnik

Napisal/-a bulagtii Po feb 28, 2011 10:20 am

Malo sem gledal na spletni strani Elite Car Care in pa Shinearama. Pa me zanima konkretno kater šampon mi priporočate za belo barvo.... pa kater vosek za nadaljno uporabo?

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Po feb 28, 2011 10:40 am

brez budgeta ti ne moremo nič svetovat. No ja.. lahko ti svetujem vosek za 8k£ :D

drugače so pa od dodo juice kar dobri šamponi, predvsem born to be mild, ali pa od chemical guys citrus wash & gloss ;)

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Po feb 28, 2011 11:51 am

Zanima pa me naslednje kupil sem nov avto bele barve in me zanima kateri šampon malo boljše kvalitete(3m, Dodo Juice) mi priporočate za pranje avtomobila. Kako je z voskanjem novega avtomobila je potrebno ali je potreben samo dober šampon da se avto res posveti?

Dober šampon žal ne bo dovolj, sploh na beli barvi se bo v primeru da jo pustiš nezaščiteno s časom nabralo ogromno umazanije neglede na to ali boš uporabljal najdražje ali najcenejše šampone.

Prav tako ti odsvetujem vosek sploh na beli barvi, uporabi sealant saj je bolj vzdržljiv oz. edino sealant beli barvi doda bolj "glossy look".
V primeru, da avtomobil zaščitiš s sealantom uporabi PH neutralni šampon in QD po pranju, avto vedno obriši s mikrokrpo za brisanje in pri pranju uporabljaj rokavico iz ovčje volne.
EAT-SLEEP-DETAIL

bulagtii
Nov uporabnik

Napisal/-a bulagtii To mar 01, 2011 8:54 am

Verjetno bom na Elitecarecare-u vzel kombinacijo sealanta Chemical Guys - Hybrid V7 High Gloss Spray Sealant in pa šampon Born to be a mild.... Kaj pravite na to kombinacijo? oz. bi bilo zraven potrebno naročiti še kaj da bi bilo tako kot je treba... glede na to da je avto nov.... oz. kakšno kombinacijo bi mi priporočali vi? kater šampon kater sealant .....

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc To mar 01, 2011 9:29 am

Kaj pa ce b kej uzel iz slovenije? imas pri csfju odlicno zascito in sampon od wolf chemicals. prisparas na postnini in dobis v roku nekaj dni ali se prej.
Poliranje by Grahovc

bulagtii
Nov uporabnik

Napisal/-a bulagtii To mar 01, 2011 10:20 am

Imajo pri CSFju spletno trgovino oz. vsaj bazo izdelkov, ki jih prodajajo na internetu? Ker na njihovi strani nimajo nič od nič.... če ima kdo njihov cenik bi ga prosil če mi ga lahko pošlje...

tozi33
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a tozi33 Če mar 03, 2011 7:38 am

mene pa zanima ali ima kdo izkušnje z naslednjim izdelkom: Meguiar's M2064 Polymer Sealant
Priponke
imgwatermark.php.jpg
imgwatermark.php.jpg (37.34 KiB) Videno 3430 krat
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov