Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Detailing by Pavlich /Chemical guys detailing university

Napisal/-a yashica To dec 09, 2014 7:49 am

Big Foot LHR15 ima za 6mm manjši ekscenter, ter manjši nastavek in je v osnovi, ravno zaradi teh dveh razlik, namenjena profijem oziroma "Detailer in mind". Za razliko od LHR21 ima tudi napis "Detailer".

Ko sem sam kupoval, se nikakor nisem mogel odločiti, katero od teh dveh vzeti. Na koncu je po posvetovanju (csf, pavlich), padla odločitev za model LHR21 in manjši nastavek od LHR15. Imel sem še to srečo, da sem ravno v času končne odločitve, naletel na ugodno ponudbo 21-ke, ki je nisem mogel spregledati :D

Ker imata oba modela funkcijo "Anti-spinning", sem tako kot večina (če že ne vsi), zadevo modificiral in pod nastavek podložil podložko, posledično se poveča hitrost vrtenja nastavka, odrez in končni finiš. Po drugi strani se zmanjša življenska doba gobic.

Po precej nižji ceni se dobi Krauss Shinemaster S21, ki ne more biti slab. Imam dve polirki tega proizvajalca in sta zelo dobre izdelave, vredni svoje cene ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To dec 09, 2014 10:43 pm

yashica je napisal/-a:Big Foot LHR15 ima za 6mm manjši ekscenter, ter manjši nastavek in je v osnovi, ravno zaradi teh dveh razlik, namenjena profijem oziroma "Detailer in mind". Za razliko od LHR21 ima tudi napis "Detailer".

Ko sem sam kupoval, se nikakor nisem mogel odločiti, katero od teh dveh vzeti. Na koncu je po posvetovanju (csf, pavlich), padla odločitev za model LHR21 in manjši nastavek od LHR15. Imel sem še to srečo, da sem ravno v času končne odločitve, naletel na ugodno ponudbo 21-ke, ki je nisem mogel spregledati :D

Ker imata oba modela funkcijo "Anti-spinning", sem tako kot večina (če že ne vsi), zadevo modificiral in pod nastavek podložil podložko, posledično se poveča hitrost vrtenja nastavka, odrez in končni finiš. Po drugi strani se zmanjša življenska doba gobic.

Po precej nižji ceni se dobi Krauss Shinemaster S21, ki ne more biti slab. Imam dve polirki tega proizvajalca in sta zelo dobre izdelave, vredni svoje cene ;)

Krauss ima super polirke, imam DA 900 w ki je superca, nekdo ki se pa s tem ukvarja bolj za hobi bo pa verjetno zadovoljen tudi s shinemaster s21 v primerjavi z bigfoot. edino malo je problewm pri njihovi rotacijski polirki ker nima dobrga orpijema(nima ročaja ob strani in niti na vrhu ne za dlan).

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So dec 13, 2014 6:51 pm

Imam tudi sam Kraussovo DA, model 5800 in rotacijsko P7 in ima stranski ročaj, na vrhu pa res nima dobrega oprijema za dlan. Na začetku mi je bilo to nekoliko moteče, ampak s časoma se navadiš. Sama obdelava in izdelava nasploh pa zelo dobra za ta cenovni razred.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne dec 21, 2014 7:29 pm

po tanovem imam tudi spletno stran, ampak jo morte pogooglat :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To dec 23, 2014 8:31 pm

pavlich je napisal/-a:po tanovem imam tudi spletno stran, ampak jo morte pogooglat :)

Ne. Daj link ali pa nič... btw sem pogoglal, pa nisem nič pametega našel; ne vem zakaj si delal spletno stran če je ne boš pokazal, a si kako trapasto knjigo o marketingu bral? (priporočam da jo vržeš stran...)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= To dec 23, 2014 8:37 pm

Sem googlal pa nič našel. :roll: Nevem pod kakšnimi ključnimi besedami naj te sploh najdemo. Pavlich detailing, Pavlich nega vozil, poliranje...

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To dec 23, 2014 9:09 pm

Ni še tako google friendly...
http://lmgtfy.com/?q=kvalitetnim+storit ... Damo+pomen

Za moje pojme je facebook stran zadovoljiva in bolj aktualna.

Sicer pa pavlich, če dovoliš malo kritike... Kako zaboga lahko gledaš tisto lepilo od uteži na RS6-ki :P.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To dec 23, 2014 9:42 pm

sonic je napisal/-a:
pavlich je napisal/-a:po tanovem imam tudi spletno stran, ampak jo morte pogooglat :)

Ne. Daj link ali pa nič... btw sem pogoglal, pa nisem nič pametega našel; ne vem zakaj si delal spletno stran če je ne boš pokazal, a si kako trapasto knjigo o marketingu bral? (priporočam da jo vržeš stran...)

to je najbrž zaradi forumskih pravil...

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside To dec 23, 2014 9:54 pm

Pogledal spletno stran in imam dve pripombi oz. predloga:

prvi: nekam daj naslov. recimo pod kje nas najdete in daš naslov + zemljevid ali pa pri kontaktu samo naslov.

drugi: daj ključne besede v spletno stran da te google lažje najde ker jih spletna stran sedaj sploh ne najde

aha, pa v galeriji bi lahko opisal kaj si delal na avtu kot recimo tukaj to delaš. to se da ker vidim da imaš navaden članek s slikami in ne prav galerijo.

iskalnik na takšni spletni strani? žal ne sodi na to vrsto strani.

to je zaenkrat vse, drugače pa super stran.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr dec 24, 2014 12:35 pm

sonic je napisal/-a:

zaradi forumskih pravil ne smem nalepit povezave do spletne strani. Že to da lahko tukaj objavljam vse projekte je od moderatorjev zelo velikodušno.
V kolikor ste spremljali mojo temo in moje projekte ste lahko zasledeili registrske tablice z imenom (namig) Avtokozmetika MP.

Je pa povezava tudi na drugih forumih in na moji facebook strani.

Knjig o marketingu ne berem, upam da je to bila zgolj dobronamerna šala.

=swen= je napisal/-a:Sem googlal pa nič našel. :roll: Nevem pod kakšnimi ključnimi besedami naj te sploh najdemo. Pavlich detailing, Pavlich nega vozil, poliranje...

Bom se v letu 2015 potrudil da zakupim temo za oglaševanje, da do podobnih težav ne bo prihajalo :)

Gyga je napisal/-a:Ni še tako google friendly...
http://lmgtfy.com/?q=kvalitetnim+storit ... Damo+pomen

Za moje pojme je facebook stran zadovoljiva in bolj aktualna.

Sicer pa pavlich, če dovoliš malo kritike... Kako zaboga lahko gledaš tisto lepilo od uteži na RS6-ki :P.

Lp,
G

Tako je, facebook stran je moj primarni "medij za oglaševanje", ker lahko brez težav in enostavno dostopam tja s telefonom in so tako projekti in vse stvari objavljeni pravzaprav v "živo"Tudi doseg ljudi je veliko večji in zadeva je nonstop v teku. Spletna stran je v mojem primeru zgolj formalnost in dodaten vir reference.

kar se tiče uteži- sploh ne omenjaj ker me živcirajo, ampak mi preprosto zmanjka časa, tak avto v 2 urah naredit je zelo težko, neglede na stanje vozila. Včasih moram ven dajat še otroške sedeže, pa pasjo kletko pa sto in ena stvar, ampak imam tut to v planu naredit :D Je pa pri vseh teh avtih ki jih imam redno na obisku precej stvari potrebnih obdelave, vendar preprosto časovno ne znese, ker imam cca 2 uri za vsak avto.
Za kritike sem pa itak odprt, to je tisto kar te naredi boljšega ;)

darkside je napisal/-a:Pogledal spletno stran in imam dve pripombi oz. predloga:

prvi: nekam daj naslov. recimo pod kje nas najdete in daš naslov + zemljevid ali pa pri kontaktu samo naslov.

drugi: daj ključne besede v spletno stran da te google lažje najde ker jih spletna stran sedaj sploh ne najde

aha, pa v galeriji bi lahko opisal kaj si delal na avtu kot recimo tukaj to delaš. to se da ker vidim da imaš navaden članek s slikami in ne prav galerijo.

iskalnik na takšni spletni strani? žal ne sodi na to vrsto strani.

to je zaenkrat vse, drugače pa super stran.

Naslov moram še uredit, se tega zavedam.Ampak tema je brezplačna in trenutno še v fazi testiranja, tako da ni še vse 100% dodelano, ne dovoljuje določenih stvari oz. je potrebno (kakor pravi ta ki mi to ureja) malo predelat stvari.
Imam v planu google adwards kampanjo, tako da bo tudi to počasi steklo, s ključnimi besedami vred
V galeriji bom počasi sestavljal opise, in iz tega naredil članke, materjala je ogromno, časa pa bo morda čez praznike kaj več.
Iskalnika po pravici povedano nisem niti opazil, hvala za opozorilo.

Sicer pa hvala za pohvale in še bolj hvala za kritike.
S spletnimi stranmi se nikoli nisem preveč ukvarjal, tako da sem delo prepustil prijatelju. Morda ni 100% narejeno, ampak počasi se daleč pride , sploh pa spletna stran ni stvar ki jo narediš in potem ni več dela z njo. Konstantno je treba posodabljati zadeve, kot tudi tukaj na forumu, tako da bo sčasoma tako kot mora biti.
Zaenkrat sem res zadovoljen da sem sploh na tej fazi da lahko imam spletno stran ki izgleda kolikor toliko solidno, v prvem letu poslovanja sem presegel vsa pričakovanja pa je še vedno 50 % stvari neurejenih.

sicer pa na plano s kritikami in nasveti kar se tiče spletne strani in morda kakšnih pomanjklivosti, težko je vsem ugodit, ampak se trudim po najboljših močeh :)
lp

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če jan 01, 2015 6:00 pm

Želim vam srečno in uspešno leto 2015 !
Hvala vsem za podporo, vsem ki ste mi zaupali svoja vozila v delo in vsem ki širijo dobro besedo naokoli.
Upam da bo leto 2015 vsaj približno tako dobro kot lansko leto!

Tukaj pa je tradicinalno najlepših 5 leta 2014 ! :)
Slika
Zadnjič spremenil pavlich, dne Če jan 01, 2015 6:29 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Detailing by Pavlich /Top 5 leta 2014

Napisal/-a pinny Če jan 01, 2015 6:21 pm

Srečno in uspešno 2015 tudi tebi ter obilo zadovoljnih strank!

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Pe jan 16, 2015 12:45 pm

Na facebook strani poteka nova nagradna igra :) (povezave ne smem objaviti)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne jan 18, 2015 12:53 pm

Da malo updejtam tekoče zadeve v novem letu..
Me je bolezen mal premagala tko da sem že nekaj dni v postelji in imam čas urejat vse papirje in račune in konec koncev tudi slike :)
Večjih projektov zaenkrat še nisem imel, seveda tudi pričakovano, čeprav je januar vremensko kar naklonjen. Naslednji teden bom imel dve škodi na finest tretmaju, tako da nekaj akcije bo.

Sem pa med novoletnimi prazniki našel tudi čas za preurejanje garaže, zaenkrat je to najmanj kar sem lahko naredil da samemu sebi mal motivacije vlijem in da si olajšam delovne okoliščine. Šlo je bolj kot ne za generalno čiščenje zalog in neuporabnih stvari, krame, beljenje, skratka osvežitev celotnega prostora.Zaradi majhnega prostora je ključnega pomena vsak centimeter ki ga lahko pridobim. Je bilo v planu letos zrihtat delavnico tako kot se zagre, ampak so druge stvari žal prišle vmes tako da verjetno naslednje leto.

Tkole nekak zdej zgleda, v kratkem morm osvežit zalogo mikrokrp in pa polirnih gobic, kot tudi precejšen del ostalih zalog.
Slika

Staro omaro sem likvidiral, zamenjal za tole
Slika

Več pa ko pridejo nove zaloge in še nekaj malenkosti.

Zaenkrat letošnji 1. najbolj umazan avto (bogve kaj vse še pride), mercedes b klasa 3 leta stara (!!)
Slika

Dva temeljita kompleta po vsej tej zimi
Slika

Kolegova škoda RS-ka, na vzdrževanju, notranje in zunanje čiščenje ter montaža zaščitne folije na nakladalni del prtljažnika
Slika

Malo igranja z novim meguiars no rinse šamponom, več v kratkem ko bom imel priložnost naredit malo obširno poročilo
Slika

In pa seveda redne stranke, standardna čiščenja, range rover sport opran z no rinse šamponom
Slika
Slika

To je to zaenkrat,zaradi bolezni sem moral odpovedat en zelo lušten vikend projekt,tako da upam da se kljub vsemu sezona čimprej začne, me že prsti srbijo :)

LP

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne jan 18, 2015 1:16 pm

pavlich je napisal/-a:Zaenkrat letošnji 1. najbolj umazan avto (bogve kaj vse še pride), mercedes b klasa 3 leta stara (!!)
Slika

WTF...kakšen prašič moraš biti, da imaš tak svinjak v avtu?! :shock: :o :?
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne jan 18, 2015 2:14 pm

Ziher je drva z gozda vozil domov da ima listje noter :) Samo 3 leta stara, vsaj enkrat bi jo pa sam lahko tudi posesal.......
Samo zanima me in upam, da bo kdaj priložnost, da vidim kakšno šele imajo doma taki če je že avto zasvinjan.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne jan 18, 2015 3:45 pm

Potem veš kaki prašiči so doma, pa pri osebni higijeni pa še kje... Bljak...

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Ne jan 18, 2015 3:59 pm

sej vidiš, še škatlica od cigaret na tleh in glede na vrsto le-teh bi pomislil, da ga ženska vozi.. jao, bože :roll:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Ne jan 18, 2015 4:23 pm

Se zgodi, hvalabogu za take primere :))

Še nekaj slik, da boste vedl kolk je blo dela :)
Slika
Slika
Slika

Slik po tretmaju nimam ker je bila tisti dan norišnica. Ni pa bilo mogoče spravit ven vseh dlak v šoferjevem predelu, ker so bile preprosto preveč zažrte. Ostalo se je zrihtalo brez problema, ker je šlo le za komplet sedežev nisem čistil, čeprav bi cel avto bil potreben konkretnega globinskega čiščenja, po vseh sedežih odtisi pasjih tac, razna politja po celem avtu, kajenje...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 18, 2015 4:41 pm

xandrej je napisal/-a:Potem veš kaki prašiči so doma, pa pri osebni higijeni pa še kje... Bljak...

Sploh ni nujno.Vem za primer mehanika nekih 55 let ki si je kupil novo E klaso ki je sedaj stara nekih 5 let ampak če jo pogledaš bi ji dal 50,Armatura "srebrna" pepel povsod,obutana okoli vsepovsod...Dec ma avto za vozit pač.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov