Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

JaNo
Nov uporabnik

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a JaNo Po maj 02, 2011 11:00 pm

Še to:

Ne bi rad preveč kompliciral z čistili. Vsaked toliko časa bom avto peljal tudi v avtopralnico da se ščisti podvozje itd. Vendar za takšno 1x tedensko pranje bi pa rad uporabil nekaj kar bo zašitilo avto.

Je kaj narobe če se 1x na teden pere avto z šamponom+vosek? Kolikokrat se avto sploh lahko povoska?

Hvala vsem za informacije

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Pe maj 06, 2011 9:46 pm

js večino produktov naročam s strani http://www.carshinefactory.com kot verjetno še kdo od članov

Wolf's WS 1V Agent Orange šampon s voskom 1L- šampon za pranje, vsebuje tudi vosek tako da dodatno voskanje ni potrebno
http://www.carshinefactory.com/index.php?cPath=58 - rokavice za pranje po izbiri, rokavice iz volne zato da čimmanj poškodujemo lak
krpa za brisanje carshinefactory (trenutno na strani ne pokaže, zelo dobra zadeva, zelo vpojna, in hitro pobrisan avto z zelo dobrim učinkom)
Carshinefactory aplikator za nanašanje premazov - za nanašanje premaza za pnevmatike
Wolf's WO 1N Black Out premaz za gume in plastiko 1L - premaz
Wolf's WF 1N Clean & Coat nano čistilo za platišča 1L- čistilo
http://www.carshinefactory.com/index.php?cPath=66 - še kakšen quick detailer da bo res luksuz :)

za notranjost

Carshinefactory mikrokrpa rumena 280 g 40x40 cm - za brisanje in čiščenje plastik
Carshinefactory čopič za čiščenje težko dostopnih delov v notranjosti avtomobila -priročna zadeva za nedostopne dele kot so zračniki in razni gumbi na sredinski konzoli, raznovrstni kotički
Carshinefactory Plastenka (947 ml) in pa Carshinefactory razpršilka bele barve -seveda lahko tudi kakšno prazno domačo, avtu ne bo škodovala :)
Wolf's WT 1N The Insider APC večnamensko čistilo za notranjost 1L - ime pove vse
Wolf's WE 1N Silk Milk mleko za notranje plastične dele 1L - za zaščito plastičnih delov, da slučajno ne bo kakšen maxi brill strašil po armaturi :)

avta se nikoli ne pere direktno na soncu, če je le možnost v senci ali proti večeru ko sonce ni več močno. večina čistil se prav tako ne sme uporabljati na soncu ali razgreti površini ker se lahko zapeče na lak, platišča itd...če se le da uporabljaj metodo dveh veder(v eni samo voda, v eni voda s šamponom, za izpiranje rokavice/gobe, da se v istem vedru ne nabira svinjarija ki jo opereš)

pa veselo na delo :)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe maj 06, 2011 10:04 pm

Zadnjič ko sem opral avto, grem na urlaub in že takoj dež, sprva me je jezilo, pol ko sem pa vidu kaj dela Meguiar's Last Touch Spray Detailer, pa niti nisem bil več kj preveč jezn :D. Hudo res, streha pa havba skoraj čisto suhi ko sem se ustavu, vmes pa lil k svina ;). Občutna razlika pa je bila tudi opažena pri današnjem pranju :).

Drugače pa še danes testiral Wolf's WO 1N Black Out premaz na spodnjem delu plastike odbijača in se fajn obnese, gume sem pa danes mazal z pomočjo glitzi gobice (seveda z mehko stranjo :D) ki se je odlično izkazala zaradi svoje oblike ;), nisem imel kaj drugega pri roki, pa še tekočine s eje dost mnj ponucalo :D

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Pe maj 06, 2011 10:39 pm

js s tem premazom tut notr namažen, ker dolg drži pa ful mi diši :D

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny So maj 21, 2011 7:54 am

enkrat jih bom ja porabu, če ne za avto pa za kako malarijo :mrgreen:

Slika

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Po maj 23, 2011 7:15 pm

Evo še mene nekaj zanima, kateri odstranjevalec mrčesa je dober in ne preveč agresiven, da bo še kaj od zaščite ostalo na laku?
In pa še glede usnja na volanu, prestavni ročici ter ročni - sem že namazal z kremo za roke,sam mam občutek da to ni to, katere so druge variante?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po maj 23, 2011 7:34 pm

Jaz zadnje čase opažam, da gre mrčes dosti raje dol, ker avto po pranju vedno namažem z quick detailerjem, verjetn bi bil učinek z kakim tekočim voskom podoben ali boljši. Za odstranjevanje pa ne uporabljam nobenega posebnega čistila, pač pa zgolj avtošampon.

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Po maj 23, 2011 7:37 pm

4vale6 je napisal/-a:Evo še mene nekaj zanima, kateri odstranjevalec mrčesa je dober in ne preveč agresiven, da bo še kaj od zaščite ostalo na laku?
In pa še glede usnja na volanu, prestavni ročici ter ročni - sem že namazal z kremo za roke,sam mam občutek da to ni to, katere so druge variante?

Jest mam avto premazan z wolf body wrap...... in muhice grejo brez problema dol =P
Just checking....... ;)

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder Če jun 30, 2011 8:18 pm

a bi se splačal kupit aktivno peno in tist nastavek?
a ma kdo za prodat(za okol 50€), ker mi je na csf mal predrago(75€ nastavek pa še 15€ za peno)

kako se kaj obnese Menzerna PO S100 za praske od krtač avtopralnice pa vej? pa kako se obnese na črni barvi.
kaj mi še priporočate za praske. (tukaj denar ni problem, sam, da bo res odstranil)

l.p.

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Če jun 30, 2011 8:56 pm

Menzerna PO S100 je precej groba, prvo probaj PO 85 RD 3.02 pa če s tistim ne gre probaš pol z grobo
Kak tak set je fajn http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=MNZ-250KIT

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe jul 01, 2011 1:10 pm

4vale6 je napisal/-a:Evo še mene nekaj zanima, kateri odstranjevalec mrčesa je dober in ne preveč agresiven, da bo še kaj od zaščite ostalo na laku?

Od sonaxa je meni zelo dober odstranjevalec mrčesa

lukeatluke
Nov uporabnik

Napisal/-a lukeatluke Sr jul 13, 2011 6:10 pm

grahovc je napisal/-a:
Kani11 je napisal/-a:zanima me kateri produkt poleg wolf's chemicals še priporočate za 'obnovo' zbledelih črnih nebarvanih plastik (odbijači, letvice itd...)

in pa zanima me kateri detailer priporočate? oboje naj bo iz elite car care, sam mislim v kratkem naročit par stvari

hvala

Jan

plastike, letvic...
http://www.elitecarcare.co.uk/black-wow-trim-cleaner-dressing.php
ali
http://www.elitecarcare.co.uk/valet-pro-dionysus-trim-glitz-500ml.php?osCsid=38ad27e1051dd034b56ccf123e752c51

quick detailer

recimo tale koncentrat... in dobiš ven 3.6l detailerja
http://www.elitecarcare.co.uk/optimum-instant-detailer-and-gloss-enhancer-concentrate-32.php?cPath=68

ali pa
http://www.elitecarcare.co.uk/zaino-z-6-ultra-clean-gloss-enhancer-spray.php?cPath=68

ali pa to .. več namenski produkt
http://www.elitecarcare.co.uk/citrus-bling-500ml.php?cPath=68

potem pa maš še od poorboysa qd+, pa od chemical quysa še nekaj.. vbistvu kar vzameš ni slabo samo jaz ti priporočam da vzameš kaj takega da lahko redčiš in tako dobiš za iisto ceno več produkta pa še prišparaš na poštnini.

Jaz sem si danes vzel celotno popoldne za raziskavo in sem prišel do ugotovitve, da taki produkti kot so Automagic Black Vinyl, Black wow itd. učinkujejo 2 tedna, potem pa se še hitreje vrača v staro stanje.Našel sem veliko obnovitev s pištolo z vročim zrakom(heat gun), ta pa naj bi ob pretiravanju topila plastiko.

Še vedno torej iščem neko bolj trajno rešitev za nebarvane stranske letvice, nagibam se na bumper spray, ima kdo kakšne izkušnje?

Ker kar sem videl na detailingworld o 25€+ produktih jih ne nameravam kupit.Kot sem že rekel, pa za pištolo nisem ravno siguren, če bi jo uporabil.

Moj problem je, da včasih ravno ne morem oprati avta vsak teden ali 14dni, potem pa pa se že maxibrill-u podobna zadeva, čez premazano staro olje in nato povšinsko obrisano več ne obnese in se pozna kje je čez odtekala voda.

Vprašanje pa imam še glede zaščit laka, naslednje leto gre avto najverjetneje na poliranje, tako da ga ne bi ravno sedaj nekaj preveč pucal z šamponi in clayi, bi pa mu privoščil kakšen Turtle wax ICE, ki sem ga ravno videl v Šparu in kot sem opazil na .netu je kar impresiven(price/performance).

Mnenja dobrodošla, upam da sem v zmoti in da končno porihtam stranske letvice =P

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder So jul 16, 2011 5:05 pm

živjo.

sam en off:D
a kdo kej ve a je csf na dopustu?
ker ne odgovarja ne na zasebno sporočilo, kot tudi na na kontakt, ki ga ima na svoji spletni strani.

l.p.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc So jul 16, 2011 5:10 pm

ridder je napisal/-a:živjo.

ker ne odgovarja ne na zasebno sporočilo, kot tudi na na kontakt, ki ga ima na svoji spletni strani.

l.p.

Sem včeraj z njim govoril, vseeno pa je najbolje da ga pokličeš
+386 41 350 069 - Matej
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder So jul 16, 2011 5:18 pm

grahovc je napisal/-a:
ridder je napisal/-a:živjo.

l.p.

Sem včeraj z njim govoril, vseeno pa je najbolje da ga pokličeš
+386 41 350 069 - Matej

hvala ti :)

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder Sr jul 20, 2011 4:21 pm

dones tudi jaz dobil paket od csf-a
bom jutri popisal, ampak naj povem, da je res zelo prijazen, sam mi je nabral paket in priporočal izdelke, tako sa sem zelo zadovoljen! :)

silho
Nov uporabnik

Napisal/-a silho Ne avg 07, 2011 4:56 pm

Ojla kaj bi bilo najbolje za crne pastike da bi zdrzala vec kot en teden

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder Ne avg 07, 2011 5:19 pm

silho je napisal/-a:Ojla kaj bi bilo najbolje za crne pastike da bi zdrzala vec kot en teden

to zunaj al znotraj?

tukaj imaš link pa zberi
http://www.carshinefactory.com/index.php?cPath=61

http://www.carshinefactory.com/products ... n&cPath=61 sam imam tega in mi je zelo všeč in preizkušeno deluje

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po avg 08, 2011 10:31 am

Ali morda kdo uporablja Amway polirne paste? Sej ne da bi me zanimale, ampak na enem forumu sm zasledil da jih nekod uporablja že 7 let in so menda super duper :D. Js sicer pa še nisem slišu sploh da bi te obstajale :D

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Po avg 08, 2011 12:25 pm

Polirna pasta ziher ne je pa glaze...jo mam ja v delavnici ampak sem jo uporabo samo enkrat na fotrovem avtu preden je šel na južni trg...je pa na silikonski osnovi tak da za kakega ličarja ni fajn :D :D
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov