Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

edey
Novinec

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a edey To dec 20, 2011 12:33 pm

LaMike je napisal/-a:Brez skrbi. Daleč najboljše čistilo za notranjost. Ne pozabi potem še na dresing za plastike in tkanine. ;) Vse maš na carshinefactory. ;)

Pa ne pozabi prebrati navodil za uporabo in redčenje.

Kaj mi pa za to priporočate? :)

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc To dec 20, 2011 1:20 pm

edey je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Brez skrbi. Daleč najboljše čistilo za notranjost. Ne pozabi potem še na dresing za plastike in tkanine. ;) Vse maš na carshinefactory. ;)

Pa ne pozabi prebrati navodil za uporabo in redčenje.

Kaj mi pa za to priporočate? :)

Enako od autobrite pink sheen je izjemno dober, diši in lepo se maže, ne pušča lis.
* reklama - brisano *

wolf mleko za notranjost je tut zelo dobro, lahko ga redčiš 1:1 za bolj mat videz, dolgo drži in prijeten vonj
* reklama - brisano *

in pa autobrite vinyl bubblegum protectant, ki je malce dražji vendar ga lahko nucaš povsod (not, zunaj, gume, plastike..). Moj TOP izdelek za zunanje plastike trenutno.
* reklama - brisano *
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

edey
Novinec

Napisal/-a edey Sr dec 21, 2011 7:13 pm

hvala za pomoč :)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To jan 03, 2012 12:53 pm

Eno vprašanje.

Sprobavam en polimer vosek, ki je zelo zoprn za obdelavo. Zato sem sklenil, da si bom pri tem pomagal kar s polir mašino - toliko da večino spravim dol z avta potem pa na roko z mikrofibro dokončat. Zdaj pa me zanima, katera gobica bi bila za to najbolj primerna. Lahko uporabim kar kakšno za poliranje (ovčko, srednjo, fino, antihologram???), ali bi moral kakšno posebno uporabit?

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc To jan 03, 2012 1:13 pm

ghandaed je napisal/-a:Eno vprašanje.

Sprobavam en polimer vosek, ki je zelo zoprn za obdelavo. Zato sem sklenil, da si bom pri tem pomagal kar s polir mašino - toliko da večino spravim dol z avta potem pa na roko z mikrofibro dokončat. Zdaj pa me zanima, katera gobica bi bila za to najbolj primerna. Lahko uporabim kar kakšno za poliranje (ovčko, srednjo, fino, antihologram???), ali bi moral kakšno posebno uporabit?

v bistvu se dobijo nastavki iz mikrofibre, katere daš na gobico in potem lahko obrišeš vosek z mašino. V tujini temu rečejo MF bonnet se mi zdi.

Kater vosek pa te matra če ni skrivnost?:)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf To jan 03, 2012 2:40 pm

Sprobavam en polimer vosek, ki je zelo zoprn za obdelavo. Zato sem sklenil, da si bom pri tem pomagal kar s polir mašino - toliko da večino spravim dol z avta potem pa na roko z mikrofibro dokončat

Takšen postopek ti odsvetujem-posledica bodo wax-hologrami :huh: v kolikor že potem uporabi DA mašino in ne rotacijsko.

Vsi hybridni voski se težko odstranijo, potrebuješ pravilni timing in pravilen nanos oz tehniko ;) npr. FK1000 je ene izmed takšnih "voskov" za katerega je potrebna posebna pozornost v nasprotnem primeru lahko porabiš cel dan za odstranjevanje le tega.
EAT-SLEEP-DETAIL

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To jan 03, 2012 9:34 pm

Gre za BMWjev natural care vosek.

CSF ti maš na lagerju take mikrofibra nastavke (na pm)? Se zavedam nevarnosti, zato bi strojno samo del odstranil, končal bi pa seveda ročno.

Menzerna Powerlock se odstrani smešno enostavno proti temu, fk1000 je pa BMW natural care kar se obdelave tiče podoben, le da se FK1000 še bolj praši.

Drugače se pa priporočam če si pripravljen izdat kakšno "cako" kako ravnati s takšnimi voski. :mrgreen:

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Sr jan 04, 2012 10:08 pm

CSF ti maš na lagerju take mikrofibra nastavke (na pm)? Se zavedam nevarnosti, zato bi strojno samo del odstranil, končal bi pa seveda ročno.

Menzerna Powerlock se odstrani smešno enostavno proti temu, fk1000 je pa BMW natural care kar se obdelave tiče podoben, le da se FK1000 še bolj praši.

Drugače se pa priporočam če si pripravljen izdat kakšno "cako" kako ravnati s takšnimi voski. :mrgreen:

Manj je več 8) v kolikor želiš čim lažje odstranjevanje moraš nanesti res zelo tanek sloj voska, tudi FK(načeloma odvisno od zunanje temperature) ne bo prašil če nanesemo zelo tanek sloj, bolje dva sloja za optimalno prekritost kot pa enega debelega, drugi faktor pri nanosu je apliaktor le ta naj bo zelo fin po možnosti narejen iz najbolj fine pene npr. 100ppi pena je idealno za nanšanje voskov, čas zorenja je tretji faktor kdaj odstranimo vosek iz površine, poskusi ugotoviti optimalni čas zorenja :-P

Nastavek iz mikrofibre je na spodnji slikci, ampak še vedno prej poskusi s zelo tankim nanosom in dobrim aplikatorjem;

Slika
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jan 18, 2012 8:05 pm

na strani www.demon-tweeks.co.uk bom naročeval nekaj reči, če bi morda še kdo rabu kako malenkost, naj javi pa se zmenmo kj, da se mal poštnina porazdeli :D
obenem pa me zanima, kdo je že imel posla z tima dvema izdelkoma
http://www.demon-tweeks.co.uk/motorspor ... onditioner
http://www.demon-tweeks.co.uk/motorspor ... -care-balm
katerega bolj priporočate?
uporablu bi ga pa za premaz volana in prestavne ročke :)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr jan 18, 2012 8:31 pm

Imam meguiars-a. Kaj veliko ti nimam za povedat, ker nimam avta z ledrom. :lol: No na volanu je tako, če ga naneseš na volan in ne obrišeš, rabi kakšne 15-24ur, da se posuši (odvisno od presušenosti usnja). Ne pusti mastnega občutka za seboj, niti ne drsi. Usnje pa je na otip mehko in prijetno. :D
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po jan 23, 2012 7:14 pm

A res nihče nič ne rabi iz http://www.demon-tweeks.co.uk? :mrgreen:

Nejko12
Nov uporabnik

Napisal/-a Nejko12 Če jan 26, 2012 11:06 am

Brisano zaradi reklame. Preberi pravilnik.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jan 26, 2012 11:22 am

Zanima me s kakšnim razmerjem je pametno čistit usnje, z Wolfs APC Interior. 1:10 je premočno? Sicer imam namensko čistilo Gliptone, ki pa vsega ne spravi ven.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če jan 26, 2012 11:26 am

Vikking je napisal/-a:Zanima me s kakšnim razmerjem je pametno čistit usnje, z Wolfs APC Interior. 1:10 je premočno? Sicer imam namensko čistilo Gliptone, ki pa vsega ne spravi ven.

Sam ga redno uporabljam v 1:10 mešanici in je kul :)
Poliranje by Grahovc

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jan 26, 2012 11:51 am

grahovc je napisal/-a:
Vikking je napisal/-a:Zanima me s kakšnim razmerjem je pametno čistit usnje, z Wolfs APC Interior. 1:10 je premočno? Sicer imam namensko čistilo Gliptone, ki pa vsega ne spravi ven.

Ni panike, če pustiš nekaj časa da deluje? Prav tako se lahko komot lotiš s krtačo za čiščenje usnja?

Hvala za info.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če jan 26, 2012 11:55 am

Vikking je napisal/-a:
grahovc je napisal/-a:

Ni panike, če pustiš nekaj časa da deluje? Prav tako se lahko komot lotiš s krtačo za čiščenje usnja?

Hvala za info.

Ni panike sploh. Jaz ga našpricam, pustim kake pol minute da mal deluje nato pa z krtačko za usnje dobro/nežno sčistim in z krpo obrišem. Pustim da se posuši in nato nanesem balzam :)

LP
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jan 26, 2012 12:00 pm

Kako pa nanašaš balzam (npr. Wolf's WL-1N)?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če jan 26, 2012 12:03 pm

gecco je napisal/-a:Kako pa nanašaš balzam (npr. Wolf's WL-1N)?

Balzam nanašam z rumenim aplikatorjem (lahko tudi z krpo ali kakim drugim aplikatorjem), ga dobro "vmasiram" v usnje in pustim da se posuši. Na koncu samo še prebrišem z krpo da ni nobenih sledi :)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Če jan 26, 2012 12:13 pm

Wolf's APC lahko mešaš v poljubnem razmerju, v kolikor je usnje zelo umazano(ponavadi svetlo, bež, rdeče...) lahko uporabimo razmerje 1:8 ali 1:6, pomagamo si lahko s krtačko za čiščenje usnja s katero usnje brez pritiska ščetkamo in na koncu prebrišemo s mokro mikrokrpo. Včasih je potrebno postopek večkrat ponoviti, da dosežemo željeni rezultat.

Pri balzamu/končnem premazu pa le tega s pomočjo aplikatorja nanesemo na željeni del in ga s pomočjo krožnih gibov vtremo v usnje(več je manj naj bo vodilo) in pustimo cca. 30min(odvisno od tipa usnja), da se le ta malenkost vpije v površino in ga na koncu s pomočjo suhe mikrokrpe obrišemo. V kolikor želimo bolj "matt" videz na koncu uporabimo vlažno mikrokrpo.
EAT-SLEEP-DETAIL

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jan 26, 2012 1:34 pm

Ves material za pravilno delo, končno je (aplikatorji, gliptone, wolfy apc, mikrokrpe, krtača). Z APC-jem me je skrbelo da ni pametno, z njim operirat po usnju, sploh v višjih koncentracijah. Sam usnja po zaščiti z Gliptone nisem brisal. Bež usnje, 2 leti se ga noben ni dotaknil :)

Kot pravite veselo na delo, brez skrbi, z veliko volje.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost