Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: izkušnje s suhim pranjem (saheshine, onedrywash)

Napisal/-a SamoK To jun 21, 2011 8:18 am

Seveda, se bom obesil na tvoje besede, ker govoris na pamet, izdelka se nisi niti probal in ocenjujes o kakovosti!! Govoris o teoriji, pa sploh ne poznas principa delovanja izdelka!! wtf??!

zadostna prednost je ze to, da ne porabis cca 120l pitne vode na eno pranje vozila, kot drugo prednost bi izpostavil pranje vozila kjerkoli in kadarkoli, kot tretje pa popolnoma ekolosko sestavo cistila Freedom, ampak zadnje ne velja za vse izdelke za suho pranje!! no, glej.. nekaj prednosti pa le je! :shock:

ce bi pa rad malo poglobil svoje znanje, pa te vabim na teoreticno in prakticno usposlabljanje pred Merkator center v MB!! tecaj traja 40min! :)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To jun 21, 2011 8:30 am

SamoK je napisal/-a: zadostna prednost je ze to, da ne porabis cca 120l pitne vode na eno pranje vozila, kot drugo prednost bi izpostavil pranje vozila kjerkoli in kadarkoli, kot tretje pa popolnoma ekolosko sestavo cistila Freedom, ampak zadnje ne velja za vse izdelke za suho pranje!! no, glej.. nekaj prednosti pa le je! :shock:

Kolikor mi je znano je pri zelo umazanem avtomobilu potrebno avtomobil predhodno oprat. Se ne prihrani toliko vode. Če pa pereš v ročni avtopralnici kjer voda cirkulira pa je bilanca porabe povsem drugačna, da cene niti ne poskušam primerjati.

Osebno sem še vedno mnenja, da ga ni čez ročno avtopralnico, kjer si avtomobil temeljito opereš za zgolj 2€, tudi koloteke ipd. zadeve, kjer je to "suho"pranje manj uporabno. Za dodaten evro še celoten avtomobil posesam in je cenovna bilanca dokaj očitna.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jun 21, 2011 8:50 am

SamoK je napisal/-a: kot tretje pa popolnoma ekolosko sestavo cistila Freedom, ampak zadnje ne velja za vse izdelke za suho pranje!!

Ne uporabljaj pojmov katerih pomena ne poznaš. Prej vsaj vtipkaj v googla SSKJ in odpri prvi rezultat. Nato v iskalno vrstico online SSKJ vtipkaj ekologija in si beri tako dolgo, da boš razumel pojem. Prodajate tle muda za bubrege... Pa predn boš se obešal na moje besede - z Limpo projektom imam izkušnje iz prve roke, kjer je isto nakladanje o eko itd. Zgolj in edina prednost je manjša poraba vode. Ni pa nič eko, če ti krpico nato pereš v pralnem stroju, kjer uporabljaš pralni prašek, v katerem so fosfati - namig: tokrat odpri google in vtipkaj vpliv fosfatov na podtalnico.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

ColdMan87
Novinec

Napisal/-a ColdMan87 To jun 21, 2011 12:50 pm

odprti clio je napisal/-a:
SamoK je napisal/-a: kot tretje pa popolnoma ekolosko sestavo cistila Freedom, ampak zadnje ne velja za vse izdelke za suho pranje!!

Ne uporabljaj pojmov katerih pomena ne poznaš. Prej vsaj vtipkaj v googla SSKJ in odpri prvi rezultat. Nato v iskalno vrstico online SSKJ vtipkaj ekologija in si beri tako dolgo, da boš razumel pojem. Prodajate tle muda za bubrege... Pa predn boš se obešal na moje besede - z Limpo projektom imam izkušnje iz prve roke, kjer je isto nakladanje o eko itd. Zgolj in edina prednost je manjša poraba vode. Ni pa nič eko, če ti krpico nato pereš v pralnem stroju, kjer uporabljaš pralni prašek, v katerem so fosfati - namig: tokrat odpri google in vtipkaj vpliv fosfatov na podtalnico.

Pa to jas govorim že od začetka... :D končno se mi je en pridružo :D

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK To jun 21, 2011 12:55 pm

Na tvoj post sploh ne bom odgovarjal, ker je navadna provokacija, kar sem s tem mislil vedo vsi! .. lahko pa te razsvetlim in ti povem, da se pri pranju krpic ne uporablja nobenega detergenta in izredno majhna količina tople vode, kar pa se niti približno ne more primerjat z porabo pri pranju avta z vodo!! Tako, da tudi ti ne predavaj o nečem, o katerem nimaš blage veze!

Z pametovanjem okoli Limpa, pa delas sam sebe neumnega, ker sem v istem besedilu, ki si ga sam citiral odgovoril, tudi na to.. samo brat je treba znat!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jun 21, 2011 12:59 pm

A zdaj je celo že brez kpric.. kaj pa pol, se avto sam očisti po nanosu te kemije ali spihaš dol z zrakom ali kako :DDD

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK To jun 21, 2011 1:01 pm

MBtouran je napisal/-a:
SamoK je napisal/-a: zadostna prednost je ze to, da ne porabis cca 120l pitne vode na eno pranje vozila, kot drugo prednost bi izpostavil pranje vozila kjerkoli in kadarkoli, kot tretje pa popolnoma ekolosko sestavo cistila Freedom, ampak zadnje ne velja za vse izdelke za suho pranje!! no, glej.. nekaj prednosti pa le je! :shock:

Kolikor mi je znano je pri zelo umazanem avtomobilu potrebno avtomobil predhodno oprat. Se ne prihrani toliko vode. Če pa pereš v ročni avtopralnici kjer voda cirkulira pa je bilanca porabe povsem drugačna, da cene niti ne poskušam primerjati.

Osebno sem še vedno mnenja, da ga ni čez ročno avtopralnico, kjer si avtomobil temeljito opereš za zgolj 2€, tudi koloteke ipd. zadeve, kjer je to "suho"pranje manj uporabno. Za dodaten evro še celoten avtomobil posesam in je cenovna bilanca dokaj očitna.

Stroški pranja srednje velikega vozila z Freedom izdelki so cca 2€.. pri nakupu koncentratov, kjer sam mešaš razmerja, so še celo manjsi! Tukaj je na mestu primerjava samo z ročnimi pralnicami na "žetone", ker pri domačem pranju, je menda vsem jasno, da se števec za vodo ne bo sukal sosedu!

Tudi koloteke se spodobno očisti pri brezvodnem pranju!

PREDSTAVITEV (za nekatere) "CUDEZNE" TEHNOLOGIJE BREZVODNE PRANJA BOM IMEL TUDI NA AVTOSHOWU V MARIBORU, 2. JULIJA!

VABLJENI!

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK To jun 21, 2011 1:05 pm

Doche je napisal/-a:A zdaj je celo že brez kpric.. kaj pa pol, se avto sam očisti po nanosu te kemije ali spihaš dol z zrakom ali kako :DDD

glupost ne pozna meja!

SE UMIKAM IZ TEME, KER GRE OCITNO SAMO ZA PROVOCIRANJE IN NORCEVANJE, ODRASLE DISKUSIJE TAKO NEKATERI OČITNO NISTE SPOSOBNI, VI IMATE PRAV IN TAKO NAJ OSTANE.. ;)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike To jun 21, 2011 1:19 pm

SamoK je napisal/-a:Seveda, se bom obesil na tvoje besede, ker govoris na pamet, izdelka se nisi niti probal in ocenjujes o kakovosti!! Govoris o teoriji, pa sploh ne poznas principa delovanja izdelka!! wtf??!

Poglej s čem se hobijevsko ukvarjam pa mislim, da ti o praksi ne rabim razlagat naprej (ne govorim o točno tvojem izdelku). ;) Pa preden se obešaš na moje besede, mi povej, kje navajam karkoli o kakovosti?
Med drugim mislim, da preklinjanje ni potrebno, nisem star 3 leta, da mi moraš nekaj grobo ali ironično dopovedovat. Če pa si že pod stresom, ga stresaj nekje drugje. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jun 21, 2011 1:38 pm

SamoK je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:A zdaj je celo že brez kpric.. kaj pa pol, se avto sam očisti po nanosu te kemije ali spihaš dol z zrakom ali kako :DDD

glupost ne pozna meja!

SE UMIKAM IZ TEME, KER GRE OCITNO SAMO ZA PROVOCIRANJE IN NORCEVANJE, ODRASLE DISKUSIJE TAKO NEKATERI OČITNO NISTE SPOSOBNI, VI IMATE PRAV IN TAKO NAJ OSTANE.. ;)

Glej to ni glupost. Nisem jaz napisal, da ti nanašaš na vozilo kemikalije nato pa za odstranitev umazanije ne uporabljaš brisač/krp. Kako pa potem odstraniš umazanijo? Se mogoče sama?

Vsi zagovorniki (khm, ni naključje, da ste to samo tisti, ki se ukvarjate s tem za zaslužek) to tako vneto zagovarjate na enak način. To je prav vsiljeno oglaševanje in neko prepričevanje ljudi v nasprotno. Saj boš dobil svoje stranke sčasoma če je to res tako dobro. Napihovat te izdelke zadnjih 6 mesecev, ker je to modna muha pa mi je smešno.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK To jun 21, 2011 1:39 pm

LaMike je napisal/-a:
SamoK je napisal/-a:Seveda, se bom obesil na tvoje besede, ker govoris na pamet, izdelka se nisi niti probal in ocenjujes o kakovosti!! Govoris o teoriji, pa sploh ne poznas principa delovanja izdelka!! wtf??!

Poglej s čem se hobijevsko ukvarjam pa mislim, da ti o praksi ne rabim razlagat naprej (ne govorim o točno tvojem izdelku). ;) Pa preden se obešaš na moje besede, mi povej, kje navajam karkoli o kakovosti?
Med drugim mislim, da preklinjanje ni potrebno, nisem star 3 leta, da mi moraš nekaj grobo ali ironično dopovedovat. Če pa si že pod stresom, ga stresaj nekje drugje. ;)

Ko napises, da ni teroije, da to ne bi povzročalo risov, dejansko praviš, da izdelek dela rise! A ni to dvom v kakovost izdelka?

WTF.. je zargonski izraz, ki ni misljem kot kletvica, ampak bolj.. zacudenju, v tem primeru na tvoje izjave za katere nimas podlage!

Sicer pa se ni potrebno bati za moje zdravlje, je čistvo vredu (tok, tok, tok).. in se raven stresa zaradi teh debat na forumu, ne bo povišal! Rad bi opozoril, ker sem opazil, da si vzel moj post, kot nekaksen napad.. ni nikakrsen napad nate in tudi ne na ostale uporabnike, ne maram edino, da se pljuva po izdelku brez prave osnove, ker Vam pač zadeva ni vseč!

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike To jun 21, 2011 1:55 pm

Dvom v kvaliteto bi pomenilo, da izdelek ne opravlja svojega dela. Kar nisem nikoli zatrdil. Nikoli in nikjer nisem rekel, da izdelek ne opravlja svojega osnovnega dela oziroma namena, ker če bi, bi to pomenilo, da izdelek ne očisti avta. Kar pa ga.

Če prej nisi razumel namiga, imam tudi sam doma tak izdelek in ga uporabljam na tuning showih za finiširanje avta na finalni destinaciji (in izključno samo za to). ;) Imajo pa vsi ti izdelki stranski produkt. ;) Ker če ga ne bi, bi govorili o odličnosti in nagradah za odličnost itd.

In to z risi se lahko nadaljuje še v nedogled ampak se mi odkrito povedano ne ljubi. ;)

P.S. Je pa lepo slišati, da je raven stresa na zdravi meji in zdravje na svojem mestu. :pivo
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To jun 21, 2011 2:55 pm

120 litrov vode za pranje js ne porabm če grem jumbo jeta prat

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jun 21, 2011 7:05 pm

SamoK je napisal/-a:Na tvoj post sploh ne bom odgovarjal, ker je navadna provokacija, kar sem s tem mislil vedo vsi! .. lahko pa te razsvetlim in ti povem, da se pri pranju krpic ne uporablja nobenega detergenta in izredno majhna količina tople vode, kar pa se niti približno ne more primerjat z porabo pri pranju avta z vodo!! Tako, da tudi ti ne predavaj o nečem, o katerem nimaš blage veze!

Z pametovanjem okoli Limpa, pa delas sam sebe neumnega, ker sem v istem besedilu, ki si ga sam citiral odgovoril, tudi na to.. samo brat je treba znat!

Ni navadna provokacija - ampak DEJSTVO, da ljudi učiš krive vere! Vemo vsi kaj si mislil - ne porabljaš vode, je prijazno naravi in preživelo bo več srnic, ki bodo skakale čez cesto... NE NE in NE - to ni NIČ eko!!! Kot bi jaz na našem bio portalu razlagal, da bat vleče batzajlo, ki potem obrča zobnike, ta pa ketno, ki goni kolesa... <- pa je ta stavek veliko bližje resnici, kot je tvoje pisanje o ekološki naravi čistil.

Pa kaj misliš, da je folk glup?! Prodajaš muda za bubrege, nič drugega! Identičnih potez se poslužujejo pri Limpu; naši izdelki so eko, okolju prijazni, temeljijo na carneuba vosku, ki je v laboraturiju razbit na nano delce. Taka snov pronica skozi umazanijo in pod njo tvori zaščiten film, ki onemogoča kakršnekoli poškodbe laka. K temu pripomore tudi uporaba krp iz mikrovlaken. Vsi drugi pa nam niso enaki, ker ne uporabljajo eko čistil, uporabljajo čistila na bazi kislin itd. Tko da nisi čisto nič odgovoril v citiranem postu - samo za drugimi ponavljaš:
-naša čistila čistijo kvalitetno in ne poškodujejo laka
-mi smo eko
-vsi drugi so fejk.

Pokazal pa si, da pojma nimaš o čem pišeš - če drugega ne, ti lahko vsaj na molekularnem nivoju, razložim nastajanje prask - pa ne boš razumel, ker že makroskopskega nivoja ne. Saj vsi razumejo kaj si z eko mislil - ni res, vsi razumejo, kaj si hotel povedat s pojmom eko in to si storil popolnoma napačno! In tudi to je problem, da učiš krive vere (poleg tega da prodajaš priveske za ...).

PS: ne vem zakaj bi se delal z limpom neumnega...? Sem v končni fazi zavrnil sodelovanje.
PPS: pari avto 10X s tem, neto pa ga po 11. pranju očisti z alkoholom in pokaži rezultat... (pa kaj bi pametoval, si dobil ponudbe že na prejšnjih straneh)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To jun 21, 2011 7:32 pm

ne vem zakaj v celi temi se nisem videl ene konkretne primerjave prej - potem :?:

ce bi se jaz z tem ukvarjal in to tko na veliko hvalil, potem bi definitivno to tudi lepo prikazal (filem, slika...) pa ne mislim unih reklam kako vse mogocna je tale stvar itd, ampak dejansko stanje :roll:
edino ce ne deluje stvar kot se govori, pa si pol ne upa noben pokazat :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To jun 21, 2011 8:08 pm

furby, se popolnoma strinjam s tabo!
pol leta vabil na demonstracije, pa v tem času niti enega konkretnega dokaza, filmčka, podrobne serije slik... pa toliko možnosti (youtube, mojvideo,....)
le kako naj človek potem verjame?
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jun 21, 2011 8:15 pm

Točno tko. A ni veliko lažje kot pisno dokazovanje kako je zadeva dobra in deluje v praksi, odpreti temo kot jo imajo ostali detailing majstri v podforumu avtokozmetika in notri opisati komplet postopek pranja in ga podpreti s slikovnim gradivom "prej/potem" ;)

Pa vas bodo/bomo resneje jemali kot sedaj.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc To jun 21, 2011 8:22 pm

bova z peroRS-om posnela tole v praksi. Zamislil sem si namreč da bom to sprobal. Plan je tak da bom jaz to nabavil (nekaj od zgoraj omenjenih produktov, isto sranje drugo pakovanje). Potem pa bom to preizkusil v praksi, peroRS me bo snemal, ali slikal kar bo pač bolje izpadlo. Površina se bo prej seveda spolirala (planiram samo blatnike in haubo, celega auta se mi ne da še enkrat polirat), potem pa se bo polovico površine zaščitilo z nekim sealantom ali dvema, polovico pa bom pustil nezaščiteno. TIsti testni del bom pral samo z kupljenim proizvodom po navodilih dokler mi ga ne zmanjka. KO mi ga zmanjka bom naredil temeljit prebris z alkoholom in bomo videli resnično stanje. Če bo vmes že vidna kaka praska ali ne bom pa seveda poročal. Naj omenim da je lak precej mehak, kar pa ni pomembno glede na to da obljubljajo pranje brez prask na kateremkoli avtu...
Upam da bo dovolj pošteno?
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jun 21, 2011 8:56 pm

grahovc je napisal/-a:bova z peroRS-om posnela tole v praksi. Zamislil sem si namreč da bom to sprobal. Plan je tak da bom jaz to nabavil (nekaj od zgoraj omenjenih produktov, isto sranje drugo pakovanje). Potem pa bom to preizkusil v praksi, peroRS me bo snemal, ali slikal kar bo pač bolje izpadlo. Površina se bo prej seveda spolirala (planiram samo blatnike in haubo, celega auta se mi ne da še enkrat polirat), potem pa se bo polovico površine zaščitilo z nekim sealantom ali dvema, polovico pa bom pustil nezaščiteno. TIsti testni del bom pral samo z kupljenim proizvodom po navodilih dokler mi ga ne zmanjka. KO mi ga zmanjka bom naredil temeljit prebris z alkoholom in bomo videli resnično stanje. Če bo vmes že vidna kaka praska ali ne bom pa seveda poročal. Naj omenim da je lak precej mehak, kar pa ni pomembno glede na to da obljubljajo pranje brez prask na kateremkoli avtu...

Can not wait :D

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc To jun 21, 2011 8:57 pm

odprti clio je napisal/-a:
grahovc je napisal/-a:bova z peroRS-om posnela tole v praksi. Zamislil sem si namreč da bom to sprobal. Plan je tak da bom jaz to nabavil (nekaj od zgoraj omenjenih produktov, isto sranje drugo pakovanje). Potem pa bom to preizkusil v praksi, peroRS me bo snemal, ali slikal kar bo pač bolje izpadlo. Površina se bo prej seveda spolirala (planiram samo blatnike in haubo, celega auta se mi ne da še enkrat polirat), potem pa se bo polovico površine zaščitilo z nekim sealantom ali dvema, polovico pa bom pustil nezaščiteno. TIsti testni del bom pral samo z kupljenim proizvodom po navodilih dokler mi ga ne zmanjka. KO mi ga zmanjka bom naredil temeljit prebris z alkoholom in bomo videli resnično stanje. Če bo vmes že vidna kaka praska ali ne bom pa seveda poročal. Naj omenim da je lak precej mehak, kar pa ni pomembno glede na to da obljubljajo pranje brez prask na kateremkoli avtu...

Can not wait :D

pozabil sem napisat da bo to enkrat julija, pač ko bo čas oz. po izpitih.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost